Първият Консултативен съвет по поземлени отношения ще се състои днес в Министерството на земеделието

Първият Консултативен съвет по поземлени отношения ще се състои днес в Министерството на земеделието

Миналия месец министърът на земеделието Кирил Вътев обяви, че по всички чувствителни теми в земеделието ще бъдат създадени национални консултативни съвети, като сред тях тогава той посочи - по млякото, месото, поземлените отношения и водоползването.

Първият Консултативен съвет по поземлени отношения ще се състои днес в Министерството на земеделието и храните, съобщиха от ведомството.

От министерството уточниха, че през настоящата седмица ще се състоят и Консултативни съвети по въпросите на млякото, плодовете и зеленчуците, а през следващата – за месото. В съветите ще участват министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и ресорните заместник-министри. 

В средата на юли министърът на земеделието и храните заяви по време на среща с директорите на Областните дирекции "Земеделие", че ситуацията в поземлените отношения е критична. Тогава Вътев каза, че това е тема, която трябва да бъде подредена така, че да няма забавяне на процедурите. "Поземлените отношения трябва да бъдат коректно регулирани, така че да не се използват за вземане на субсидии, без да има произведена продукция", коментира министърът. 

В началото на миналия месец Кирил Вътев обяви, че по всички чувствителни теми в земеделието ще бъдат създадени национални консултативни съвети, като сред тях тогава той посочи - по млякото, месото, поземлените отношения и водоползването.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи