Първата дама на Украйна е на посещение в САЩ, ще говори пред Конгреса

Първата дама на Украйна е на посещение в САЩ, ще говори пред Конгреса

Първата дама на Украйна Олена Зеленска е на посещение в Съединените щати, предаде Асошиейтед прес. Програмата на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон включва редица привличащи вниманието събития. Вчера тя се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, днес ще бъде приета от първата дама Джил Байдън, а утре ще говори пред Конгреса.

Държавният департамент първо обяви, че Зеленска и Блинкън ще се появят за кратко пред фотографите, след което отмени решението си. Това отразява факта, че съпругата на украинския президент не е на посещение в Съединените щати като официален представител на държавата.

Олена Зеленска до голяма степен изчезна от публичното пространство през първите месеци от войната в Украйна, отбелязва АП. Поради съображения за сигурност тя бе държана на друго място от съпруга си заедно с двете им деца.

Олена Зеленска излезе от уединението си на 8 май, за да приветства първата дама на САЩ Джил Байдън, която на направи необявено предварително посещение в Западна Украйна. Оттогава 44-годишната съпруга на украинския президент се появява по-често в общественото пространство.

Олена Зеленска е учила архитектура, но е работила като сценарист на комедийни сериали, включително за мъжа си. Преди да бъде избран за президент на Украйна през 2019 г., Володимир Зеленски е актьор и става популярен със сериала "Слуга на народа", в който играе ролята на президент.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • "Президент" Тихановская на Беларус

  19 Юли 2022 8:43ч.

  няма ли да се присъедини и тя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  19 Юли 2022 9:08ч.

  Обикновени американски марионетки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой владеещ мова да обясни ?

  19 Юли 2022 9:15ч.

  Има ли такава официална позиция "първа дама" според Украинската Конституция ? И ако не - в качеството си на каква Оленка посещава САЩ ? Ева Браун ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  19 Юли 2022 11:40ч.

  Боли ме фара.Сега им е звездният час на тия нацисти.Слава на Европа че възроди нацизма.Вечна слава.Хитлер щеше краката да ви целува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи