Пътните строители разширяват протеста си

Пътните строители разширяват протеста си

Протестът на пътните фирми ще продължи втори ден. Те настояват да им бъдат изплатени извършените дейности, както и за  индексация по договорите в строителството. За днес се предвижда промяна в организацията - по-малко хора ще се съберат около Народното събрание в 9 ч., а палатковият лагер там е обявен като "Обучителен център" за управляващите. 

Отново ще има шествие по Околовръстния път на София с тежкотоварни автомобили.

Повече ще са обаче протестните точки по пътищата в страната, които ще бъдат затваряни за движение, обясни председателят на Браншовата камара "Пътища" инж. Стефан Чайков:

"И с увеличаване на отсечките в страната, които ще бъдат затворени, както по брой, така и по време. Ще осигурим присъствие в следващите дни за оказване на натиск върху Народното събрание. Дано някой най-накрая прояви здрав разум".

Очаква се протест и на пътя Асеновград - Смолян в района на Чепеларе. Протести ще се проведат още във Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Монтана. 


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Волгин

    28 Юли 2022 9:04ч.

    Тези нещастници един читав път не са построили, за какво точно протестират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СВЕТЛЕТО

    28 Юли 2022 11:15ч.

    Абе до кога тая нескопосна Столична община ще позволява всякакви селяци да малтретират столичани!? Ние сме хора с ангажименти и графици! На който му се губи време- на плажа! А не да губи моето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи