Пеевски и Борисов искат още над 1200 гранични полицаи за справяне с кризата на сигурността

Пеевски и Борисов искат още над 1200 гранични полицаи за справяне с кризата на сигурността

Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с мигрантите, предложиха председателите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски, съобщиха от ГЕРБ в официалната си страница във Фейсбук.

В деловодството на Народното събрание са внесени по спешност два законопроекта, с които се увеличава капацитетът на "Гранична полиция" с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата. Тези щатни бройки са необходими за обезпечаване на нормалното функциониране на всички структурни звена.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

Възникналото напрежение в последната седмица, както и зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци налагат решителни мерки от Народното събрание като върховен законодателен орган, пишат още от ГЕРБ и допълват, че мерките за сигурност ще осигурят включването на възможно най-много хора и ще направят всичко възможно да се гарантира сигурността на гражданите, тяхното здраве и собственост, което е неотменим ангажимент на правовата държава.

"Независимо от политическата нестабилност, свързана с преходния период на ротацията, нашата воля е държавата да изпълни основната си мисия - защитата на своите граждани. Това са най-решителните, но и най-справедливи мерки, вземани по отношение на сигурността на хората във връзка с мигрантските потоци. И тъй като темата за бежанците е една от най-чувствителните теми, свързани със сигурността и спокойствието на хората, увеличаването на щатната численост дава възможност за ефективно изпълнение на функциите на МВР", се казва още в позицията на Борисов и Пеевски.

Според двамата лидери произтичащите заплахи за националната сигурност, вследствие на безпрецедентния мигрантски поток, налагат предприемане на стратегически мерки за повишаване възможностите на Главна дирекция "Гранична полиция" за осъществяване на надежден граничен контрол на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за ЕС и минимизиране рисковете за националната сигурност.

Приемането в спешен порядък от Народното събрание на законовите промени и незабавното им изпълнение от органите на изпълнителната власт ще бъде тест за победата на България над несигурността, опасностите и тревожността на хората. Тази сигурност стои по-високо от всеки личен или партиен интерес, заключват в позицията си Борисов и Пеевски.

 

 

Коментари

  • smb

    11 Март 2024 10:22ч.

    Да не забравите кой се грижи за границата и за хората на територията. Тези двамата са най-доброто, което се случвало на България за последните 30 години, а и нашите евроатлантически партньори ги уважават тъй силно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влад

    11 Март 2024 10:57ч.

    Досега къде бяхте бе магнити ! Защо позволихте нашествието ? Защо криете от народа броя , типажа и разпределението им в страната, парите които всеки трябва да изтърси от скъсания си джоб за издръжката им. Вече ни изтърсихте с 3,5 милиарда за разкоша на крадливия и лукав Зеля , вие самите ни окрадохте , а ние с какво да живеем ? ОСТАВКА И ВЪН ОТ РОДИНАТА НИ , мръсна политическа измет , не ви искаме новите сглобки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Март 2024 13:32ч.

    И 100 да поискат прото ги няма по щат ...........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MSA

    11 Март 2024 10:25ч.

    Каква граница, какви пет лева. Те "партньорите" ни ги карат със самолети, те за гранични полицаи ми се замислили. Лицемери, пу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йас

    11 Март 2024 10:27ч.

    По официалните медии се говори за незначителни битови инциденти, а Буци и Шиши напротив - споменават зачестили сблъсъци с мигранти...Малко стиковане на версиите няма да е излишно. Освен това тая бройка полицаи с нищо няма да помогне спирането на пристигащите със самолети "възвръщенци" по сила на споразумението с Австрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Март 2024 10:33ч.

    Пълни глупости… вие сте кгизата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от Посолтвото

    11 Март 2024 10:34ч.

    От 10.03.24г. жандармерията има за постоянна локация бул. Витоша / ул.Кръчмарска/ . Тежковъобъжени барети с автомати патрулират, а полицейски коли сноват по успоредните улички. Мигрантите се движеха на талази, преди нощното сбиване и последиците са налице. Да му имам на правителството /в оставка/ втория акъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    11 Март 2024 11:06ч.

    Още 200 000 полицаи да намерите резултатът ще е този, докато страната ни е разграден двор зе всевъзможни пришълци. Истината е, че няма откъде да намерите, защото поколението, което беше отгледано по време на така нар. демокрация, не става. Татуирани, дрогирани и бандити не вдъхват респект и не могат да бъдат полицаи и подобни! Трудно за разбиране, но когато се разбере, тогава България ще се оправи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така, проблема е в членството ни в ЕС и ОТАН

    11 Март 2024 11:31ч.

    Затова не можем да си защитаваме нито границите ,нито интересите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • азззз

    11 Март 2024 11:29ч.

    АЗ ПЪК ИСКАМ ВЪОБЩЕ ДА НЯМА ПОЛИЦИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    11 Март 2024 11:29ч.

    щели да подсилват границата!а тия,които ни ги връщат съвсем легално любимите им евро-атлантически партньори?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    11 Март 2024 11:46ч.

    предлагам хорицата на Оногова да върнат париците за "оная" ограда. очевидно не защитава. p.s. а той да върне едни кюлчета. в "бижета", не на "вносителите". ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво укрепване на граници, когато Брюксел дава милиарди за да дундуркаме мигрантите!

    11 Март 2024 12:01ч.

    Мигрантската политика е за да тормози европейските народи, да създава хаос, да замърсява средата ни - духовна и физическа. ... Правят го античовеци които казват че - мразят човечеството! (виж Дж.Сорос и син му) Презрени проджаници, които взимат пари от алчност и егоизъм за да тровят и разрушават, и убиват вече буквално нациите и народите, и държавите. Не искат да има суверенни единни силни национални държави. Факт. Спасението е - БОРИСОВ и ПЕЕВСКИ НЕ ИСКАЙТЕ ПАРИ ОТ БРЮКСЕЛ ЗА ДА БЪДЕ БЪЛГАРИЯ СВОБОДНА И ЩАСТЛИВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Част от споразумението

    11 Март 2024 12:05ч.

    Новите полицаи са необходими, за да не избягат обратно на Запад върнатите по въздух.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...се увеличава капацитетът на "Гранична полиция" с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и ...

    11 Март 2024 12:05ч.

    T. нар. "бежански" центрове чужда територия ли са, че се налага гранична полиция да ги охранява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    11 Март 2024 12:05ч.

    Още в началото предвидих, че Боко ще остави ПП провала да се дъни по всякакъв начин за да дойде той после на бял кон. Очевидно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особенно ,когато след изборите в САЩ

    11 Март 2024 13:25ч.

    С ПеПе е свършено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин М.

    11 Март 2024 12:31ч.

    Тези два дънера,усилено вече баламосва хората,във връзка с предстоящите евро избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вървят ли двама по границата с Турция

    11 Март 2024 13:16ч.

    Двамата да запащат по един пищов на дебелите си тумбаци и да ходят на границата да ни пазят. Така ще могат и да поотслабнат, че иначе то саркопения, то саркопенично затлъстяване, то рискове за сърцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • критична

    11 Март 2024 13:23ч.

    А милионите,които ще се заделят за полицаите,откъде ще дойдат.От джоба на изтерзания народ-Денков прави помен с чужда пита.За да се удари в гърдите за Шенген, ни натресе стотици криминални бежанци.Някой ще му потърси ли сметка.Кой,като и другите са интересчии.Продажници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и една гранична полиция !

    11 Март 2024 13:29ч.

    тя въобще дали ни пази или по-скоро краде ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи