Пеевски: Г-н премиер, сняг онлайн не се чисти

Пеевски: Г-н премиер, сняг онлайн не се чисти

Г-н Денков, сняг онлайн не се чисти. Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС" - това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски във връзка със свикваното извънредно съвещание в Министерския съвет заради тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области. 

"Изненадваща е изненадата на Министерски съвет и конкретно на министър-председателя от това, че първият за годината сняг наваля в края на ноември. И с недоумение научавам, че г-н Денков е свикал извънредно заседание на МС онлайн", допълва Пеевски.

"Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това", каза Делян Пеевски.

"Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", призова председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Освен по темата за усложнената зимна обстановка, по-рано той коментира и кога очаква да станат факт промените в Конституцията. 

"На 8 декември Народното събрание ще приеме промените на първо четене и ще имаме над 160 гласа, обяви председателят на ПГ на ДПС. На 12-и ще е второто четене, а на 13-и ще е трето. Вярвам, че на 13-и ще се поздравим с приемането на новата Конституция", каза Пеевски.

Той е уверен, че с промените в Конституцията ще получим една работеща, правова държава, в която ще сте спокойни и ще се чувствате защитени, посочи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в разговор с представителите на Младежко ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред участниците в срещата Делян Пеевски направи анализ на политическата ситуация, позициите на партията и взаимоотношенията във властта, посочват от ДПС.

"Много е тежко положението, като виждам и във ведомствата и в цялата държава, експертиза не е останала за съжаление. Държавата има нужда от вас, младите, за да тръгнем напред и наистина да станем европейска България, защото в момента нещата не са така", каза Пеевски.

Той подчерта, че правителството, подкрепено от абсолютно евроатлантическо мнозинство, не е перфектно, но след две години на политическо безвремие на служебни кабинети, сега България е на правилния път. Смятам, че съвсем скоро ще се вижда ефектът на това мнозинство и правителство и си струва да останете тук, в България, добави Делян Пеевски.

Той се обърна към младите с думите, че имат цялата му подкрепа, за да "бъдете силна младежка организация и вие, като младите хора на ДПС, да бъдете реализирани".

"Ние не си даваме сметка с какъв потенциал разполагаме във ваше лице. Днес съм много по-спокоен за бъдещето на ДПС. Сега, като ви видях, няма да ви изпусна. Вие сте страхотна банка кадри, трябва да сте до мен, до партията, допълни Пеевски. 

Форумът, организиран от съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк мина под наслов "Преосмисляне на Европа. Либералната визия за Европа на бъдещето". Модератор на разговора на Делян Пеевски с младите бе председателят на младежката организация Танер Кабилов. На семинара участва още зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев и Халил Летифов, евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, народните представители Елван Гюркаш, Ертен Анисова, Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Валентин Тончев, Осман Мурадов и Анджей Джандев, председател на Младежко ДПС Танер Кабилов, кметът на община Белица Радослав Ревански, председател на партия ЛДП, Северна Македония Моника Зайкова и директор на Американския университет - ФОН, Скопие Сефер Цаноски, отбелязват от пресцентъра на ДПС.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Биби

    26 Ное 2023 12:04ч.

    Пеевски вече е много досаден и арогантен, като какъв дава акъли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевски: Г-н премиер, сняг онлайн не се чисти

    26 Ное 2023 12:55ч.

    Това е достойно наследие на философската мъдрис на г-н Доган, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Www

    26 Ное 2023 15:34ч.

    КраЧурков отпускаш се! забравил е да изкл. коментарите под статия за прасета ?!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wwe

    26 Ное 2023 15:35ч.

    Честита Коледа на всички Прасета!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това,

    26 Ное 2023 12:13ч.

    при това без плямпотене, като преди няколко дни изпълнява ЕА упорки, а с грижа за народа и страната. Ми прав е пеевски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    26 Ное 2023 12:21ч.

    Пеефски сам може да отиде при бедстващите хора в региона, от който е избран. Защо не е там с лопатата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би

    26 Ное 2023 12:31ч.

    Може би никъде не е избиран, а просто поставен и по тази причина да няма къде да отиде да рине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    26 Ное 2023 12:23ч.

    Почистването трябва да е в ръцете на общините, а не на частни фирми, които не вършат нищо, освен да прибират нашите пари. Всички дейности, свързани с почистване, ремонти, залесяване на паркове и градиини, осветяване и т.н., трябва да са в ръцете на общините, а не на посредници! Всичик обекти, свързани с националната сигурност - пътища, подземни богатства, води, отопление, осветление и т.н. - в ръцете на държавата! В резултат на непрекъснати "реформи", държавата и общините се оттеглиха от всичко, а на тяхно място се наместиха посредници. Истинските реформи предполагат не разруха, а градеж в името на социалната сигурност на българските граждани. РЕД, ОРГАНИЗАЦИЯ, КОНТРОЛ И ОТГОВОРНОСТ - ключови думи, чужди на инсталираните във властта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Ное 2023 15:33ч.

    Напълно съм съгласен с написаното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    26 Ное 2023 12:24ч.

    Инсталираните във властта нямат опит, но нали ходят по света, не виждат ли как се чисти там? Един хеликоптер с химикали ще обиколи България за 2 ч. и всичко ще светне до асфалт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    26 Ное 2023 12:27ч.

    Ако Пеевски събори МОЧА ще гласувам вече само за него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драго,

    26 Ное 2023 12:35ч.

    Той май смени резбата в Дубай? Готов? Или вече си? Ай сиктир, от жълтопаветна гмеж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТР -те

    26 Ное 2023 12:34ч.

    Пеевски да не се прави на велик, че вече ни писна да го гледаме, а да подкара БТР - те, които подариха на Украйна и с тях да снабдяват с продукти откъснатите села, където няма електричество и вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Ное 2023 12:53ч.

    Все едно да призове Герасимов да поведе атака при Авдеевка! Защото войната не се решава в щабовете, а на линията фронта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех,

    26 Ное 2023 14:08ч.

    Хидиотна смрад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    26 Ное 2023 15:05ч.

    Поредният жълтопаветен специалист и по военна тактика? 26 НОЯБРЯ 2023, 15:40 Как российские войска взломали оборону ВСУ под Авдеевкой https://vz.ru/society/2023/11/26/1241394.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОСТОВА

    26 Ное 2023 13:52ч.

    Що не вземете една лопата малко да поработите, Пеевски!? Имате СПЕШНА нужда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    26 Ное 2023 14:05ч.

    Новият фронтмен на ДПС премина от мелъди рок към хеви метъл. Но пее доста фалшиво и трудно ще оглави чартовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Ное 2023 15:01ч.

    Галя от ПосолствоТО ни подготвя за новото ТУРСКО РОБСТВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърт Анонимър

    26 Ное 2023 20:00ч.

    Г.н Пеевски го раздава ''на всяка манджа мерудия''. Този закон "Магнитски" какви чудеса прави- първо отслабваш, после напълняваш и накрая г-н Доган застава зад теб! Найс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой беше "КОЙ"?

    26 Ное 2023 23:23ч.

    Как Кой? - Този, намагнитен еничар, който се толерира в медиите. ТОЙ, СВИНЧО-СНЕГОРИНЧО - НОВИЯТ ЕНИЧАР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи