Първите показания на задържания терорист: За пари - половин милион рубли

Първите показания на задържания терорист: За пари - половин милион рубли

Оръжията, използвани от терористите, са били предварително подготвени в тайник, съобщи ФСБ. След терористичния акт престъпниците са възнамерявали да преминат границата между Русия и Украйна и са имали съответните контакти от украинска страна, заявиха от ФСБ.

Задържаните след терористичната атака в Подмосковието са вече 11 души. Кадри с първи разпит на един от тях бяха разпространени в мрежите.

Според задържания оръжията са били получени чрез Telegram, вероятно чрез помощника на проповедник, когото терористът е посещавал.

Те планирали да убиват хладнокръвно хора още преди месец. Искали са да се скрият в Украйна. За убийството на невинни хора са обещали да им платят 500 хил. рубли, но той успял да получи само половината от тях.

 

 

 

Коментари

  • Медведев: Ще унищожим лидерите на режима в Киев, ако са свързани с терористичната атака!

    23 Март 2024 12:51ч.

    На семействата на загиналите при терористичната атака - искрени съболезнования. Терористите разбират само от терор за отмъщение. Никакви съдебни процеси и разследвания няма да помогнат, ако на силата не се противодейства със сила, а на смъртта - с тотални екзекуции на терористи и репресии срещу семействата им. Такъв е световният опит. Ако се установи, че това са терористи на киевския режим, с тях и техните идейни вдъхновители не може да се действа по различен начин. Всички те трябва да бъдат издирени и безмилостно унищожени като терористи. Включително служители на държавата, извършила такова зверство. ............ Смърт за смърт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да е трудно да посочат киевските си куратори,

    23 Март 2024 13:09ч.

    без опции

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    23 Март 2024 13:43ч.

    Че, с кой друг да са свързани освен с киивските нацисти, МИ5,6 и ЦРУ! Аре много поздрави от кулите близнаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Март 2024 14:07ч.

    Който и да го е планирал е искал много бърз край !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В дъното на това зверство лежи кървавия клоун

    23 Март 2024 15:01ч.

    Мир на душите на загиналите и съболезнования към близките им . В дъното на това зверство лежи кървавия клоун от Киев и това ще бъде доказано !!! Целият свят разбра на какво са способни фашистите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    23 Март 2024 16:35ч.

    Батя, стига празни приказки !!! Ако вината на киевският режим бъде доказана, трябва да последва съдебен процес, а после заповед за ликвидиране на Зеленски, Буданов, Кулеба и Данилов !!! Никаква милост не трябва да има !!! А тия четиримата, след като им изцедите цялата информация, която имат, да бъдат първо скопени, а после живи одрани !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cui bono?

    23 Март 2024 12:51ч.

    Пак да попитам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак да попитам.

    23 Март 2024 12:56ч.

    Ами Медведев е обяснил. Хунтата се е посрала от ужас, няма как на тях да им е изгодно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Император Владимир - Влад Мира

    23 Март 2024 13:09ч.

    Отговорът трябва да е еднозначен : Да ги разпорят, а после и семействата им до девето коляно, злото се изкоренява от корен, а не му се режат само някои части !! В Киев да стане кат Газа, масирани бомбардировки !!! Таджиките са само за парлама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Таджиките са само за парлама.

    23 Март 2024 13:19ч.

    Съгласен. Тогава защо да бързат да ги разпорват ? Ако са в САЩ с МК УЛТРА и месеци наред разпити под съответната фармакология, ще си признаят всичко. Ама ВСИЧКО ! Като ги разпорят, само ще им замлъкнат устите. Не се прави така. Това видео в Телеграм с омоновеца, стъпил с кубинката на врата на таджика, няма за цел да извади истината. То е за масовата публика и има други внушения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    23 Март 2024 13:24ч.

    Cui bono? - Самым логичным подозреваемым оказывается украинская верхушка, с её кровожадностью и страстью к медийным перформансам. Обстрелы Белгорода показывают (если кого-то не убедил Донбасс), что бить по мирным гражданским целям для киевского режима — дело обычное, а на диверсиях и убийствах ГУР «сделало себе имя» за отсутствием значимых военных успехов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    23 Март 2024 13:25ч.

    Кому неудобно? Реакция США была стремительной и нервной. Белый дом первым выразил соболезнования, несколько раз заверил в своей непричастности, потом вдруг заявил об отсутствии свидетельств того, что это Украина. Что ж, объяснимо: всему миру известно, кто главный содержатель Киева, и если подопечные США устраивают примерно то же, что случилось в Израиле 7 октября — то двойные стандарты оказываются вопиющими, а это плохо для продвижения американских интересов. Был ли теракт «сигналом» со стороны США? Американцы предпочитают взрывать стратегические газопроводы, а не расстреливать мирных граждан на концерте. Это вопрос эффективности, а не морали. Если бы американцам потребовался «сигнал», то почему бы не взорвать нефтепровод? Кроме США, соболезнования выразили все регионы планеты, в первую очередь Глобальный Юг. Соболезнования продолжают поступать даже из стран ЕС и Армении. Поддержка терроризма во всём мире остаётся крайне непопулярной, так что русофобия на время снизила градус. Объяснить военной целесобразностью массовое убийство на концерте нельзя никак, мир это понимает вне зависимости от политического устройства. Кроме Украины. Источник: https://rusnext.ru/recent_opinions/17111579201385437

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стъпил с кубинката на врата на таджика

    23 Март 2024 14:26ч.

    Ако видите отново, ще установите, че кубинката НЕ е стъпила на врата на таджика. Има съществена разлика между партньорите все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Законът повелява

    23 Март 2024 16:57ч.

    Батя, стига празни приказки !!! Ако вината на киевският режим бъде доказана, трябва да последва съдебен процес, а после заповед за ликвидиране на Зеленски, Буданов, Кулеба и Данилов !!! Никаква милост не трябва да има !!! Трябва да се задействат отрядите за специално предназначение като Алфа и Вимпел !!! А тези изброени по- горе заедно със семействата и роднините до девето коляно да бъдат разфасовани в най- кратък срок !!! А тия четиримата заловени, след като им изцедите цялата информация, която имат, да бъдат първо скопени, а после живи одрани !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    23 Март 2024 12:52ч.

    Това е някакъв виц. Курсът на рублата е, грубо казано, 1 към 100. Значи около 5000€. Вярно е, че нашите местни бразилци убиват и за 100лв, но това вече е прекалено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    23 Март 2024 13:10ч.

    нужното разследване ще има и ответен удар, a той ще бъде безмилостен!!! Властите в Русия принципно действат доста меко и не прибягват до бруталности освен в краен случай, но ми се струва, че е дошло време да развъртят голямата тояга към по-широк кръг "клиенти", защото вече стана ясно, че без да наритат директно западналите и гнусната юдейска сган няма да има оправия!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    23 Март 2024 13:28ч.

    За обещани (само обещани) 20-30 х. рубли не един и не два безмозъчни субекти палеха елтабла по ж.п. маршрутите. Същият подход се ползваше и по време на изборите, за да се унищожават урни и бюлетини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има индивиди, за съжаление

    23 Март 2024 13:42ч.

    които и за без пари биха убивали, кинтите в случая са просто екстра..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2796

    23 Март 2024 13:09ч.

    Toзи тип не ми причила на масов убиец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Март 2024 13:16ч.

    Мдам - лекар-общественик и хуманист. Едно към едно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми не

    23 Март 2024 13:20ч.

    прилича на случайник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Март 2024 13:22ч.

    Кво, рога и копита ли трябва да има, и стърчащи кучешки зъби?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно случайници са, бедни и лесни за манипулация

    23 Март 2024 14:42ч.

    Осигурено оръжие, някаква странно евтина кола. Вижте им стойките от първото видео. Това са хора точно непрофесионалисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Март 2024 16:59ч.

    Браво, личи си професионалът. И сепак, няма ли да споделиш, как ги разшифрова тез , че са аматьори? По колата ли? Че не е Бентли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олеся Хохолска

    23 Март 2024 13:13ч.

    Не мога да разбера още в колко“ червени линии“ трябва да се“ спъне “ ВПутин,за да му загрее,че хохолите разбират само от бомбени килими. Още тази вечер поголовно бомбардировки над Одеса,Киев,Лвов,Харков,Виница, Ровно и др хохолски градчета. Без оглед на жертвите. Хохолите вече му дойдоха в центъра на Москва,наш Путин говори на прекрачване на червени линии. Хохолите му избиват руснаци в центъра на Москва- наш Вова казва,че ше установят поръчителите. И тогава щяло да има…. възмездие. Колко още руски воиничета ще си отидат мърцина заради нерешителността на ВВП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бомбени килими

    23 Март 2024 13:29ч.

    Вие да не сте сестра на уклониста ЗИП ? Колко пъти трябва да ви се обяснява, че "бомбени килими" не са възможни от военна гледна точка ? Чукча.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    23 Март 2024 14:00ч.

    Да убиеш 100+ цивилни в търговски център. И да убиеш хиляди цивилни (в Газа или в Киев) с бомбени килими. А по какво да различим доброто от злото!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    23 Март 2024 19:20ч.

    За какви бомбени килими говориш, като в Киев над 60% са руснаци по произход! Трябва да се бие по инфраструктурата за да се пречи на производството на оръжие. Да се бие по центровете за вземане на решения-првителствени сгради, сгради на военното министерство и полицията и т. н. Нормални граждани не трябва да се бомбят! Знаеш ли, че гледах едно интервю на възрастна жемна в Одеса, която първо се засуети, че се плашеше да не пострада, но после се престраши и каза, че много уважава Путин, който обича много Русия и Украйна! Мирното население не са врагове на Русия! Украинците макар и надъхани са си руснаци, точно както нашите северно македонци са си българи, макар и зомбирани и настроени срещу нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога "Албинът" ще

    23 Март 2024 13:17ч.

    започне да получава заслуженото? Нещо като :"Няма Интернет, няма борса, няма 46 % от кинти те в бюджета" ? Като няма Северен поток, няма газ, няма кинти в бюджета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Информация се дава задължително от извора, за да е точна и пълна

    23 Март 2024 13:33ч.

    Който извор е ФСБ: «Террористы, участвовавшие в теракте, пытались скрыться в сторону российско-украинской границы. Они планировали перейти границу и имели контакты на украинской стороне», — заявление ФСБ России.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чърчил

    23 Март 2024 13:34ч.

    Ще пратим още хиляди да ни свършат мръсната работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    23 Март 2024 13:35ч.

    АЙДЕ айде! Долният гнусен акт е само израз на безсилие и нищо друго! Важното е вече факт - Виктория Нюланд и евразийското крило са АУТ! С други думи - 💰 няма. И сега се мъчат чрез килимчето да запалят 🏡 и света, защото бели дни не ги очакват! Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    23 Март 2024 16:04ч.

    тя говореше за някакви изненади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВАЖНОТО Е!

    23 Март 2024 13:38ч.

    У нас куклите на конци увиснаха след края на ерата "Нюланд". МАЙНАТА МУ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей го главатаря

    23 Март 2024 13:38ч.

    https://t.me/c/1524001401/21452

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден Бохем

    23 Март 2024 13:43ч.

    Отговорът ще е асиметричен..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • червено море

    23 Март 2024 13:43ч.

    Eто защо американските куратори на тероризма по целия свят си изтеглиха гражданите от Москва или по-скоро ги посъветваха да напуснат страната възможно най-бързо. Много добре са знаели какво ще се случва, защото самите те са го оранизиали и платили , дейсствайки чрез киевските си терористични клетки. Странно е че днес български телевизии подоппечни на едно гнусно сатанинско посолство се бяха съсетили за атентата в Сарафово, извършен на еврейската рождена дата на Левски, с надеждата да се вкара Българи в мръсната им еврейска игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rtoday

    23 Март 2024 13:58ч.

    Официалната информация е от Александър Хинштейн, председател на Комисията по информационна политика, информационни технологии и комуникации на Държавната дума. ⚡По предварителна информация лекия автомобил "Рено", в което са се возили заподозрените за атентата, е открито през нощта в района на селото Хатсун в Карачински район, Брянска област. Колата не спряла по искане на служителите на реда и се опитала да избяга. По време на преследването е имало престрелка и колата се е обърнала. В лекия автомобил "Рено" са открити пистолет ПМ, пълнител за автомат АКМ и паспорти на граждани на Таджикистан. Един терорист е задържан на място, а останалите избягали в близката гора. В резултат на издирването около 03:50 часа тази сутрин е открит и задържан втория заподозрян. Това е 19-годишният Мухаммедсобир Файзов. Той е открит в гористата местност в близост до киевската магистрала А-3 и в момента е в болница за операция. Другите двама са заловени няколко часа по-късно на 12 км от руско-украинската граница. В Москва са задържани още 11 човека, за които се предполага че са съпричастни към това тежко криминално деяние. В операцията участват всички органи на реда. ПОСЛЕСЛОВ: Предварителен списък на заподозрените (все още не е официално потвърден): • Фаизов Ривожидин Зокирджонович (20.05.2004 г.) • Исмоилов Ривожидин Исломович (25.09.1972 г.) • Фаизов Мухаммад-Собир Зокирджонович (20.05.2004 г.) • Насрамаилов Махамадрасул Зарабидинович (21.07.1986 г.) • Сафолзода Шохинджон Абдугафорович (28.07.2002 г.) • Рустам Исроилович Назаров (02.01.1995 г.) Всички граждани на Таджикистан. Въведени са ограничения на движението по участъка от магистрала М-3 "Украйна" в Брянска област - ДАИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    23 Март 2024 13:59ч.

    Ученици на Вишински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убивали за пари! Убивали човеци като подвижни мишени... физически! То и нашите за пари убиват... духовно!

    23 Март 2024 14:16ч.

    Вижте им коментарите в медиите, които за пари ЛЪЖАТ и убиват Истината, убиват духовно българската нация! Има един платен държавен преподавател някой си Искрен Иванов, политически наблюдател, който съвършено НЕпрофесионално и НЕискренно, а интригантски днес във Фрог е наговорил куп глупости в полза на лъжата. И култивира духовното убийство на младите българи като им дава лъжовната КРИВАТА истина. Защото взимал пари - да лъже, убивайки духовно българската нация. Същото се отнася и за марионетките в политиката, които са взели пари, за да лъжат и убиват духовно българската нация. Даже като гледаме ПРЕПЪЛНЕНИТЕ ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ, реално излиза въпроса - дали само духовно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последовател

    23 Март 2024 14:19ч.

    на най-дъртия обратен, а кимчо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цру, ми6 и усрайна са финансирали и информирали терористите!

    23 Март 2024 14:21ч.

    цру, ми6 и усрайна са финансирали и информирали терористите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хехе

    23 Март 2024 14:24ч.

    Тия са пълно куку 500 000 и то рупли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    23 Март 2024 14:28ч.

    През 70-те години в Бейрут отвличат двама сътрудници на руското посолство като единия загива. Заействан е отряд Алфа. Има различни версии какво се случва след това. Според някои започват да избиват членове на семейства на ръководители на групировката според друга заместника на лидера и други високопоставени в иерархията. Преговори не се водят, само съобщения от този сорт. След този случай в Бейрут няма опити за похищаване на съветски граждани. Така че, прошка няма да има. Това което е разочароващо е, че няма да върнат останките на терористите в прясно одрана свинска кожа на роднините както са правили британците в Малайзия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • че няма да върнат останките на терористите в прясно одрана свинска кожа

    23 Март 2024 16:31ч.

    Не е сигурно. Вече отрязаха ухото на единия, тъпо го снимаха и още по-тъпо го публикуваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    23 Март 2024 15:58ч.

    Тоя като гледам вече не е толкова смел,като е заловен и свързани ръце? Само не знам защо са толкова милозливи с него? Защо не го одерат жив пред камерата? За назидание на други като него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • образователно

    23 Март 2024 16:07ч.

    Няколко факти, които подсказватq че Бог има и Бог вижда всичко, което се върши на земята. И никой от организаторите на това престъпление няма да остане скрит. Знаете ли, че единственият български град, който е побратим на Красногорск, в който бяха изпратени наемниците на сатаната е Сливница. Знаете ли, че Сливница не е обект на толкова чести земетресения, колкото кресненския район около Железница, например? И точно за това не е ли странно, че в 3.32часа сутринта на 22 март, точно в деня, в който ще бъде извършен кървавия атентат в Красногорск, на 6 км северозападно от побратимата Сливница е регистрирано леко земетресение. При това земетресението е отчетено само и единствено от българската сеизмична служба, не и от европейския сайт, което не се случва често. Но най-удивително е, че локацията на земетресението е в западния край на едно село, което се нарича Братушково. Та за какви братя иде реч, ако на 2 км северно от Братушково, в блатото на Алдомировци са снимани Сватбите на Йоан Асен, в които единият брат трябваше да бъде заменен от другия, поради внезапната смърт на Любимец 13? Питам ви, възможни ли са подобни съвпадения, и понеже няма да отговорите, замълчете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дан

    23 Март 2024 16:37ч.

    Но и това не е всичко. Почти 10 часа без 10 минути след Братушково, българската сеизмична служба регистрира още едно земетресение на територията на България, вече в района на Симитли, но и това земетресение не е отчетено от европейските регистратори. Но ако ви кажа локацията на труса ще паднете. Трусчето е на около 2 км от селоq за което едва ли сте чували изглжда повече няма да чувате, защото селото се казва Сухострел и при преброяването от 2010г е имало 7 жители, а при последното преброяване от 2023г вече има НУЛА (0) жители. И не казвайте, че събитията нямат връзка едно със друго и с онова, което предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанова

    23 Март 2024 20:39ч.

    Значи са им платили 20 бона на калпак, малей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи