Пеевски продължава с чистката на хора на Доган в ДПС. Пловдив поиска оставката и на Рамадан Аталай

Пеевски продължава с чистката на хора на Доган в ДПС. Пловдив поиска оставката и на Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС - Пловдив е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай, съобщава агенция "Фокус". Членовете на партията искат оставката му от парламента. Рамадан Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото Народно събрание. 

Причина за решението на ОС-Пловдив е във "връзка със слабите изборни резултати и сигналите на активисти, че били тормозени от "парашутиста Аталай".

6427 избиратели в район Пловдив-област подкрепиха ДПС на 9 юни. Водач на листата в 17 МИР-Пловдив област беше Рамадан Аталай. 

Справка на OFFNews обаче показа, че разликата с предходните парламентарни избори - на 2 април 2023 г., не е голяма. За ДПС тогава са гласували около 1400 души повече. В процентно измерение ДПС дори се представя по-добре на изминалите избори на 9 юни в сравнение с изборите на НС преди това. На 9 юни партията получава 9.02% и вкарва двама депутати в 50-ото Народно събрание, а година по-рано получава 8.41%, като така ДПС има само един народен представител от региона. 

Рамадан Аталай е минен инженер, бил е член на ЦОБ на ДПС, ръководел е и парламентарната комисия по енергетика.

По-рано тази седмица зам.-председателят на групата Филиз Хюсменова подаде оставка като депутат. Официалното ѝ обяснение беше, че поема отговорност за лошите резултати на партията във Варна, където беше водач на листата. 

Вчера от парламентарната група на ДПС бе изключена зам.-председателката на партията Айсел Руфад. Тя обаче не подаде оставка и остава като независим депутат. Мотивите на групата също бяха слабите изборни резултати. 

Веднага след изборите ДПС бе единствената партия, която се похвали, че качва гласове. Еднотипните обяснения за гоненията поради ниски резултати звучат все по-неубедително. Особено на фона на факта, че става дума само за хора, изключително близки до Ахмед Доган. 

Засега Доган не реагира на чистката, която Делян Пеевски предприема в партията, което може да означава само, че почетния лидер на ДПС започва да губи контрол над движението, а Пеевски все по-енергично се утвърждава като единствен ръководител на ДПС.

Коментари

  • Вероятно ДПС вече не е на Доган

    28 Юни 2024 21:21ч.

    По всяка вероятност Осман Октай което твърдеше пред Шикерова за това, кой има правото да разписва документи, че Доган е никой отдавна, може и да се окаже истина. Октай спомена нещо от рода на това, че по същия начин Пеевски е постъпил при разсипването на КТБ. ..... Разрушителното поведение на Пеевски като цяло го прави изключително опасен за държавата. .......... Трябва да бъде спрян

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    28 Юни 2024 21:35ч.

    Ми нека първо разруши ДПС. Засега успешно се справя. Също като Корнелия, която разруши БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    28 Юни 2024 23:04ч.

    Ако ДПС вече в на г-н Пеевски това е най- добрата възможна новина, защото, както знаем с каквото и да се е заел завършва с тежък фалит и продажба на желязото 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    29 Юни 2024 1:13ч.

    Поредната шахматна партия, но този път с много опасна пешка! И понеже е всеизвестна тайна под чия свирка играе, явно няма да може да си опазим чергата от огъня! Отиде ли си Гаранта, жална ни се пише!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    29 Юни 2024 10:19ч.

    ПЕЕВСКИ ДА ОСВОБОДИ ДПС ОТ СЕБЕ СИ. САМО ТАКА ДВИЖЕНИЕТО ЩЕ ИЗЧИСТИ РЕЙТИНГА СИ И ЩЕ СЕ ОТВОРЯТ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВЛАСТОВИ КОАЛИЦИИ. СЕГА ГЛАСУВАМ ЗА БОРИСОВ И ПОЛУЧАВАМ ПЕЕВСКИ. НЕ СТАВА ТАКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Спиридонов

    29 Юни 2024 11:28ч.

    Някой чувал ли е Боко Тиквата § Шиши, ПП и ДБ да казват „Да живее България“, „България над всичко“, „Обичам Родината си“ или нещо подобно? Аз не съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факторът «Петров и Боширов»

    29 Юни 2024 11:31ч.

    „Когато се обърнеш в Народното събрание, като погледнеш ДПС виждаш „Магнитски“, като погледнеш ГЕРБ – виждаш ДПС, като погледнеш „Възраждане“ – виждаш ГЕРБ, като погледнеш ИТН – виждаш ДПС. И като застанеш на трибуната и погледнеш направо и надясно, те все са Делян Пеевски“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска Томова от Варна

    29 Юни 2024 11:32ч.

    Шиши Беевски е огледално отражение на Боко Тиквата и обратното http://www.mignews.info/wp-content/uploads/borisov-peevski-320x385.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    28 Юни 2024 21:33ч.

    Ако някой вярва, че всичко това се случва без одобрението на Капо ди тутти капи ( на ,,Сокола", де ) и, че дебелата свиня е толкоз могъща, то този някой е завършен кретен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    28 Юни 2024 21:34ч.

    Точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Юни 2024 21:39ч.

    Де да знам. КТБ и БТ им такова мамата без никакви последствия за него. А БТ даваше поминък на не малка част от електората на ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    28 Юни 2024 22:20ч.

    Естествено, че е без неговото одобрение. Я помисли малко. Ще остави ли Доган да му гонят хора, които са му близки от 30 години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Колев

    28 Юни 2024 22:25ч.

    Пеевски го държат на къса каишка от посолството. Доган е елиминиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    28 Юни 2024 23:11ч.

    Капо ди тути капи винаги е бил сламен човек на бившите о 2-ро. дето сега курират дебелия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Galya Report on „Proof of Loyalty to White House Boss by Colony Leaders“

    29 Юни 2024 11:50ч.

    Галя от ПосолствоТО уволни Деница Сачева от ГЕРБ като неин говорител (рublic relations (PR)) и назначи на нейно място Шиши Беевски (лауреат на наградата за корупция МАГНИТСКИ) от ДПС, Петата колона на Анкара в подмандатната територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    28 Юни 2024 21:34ч.

    Заглавието шашардисва. Нима този шопар превзема крепостта ДПС? Странно, на кого е предложил дебелото си дУпе? Кой, кой употребява тази партия, която гробокопачът на българската икономика и държава нарече "проклятието на България", а един посланник на господарите на бг.- то я определи преди години като етническа партия. Този някой, какво ли е замислил след като изолира Доган и кадрите ме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шиши

    28 Юни 2024 22:26ч.

    На посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак аз

    28 Юни 2024 21:35ч.

    Или вече старите кадри са непотребни и со подготвени нови еничари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Юни 2024 21:52ч.

    Винаги старите остаряват и младите вълци ги изяждат. Старият хитрец Доган може и да си е вкарал автогол с Шиши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитана на колесника

    28 Юни 2024 21:48ч.

    Един посредствен терорист от 80-те на чело на държавата, чрез тлъстия си бушон и суверена е толкова тъп, че дори си мисли, че Бушона му взимал решенията си сам... Е? Къде ще бъде тоя суверен съвсем скоро и какво заслужава? По-жалки сме от т.н. македонци и то бая. Превзета държава от доказан терорист успял да изпълзи от затвора, чрез вербовка в ДС, през КГБ и турските служби, ЦРУ до легитимна европейска партийна формация и евроатлантизъм та дрънка! Раята допуснала това да се случи за последните 35 години не заслужава нищо добро и няма да го получи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    29 Юни 2024 1:23ч.

    А без обиди може ли? Или на вас опорките ви са все такива? Доган беше неоспорим фактор в бг политически живот, колкото и да го плюят някои! Едва ли доброволно се отдръпна от активен политически живот. По мое 100% убеждение Шиши му беше спуснат от задокеанската локва. И щом толкова се е наежил и бута основите на тази партия, значи Хегемонът вече няма друг полезен ход, освен Балканското домино. Това никак не е добре! Ама никак даже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 23:00ч.

    Скоро Мамин ще ипотекира и летящите чинии на почетният председател компле с мечтаните гащички на поредната миска. Искахте ДПС да е българска-е го необрязания. Да видя как ще го преглътнат агите. До вчера екстензия нА дериоаска и малофеев, днес пръв атлантик . Мамин е син на много бащи, и всички ги е преебал.Последното е термин описващ модус операнди. Чакам как ще изненада Боце изотзадзе в първата брачна нощ, мандат де. Да видя как Тилвоний се гърчи кат глист на слънце. Другото от коментара ще спестя ,щото е вулгарен натурализъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 23:10ч.

    И ако търсите-вижте Данчо Ментата. Камен умре млад, Бисеров даде фира, това остана от Екип. Проблема на Путин и екс КГБ е че залагат на лакеи, нали е буржоа, които докато се мазнят за бакшиш те мразят и в червата . Щото Мамин е и руски(новоруски) продукт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Δο cnost

    29 Юни 2024 20:11ч.

    Къв Путин те гони бе клоун неграмотен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 23:37ч.

    Ако е имало проруска(про елцинска-путимска) партия у нас, това е ДПС на Доган. Опорна точка и лост едновременно. Мамин е патриот кат Гоочоолу плюс Данчо Хаирсъз,има. Единствената причина да не продадат и майките си е че никой не предлага оферта покриваща транспортните разходи. В този смисъл-да живей България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои са следващите

    29 Юни 2024 0:38ч.

    А Йордан Цонев и Хамид Хамид кога? Първият се пъчи горе до председателя, за да покаже, че ДПС са фактор. Хамид Хамид нарочно дразнеше от трибуната първите дни, когато правеше предложения, натъртвайки, че ДПС е втора политичиска сила. А поведението на еничарът Станислав Стоянов е недостойно и отвратително, обслужващо турската етническа партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Юни 2024 7:24ч.

    ДПС гони босовете овъртени в далавери както Бисеров.... помните ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Костов

    29 Юни 2024 7:25ч.

    ДПС е проклятие за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролюб

    29 Юни 2024 8:05ч.

    Кукувицата снесе яйцето си в полога на Д.П.С. Те го приеха за свое и сега изхвърля от гнездото " събратята" си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предположение

    29 Юни 2024 8:22ч.

    Изглежда с вкарването му в списъка "Магнитски", САЩ са превърнали Пеевски - а чрез него и ДПС - в свой послушен инструмент, прекъсвайки постепенно пъпната връзка на партията с Анкара, както и (окончателно) бизнес връзките и с постсъветското пространство (т.е. с Москва), създадени по време но Доган. Занапред ДПС постоянно ще присъства във властта у нас (заедно с мощния си "обръч от фирми"), също както албанските партии имат гарантирано присъствие в правителствата на (Северна) Македония, допринасяйки още по-активно за доунищожаването на държавицата ни. Освен, ако в Анкара не се притеснят, че губят контрола над основния си инструмент за влияние у нас и не решат да се намесят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    29 Юни 2024 8:28ч.

    ДПС има влияние върху управлението в България. Следователно нищо не може да стане без одобрението на някоя от великите сили. А в повечето случаи по нейно искане. Остава открит въпроса под чие ръководство действа Шиши. Най-вероятно е американско, всички които в годините са се поставяли в служба на враждебна на САЩ сила ще бъдат уволнени без значение,че сега се кълнат във вярност. След изпълнение на задачата самият Шиши ще бъде уволнен. Въпросът е доколко самото ДПС ще понесе тези сътресения, все пак при него и Турция има думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Юни 2024 9:18ч.

    поредните игри на доган разиграва театро за пред публиката тои ги пише в листите сега уж се разграничава какъв му е бизнеса на този чиляк етн партия в 21 век

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    29 Юни 2024 10:02ч.

    "ЧовекО" предполага, но Бог разполага. Скоро ще се оттече и тази тиня. Търпение. Засяга няма евро, а скоро и никога. Утре с Божията помощ и Достоен Патриарх. Тази година край на войната/войните. Есента нови избори с нови и почтенни хора, начело на Републиката. И дано ново начало за всички на Планетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    29 Юни 2024 10:41ч.

    Чрез вкарването на Пеевски в списъка Магнитски той стана маша на ЦРУ. Сега, с негова помощ ЦРУ разчиства ДПС , за да намали влиянието на Доган и да прекъсне връзките с Анкара и Москва. Така ДПС ще стане инструмент на американските интереси на Балканите , където те активно подготвят нова етническа война . Това разбира се е известно на българския политически елит, но той отново активно ще съдейства за унищожаването на собствения си народ. На голяма част от народа също е известно, но той се отнася с юнашко и демонстративно безгрижие към собственото си изчезване. Все пак всичко зависи от изборите в САЩ. Ако Тръмп спечели вероятно ще бъде отслабена политическата хватка над Европа за сметка на икономическата. Тогава Доган ще се опита да си върне ДПС , както Бойко си върна ГЕРБ като прати Мария Габриел в девета глуха . Както винаги през последните повече от 100 години от нас нищо не зависи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария Габриел

    29 Юни 2024 10:59ч.

    никога не е била фактор, че БХ да си връща герб от нея. Това са негови вътрешни свръхмудри игри, да кажат зяпачите "машалла!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЦЕ

    29 Юни 2024 11:23ч.

    БИТКАТА ВЕЧЕ Е КОЙ КОГО ШИШИ - ДОГАН ИЛИ ДОГАН -ШИШИ АЗ ЗАЛАГАМ НА ШИШИ ДОГАНЕ БИТА КАРТА БРАТЯТА МЮСЮЛМАНИ ИМАТ НОВ ПАША - ГЯУР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата§Шиши са сиамски близнаци по грабеж и разруха

    29 Юни 2024 11:24ч.

    Интересно ми е, мадам В. и Веска Томова на страната на Шиши ли са или напротив?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

    29 Юни 2024 11:35ч.

    "В подмандатната на Галя от ПосолствоТО територия вече коли и беси нов главатар - Шиши Пеевски, който дава нареждания и всички останали от сглобката, охотно ги изпълняват“ Магдалена Ташева: Пеевски е изключително опасен за националната сигурност на България Поглед Инфо https://www.youtube.com/watch?v=DbLlbJd7J10

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат да я обявят за протурска партия и да я елиминират от политическата сцена на България

    29 Юни 2024 11:54ч.

    Коментар от ноември 2023 г.: В днешните дни нараства тенденция, според която има усилия да обявят ДПС за протурска партия, явно с цел да ги елиминират по някакъв начин от политическата сцена на България, смятайки ги вече за излишни! Но едва ли всичко е толкова елементарно, колкото изглежда? Тъй като е скалъпена не по запланувана програма, а в една екстремна аварийна ситуация, тази уж политическа формация, се ражда с множество "генетични" недъзи ! Основният и недъг е, че не е етническа партия, а е чиста марионетка на трансформиращият се тогава политически елит в България !" Тоест имаме сблъсък на няколко ГЛАВНИ управления - вътрешни и външни многопосочни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От 1997 г. насам вече 27 години Аталай е все депутат

    29 Юни 2024 11:58ч.

    От Уикипедия: Рамадан Байрам Аталай е български политик, агент на Държавна сигурност, известен под псевдонима Вергил в периода 1982 – 1990 г. По-късно става член на централното оперативно бюро на ДПС. По професия е минен инженер.[1] Народен представител от парламентарната група на ДПС в XXXVIII, XXXIX, XL, XLI, XLII, XLIII, XLIV, XLV, XLVI, XLVII, XLVIII, XLIX и L народно събрание. Владее английски, турски и руски език.[2]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боян Дуранкев

    29 Юни 2024 12:09ч.

    10 години от разграбването на КТБ, а Galya from the Embassy не позволява делото да стартира!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    29 Юни 2024 12:34ч.

    "Областният съвет на ДПС - Пловдив е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай" - тези хора много години са били зад Аталай. Не вярвам да си сменили сами позицията. Интересно е по какъв начин са биили принудени да го направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    29 Юни 2024 15:12ч.

    Демокрация, ма бабо! ДПС в Пловдив е Столипиново, една етническа ли, техническа ми кувартал? Значи седат около блоковете избиратели и избирателки, едни пият мастика бира, доругите само бира.. Едни си чешат чатали , други - си надиплят шалварете... Обаче всички са недоволни от Рамадан, не лично, а от решенията му в Енергината Комиса... Па искат Областен Съвет на ДПС да го маинят, да не ги срами у Парламента!! Демокрасия, сюнет, миннет и просперитет!! .. .....Давам ти сводка от приятел в Столипиново.И те ти Демокрация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи