Първи резултати: Масова подкрепа в ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области за присъединяване към Русия

Първи резултати: Масова подкрепа в ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области за присъединяване към Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Повечето от гласувалите на руските референдуми в самоправъзгласилите се ЛНР и ДНР, както и в Херсонска и Запорожка област на Украйна са подкрепили присъединяването на регионите към Русия, според предварителните преброявания на гласовете в избирателните секции, съобщи Интерфакс. Данните са от участъците, разположени на руска територия.

В ЛНР 97,79% от гласоподавателите са гласували за присъединяване към Русия, при обработени 14,07% от протоколите.

В ДНР "за" са 98,05%, като са обработени 16,06% от протоколите.

В Херсонска област 97,47% подкрепят присъединяването към Русия, при обработени 12% от протоколите.

В Запорожка област 98% са за присъединяване Русия, обработени са 20% от протоколите.

На територията на Русия работят повече от 600 избирателни секции, съобщи председателят на ЦИК Ела Памфилова. Повечето от тях бяха открити в южната част на страната, като до 21 септември (два дни преди референдума) в Ростовска област се планираше да бъдат открити 135 избирателни секции. "Помогнахме, улеснихме организацията на гласуването в Русия за всички, които се оказаха тук по стечение на обстоятелствата", каза Памфилова.

Президентът на Русия Владимир Путин обеща да подкрепи резултатите от референдумите, като в обръщението си към руснаците на 21 септември заяви, че "няма морално право да предаваме близки хора". "Не можем да не отговорим на искреното им желание сами да определят съдбата си", подчерта той, пише РБК.

Путин увери днес, че референдумите, организирани от Москва в четири окупирани района на Украйна, имат за цел да "спасят населението", живеещо на тези територии, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Спасяването на населението на всички тези територии, където се провежда този референдум, е... в центъра на вниманието на нашето общество и на цялата страна", заяви Путин по време на правителствено заседание, в последния ден от тези референдуми, заклеймени като "мними" от Киев и Запада.

"Днес в условията на провеждането на специалната военна операция и референдумите в Донбас спасяването на хората на всички тези територии, именно спасяването на хората на всички тези територии, където се провежда този референдум, е първостепенна задача и е в центъра на вниманието на цялото ни общество, на цялата страна", каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Обобщавайки резултатите от правителственото заседание Путин отбеляза, че "това е естествено, защото е свързано с драматични събития". Той подчерта, че в такива условия фразата "никой не е по-голям от хляба" придобива особен смисъл. "Никой още не е отменял известния, прост и фундаментален закон, който се съдържа в една много обикновена и известна фраза "никой не е по-голям от хляба". И може би в такива условия, в които живеем сега, този закон е един от най-важните, предвид това, което все още се случва по света на продоволствените пазари", отбеляза президентът. Той изрази благодарност към руските работници в аграрния сектор за това, което са направили до момента в тази насока.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че "референдумите" за присъединяване, които приключват днес в четирите украински зони под контрола на Москва, ще доведат до промени за тези територии, главно по отношение на сигурност с възможна ядрена защита, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Кардинално ще се промени ситуацията от правна гледна точка, от гледна точка на международното право, с всички съответни следствия за целите на защитата и гарантирането на сигурността на тези територии", каза Песков.

"Нашата правна система ще разгледа всички възможности и, разбира се, нашите законодатели, изпълнителните ни органи и юридическите екипи са готови", допълни той.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • Ерво-алтантик

  27 Sep 2022 18:26ч.

  Почвайте да леете пумия, сега!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лек да е оттук нататък пътят ви към дома!

  27 Sep 2022 18:41ч.

  Заслужихте го с много страдания, но и с достойна съпротива. Господ да бди над невинните душици в Алеята на ангелите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратен

  27 Sep 2022 18:54ч.

  А нашите мили политици и честни журналисти мълчат по тази тема като бити "гъ..ве"! Ама какво ли да коментират, като властте вече заяви, че няма да подкрепим резултатите от референдумите, които изразяват мненията и желанията на хората от тези области на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  28 Sep 2022 8:05ч.

  А нашите журналисти само преиначават информацията, лъжат, мажат, измислят, фалсифицират както големия чичо Байдън им повелява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ала_Бала

  27 Sep 2022 18:59ч.

  Светът се ртазделя и ние по традиция оставаме в по-лошата част! Както казвата турците: " Да имаме подирния ум на българите!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  27 Sep 2022 23:07ч.

  А кое му е хубавото да си заедно с Еритрея, Куба и С. Корея, бе Мунчо ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • китаец

  28 Sep 2022 4:11ч.

  Ти забрави от умствена недостатъчни Китай Виетнам, Конго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светът известно време ще бъде разделен на две неравни части - зомбитата, васали на ФАЩ (около 40 някогашни държави) и нормалния свят

  27 Sep 2022 19:05ч.

  И така може да отнесе десетилетие поне. Скоро ООН ще бъде премахнато (ФАЩ ще разправят друго де, но те с приказки и на Луната ходиха).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имаше наблюдатели от много държави

  27 Sep 2022 19:40ч.

  Включително и от България. Дали българите ще направят изказвания в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  27 Sep 2022 19:48ч.

  Сега хайде всички на фронта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нане Вуте

  27 Sep 2022 19:59ч.

  Е те сега играта загрубе и Zеления потник да му мисли! Ако може да мисли, а не само да изпълнява заповедите на гисподарите. Нищо че е "най-влиятения еврейн".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вила вилекула

  27 Sep 2022 20:31ч.

  Дотук беше - Путин даваше шанс цели осем години. Оттук нататък няма да има никакви преговори с бивша Украйна, само бой до откат. Идеално ги изигра отново. Същото го чака и колективния Запад и най-вече англосаксите. Другата част е вече в канала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  27 Sep 2022 23:06ч.

  Нарича се обикновен фашизъм. И етническо прочистване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кимчик,

  28 Sep 2022 11:33ч.

  Имаш впредвид действията на Украйна, нале

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо

  27 Sep 2022 20:53ч.

  Честито на всички гласували! За мен те са герои. Желая им здраве, кураж и мир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Sep 2022 21:34ч.

  Честито и усоех! Американците днес коментираха жално, че с новите територии , в Русия отива 95% от БВП-то на недоразумението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  27 Sep 2022 23:04ч.

  Матушката не е страна, която трябва да членува в Оон, за съвета за сигурност да не говорим. Да преосновават Оон без нея и да се свършва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  28 Sep 2022 1:13ч.

  Че тя Матурата създаде ООН, бре дебил. Чети малко история. Опа! Не! Недей! И без това няма да влезе нищо в празното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калински

  28 Sep 2022 15:57ч.

  Първо щом я наричаш матушка, значи си от там явно. Второ дори да изключат Русия от ООН, коое е невъжможно как според теб ще стане. Ще си създадат ново ООН и какво от това. Ще осъдят действията на Русия и какво? Ще и обявят война ли тъпако?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  27 Sep 2022 23:28ч.

  ЧЕСТИТО на новите граждани на Руската федерация. Гледах ги по телевизията с какъв ентусиазъм и радост се редяха да гласуват, даже пееха и танцуваха. Това което и по нашите избори не може да се види. Не приличаше на референдум на сила. Sorry, господа, но това е действителността, колкото и да не ви се иска и да се късате от злоба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  27 Sep 2022 23:33ч.

  Колективния запад вече ще трябва да се примирят, че не са единствените господари на планетата. Game over, that's all.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи