Патриарх Неофит е претърпял инцидент

Патриарх Неофит е претърпял инцидент

Патриарх Неофит е претърпял инцидент в патриаршеския дом в Софийската митрополия и е приет в УМБАЛ "Софиямед", съобщи БТА.

 

Канцеларията на Светия синод уведомява, че днес, 10 май, Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийската митрополия, в резултат на което е хоспитализиран в УМБАЛ "Софиямед". Това се казва в съобщение на Българската патриаршия във връзка със здравословното състояние на Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

"При направените изследвания е установено счупване на горната част на лявата бедрена кост. След необходима подготовка ще последва медицинска интервенция. Светейшият патриарх е в стабилно състояние и се моли за чедата на Родната ни Православна църква. Призоваваме клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество, както и да приемат за достоверна информацията, обявена единствено от Светия синод на Българската Православна църква - Българска патриаршия", се казва в съобщението.

Българският патриарх Неофит е роден в София на 15 октомври 1945 г. със светското име Симеон Николов Димитров. На 24 февруари 2013 г. на Патриаршеския избирателен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше избран за български патриарх и Софийски митрополит. Преди това той беше Доростоло-червенски и Русенски митрополит.

 

Коментари

 • рукола Z

  10 Май 2022 18:40ч.

  Пречи на шмакедонската "древна" църква, може би? Не приема киртака? Не чува петлите? Кой ще сложат на негово място, че му се случват лоши нещица?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  10 Май 2022 18:43ч.

  Твърде символично на фона на признаването на Охридската патриаршия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  10 Май 2022 20:06ч.

  Май съм усетил бедата, която дебне Патриарх Нефоит. Вчера в 22:29ч. написах: "Дано Светият Синод не съобщи на Негово Светейшество новината за признаване на македонската църква като Охридска архиепископия. Немощният ни Патриарх Неофит ако я научи току-виж представил Богу дух." За родост се е оттървал само със счупен крак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Пена от село Парамун асоциална клюкарка

  10 Май 2022 20:19ч.

  Те такива пеераси като тебе само глупости пишат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил

  10 Май 2022 20:39ч.

  Бог да му помага бързо да оздравее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бог да пази Патриарха !

  10 Май 2022 21:21ч.

  Със сдържаната си позиция БПЦ дразни сатанистите и САЩ са взели мерки за кадрова чистка. Директно обвинявам САЩ в атентат срещу българския църковен водач !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моля се за нашия Патриарх

  11 Май 2022 4:14ч.

  Дано бързо се възстанови!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  11 Май 2022 8:27ч.

  Най-вероятно е счупил шийка на бедрена кост. Има палиативни, има възстановителни операции. На тази възраст, въпреки проблемите със здравето, все още е възможно да бъде протезиран. Операцията си е тежичка, но е рутинна. При добро възстановяване ще може да стъпва до 2-3 седмици. Много трябва да внимава за другия крак...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи