Пеевски почете жертвите на Възродителния процес: Ще върна връзката на ДПС с хората

Пеевски почете жертвите на Възродителния процес: Ще върна връзката на ДПС с хората

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ние сме тук, за да не се повтори никога Възродителния процес. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на възпоменателния митинг в село Могиляне, след като се поклони пред паметника-чешма на най-малката жертва на т. нар. „възродителен процес” - 17-месечната Тюркян, в кирковското село. Пеевски и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн поднесоха венец пред паметника.

Когато дойдох тук, първо отидохме на гроба на малката Тюркян, защото брат ѝ ме попита: "Ще има ли наказание за това, което се случи". Щом на днешния ден, 39 години по-късно, все още търсим наказание, значи имаме какво ново да свършим. Щом зверствата на тоталитарния режим все още не са наказани, значи, че трябва да работим по тази тема, защото това зло не трябва да бъде ненаказано, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Пеевски допълни, че именно в тази връзка от партията са се борили за промените в новата Конституция на България, а именно - да се не се позволи случилото се преди 39 години да се случи отново.

"Прекланям се пред жертвите на тоталитарния режим. Болката я виждам в очите ви и тя не е отминала. Ще се борим това никога повече да не се случи в България, защото благодарение на вас дойде демокрацията и винаги ще ви бъдем благодарни. Смятам, че ДПС сме длъжници на вас, за всичко, което сте направили в България и трябва максимално да бъдем близо до вас", каза още Пеевски.

Той припомни думи на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган - да се върне връзката с избирателите.

"Губим я накъде през последните 10 години, за което се извинявам, и ще направя всичко, което е по силите ми, за да го поправя, за да почнем да правим реални неща, които да виждате всеки ден, а не само да ви призоваваме да ни подкрепяте, когато дойдат избори. Ще бъдем до вас, за което си давам думата", каза още председателят на ПГ на ДПС. И допълни, че няма да отчете какво е свършено, защото то е показателно през последните 6 месеца и е задължение към избирателите заради жертвата, която са дали да дойде демокрацията.

Делян Пеевски честити и Коледа на всички християни и пожела за новата 2024 г.:"Да бъде мирна, всички войни да спрат, защото мирът е най-ценното нещо, което имаме. Да има спокойствие за нас, за нашите деца, за нашите майки, за нашите баби и дядовци", каза още той.

На възпоменателния митинг в Могиляне присъстваха ръководството на партията, евродепутати от ДПС, гости от съседна Турция.

Източници: dnes.dir.bg, standartnews.com

 

 

 

Коментари

  • евро-гей

    26 Дек 2023 14:22ч.

    На Дидо Дебелото са му дали команда да клати етническия мир явно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маминка

    26 Дек 2023 15:15ч.

    Щеш, маме, щеш, само папкай повече, че да имаш силици, нещо слабичък ми се виждаш напоследък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Дек 2023 20:02ч.

    Ако имаш два милиона, дай единия на ближните си !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брей тоз Пеевски, той навсякъде бе!

    26 Дек 2023 14:36ч.

    Трябва да дойде да ми държи оная работа, че докторът ми каза да не вдигам тежко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви "зверства" бе ?

    26 Дек 2023 14:44ч.

    За целия период от някълко години има загинали 6-7 турци... Целият процес беше подстрекаван от турските служби. Тия като овце се влачеха към границата, никой не ги е гонил насила. Ще има ли извинение за 500 години геноцид ??? А ??? Българските турци, защо допускате свиня в близост до джамиите си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно е, че имаше смяна на имената

    26 Дек 2023 17:05ч.

    Но никой не ги е гонил, беше въпрос на лично решение. Но турските служби принуждаваха хората да тръгнат към Турция, да се създаде прецидент. Мои съседи турци, бащата изобщо не искаше да тръгва, даже беше член на БКП, майката обаче туркиня горе от селата, настояваше, тя и български не говореше. Децата им, мои съученици плачеха и също не искаха да тръгват. Бяхме малки, но помня всичко. Едната дъщеря днес се се върнала в България, другата не е. Какво ще ми разправят, че България е виновна, виновни са турските служби. Те създадоха размириците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само !

    26 Дек 2023 17:50ч.

    Имаше хиляди турци които сами и със желание си сменяха имената с български. Това им отваряше широко поле в обществото и ги избавяше от комплексите… После с нежелание но водени от стадното чувство (характерно за електората на ДПС) почнаха да вземат турски имена, наш състудент от Стоян стана … Лютви. А друг от Румен стана Рефик. Смешна работа, ама щом им харесва… Живи и здрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мидхат паша

    26 Дек 2023 20:23ч.

    Велик везир на Османската империя, преди това паша на Дунавския вилает с административен център Русчук (Русе), ясно заявява, че НЯМА ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ. Има потурнаци и помъчени от еничарите българи - помаци. Етническа разлика няма. Има единствено религиозна и културна разлика. Ето защо много от така наречените "български турци" доброволно приемат традиционните български имена, без да променят своята религия. Но има и немалко помаци, които си връщат и традиционната християнска вяра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Дек 2023 14:46ч.

    в бнт има кадри от онова време да се пускат всяка вечер след новините да се види кои кого е гонил всичко беше доброволно напуснаха българия с омраза впрегнати във волски коли а сега искат бълг документи и гласуват на изборите защо го правят нали имало зверства а взривения спален вагон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Дек 2023 21:36ч.

    Бабе, вагона не беше спален, а за майки с деца! Да сложиш бомба във вагон с малки деца - ашколсун, машаллах! Какви мирни и отрудени хорица дето комунистите ги натирили там където трябваше и никога повече да не се връщат. А пеевски - просто поредния българин на чужда служба, който превръща българите в бежанци в собствената им държава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Дек 2023 14:49ч.

    Връзката с "избирателите" винаги е била дръжката на черпака сипващ порциите. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    26 Дек 2023 15:15ч.

    До кога ще търпим ДПС да ни изнудва с този възродителен процес. Получиха извинение, бай им Тошо отдавна го няма. Какво повече искат? Ето онзи ден големите родолюбци Киро Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и компания дадоха възможност на етнически турци с двойно гражданство да стават депутати и министри в България. Докъде още може да стигне нахалството и лакомията им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    26 Дек 2023 17:31ч.

    Трагикомичното в тази ситуация с двойното гражданство е следната: отвъд океана имат план за България. Той се припокрива с този в Молдова. Днес тази нещастна държава получава за шеф на националната си банка, бивша румънска депутатка и член на румънските спец служби. А онази Сандоканка се изказала, че в страната и, на ръководни позиции трябвало да дойдат хора отвън, за да спрат корупцията! Тук да се смееш и да плачеш! Само че в Молдова ще влязат румънци, което е в плановете на задокеанци. Едва ли обаче като са ръгали Шишо да бутне бг конституция, са имали предвид да сложат турци с двойно гражданство в управлението на държавата ни? Вариантите са много, но се съмнявам, че са искали да направят подарък на Ердоган? По-скоро Ердоган ще се опита да играе с чужди карти /поговорката: Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава, важи с пълна сила в случая/. Накратко! Българите сме прецакани! И само от нас зависи дали ще искаме папска тиара или турска чалма? /онези, които познават трагичната история на Византия ще ме разберат/ Няма голям избор, нали?:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Дек 2023 21:38ч.

    "Получиха извинение..." Добре надплатено от българска сметка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратителен еничар

    26 Дек 2023 15:38ч.

    "Време разделно" Я девшерме ще въведете ли? Пфу!@@ Башибозук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дачков

    26 Дек 2023 15:39ч.

    Пари от башибозука ли вземаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тосун бей

    26 Дек 2023 15:45ч.

    искам да потушавам въстание

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меди Доганов

    26 Дек 2023 15:51ч.

    Айде сега да вкара в затвора активните участници във Възродителния процес БКП-членовете: БОКо-тиквата и пекенез Танас! А не да се гушка с тях и разгепва парите на репресираните от тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    26 Дек 2023 16:04ч.

    Само Делян Пеевски не беше се борил с Възродителния процес. Нека и той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така наречените управляващи правят доста мечешка услуга както на американците, така и на турците

    26 Дек 2023 16:12ч.

    Омразата и към едните и към другите расте от ден на ден, с всяко ново публично изхождане на някой сглобкаджия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    26 Дек 2023 17:15ч.

    Що си мислиш, че това не е команда отвън? Все пак живеем на балканите! Вякои помним историята, други не! На това разчитат подстрекателите! Доган беше гаранта на етническия мир в България! С идването на Магнитски явно се слага край на това! Само като чета какво е казал и косата ми настръхва! Вярно, че идва ред на новите еничари! Догане, защо се предаде, Догане???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    26 Дек 2023 16:19ч.

    Делян бей, нещо плачи за скъсяване с 1 глава...аааххх дьонмето на мама...ша играе калъча

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормална практика: Да посочим врага!

    26 Дек 2023 16:20ч.

    И да се обединим срещу него. Кой е врага? Тоталитарният режим. Кой го казва? Родените, израснали при този режим? Ми този режим отдавна го няма. А дали Тюркян е "убита" или "сгазена"? А дали и е оказана "първа помощ" навреме (в Бенковски), или са констатирали смъртта и в Момчилград? И кой я е носил на ръце (майка и или дядо и)? Те вина имат или нямат? Дали е имало мирен протест или немирен такъв (камъни, дървета, ловно оръжие)? Кой ли се интересува от истината. Важно е стадото да блее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    26 Дек 2023 16:20ч.

    А дебелия еничарин няма ли да почете жертвите във вагона за майки с деца на гара Буново ? Планирано е бомбата да причини максимални поражения, като избухне в тунела Гълъбец (дълъг 3200 метра), но влакът закъснява с 2 минути и взривът настъпва на гарата. При Атентата на гара Буново загиват 7 души (две деца, жена и трима мъже), тежко ранени са 9 души (включително 2 деца).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не!

    26 Дек 2023 17:33ч.

    Такава команда не е давана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак да питам,

    26 Дек 2023 16:23ч.

    Как ще се върнеш в природата : - гол или с букет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нито е свиня, нито е дебел

    26 Дек 2023 16:32ч.

    нито е свиня, нито е дебел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възродителния процес не е това, за което се говори

    26 Дек 2023 17:00ч.

    Кой "шеташе" при българските турци да ги настройва срещу България? А за влака, защо ли никой не си спомня, за едни други жертви! Не опрадвавам никакво насилие, но истината изобщо не е такава, каквато я представят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българската свиня-еничар грухти на турски гроб

    26 Дек 2023 17:08ч.

    и работи на ново 5-вековно турско робство в България. 17-месечната Тюркян е неволна жертва, а осемте български деца и жени, жертви на турския тероризъм на гара Буново от нарочно заложената и взривена бомба във вагона за майки с деца, кой да ги пожали?... За новото 5-вековно турско-юдеосатанинско и евроатлантическо робство, настъпващо с промените в Конституцията на Р. България - разрешено на турци, юдеосатанисти от Израел, САЩ, Канада и еврогейския съюз да стават министри, "българска" администрация, анродни представители - кой да пожали??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петрунов

    27 Дек 2023 1:25ч.

    Атентата на гара Буново е дело на турци-ДС-агенти, които след това секретно и набързо ги осъдиха и разстреляха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    27 Дек 2023 8:07ч.

    Така е , само че на турското ДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грухтара налива ли налива вода в османската мелница

    26 Дек 2023 17:18ч.

    обаче тоя път братушките няма да си мръднат пръста за нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    26 Дек 2023 17:36ч.

    Сега разбирате ли как се подгрява казана? Тук е времето да кажа нещо лично: Турци и българи, ще позволим ли отново да ни разделят?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДПС

    26 Дек 2023 18:22ч.

    е една заплаха за България, макар и дирижирана все още от службите. Намирам чучването на свинчо като тартор на ДПС като чувство за хумор у скучните инак ченгета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дума на годината е „ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО“

    26 Дек 2023 18:34ч.

    Шиши Беевски знае ли за атентата срежу детския вагон преди тунела буново?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    26 Дек 2023 21:12ч.

    детето е смачкано от тълпата, защото отпред са били децата и майките с колички, използвали са ги като щит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Дек 2023 21:30ч.

    А дали ще се поклони на жертвите на Гара Буново? Те са единствените жертви на т.н. Възродителен процес (ако не смятаме малката Нюргул дето си отиде поради идиотизма на родителите си)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Дек 2023 21:44ч.

    Пардон, Нюргюл да се чете Тюркян (какво звучно българско име...)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    26 Дек 2023 21:52ч.

    Хм. Интересни събития се случват в тази държава. Яки опити за разваляне на мира в България от некоалицията. Дали ще има един ден Народен съд 2.0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    26 Дек 2023 23:01ч.

    Не съм психолог,но се питам колко заслепен от алчност можеш да бъдеш,за да играеш тази роля. Колко увредена душевност трябва да имаш,за да стигнеш до там. А кукловодът Sucks Kuborgodski е доволен. Усмихва се с дяволита усмивка. Светли празници. Колкото по-светли,толкова по-зле за злото,което се плаши от светлината. Да бъде светлина !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    26 Дек 2023 23:01ч.

    Не съм психолог,но се питам колко заслепен от алчност можеш да бъдеш,за да играеш тази роля. Колко увредена душевност трябва да имаш,за да стигнеш до там. А кукловодът Sucks Kuborgodski е доволен. Усмихва се с дяволита усмивка. Светли празници. Колкото по-светли,толкова по-зле за злото,което се плаши от светлината. Да бъде светлина !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    26 Дек 2023 23:11ч.

    Защо не се говори, че искаха да създадат автономна република със столица Варна ?!? Защо не се говори за тентаните, които нарпави и убиха невинни хора ?!? Защо не се говори, че зад тия боклуци стояха турските служби?!? Защо не се говори, че имаше спогодба между България и Турция за т.нар. изселване?!? Защоне се говори, че таквиа изселвания е имало и преди 1944 г. ?!? Защо бе, манипулатори долни ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    27 Дек 2023 1:54ч.

    А какво стана с онова семейство, което също искаше възмездие за убитото си дете, блъснато от Местан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи