Пътни строители на протест: Това ли е промяната?

Пътни строители на протест: Това ли е промяната?

„Тук сме, за да подскажем на народните представители, че трябва да изпълнят основния си граждански дълг да защитят живота и здравето на хората и благосъстоянието на пътностроителните фирми в страната. Решението, което те трябва да вземат, и което е влязло като точка в утрешния дневен ред на Народното събрание, е от ключово значение както за стартиране на разплащането към пътностроителните фирми, така и за даване на възможност на Агенция „Пътна инфраструктура” да възлага нови дейности по текущ ремонт и поддържане, така че плачевното състояние, в което се намират в моментa пътищата на България да бъде подобрено”. Това каза Стефан Чайков - председател на браншова камара „Пътища” по време на протеста на пътните строители, предаде репортер на БГНЕС.

Пътищарите се събраха пред парламента. Пътният сектор настоява държавата да им изплати средствата за извършена, но незаплатена все още дейност.

Във вторник премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми. Решението обаче следва да получи санкцията и на парламента. Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

Протестиращите издигнаха и надписи: „Държава без пътища няма“, „Не сме крадци“, Това ли е промяната???, „Всеки труд се заплаща“, „Платете ни сега“. 

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    13 Апр 2022 11:37ч.

    Разлика между кумунизъм и капитализъм. По време на соц строят в България НИКОГА не се е случвало някой да не си получи заплатата. България вече е свободна, капиталистическа държава и хората, дори и да работят, не си получават заплатите. И това е на всяко ниво. От чистачки до инженери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hdj

    13 Апр 2022 12:21ч.

    Как да е друто като последните 30 години само бивши комунисти управляват, а бивш комунист няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    13 Апр 2022 12:56ч.

    С подкрепата на ЦРУ, на САЩ така им е най-изгодно, ДС беше много силна организация и САЩ си я приватизираха вместо да създават нова структура за управление в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжната картина на реалността

    13 Апр 2022 12:10ч.

    Истината е по-сложна и многолика от вижданото на повърхност. Заглеждам се по работата на пътищарите - интерес и любопитство. Шефовете са тотално деморализирани, видимо гледат само схемите, на обектите никакви ги няма. На терен има само напълно неподготвени и демотивира човеци, които имитират дейност е хабят материала. Резултатите са видими, пълна разруха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nxnx

    13 Апр 2022 12:25ч.

    Такива скапани пътища като тия в булгаристан няма даже в сърбия след бомбардировки и война

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътни строители на протест: Това ли е промяната?

    13 Апр 2022 12:16ч.

    Стискайте зъби, момчета, важното е, че Асеня е намерил 170.000.000,00 лева, за да създаде в съдружие с частни капитали, които щели били да са 30.000.000,00 лева, старт-ъп за Изкуствен Интелект. Дерзайте пътищари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jdjf

    13 Апр 2022 12:28ч.

    Е па тия, да пият по една студена и толкоз, хората като ги обраха по време на съветското робство - вземаха им всичко за 45 години - пари, бизнеси, собственост...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалности и привидности

    13 Апр 2022 12:30ч.

    Драстични дисбаланси, унищожителни противоречия, брутален отказ от регистриране на действителните обществени проблеми и насочване взор към тях - това ражда държавният мениджмънт у нас. Вместо това ни пробутват плачливо драмите на по стотина от вид - пътищари и зърнари, др. - безобразно богати босове, които си живеят в някакви други светове и орбити. Не ме развълнувахте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    13 Апр 2022 13:00ч.

    Ето обективана причина ББ да бъде разследван и съден, обаче на никой не му пука.Иначе утре може пак да го арестват, че си пие кафето без захар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Апр 2022 13:01ч.

    Тези договори за пътеките не са ли сключени с любимеца ви Кюлчо.... или нещо не съм разбрала. Що един да поръчва, а друг да плаща!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3 Апр 2022 13:01ч. Що един да поръчва, а друг да плаща!?

    13 Апр 2022 13:05ч.

    Защото, Мери, властта в РъБъ плаща, тя е демократична по американски образец и се сменя демократично с избори, а предишната власт нямаше шанс срещу изборните ротативки, тъй че сега е ред на спечелилите да се разплащат. Печелестите освен властта, печелят позитивите й, а така също и негативите й. Просто е, дори за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Апр 2022 14:21ч.

    До 3 Апр 2022 13:01ч. Що един да поръчва, а друг да плаща!? Много ти благодаря за обяснението. Дори за мен е ясно, че който сключва договора, носи отговорност за изпълнението му. Напр. ако ти сключиш договор, ако си виждал такъв, щото аз съм писала хиляди такива, не съм длъжна аз да ти го плащам. Който е подписал нещо, той отговаря. Просто е, дори и за теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи