Пътен експерт за катастрофата с Кирил Петков: Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч

Пътен експерт за катастрофата с Кирил Петков: Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч

"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч", коментира в ефира на "Здравей, България" Ивайло Желязков, пътен експерт от Европейския център за транспортни политики.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.

По негови думи това е един от най-натоварените участъци в района. Ограничението там е 90 км. "Ако автомобилът се е движил с 90 км, ударът нямаше да е толкова голям и жесток. Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Вчера премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Малко по-късно случаят взе две глави във варненското Пътно управление - там бяха отстранени директорът на ОПУ инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова. 

Асфалт не е положен само на мястото около катастрофата, а и на много места по пътния участък, съобщава още Нова телевизия. Асфалтирането на пътя, където стана тежката катастрофа, е започнало три дни след инцидента.

Преасфалтирането на участъка край Аксаково, където стана катастрофата с джипа на НСО, е било възложено от областното пътно управление на Варна в началото на месеца. Това заяви пред БНТ представител на фирмата изпълнител.

 

 

 

 

Коментари

  • Дачката и той в платените

    22 Май 2024 9:18ч.

    Медии, които ще докарат Буци и Шиши на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Май 2024 9:33ч.

    Ей психопат, Шиши и Боко ги докара на власт тоя дето ползва неправомерно кола на НСО и по негово настояване за бързане със над 120 км/ч убиха невинен човек, а жена му не се знае дали ще се спаси. Даже има запис за малоумниците, като тебе да чуят как точно се изпира Боко през ППДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рфтгъу

    22 Май 2024 10:01ч.

    По-кротко с "невинния човек" - главата си залагам, че поне половината вина за ПТП-то е на невинния умрял... От Варна съм, туй кръстовище го знам наизуст и минавам от там минимум 3 пъти седмично, има дни и по 6 пъти да минавам от там... Да, има леко ограничена видимост... Да, джипа вероятно е карал с около 110-120км/ч, там просто с повече е невъзможно... Там ограничението е 90км/ч и буквално НИКОЙ не кара с по-малко, чак след табелата "Аксаково" се намалява- няма други кръстовища с улици в града + камери в тази посока НЯМА, те са доста по-далеч... Разликата от 90км/ч до 120км/ч на целият участък който се вижда от невинният умрял следната- с 90км/ч джипа ще дойде след 4 секунди, със 120км/ч ще дойде след 3 секунди... НЕ СЪЩЕСТВУВА ВАРИАНТ в който невинният умрял да е НЯМАЛ ВЪЗМОЖНОСТ да види джипа, дори и той да е карал по-бързо от позволеното...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Май 2024 10:20ч.

    Разбира се големи глупости си надраскал. Повечето коли там карат с 60 км/ч и ограничението е 60 км/ч с табела горе в началото на спускането така, че първо е ЛЪЖА, че ограничението е 90 км/ч и второ НЯМАШ абсолютно никаква представа, с колко е карал джипа на НСО ама НИКАКВА! Не мисли, че си единствения минаващ редовно по този път, а освен редовно преминаващ съм и редовно излизащ на ляв завой точно от там и видимостта не е леко ограничена, а е ограничена и точно поради това има ограничение от 60 км/ч защото ако си с повече рискуваш ПТП, а ако си над 100 км/ч тогава ПТП-то е почти сигурно! Има вариант, в който НЕВИННИЯ загинал да НЕ ВИДИ джипа ЗА ДА МОЖЕ ДА РЕАГИРА и този вариант е, когато колата на НСО кара с над 100 км/ч както е било в действителност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Показаха пътната картина на кръстовището край Аксаково – загиналият шофьор имал само 2,5 секунди, за да реагира срещу връхлитащия го джип на НСО с Киро Петков (СНИМКИ)

    22 Май 2024 10:22ч.

    Ето я пътната картина на мястото на катастрофата. Човекът е излизал от Аксаково по улица „Добруджа“, за да се включи на дясно по главния път за Варна. Спрял да се огледа. Но наляво неговата видимост е 60 м, той не вижда, че зад завоя отгоре, идва кола с бясна скорост. И потегля и почти се включва в главния път, когато получава смъртоносния удар. И по думите на очевидец, (колата на НСО, бел.ред.) го влачи около 30 метра. Представяте ли си скоростта, за да се получи това 30 м влачене? Защото този, който идва от лявата му страна, отгоре, при скоростта, с която се движи, изминава тези 60 м за 2,5 секунди, за което време и самият той не може да реагира. Виновен е изцяло водачът на колата на НСО заради недопустимата скорост, с която се е движил в този участък на пътя за Варна, в който на отсрещната страна на това място има бензино-, или газостанция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • п;лок9йиухъ

    22 Май 2024 10:38ч.

    След 2 часа съм в центъра на Аксаково с €50 000 в джоба- чакам те с €10 000, тоест залагам 5:1, че на кръстовището НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ 60км/ч... Ако нямаш €10 000 у кеш отиваме при нотариус, пишем едно документче и ще ми ги дължиш за срок от 24 месеца...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • седрфъх

    22 Май 2024 10:45ч.

    Видимостта е 100 (СТО) метра... Не само по моя окомер, по километража в колата ми, а и според гугъл мапс... И сега жокер: при 90км/ч се изминават 25 метра в секунда... Твоите 60 метра разстояние изминати за 2,5 секунди дават скорост дори ПО-МАЛКА от 90км/ч... И повтарям- там ВИДИМОСТТА Е СТО МЕТРА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селски, и ти си от

    22 Май 2024 10:51ч.

    Шишитата и буцитата, нищо, че си прикрил като копейкаджия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкаджията

    22 Май 2024 10:52ч.

    Не е минавал оттам, но знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прост гагаузин

    22 Май 2024 15:15ч.

    Цървул, дори и да го е видял не може да е знаел с каква скорост се е движел. Видял го е при първия възможен случай и е изглеждал достатъчно далеч за да направи безопасен завой. След 3 секунди е умрял. Ти си един обикновен гагаузки джендър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банкер

    22 Май 2024 15:19ч.

    @п;лок9йиухъ Ти на снимка виждал ли си 5 лева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танас

    22 Май 2024 16:51ч.

    Къде си бе, ДеБил-ПеПерастко тролче ? Дето само със съгласни си си изпраскал никнейма и лъжеш на поразия ? Как не те е срам бе, мамицата ти мръсна ПеПерастка ? Ограничението в участъка на произшествието Е 60, не 90, не нещо друго! Колко ти плащат за да защитаваш убийци, мръсна гнидо ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Май 2024 23:59ч.

    С уговорката, че никога не съм минавал от там, като виждам резултатът от удара, мога обосновано да кажа, че джипа на НСО се е движел не с 130, а вероятно със 150-170 км в час. Тука някои от форумците твърдят, че там обикновено карали със до 120 км/час. Може и така да е, но така карат обикновените граждани, а не шофьорите на НСО! Тези джигити причиниха доста катастрофи и отнеха здравето и живота на много хора точно поради безнаказаността си! Над тях е само Господ! Дано им въздаде той правосъдие, защото, както виждате тука всички политици които използват услуги те им са на тяхна страна! Заа какви екперти и експертизи за скоростта става въпрос, когато колите на НСО се следят с GPS и скоростта и траекторията им се записва всеки момент, а също кога са спрели и за колко време! Не се ли появи у вас съмнение, че след толкова време след катастрофата "експертите се осмелиха да излизат със становище, че скоростта е 120 км/ч. ? На всичкото отгоре онези кратени за всеки случай преасвалтираха точно този учаастък за да зааличаат всякакви следи! Трябва да се промени незабавно заакона на НСО и да се задължат колите на НСО да спазват закона за движение по пътищата! Единствено, аковъзникне ситуация в която е нападната колата им и е застрашен живота на охраняемото лице да имат право да се движат извън изискванията на закона за движение по пътищата! Иначе тези убийства ще продължат и жертва в един момент може да се окаже всеки от нас или наши близки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    23 Май 2024 9:26ч.

    Бай Иване, кое как е не се определя на око! Ще има експертиза и всичко ще стане ясно. И освен това ще са интересни показанията на свиделя/ите за това, че пострадалия Е СПРЯЛ да осигури предимство. На мястото, означено да го направи. След което се е придвижил до пътя с предимство и след като се е убедил, че няма друго превозно средство се е включил в движението по пътя с предимство... А не си е минал с идеята, каквато имат болшинството БГ водачи, че всички са длъжни да го пазят. На мене поне ми се е случвало безброй пъти да си карам по път с предимство , виждам как по път без предимство се приближава, намаля в бизосот до знака СТОП и продължавам без да намаля... докато внезапно този, който е ЗАДЪЛЖЕН да ми осигури предимство внезапно ускорява и излиза на пътя?! При което се налага рязко да намаля. Поради което съм останал с впечатлението, че да намалиш на кръстовище е с цел да се предпазиш от действията на всички, които не желаят да спазват правилата. Не са толкова прости нещата. Но, Танасе, понеже стана дума за гугъл мапс се постарах да намеря участъка и да се "спусна" от върха към Аксаково и какво да видя? Единственият знак с изписани 60 преди въпросното кръстовище е на около 200 метра от него и не е задължителен. А - КРАЙ НА ОГРАНИЧЕНИЕТО! Толкова по темата колко е разрешената скорост и ще се доверя на информацията от дописката - 90 км! Знакът ограничение 60 км е малко след отбивка под кръговото на височината и края на ограничението е на 200 м преди кръстовището, където е станала катастрофата.https://www.google.com/maps/@43.2743094,27.796089,3a,75y,214.93h,72.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1ss_Gnq_zVJYFXnfMFSX2nFA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu и се "спусни надолу по склона, за да се убедиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 9ъ6т5

    22 Май 2024 9:35ч.

    Откога обикновен, НЕ брониран Туарег тежи 3 тона? Пряко сили туй нящу тежи 2500кг. заедно с хората в него... Да се изчислява скорост при удара е безполезно- на всяка кола от последните 20 години при задействане на въздушните възглавници скоростомера остава блокиран на моментната скорост и всичко е пределно ясно... И защо са уволнени хора заради подмяна на асфалта? Станало ПТП, има загинал- идват експертите, снимат, мерят и правят всичко което искат... И по някое време се пуска движението- 3 часа по-късно всякакви следи от ПТП-то по асфалта които може би, евентуално, вероятно са останали и са пропуснати вече са ЗАЛИЧЕНИ... Някой бил сменил асфалта- мноу важну... И наистина по този път от известно време имаше маркирани участъци с дупки- ремонтът наистина е планиран и не е "по спешност, че да замажем нещо"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    22 Май 2024 9:59ч.

    Ами как защо, защото идат избори и трябва да изглеждат принципни. А и що за експерт бърка скоростта до кръстовище, 60 км/ч, със скоростта в смото кръстовище, където според него вече знака 60 не важи и приема, че ограничениет в кръстовището е 90 км/ч?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уйхътгрф

    22 Май 2024 10:06ч.

    Там ограничение 60км/ч заради кръстовището не просто в момента няма заради липсващ или откраднат знак- там НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ограничение 60км/ч... Е, поне в последните 30 години откакто съм шофьор де...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Май 2024 10:13ч.

    Туарег с 4 човека, багаж за пътуване на 4 човека, гориво и 4,2 ТДИ двигател може да тежи между 2700-3000 кг спокойно. Второ експертиза се прави не по блокирал километраж, а от вещи лица чиято експертиза им е дадена пред закона и по лиценз, и за която експертиза трябва да се вземат предвид следите и от пътната настилка, които бяха скрити дали умишлено или по некадърност всеки да си прави изводите. Некадърния служител от АПИ е уволнен защото дори да е имал планиран ремонт е трябвало да съгласува асфалтирането на този участък със следствените органи маймуно проста. Колкото до самия удар, само истински дебил непознаващ това кръстовище може да твърди, че колата на НСО завлякла аудито на 20 метра от точката на удара от другата страна на платното няма вина за индицента. За кухите лейки, като тебе ще кажа, че който излиза за ляв от това кръстовище е смъртник ако зад завоя се движи някой с повече от 100 км/ч защото няма видимост и време за реакция. Колата на НСО се е движила с над 100 км/ч в нарушение на правилата и ограничението от 60 км/ч. Също така в нарушение на правилата на ползване от човек не заемащ държавна позиция по време на предизборна кампания е бил Кирчо Кухото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Май 2024 10:22ч.

    До неграмотния шофер. Личи си какъв шофьор си и какви глупости дрънкаш. Знака с 60 може да го видиш на гугъл мапс ама от де толкоз акъл в тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sedrftgyhu

    22 Май 2024 10:56ч.

    Цървул скъсан, къде да ти докарам такъв туарег да го турим на кантара, а? Съседа има такова лайно, та е лесна задача... Туй недоразумение тежи по каталог 2300кг.- това включва шофьор 80кг. и резервоар пълен на 80%... Още 3-ма човека и 2 чанти багаж тежат максимум 300 кила- МНОООООГО ДАЛЕЧ от 3 тона... А за останалите ти думички още тея дни ще си платиш- предвиждам ти кофти сметка за плащане от ортопеда и от зъболекаря + невъзможност да работиш поне 3 месеца... Надявам се да имаш 15 бона излишни, ще ти трябват по спешност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безсилен в логиката скъсан цървул - sedrftgyhu 22 Май 2024 10:56ч. -

    22 Май 2024 20:49ч.

    но силен в заплахите - пак този нещастен ПП-йски скъсан цървул от 10:56 ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горски

    23 Май 2024 1:21ч.

    Аз много ще се радвам, такива като тебе да ги вържат за някой теглич и да метат улиците с вас, барабар със скапаната ти миризлива рода. А даваш ли си сметка, че като те осъдят за телесна повреда тези пари ще ги плащаш ти, заедно със съдебните дела? Отделно и конфискация на имущество и годините в пандела. Даже ще проклинаш деня в който си се родил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горски

    23 Май 2024 1:23ч.

    Много злоба в тебе, защо така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Май 2024 9:14ч.

    Не са карайте........ по време на делото ще се разбере и какъв модел е Тоарега. Има и 10 цилиндрови и т.н. Важното е, че от едно на пръв поглед леко нарушение стана такава галимация със смърт !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да му джвакаш на Дачката

    22 Май 2024 9:35ч.

    И по добре,отколкото Киру Убиеца и СтрапоЛена Фалшификаторката....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    22 Май 2024 9:48ч.

    Ей мисирки от националните медии хората за разлика от вас могат да мислят! То е ясно че истинско разследване няма да има !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кико Канадчето е "ала-бала" същество

    22 Май 2024 10:12ч.

    Поглед: : Как основният русофоб на България стана за смях - Поглед Инфо https://pogled.info/bulgarski/vzglyad-kak-osnovniyat-rusofob-na-balgariya-stana-za-smyah.169234

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Констатация

    22 Май 2024 10:17ч.

    Кирил Петков пак излъга жестоко! Не е дал и лев за погребението на убития от лимузината му човек Колегите в Аксаково са събирали пари помежду си, за да погребат убития Ицо от колатата на Киро Петков, докато тежкоранената му съпруга бере душа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    22 Май 2024 10:31ч.

    Eдин страничен въпрос. Докога служителите на НСО ще се ползват като лична прислуга и ще возят всякакви шушляци, само защото последните са се отъркали някога във властта. Ако НСО е наистина НСО, сигурно служители и возила щяха да са по-малко от половината на тези в момента и сигурно нямаше и да ги виждаме по пътищата. Ама пуста власт, много се услажда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Май 2024 10:32ч.

    Ако си спазваш ограничението, което Е за всички, не само за простосмъртните - няма да убиеш никой!!! Интересно, че навсякъде, където има ограничение са закачили по един идиот да снима, за да точат населението, но за НСО ограничения няма, застраховки няма, прегледи няма - те какви са, държава в държавата? Да платят обезщетение на семейството на убития и да вкарат в ред всичките си автомобили и шофьори, защото правилата НЕ СА само за нас!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петков, Василев, Денков и Бориславова със самопризнание за ОПГ!

    22 Май 2024 10:35ч.

    Петков, Василев, Денков и Бориславова със самопризнание за ОПГ! преди 1 минута И какво се оказа? Едни хора, които поотделно лъсна, че са престъпници, сега признаха, че са организирана ПАРАПЕТНА група, а сарафотурата изпира междувременно Боко Тиквата: Сарафов смачка всички разклонения на Барселонагейт Предизборно и тихомълком, на 10-и май Софийска градска прокуратура (СГП) е прекратила отделеното от Барселонагейт досъдебно производство, нещо като “сателитно” дело без участието на Човека от Банкя. Така голямото прокурорско пране на Сарафов продължава “с 200” и през тази година. https://bird.bg/barcelonagate-closed/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • апи

    22 Май 2024 10:37ч.

    това по новия асфалт или по стария

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дали

    22 Май 2024 10:39ч.

    не е време в закона за НСО да се запише, че последните имат право да ползват специалния си режим на движение само при непосредствена заплаха за охраняваното в момента лице, а във всички останали случаи трябва да се държат като всички други участници в движението? Не е нормално да карат коли с тегло над 2.5 тона нагло и винаги с такива скорости, щото някой го гони абстиненцията или бързал за не знам си къде. Да, нормалното каране деквалифицира, но тези поне могат да си позволят специализирано обучение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "случаят взе две глави"

    22 Май 2024 10:58ч.

    Случаят НЕ взе две глави, а двете глави са ВРЕМЕННО отстранени, което не гарантира, че след замитането на случая под килима , няма да се върнат на бял кон както Тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    22 Май 2024 11:01ч.

    И как по-точно е изрядна колата на несеото като излязоха публикации, че е нямала ГТП и гражданска?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Нова мажем, в Нова лажем

    22 Май 2024 11:15ч.

    Водачът "по такъв примитичен начин се е включвал в движението". Колата му е тежала малко. Гумите на колата на загинялия били изтрити. Скоростта "по навигация" била 90 км. Не е важен пътния знак за ограничена скорост до 60км/ч. Важно е че "пътните знаци са закривали видимостта." И разбира се, виновни са храстите и най-вече виновна е пролетта, за това че храстите са се раззеленили. Оправдахме ли го убиеца Киро? Оправдахме го! Служим на ЦРУ! Ама защо са наказали тези, които преасвалтираха? Ама не било точно на мястото на катастрофата! Ама тези разследващи не са ли си прибрали всички доказателства три дни след катастрофата? Ама не лажем по Нова - мажем и лажем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    22 Май 2024 11:19ч.

    В зората на "демокрацията" сините абдали скачаха по Орлов мост, за да нямало повече привилегии, УБО, правоимащи, номенклатура, черни волги, шофери-прислуга и т.н. След като се настани "демокрацията" екстрите на властта се умножиха десетократно, цяла тумба чиновници из министерства, агенции, комисии и т.н. с цял антураж съветници, секретарки, пиарки, кафеджийки, шофери, слуги и скъпи черни автомобили, препускащи бясно из държавата, за да си вършели тия тунеядци важната държавна работа. Която се свежда до избори и козируване след това на главния сахиб от Козяк. А след като докараха "демокрацията" сините тъпанари драснаха по чужбината да пият вода от извора и да се отъркат по близо в господарите. В конкретния случай вината ще бъде хвърлена на загиналия шофьор, старите му зимни гуми, леката като тежест кола и българското знаме на таблото, което му е ограничавало видимостта. Ако беше украинско, ЕС-есовско или щатско друго щеше да е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ППеец

    22 Май 2024 11:21ч.

    Какво толкова му придиряте на Кирчо? Може да му се е пишкало или акало на мочето и е бързало за тоялетната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз за Найчо се тревожа,

    22 Май 2024 11:21ч.

    че е с копринени нерви. Киро е дебелокож. Толкоз, да не прекалявам, макар да ме сърби езика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mike Payton

    22 Май 2024 11:42ч.

    Мисля, че точно заради такива като анонимника по- горе (който заплашва с телесна повреда) живеем в държава-кочина. Уродливостта парадира и заплашва. Би било редно администратора да отнесе коментара му до полицията, не трябва да се подминава просто така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Май 2024 15:59ч.

    Абсолютно съм съгласен. Учило-недоучило, ръси акъл и се ерчи. Виж, може да пресмята скорости от км/ч в м/с. Жертвата нямало начин да види в 3 сек височайшия си убиец. И кво като го види? В 3 сек трябва и да реагира, и автомобилът и той. Но освен кинематика, има и динамика, а тя е много здраво свързана с масата. Колкото е по-голяма, толкова по-трудно се променя движението (Нютон е наричал "движение", произведението маса по скорост) - това се нарича инертност. Да обобщим: в 3 сек трябва да се види убиеца, жертвата да реагира, автомобилът да реагира адекватно, жертвата да отдаде чест на профучаващия убиец. Защото Киро, и драскащият се за варненец, не еб@ват правила, правилници, закони - те ги възприемат информативно и препоръчително, но не и задължително. И това е изобщо, а не само на пътя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    22 Май 2024 11:44ч.

    И в съседна статия се казва, че за канадската отрепка ще гласуват 15.4%. Единственият начин по-малко да гласувате за него е като ви изтрепа по пътищата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП/ББ - убийците на България.

    22 Май 2024 12:03ч.

    България винаги е имала проблеми с политиците след 89 г., които се заплитат в разни далавери и кражби. Но за първи път в лицето на ПП/ДБ ни управлява шайка от откровени престъпници, измамници, мошеници, убийци, далавераджии, крадци, нарушители на законите и конституцията. Всеки ден има инцидент, убийства, катастрофа, запис, разкритие и какво ли още не с техен представител. Та адвокат ли не давиха, та катастрофи ли не правиха, та човек ли не удушиха. За кражбите и далаверите да не говорим - за тях това си е ежедневие. Съсипаха държавата, икономиката и народа така, както столетия не са я съсипвали. Навсякъде в упарвлението и медиите инсталираха само обратни, джендъри, хухавели, зелени и каква ли още не измет с огромно самочувствие и наглост до небесата - иначе прости като галоши. Именно те с тяхната наглост, безочие, цинизъм кражби и простотия ще върнат Борисов и Пеевски на бял кон в управлението. Защото в сравнение с тях те са като невинни агънца. Да не говорим, че техният мафиот Къро, който също бе застрелян, за да прикрие следите им, ги окачестви точно - "ПП/ДБ са нашите хора. Малко са идиоти, но вършат работа". Не Къро, не малко. Много. Много са идиоти. Освен това нито една тяхна постъпка не подлежи на проверка, обвинение, камо ли присъда. Ето това ви е байдъновата демокрация на извратените либерали. Нали я искахте. Имате я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Niki_leo

    22 Май 2024 13:47ч.

    От Варна съм и познавам добре мястото, защото ми се налага да ходя до Аксаково сравнително често. Последният месец съм минавал 5-6 пъти точно през това кръстовище и на влизане, и на излизане от Аксаково. По отношение на ограничението на скоростта, а именно, че било 90 км/ч в района на катастрофата , експертът нещо се е объркал. Не само, че не е 90, но дори не е и 60 км. Още след спускането от Аксаковски баир в посока Варна има знак за ограничение 50 км/ч. Вероятно е направено заради това, че пътят в тази си част минава по почти цялата дължина на гр. Аксаково успоредно на града и над него. Пътят е почти като околовръстен за Аксаково. Има два редовни, асфалтирани вход/изхода за града: единият е още след спускането от баира, другият е в другия край на Аксаково - кръстовището, където е станала катастрофата. Има обаче и няколко нерегламентирани места за изход от града в тази отсечка, които не са асфалтирани, а черни. Затова цялата отсечка е с ограничение 50 км/ч. Няма 60, няма 90. Катаджиите често седят там с камера - тринога и дебнат за превишена скорост точно тия, които идват в посока към Варна. Повечето шофьори, които познават отсечката никога не превишават скоростта там заради тази опасност. А само пълен идиот може да кара с над 100 км/ч в подобен участък, който минава непосредствено до населено място, където по всяко време може да ти изскочи някоя излизаща кола. Още по-тъп трябва да си, за да го направиш в час, когато движението е по-оживено, а именно около 17 - 18 ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    22 Май 2024 14:10ч.

    Колегата по-горе говори точно. Да го допълня. Табелите за ограничение на скоростта са едно а се гледат и табелите начало и край на населеното място. Този път е в чертите на Аксаково и ограничението е 50км/ч там където табелите указващи скоростта не казват друго. Имаше някакъв с 50 Хил. евра в джоба, още ли е там? :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре, ама

    22 Май 2024 15:23ч.

    какво ще правим с Киро, дето се прави на чувал с картофи? Калпавият шофьор на нсо е ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е стигнал до кръстовището с подобна скорост

    22 Май 2024 16:44ч.

    щом като по цялото надолнище в посока Варна има поредица от знаци за ограничения на скоростта до 50 км/ч, поради изход/вход в странични пътища вдясно, както е обяснил и един колега? Понеже е надолнище платното е само едно, тоест за да караш толкова бързо трябва не само да се игнорират знаците, но и да се навлезе в насрещната лента от две платна за да се изпреварят колите движещи се с разрешената скорост от 50 км/ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    22 Май 2024 21:57ч.

    Няма лошо ДпС и ГЕП да официализират сношението си. До този момент никой политсубект не е преживял флирта с клонингите на КГБ( друга тема). Да се надяваме за идващите след нас че корпулентите ще се издушат взаимно. То нашият живот и без друго е Exodus.Един пълен мандат и е време родените след нас да стигнат Обетована земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро

    23 Май 2024 8:25ч.

    Вече го писах и пак ще го напиша. Заявявам, че понеже съм абсолютно невинен и нямам никаква отговорност, искам да ми се върне и на мен същата невинност и безотговорност. Да получа това което съм направил. Мен не ме е страх!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи