Пеевски: Ако енергийният министър се е подписал под нещо, което е неизпълнимо, ще му искаме оставката

Пеевски: Ако енергийният министър се е подписал под нещо, което е неизпълнимо, ще му искаме оставката

"Енергийният министър трябва да си мери приказките за това, което е говорил. Той беше там, когато се обсъждаше споразумението. Ако е имало нещо да каже е трябвало да го каже. Ако е подписал нещо, което според него е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката и да се заминава, ако не се изпълни. Ние всички сме дали доверие към кабинета, но то не е безгранично", заяви Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Той каза, че чул от г-н Борисов, че привикал веднага министъра да обяснява, Пеевски също призова да идва да обяснява какво говори веднага.

След заседанието на енергийна комисия, която заседаваше днес сутринта енергийният министър Румен Радев заяви, че точките от споразумението са трудни за изпълнение, но ще бъдат изпълнени. Това обаче успя да разгневи представителите на партиите, които вчера 7 часа водиха преговори със протестиращите. 

Видяхме, че някои партии се набъркват в протестите - хората е хубаво да прочетат споразумението и да видят, че е техен плюс, когато го осмислят се надявам, че всичко ще е наред, добави още Пеевски. 

“Направих каквото можах за хората, това е важно, те да са доволни. И да решим проблемите, кой го е свършиш не е толкова важно”, посочи той. 

"Ние сме дали доверието на кабинета, но то не е безгранично", напомни той. 

"Ако нещо не се изпълни, ние ще сме с хората и то отпред", обеща Пеевски.

На въпрос дали правителството управлява държавата, Пеевски отговори: "Разбира се".

Относно дали Ахмед Доган е обърнал внимание с особена загриженост, че трябва да се смени подхода към предоговаряне на планове, Пеевски заяви, че почетният лидер на ДПС не се бърка в нищо. 

 

Коментари

  • >>>

    04 Окт 2023 13:01ч.

    Ти да видиш... От задкулисен играч, Шиши стана явен фактор в БГ политпроституцията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даааа

    04 Окт 2023 15:29ч.

    Атанасов и Христо Иванов го извлякоха от дупката и го направиха премиер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    04 Окт 2023 13:03ч.

    Без да го защитавам, но явно енергийният министър е пешката която Баце, Шиши и Киро с Асен ще жертват за да изпълнят намисленото убийство на енергетиката и лапането на въжделените им 4 милиарда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха, ясно!

    04 Окт 2023 13:07ч.

    Значи нямате намерение да изпълните дори това, което сте подписали проформа, и за това ще падне главата на енергийния министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще останете и без накраденото и без глави

    04 Окт 2023 13:12ч.

    Подлеци и мерзавци от ДПС, ГЕРП и ППДБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТъжноБезнадежденско

    04 Окт 2023 13:27ч.

    Освен че са патологични крадци-клептомани, са и пълни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    04 Окт 2023 13:40ч.

    Е, намери се един почтен сред "ППочтените" и ви издаде за измамата. И сега оставка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днеска съм на пилешко.

    04 Окт 2023 13:48ч.

    Свинско не ми се яде!Корумпираното прасе акъл дава.Емигрирайте!Нищо не ще се промени.Управляват ви предатели!Емигрирайте и ги оставяйте с тръните.Майната и на колонията.Да живее старата НА БЪЛГАРИЯ. И слава на Русия срещу фашизма и нацизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    04 Окт 2023 14:08ч.

    Предадох на Шишо задачата - “Намерете бушон!” Ето, Дебелият е готов !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Окт 2023 14:12ч.

    Моля за някаква информация, а именно: Това лице, винаги депутат от ДПС откъм Пазарджик, мисля, през последните много години, не влизаше в НС, а сега изведнъж се мотае навсякъде?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ликвидатор

    04 Окт 2023 14:18ч.

    Странно изказване! Да, за съжаление аз също виждам заявка за НЕИЗПЪЛНЕНИЕ. Прочетете, обърнете внимание! Министърът също бил там, на преговорите и ако е имало нещо да казва, трябвало е да го каже, повествовава Пеевски. На мен това ми звучи по следния начин: Министърът, по подразбиране тесен специалист, съзрял слабости в договореното, което го правят трудно- или дори неизпълнимо, но си премълчал. Така, той - министърът, подведе всички нас, лидерите на парламентарните партии и не възприехме споразумението като изход от кризата. Това, ако и доколкото се окаже истина, е достатъчно основание да му искаме оставката. Всичко това, дами и господа, е ужасно тъпо, лицемерно и разрушително. Дори не се налага да зададем и други далеч по-важни, но също ужасно неудобни въпроси! А какво да кажем за всички министри, пък и ресорните вицета, пък и премиерите, които през годините обилно подписваха, напълно изпълни по същество ангажименти за БЪлгария, но ангажименти, които я обричаха на очевидна гибел. Г-н Пеевски, казват, че (уж) сте били умен! Не ви личи, но и това го има в природата. По линията на "изпълнимост и неизпълнимост" няма да намерите смисленото за страната решение! Е, ние отдавна подозираме, че тя за вас е престанала да съществува, а вие сте просто поредната кохорта ликвидатори, които изпълняват някакъв ограничен обем от задачи, а после биват сменяни от следващата групичка с аналогични задачи и всичко това се прави умишлено заради размиването във времето и в колективната безотговорност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    04 Окт 2023 14:33ч.

    Дидо Дебелият Кит е обещал на целият софийски офис планктон(соросоиди) да не го яде, и в момента го обичат заради закрилата която им осигурява от слънцето, и му вярват понеже нали отслабна... а планктона като примитивен организъм няма възможността да помни! Каква гавра и за този дебелак мръсен, въртеше всички далавери, докато не се появиха пеперастите продавачи на блатни кокичета и мечти, спретнаха му доноси и сега е длъжен да ги дондурка на шкембето и да ги учи в крачка, щото запада ги е научил само на ЛГБТ вазелинени истории и приложението гриндер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    04 Окт 2023 14:54ч.

    Това ли е промяната за България? Боко и Шиши начело на държавата. И двамата са самодоволни надути плондери, които в най-близко време ще бъдат спукани. Жалко за публиката, няма да й се размине оцапването и осмърдяването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Великия пълководец.

    04 Окт 2023 15:00ч.

    Защо е тоя парламент,народно събрание и президент щом Делян управлява всички и всичко"вся и всьо" ,той и главнокомандващ на армията ли е , може би е със синя кръв или му посиня от намагнитяването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д. Пеевски защо не е в затвора?

    04 Окт 2023 15:16ч.

    Заграби активите на КТБ, ликвидира Булгартабак и дори разпространението на печатни издания - трябва да върне заграбеното, а не да дава акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lizard

    04 Окт 2023 15:23ч.

    Не мога да повярвам какво доживяхме! Наистина ли този ще диктува политиката в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си мери приказките!

    04 Окт 2023 16:22ч.

    Всъщност, Пеевски призовава правете каквото си искате, но внимавайте какво говорите. След Боко се появи още един "брат", който е "загрижен" за народа. А истината е, че те се грижат единствено и само за кожата си и имането си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    04 Окт 2023 16:33ч.

    И какво ни грее нас, като си подаде оставката?? Белята вече ще е сторена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    04 Окт 2023 16:37ч.

    Защо не е в затвора? Ами много просто, гарван гарвану очи не вади...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи