Патрушев: Врагът много пъти е идвал с огън и меч на нашата земя. Западът няма да спре прокси войната си срещу нас дори след горещата фаза в Украйна

Патрушев: Врагът много пъти е идвал с огън и меч на нашата земя. Западът няма да спре прокси войната си срещу нас дори след горещата фаза в Украйна

Англосаксонците няма да спрат прокси войната срещу Русия дори след „горещата фаза“ на конфликта в Украйна, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

"Завчера, 27 януари, тържествено отбелязахме 80-ата годишнина от пълното освобождение на Ленинград от фашистката блокада. Отдаваме почит пред паметта на хиляди ленинградчани - работници, студенти, представители на научната и творческата интелигенция, които по време на Великата отечествена война се изправиха в защита на родния си град", -заяви Патрушев в Държавния морски технически университет в Санкт Петербург на съвещание за подготовката на инженерни кадри за високотехнологични отрасли.

"Врагът многократно е идвал с огън и меч на нашата земя. И сега САЩ, НАТО и техните сателити, с помощта на киевския нацистки режим и различни видове наемници, водят прокси война срещу нашия народ и държава, която англосаксонският свят няма да спре дори с края на „горещата фаза“ на конфликта в Украйна“, добави секретарят на Съвета за сигурност.

Коментари

  • Капитан Кук

    29 Яну 2024 11:50ч.

    Това е и най-голямата полза от СВО: че руснаците най-сетне се освободиха от илюзиите си по отношение на Запада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    29 Яну 2024 13:41ч.

    Кептън, това е най-тъпото - руснаците никога не са имали илюзии относно запада, те не са прости, имат отлични учени и школи, много добре знае истинският руски елит с кого си имат работа в лицето на т.нар. западни партньори.... Защото това в момента с Украйна - то не е от вчера, а от векове, при това - с почти всички представители на същите тези т.нар. западни партньори... И въпреки всичко - това е чудното - Русия в крайна сметка настъпва едн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    29 Яну 2024 13:42ч.

    една и съща мотика! ЗАЩО!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    29 Яну 2024 14:32ч.

    Грешиш! Руснаците винаги са имали илюзията, че Западът е благоразположен към тях. Хеле пък интелигенцията им, мнозинството от която винаги мрази собствената си държава - до такава степен, че поздравява японския император след победата на Япония през 1905 г. Именно затова и настъпва една и съща мотика - защото има илюзии, няма патриотизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    29 Яну 2024 14:46ч.

    Отделни хора, интелигенция, президент може да са били наясно. Въпросът беше да се убеди народа. Надявам се всички руснаци да са наясно вече и да нямат илюзии. Нашите софиянци кога ще прогледнат не се знае. В трета глуха са вече над 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо не спират войните и светът се срива в упадъчност

    29 Яну 2024 11:55ч.

    Фантасмагорично може да звучи легендата (която обаче винаги почива на истински събития) за един празник. "Ако разлистите в историята какво точно се празнува - да ви го синтезирам: Бунтът на Макавеите /167–160 г. пр. н./ е еврейски бунт, срещу Елинистичното влияние върху живота на евреите. Тоест една част от евреите са искали да ИНТЕГРИРАТ аспекти на Гръцката (Елинистична) култура с еврейската традиция. Тези елинизирани евреи са били мишени на отмъстителните атаки на Макавеите, както и самият гръцки режим на Селевкидите. Да ви стане ясно кои са победили и изклали всичко наред, това са онези фанатизирани с масурите, дето бръснат главите на жените си. Та последвалото почистване на храма и повторното освещаване на олтара на 25 Кислев, е източникът на празника. .... Може да си представите какво се взема под думата "почистване" на храма. Това е повода за този "светъл" празник - едно клане. ..... Сега си представете, че другата част на евреите са надделели над Макавеите. Това са тези, които са искали Елинистичната култура, литература, изкуство и философия, както и приемането на гръцката форма на социална и политическа организация, полиса. Ако това бе се случило, нямаше да има Християнство и Мюсюлманство, като производни на надделелия Юдаизъм. Целия свят щеше да е с хиляди години напред в развитието си. Нямаше да има, Средновековие, Инквизиции, Църковни догми. Още в 1354 г. щяхме да сме кацнали на Марс." ….. Мдааа, патология на разума и днес. И факт - от 100 години откритията на Никола Тесла са егоистично скрити от човечеството, чиито живот е искал да подобри гениалният балканец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    29 Яну 2024 12:34ч.

    Пий си хапчетата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • престъпление срещу философския гносис

    29 Яну 2024 12:48ч.

    Съгласен съм с хипотезата на написаното от 29 Яну 2024 11:55ч., доста преки и косвени доказателства, главно свързани с внимателно вглеждане и анализ на историческите и ментални последствия за съвременния свят, я потвърждават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си изясня все пак позицията

    29 Яну 2024 13:27ч.

    Учението на Христос е учение на Любовта, затова и самият Господ не беше пощаден от тия буквоядно скудоумни юдейски книжници, фарисеи и законници, изпратили го на кръста, поради беса на собствената си нищета. Пазете се от кваса им, те и днес са опора на древната жандарщина на дяволовите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северомакедонец

    29 Яну 2024 13:29ч.

    Християнството е именно синтез на елинизма с юдейската,египетската и иранските традиции и учения. Е нямаше богородица да е Мария, а Изида каквато е всъщност - нищо принципно нямаше да се промени ако не са били екологичните събития - от 2 до 6 век екстремни промени на климата, изригването на вулкани и като резултат чумата през втори век и Юстинияновта чума. Щяхме просто да говорим на латински или койне и може би нямаше да има промишлен преврат ами да си кретаме с античното масово производство и още да сме нещо като Индия през 16 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • моето уточнение

    29 Яну 2024 14:41ч.

    Тук не говорим за християнството като доктрина, а за автентичното учение на Христос, както и за концепцията за Богосиновството. Единият еврейски културен потенциал не стига всичкото това да намери своето оправдание. Неслучайно имаме знаково мистично събитие: принудително спасение на светото семейство от преследванията на Ирод спрямо младенците именно в Египет (т.е. обратен Изход, дануляващо старозаветната гордост). Митът и тайнствата само не са достатъчни, тук има и мистика, и гносис, и есхатология. Затова впрочем и се съгласих с духа на поста, който сте пуснал(а).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • попр.

    29 Яну 2024 14:43ч.

    *Зануляващо (разбира се, грешката не е случайна, защото не става въпрос за напълно отменящо зануляване, а само за предупредително и преучредяващо... така че всъщност грешката е вярна)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Яну 2024 12:47ч.

    Туй е идеологът на Кремъл и всъщност "фактическия лидер". Има отрицателна обсесия към 'англосаксите".Въведе в публичното пространство термина.Медведев и мейнстрийм медиите го повтарят.Путин избягва.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    29 Яну 2024 13:19ч.

    Руските фашаги съвсем изперкаха. Западът нямало да прекрати войната, която те започнаха и те водят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си “докторе”,

    29 Яну 2024 13:42ч.

    мисля и дай боже че и РОССИЯ няма да спре докато не ликвидира физически цялата тая т.н. о украинска гмеж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    29 Яну 2024 13:48ч.

    Доктор Косев, КОЙ започна войната? КОГА започна войната? И КАКВО, изобщо разбирате под "война"? Само пушки и снаряди, окопи и кал, кръв и сополи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вацлав Клаус: Конфликтът в Украйна започна на срещата на върха на НАТО през 2008 г.!

    29 Яну 2024 18:19ч.

    Какво не е ясно Вацлав Клаус кой е?! Да припомним и приказките на стратегическия частен разузнавач Джордж ФРИДМАН, който от години "прогнозира" КАК ИСКАТ ДА НАВРЕДЯТ НА РУСИЯ! Ай сиктир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи