Първи резултати от вота в Турция: Ердоган води убедително

Първи резултати от вота в Турция: Ердоган води убедително

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Първите резултати от изборите в Турция показват, че президентът Ердоган води убедително. Според данните на Висшата избирателна комисия на Турция, цитирани от БТА, за Ердоган, лидер на Партия на справедливостта и развитието (ПСР), са гласували 55,03 на сто от избирателите, съгласно данни от обработени 21,33 процента от бюлетините.

За кандидата за президент на опозицията Кемал Кълъчдароглу са гласували 39 на сто от избирателите.

5,4 на сто от избирателите са гласували за Синан Оган, лидер на Алианса АТА, а 0,57 на сто от гласоподавателите са дали гласа си за Мухарем Индже, председател на Партията на родината, който тази седмица обяви, че се отказва от кандидатурата си, но въпреки това гласовете, подадени за него, се смятат за валидни.

Според турската опозиция избирателната активност днес е била 93,6 процента. Все още няма официални данни на Висшата избирателна комисия.

Днес 64,1 милиона души имаха право на глас, включително 1,76 милиона в чужбина, и 4,9 милиона избиратели, които гласуват за първи път.

Общо в страната има 191 885 урни за гласуване. Изборите днес започнаха в 8:00 ч. и продължиха до 17:00 ч.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Гражданин

    14 Май 2023 19:44ч.

    Искрени поздравления! Предвидим политик, който знае как да защитава интересите на държавата и народа си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добра новина

    14 Май 2023 21:34ч.

    Една позитивна новина за нашия регион! Целта на САЩ беше (и все още е) да се пренесе и изолира войната срещу Русия в Черно Море и нашия регион, като се създаде перманентен конфликт подобен на арабските тук. Засега тези планове се отлагат. Много е странно и срамно за нас да искаме Ердоган и турския народ да се борят за мира в региона докато нашите, румънските и украинските политици тотално продават народа и земите си, палят войни и преди да стане опасно бягат на запад за да си харчат заграбените пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "... знае как да защитава интересите на народа си..."

    15 Май 2023 16:36ч.

    С 44% инфлация?! Когато лирата започна да пада през есента на 2021 г., Централната банка, контролирана от Ердоган, започна да действа по инструкции на президента. А възгледите на Ердоган за паричната политика, както се оказа, противоречат на основните икономически закони и здравия разум. В резултат на това инфлацията достигна рекордно високо ниво за последните 24 години, цените се покачиха на почти всичко. И дори някои от дългогодишните поддръжници на Ердоган му обърнаха гръб. Със строителни амнистии, което всъщност освобождава строителите от глоби за работа без сертификати за стандарти за безопасност. Критиците на Ердоган отдавна предупреждават, че подобни амнистии крият риск от катастрофа в случай на земетресения. Последното земетресение засегна 11 провинции с девет милиона избиратели, много от които традиционно подкрепяха Ердоган. Природните феномени не се подчиняват на политическата воля, но корупцията и непотизмът, които процъфтяваха през годините на управление на Ердоган, повлияха на степента на разрушението. Десетки хиляди хора загинаха, милиони останаха без дом. С какво друго защитава народа си, с масовите арести и наказателни преследвания на неудобни опоненти, разкриващи корупционните схеми и/или инакомислещи лица, предимно млади хора, които се противопоставят на ислямизирането на държавата?! Българските путинисти, тръмписти и противниците на еврото са твърди поддръжници на Ердоган. Вероятно защото си мечтаят за дестабилизация на България и ЕС и изнудване от страна на Ердоган, заплашвайки с пускане на милиони мигранти (има около 4 млн. такива в Турция?! А може би искат ислямизирането на България и ЕС?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    14 Май 2023 19:48ч.

    Може би е добре, че тия дето напират другите май са потенциални евроидиоти. Освен ако не бъркам, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 19:49ч.

    Добър ден... да не са луди да го свалят турците и да ги вкарат в чужда война! Сега обаче ерджолан ще изкара Турция от нато, този път претоплиха манджата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 19:51ч.

    .... и правителство в България няма да има, БОКО никога няма да тръгне срещу джоланя ? Голям удар под кръстя за краварите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    15 Май 2023 16:51ч.

    Турция е във война с Русия от край време в Кавказ, Сирия, Либия... Ердоган осъди войната на Путин в Украйна, макар че не се съгласи със санкциите, защото по-важно му е алъш-вериша, да преследва икономически интереси с евтини руски ресурси - енергоносители, зърно и руски туристи. Това не му пречи да подарява и продава "Байрактари" на украинците, за да продължава войната и боя по рашистите, за да си изнудва путьо за по-евтини ресурси, а последно да му построи атомна електроцентрала на преференциална цена и Турция да измести Рашата и стане газов хъб :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган няма намерение, нито интерес да напуска НАТО

    15 Май 2023 17:00ч.

    Някога Ердоган искаше да купи 100 бойни самолета F-35 и да стане част от международен консорциум, произвеждащ тези изтребители. Но след като закупи руски зенитно-ракетни системи С-400, САЩ, които ръководят консорциума, отказаха да позволят на Анкара да участва в програмата F-35. Tурция ще може да възстанови членството си в програмата, ако откаже руските С-400. Някои руски медии вече се притесняват, че ако Кълъчдароглу спечели балотажа, ще предаде тези С-400 на воюваща Украйна. А Ердоган си цака НАТО с неприемането на Швеция УЖ, защото не му връщали кюрдските терористи със същата цел - да получи достъп до F-35. Още в началото на войната февруари 2022 г. Ердоган не се поколеба да затвори Босфора и Дарданелите за руски военни кораби, kato приложи членове от Конвенцията от Монтрьо, която регулира режима на преминаване през проливите. T.e. не очаквайте от Ердоган да напусне НАТО и да застраши турската национална сигурност в името на руско-турската дружба. Просто, защото такава "дружба" никога не е имала, има само алъш-вериш, т.е. търговски интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    14 Май 2023 19:52ч.

    Дръж се, Ердоган ефенди, с теб сме всички българи, които харесваме балансираната ти политика! Русия също е с теб, и не го забравяй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви "българи" сте тези, които се присъединявате към ислямската солидарност?!

    15 Май 2023 17:10ч.

    През 20-те години на управление на Ердоган Турция отхвърли реформите на Ататюрк за светска държава и се завърна към крайно консервативните и религиозни идеи. Самият Ердоган многократно е критикувал реформите на Ататюрк. Той особено не харесва самия принцип на секуларизма, отделянето на държавата от религията. Вместо това Ердоган се застъпи за укрепване на ислямската идентичност на Турция и често разиграва картата на "ислямската солидарност" във вътрешен и геополитически план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ууууууууууу! Дюуууууууууу! Долу Ердоан бей

    14 Май 2023 19:56ч.

    най-малкото защото не е гей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе да удариш такъв ритник в ... на всякакви обратни...

    14 Май 2023 20:21ч.

    Приел, Истамбулската конвеция, а после я денонсирал таман година преди ЕС ОФИЦИАЛНО да я обяви за еверопейска политика на обратнонст... Отделно разумния подход към Русия, и съвсем гадния удар срещу НАТО - Турция кандидат в БРИКС наред с Китай, Бразилия, Индия,Иран, Русия... От това по-голям ритник за Щатите - здраве му кажи... Впрочем много малко българи знаят , че турците ОБЕСИХА един техен министър-председател, затова че ги вкара в Корейската война и там избиха цяла бригада турски " низами"- мобилизирани младежи, итдерно и набутването в Турция в НАТО, което хич никак не помогна та Турция при нейните търкания с Гърция и през 70те години на миналия век, и напоследък... Просто ТУРЦИТЕ ПОМНЯТ и доброто и злото? Да му мислим ние, че трябва да възстановяваве 3-та армия - да браним НАТО, а с ЛГБТ+ население - освен курбан като в Батак преди век и половина - НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА! Така че - подкрепяйте даването на всички пушкала за Украина, и направо си вземайте чисти дрехи и отивайте към... гробищата! зруга алтернатива не ни се онкрива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    14 Май 2023 19:58ч.

    Как се сваля президент устоял на военен преврат?А турски президент устоял на турски военни?Отговора е;НИКАК.Такъв президент става пожизнен.Единствено интересното на тези избори е реда на поздравленията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган има силна власт след управлявания от него т.нар. преврат, защото промени Конституцията и управлява с укази

    15 Май 2023 17:18ч.

    А знаем от историята кой управлява с укази - авторитарните лидери в тоталитарни режими по време на соца, както и напр. сега в Русия на Путин, Северна Корея, Венецуела и т.н. Турският парламент загуби част от правомощията и влиянието си след събитията от 2016 г., които Ердоган нарече опит за преврат, а опозицията - преврат, КОНТРОЛИРАН ОТ САМИЯ ЕРДОГАН. Превартът даде възможност на Ердоган да започне масови чистки, бяха образувани наказателни дела, медиите бяха затворени, а онези, които бяха нежелателни, бяха вкарани зад решетките. Най-важното е, че Ердоган излезе с поправки в Конституцията, които засилиха властта му, а парламентът напълно загуби способността да контролира действията на президента и правителството. В същото време Ердоган получи правото да издава УКАЗИ, които имат същата сила като законите - за това той дори не се нуждае от одобрението на парламента. Тогава тази опция не му беше толкова необходима, защото мнозинството в парламента беше на неговата партия. Но такава възможност ще му бъде полезна сега, ако седне на стола си, но загуби парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи турчалята ще чакат

    14 Май 2023 20:00ч.

    Да гибердяса. Като Лукашенко, Ким, Путин и Асад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 20:08ч.

    Не видиш ли, че не чакат... избират си ги, за ваша мъка ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И бай Тошо го

    14 Май 2023 20:14ч.

    Избираха. Ти в Турция ходил ли си или говориш колкото да не заспиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 20:19ч.

    От село не излизам аз... седя и се хиля как вие чакате да гибердясат големите, че да се наядете най-накрая мършоядите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дедо Поп

    14 Май 2023 21:07ч.

    Озтървал си Байдън. Тоя първи ще се представи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мощен анадолски шут

    14 Май 2023 20:13ч.

    По задните части на джендарастията .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешка! Не по задните части,у а направо по ... (по избор за джендърите!!!)

    14 Май 2023 20:27ч.

    Както е казала Баба Ванга след 2024та САЩ може и да ги няма.Няма да ги има и куп други европейски джендъри... Париж, Берлин и Лондон ще станат ислямски Джамахирии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само така!!!

    14 Май 2023 20:38ч.

    Ердоган ще спаси света от сатанисти и перверзници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да е истина.

    14 Май 2023 20:14ч.

    Очевидно преброителите бъркат нещо, защото по НОВА бяха казали, че няма как Ердоган да спечели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е па нали НОВА е собственост на някакъв бивш шеф на ЦРУ Нормално е да азправят мокрите сънища на Янките...

    14 Май 2023 20:31ч.

    Нали напоследък всички евроатлантици са все на ниво higly likely - Колко му е хайлилайкли и Ердоган да загуби...Все пак никой не е отменил мокрите сънища

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, каква референция - НОВА

    14 Май 2023 20:40ч.

    Уродлива телевизия, в която коментират най-уродливите индивиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Май 2023 22:06ч.

    Нова ЦРУ телевизия са пълни нещастници! Цял ден дават интервюта с няколко млади турци и все противници на Ердоган. Аз останах с впечатлението, че Ердоган ще загуби изборите, а то реално се оказа точно обратното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    14 Май 2023 20:27ч.

    По бнт непресъснато говорят как опозицията печели и Ердоган е под въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такава е опорката от Козяк!

    14 Май 2023 20:33ч.

    А иначе някъде утре ще смутолевят нещо, и нищо чудно само Президента Радев да посмее да поздрави Ердоган, дори и ДПС може да се ошумоли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 20:38ч.

    Явно се надяват на чудо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    14 Май 2023 20:35ч.

    Каква умилителна подкрепа от най-"възродените" и патриотични сили във форума за неоосманиста Ердоган, който неотдавна публикува карта на европейска Турция, с граници, преминаващи през Пловдив и Варна. Възхитен съм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нама по-лошо от:

    14 Май 2023 20:45ч.

    Бездуховни същества, безродови и безполови! Отричащи всичко, дори най святото - семейство, майка и баща. Изборът се налага от само себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днешния рубладжея е и

    14 Май 2023 20:51ч.

    Почитател на Ердоган, а клетките дето гледат турски сериали, ако не дай си боже турски аскер влезе в България ще ги посрещнат с хляб и сол. За такава измет става дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    14 Май 2023 20:57ч.

    Ах, разплаках се. А бе, байно/байновице, каъв/ва сте Вие, че да определяте кое е духовно, кое не. Apropos, духовно ли е граница минаваща през Пловдив и Варна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До непозволяващия и претендиращия

    14 Май 2023 21:29ч.

    Въпросът "Какъв сте Вие да определяте кое е духовно" е твърде издайнически: учтивата форма и реториката на възмущението, че някой друг, а не твоят клуб може да си позволи да дава преценки за духовност, говори единствено за елитарна дистанцираност . Никакъв Ердоган и граници на България не те интересуват, ами най9вече възможността да се натрият носовете на хората от форума, ясно с преобладаващо какъв профил." Зает да елитарничиш, вероятно не си забелязал, че новите демаркационни линии не миванат вече на национален/националистически принцип. Човекът по–горе ти е обяснил какво виждат българите в турчина. А относно границите : не съм виждал/ чувал казаното от Ердоган, но съм виждал историческо изследване, базирано на документи, че Великобритания /САЩ като победители във ВСВ са искали границата ни с Гърция да започва на няколко километра на юг от Асеновград и Дупница, ако се тегли мислено линия. Евентуално това в геополитически план са твоите хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    14 Май 2023 22:17ч.

    Субституцията на мислите на друг човек със собствените си такива е признак на дълбоки комплекси, нетолерантност и чувство за превъзходство. Нещо, което предвид останалата "белетристика" в мението Ви е дълбоко фалшиво и необосновано. Само ще попитам, след като не си виждал нещо, защо си позволяваш да го отричаш? За сметка на напълно исмислени "документи". https://bnr.bg/post/100013082/v-novi-turski-uchebnici-chast-ot-ujna-bylgariya-e-oboznachena-v-granicite-na-turciya

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Май 2023 22:19ч.

    Точно ти да ни обвиняваш в туркофилство си е върховна наглост! Тоочно такива, като тебе се изреждаха по телевизиите да ни убеждават, че трябва да си унищожим армията и оръжията, защото сме щяли да влизаме в НАТО и то щяло да ни пази и че сме нямали външни врагове! Така нашата 150 00 армия остана колкото един стадион хора! От 250 бойни самолета останаха 15-тина, от 1500 танка, останаха 100, от 3 дивизиона от неотразимите СС-23 , които можеха да поразят не само Истамбул, но и Анкара ( предшествениците на Искандер) не остана нищо! Дори Иван Костов не посмя да ги унищожи и това бе една от причините американците да го свалят от власт ( същото, както сега Б. Борисов го свалиха от власт заради строителството на "Балкански поток") Същите тези новоеничари затвориха 4 от 6 атомни реактора на АЕЦ Козлодуй! Затова млъкни долна утрепко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    14 Май 2023 22:46ч.

    Бай Иване, за разлика от вас, аз не обвинявам никого в нищо. Само изнасям факти. И како вече казах умилен и възхитен съм от "патриотите" и "националистите във форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костя, Костя,

    14 Май 2023 23:35ч.

    Кой сега извършва "субституции"? "Не съм виждал" не е равнозначно на "не съществуват" и на отричане. Мнението винаги рискува да бъде фалшиво и необосновано, защото човек е в различна степен отдалечен от истината. Проблем е , ако тезата е фалшива и необоснована, т.е невъзможна за доказване. Аз не формулирам такава. Нямам чувството, че влизам в научен форум и в научен диспут с теб. . Не мога да дам линк към това, което аз имам предвид, защото не съществува като онлайн ресурс, трябва да ровя, а не искам, Костя. Не ми е важно дали ще мога да изляза с нещо срещу съобщението по БНР. Да, Ердоган, е султан. В момента виждаме по–лоши мераци от неговия, който включва и други народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    14 Май 2023 23:44ч.

    Тогава за какво всъщност спорим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Май 2023 22:46ч.

    14 Май 2023 23:53ч.

    След като направи мониторинга си, вече можеш да излезеш от форума. В България социалният опит сочи, че чуждите емоции никого не интересуват. Дали си умилен, или не, макар и иронично казано, не е важно освен за теб. Ние имаме едно наум, че малко или много сме като в Ганковото кафене. Имай го и ти, "apropos".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не спорим

    14 Май 2023 23:56ч.

    Разменихме си надменни реплики.Надувахме се и се наддумвахме. Лека нощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    15 Май 2023 0:13ч.

    Не точно. Формулирането на фалшиви тези, които са невъзможни за доказване, някак не ми влизат в мирозрението.Но щом си казал - лека нощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    14 Май 2023 20:48ч.

    Американците се изприщиха от резултата. До одеве бълнуваха, че утре влизат през Босфора да помагат на уСрайна, а то какво стана - Султанът остава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 20:58ч.

    Истината: турската армия е най-голяма в нато, не е краварската /ония джендъри са само на хартия/, още по-малко е албионската... без Турция, източния фланг на нато е гола вода и кал в ушите, докато Турция не слуша и войната срещу Русия е мираж. Сега Ерджолан трябва много да внимава, че ще се опитат да го унищожат физически!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 21:00ч.

    Да не говорим, че и интересите на саш в Черно море ще почакат по-добри дни ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган

    14 Май 2023 21:08ч.

    Гласи България за вилает в новата Османска империя, рубладжията се радва, че бил срещу САЩ Ракът има лечение, рубладжийството е до живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Ердоган 14 Май 2023 21:08ч.

    14 Май 2023 21:35ч.

    За теб няма угодия. Ревеш като млада булка за ..., уж Русия ни била поробила, сегса пък страх от Турция те тресе. Спокойно, гета в САЩ колкото искаш и където поискаш. Дали ще те вземат на самолета обаче е въпросът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блинкен

    14 Май 2023 21:38ч.

    Не можем да допуснем конфликт между двама еднакво важни за нас партньори, а и България е в състояние да се защити с нашите F–16. Не е нужно да се престаравате в разколебаването на симпатията на българите към изборната победа на Ердоган. Ние имаме грижата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иън

    14 Май 2023 22:47ч.

    Много добре казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верващ на телевизоро

    14 Май 2023 21:11ч.

    Язък! А либерал-джендърските медии на САЩ в България тамън ме бяха убедили, че Ердо губи. Те и за Украйна са ме убедили, ама явно не е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вова от Питер

    14 Май 2023 21:12ч.

    Обяснявах ви, че Черно Море е руско езеро, с назначен от мен пазач турчин... Ама вие не, та не! Вот такие дела, козлета мои, пидоросы обосрались ! Сучите палцы.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    14 Май 2023 21:25ч.

    При преброени 65.84 процента от гласовете за президент Ердоган има 51.33 процента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    14 Май 2023 21:53ч.

    Една много добра новина на лошите от България! Господ/Аллах , да му даде здраве и сили, да опази Черно море от американско и английско нашествие!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна САЩ се опитват да го премахнат

    14 Май 2023 21:54ч.

    Не им се получи дори с преврат. Когато не могат да ударят политически някоя държава, удрят я с парите. С помощта на машинации с долара и с банки, удариха турската лира. Единственият шанс на Турция е да се ориентира към Китай. Китай от години има банка равностойна на МВФ и отпуска заеми с минимална лихва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    14 Май 2023 21:59ч.

    При 77.05 процента преброени Ердоган има 50.68 процента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Треперят ли ти бармалейските нервички ?

    14 Май 2023 22:13ч.

    А колко % има Калъч...оглу ! Не е 49 % , нали ? И да го добутате до втори тур, Вовата ви размаза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    14 Май 2023 22:26ч.

    Калъч-а 43.91% при 82.54 обработени. Към 23 часа ще има резултат на 100% обработени. И вой за фалшификации, руски намеси и всичко от репертоара на евролибералите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    14 Май 2023 22:30ч.

    При 82.54 процента резултатът на Ердоган пада до 50.30.При този тренд със сигурност яе падне със съвсем малко под 50 процента.А на втори тур-всички срещу Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Май 2023 22:52ч.

    Про 93 % гласували и не сте спечелили, и на втория няма да спечелите, а и тредовете се менят доста от началото на броенето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛГБТ

    14 Май 2023 22:49ч.

    На втори тур-всички 32 пола сме срещу Ердоган ! За съжаление в Турция сме един файтон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Турция ЛГБТ са санкционирани, но изнасилвачите на деца и жени са оправдани

    15 Май 2023 17:53ч.

    През 2014 г. Ердоган ясно изрази отношението си към правата на жените, изказвайки се на срещата на върха в Истанбул, президентът заяви: "Не може да се поставят жените и мъжете на едно и също ниво. Това е против природата". А според турското законодателство мъжете, обвинени в секс с момичета под 18 години, не получават наказание, ако.... се оженят за жертвата си. Т.е. поощрява се жертвите да се женят за твоя изнасилвач. И всичко това се представя с начин да се реши демографския проблем, щото младите не искали да раждат:) А не се отчита, че основната причина е трудното фин. икономическо положение да се ражда и отглежда дете в Турция в резултат на "успешното" управление на Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    14 Май 2023 23:02ч.

    При 87.63 процента преброени Ердоган намалява до 50.01.Не мога да разбера как едно огласяване на проценти може да предизвика такива реакции при фактчекърчетата.Не сме НИЕ и не съм от Левски или ЦСКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОВА Е НАРОД! ТОВА Е ДЪРЖАВА!

    14 Май 2023 23:08ч.

    Не се правят на ощипани госпожици, турските граждани. Не се оплакват, че са уморени от ужасите на земетресението. Нито се поддават на омайните песни на запада. Гласуват за този, който НЕ е подкрепен отвън. Какъв народ! Като унгарския! Може би ще си научим урока как да се пазим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    14 Май 2023 23:23ч.

    89.24 процента от гласовете.49.94 процента за Ердоган.Трудно може да се обърне ходът на процентите.На втори тур всичко ще зависи от двата и половина милиона гласове дадени за Синан Оган.На два пъти изключван,като вторият път не е възстановен от Партията за националистическо действие,която е плътен съюзник на Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор Охболи

    15 Май 2023 0:05ч.

    Искаш Ердоган да не заставя на пътя на нашите партньори през Босфора. Кажи си го, а иначе цифрите ще ги научим утре. За хора, които все още нямат правителство, прекалено много се вълнуваме за Турция, не мислиш ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    15 Май 2023 0:39ч.

    Не позна,Охболи.Симпатизирам на държавни лидери,които се опитват да се държат равно-отдалечено от САЩ и Русия.По-горе изнасям само суха официална статистика,чиито резултати силно касаят България,ако се сещаш,че все още има такава държава.По-горе в коментарите се сджавкаха русофили и русофоби.За съжаление виждам единици българофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барми, знаем си те..

    15 Май 2023 14:50ч.

    От българофилите си, ама от ония за европейско развитие на България..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи