Първанов: Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”! Става дума за крупна далавера

Първанов: Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”! Става дума за крупна далавера

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов е против идеята за президентска република.

„Ние имаме добре структурирана конституционно парламентарна република. Това, че не успяваме да я изпълним с реално съдържание, е дефектен политическия модел. Трифонов няма да спечели България”, коментира Първанов в предаването „На фокус”.

Първанов се съмнява, че подобно нещо може да бъде постигнато.

„Партиите от сегашния парламент ще се възпроизведат във Великото народно събрание, макар и в друго съотношение, и пак няма.

Той коментира и статиите на „Ди Велт” и „Политико”. Според авторитетните издания София е доставяла на Украйна гориво и оръжия от съветската епоха още в началото на войната, но е пазила това в тайна. Изданията твърдят, че София е осигурявала 30% от боеприпасите и 40% от горивото, необходимо на украинската армия в ранния етап на войната.

Първанов заяви, че не е изненадан от мащабите на помощта.

„Много усилено се говореше в политическите среди, в средите, които се занимават с такъв бизнес. Тук няма място за отричане. Това се е случило. Кой поема отговорността – да седнат да се разберат Кирил Петков и Корнелия Нинова. Важно е за морала, защото се усукваме, крием, някой лъже”, заяви Първанов.

„Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”. Тук става дума за крупна далавера, в морален план, на гърба на българина”, коментира Първанов.

 

Коментари

  • рукола Z

    30 Яну 2023 9:07ч.

    Нинова поне опита да не подарява, пък вие се опитвайте да я мачкате колкото си искате, тя единствена има заслуги сред вазе, че предпази държавата от лявата изродофилия, с която ни заливате. Ти лично дължиш обяснение на обществото за Борисов и за Радев, те са твои чеда и не ми говори глупости, да не ти казвам какви работи знам от бивши ваши партийни членове, че и косата ще ти опада! Ти си един от главните виновници за състоянието на държавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    30 Яну 2023 11:47ч.

    Този човечец не беше ли обвиняван за "оръжие срещу петрол за Садам"? После като Президент и Върховен главнокомандващ си мълчеше за военния контингент за Ирак, но при посрещането на ковчезите се извъртя и обвини всички други , но не видя своята вина. Бас държа, че ще се целуне със Станишев за да свалят Нинова. Тези дълго стояха далеч от баницата, но има хора които помнят за техните мушенгии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    30 Яну 2023 14:40ч.

    +1 и благодаря, че ми спести ми писането!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще е успех, ако БСП премине бариерата

    30 Яну 2023 10:27ч.

    БСП е приключила. Верно е, че кукловодите имат ресурс да я крепят на изкуствено дишане както изкуствено набутаха Янев в парламента, за да удържат Възраждане, но конструкциите им рухват. Впрочем, всичко ще се реши на Източния фронт. Рухне ли Украйна, с помидори няма да се отмаже никой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първанов е боклук

    30 Яну 2023 10:27ч.

    Ако казва бяло, разбирай черно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лапсусът е точен:

    30 Яну 2023 11:09ч.

    "Кой поеба отговорността..?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За политика неа ЧЕСТ, а само ДЖЕБ

    30 Яну 2023 11:20ч.

    и родната мама изчукват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие БСП не бързайте

    30 Яну 2023 11:33ч.

    да погребвате! Големите богаташи стават все по богати, но пък останалите обедняват все повече, така че потърпевшите от водената досега разбойническа политика от Герб и сие и се свършва края, както и на ПП и ДБ, вече започнало да се чисти с новото име ДСБ. Така че народът обеднява все повече, а умът се избистря още повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    30 Яну 2023 11:39ч.

    Не забравяйте, че корнела беше вярна патерица и защитник на киро и кокоро ... и носи абсолютно същата отговорност като тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    30 Яну 2023 13:27ч.

    БСП с К.Нинова бяха много ясни !Те не подкрепиха военно помощ за Украйна !И какво ще прави БСП ,Нинова си е тяхна работа ,гледайте вие къде сте !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ясната позиция на Седефчов по отношение на "юговойната"

    30 Яну 2023 11:37ч.

    През пролетта на 1999 г. единствено Георги Седефчов Първанов, като председател на БСП и председател на парламентарната група на БСП, гласува "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ" за решението на НС - на СДС и ДПС - за подкрепа на нАТО и на натовските убийци на деца и жени, които убиваха в Сърбия и в Черна Гора със снаряди с обеднен уран, който зарази Балканите, вкл. България до края на света. (Периодът на полуразпад на уран-235 е 700 милиона години, а на уран-238 е 4,46 милиарда години.) Цялата парламентарна група на БСП, вкл. и Ангел Найденов - днес отявлен натовец - гласува срещу варварските бомбардировки на нАТО в Сърбия (вкл. Косово) и в Черна Гора. Единствено Седефчов, начело на БСП, се въздържа. На първия митинг на БСП срещу войната на нАТО в съседната остатъчна Югославия го запитах публично защо е гласувал "въздържал се", а председателят на БСП - Г. Седефчов, като Кирияк Стефчов, - отвърна, че "да гласуваш въздържал се, не означава да си съгласен"!! Зорка Първанова беше свидетел! Коритаров (Бог да го прости) беше свидетел! Божинов от БСП беше свидетел! Поисках думата, а Божинов ми рече: "Направете си собствен митинг!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”.

    30 Яну 2023 11:49ч.

    Интересно за какво? За това, че „Ди Велт” е публикувал лъжи които засягат честта на Нинова или за това, че е издал държавна тайна ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искат да избутват Нинова

    30 Яну 2023 11:54ч.

    Изглежда се изпълнява удобен западу маньовър в ляво,който да елиминара Нинова и нейния опит за израстване на идея за истински пробългарски социализъм.Доказателство е присъствието на всеядната М.Манолова в задругата.Нека да се знае,че йерархията на отговорността в Мин.съвет е ясно регламентирана и не е коректно да се заблуждава народа с цитиране на статии в поръчкови чужди вестници (а от устата на държавника Първанов си е чиста лъжа),чрез персонализиране на въпроса с оръж.износ върху плещите на Нинова.В Мин.съвет има правилник и публикувани решения.Подписът на един министър е подпис на правителството!Много подло и мръсно е кирчо и кокорчо да измият отговорността за оръжията от своят кабинет и да я лепнат на Нинова!Интересно е на база на какво Първанов омърсява името си на успешен български президент с подобно съучастие в оправдаването на "шарлатаните"!?!? Дори клоуна слави ги разбра двамата изедници народоубийци,как искат да го сготвят с прословутите милиарди на регионалното, и овреме им тегли една,заради което заслужава голямо уважение...Всички милеещи за България фактори трябва да се мобилизират за премахването на "шарлатаните" от българската полит.сцена,защото са опасни.По фигурата на Зеленски в Укр. съдим,че новите версии на западен слугинаж предполагат безжалостно пряко унищожение на страната-приемник в удивително кратки срокове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова има полезен ход

    30 Яну 2023 12:13ч.

    Вместо да се замесва в скалъпен междунар.скандал,Нинова нека да работи за създаване на предизборен блок "РОДИНА",в който да влязат социалисти,леви патриоти (атакисти,миряните на С.Славчев и др.) и българските русофили."Възраждане" също ще се види принудена да се включи,защото новият блок ще откъсне много от нейните гласове.Предложението за съставяне на такъв блок, постъпило от г-н Волен Сидеров е изключително правилно, навременно и ще запази пътя на един много важен български политик,каквато е г-жа К.Нинова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Яну 2023 12:42ч.

    Ако успеят да махнат Нинова, ще унищожат БСП... нищо не губим, милионерската партия е крайно време да бъде закрита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    30 Яну 2023 18:48ч.

    Многострадалната корнелия не успя да ни осигури дърва на разумни цени, заля ни с лъжи-обещания, въпреки че земеделското министерство беше на БСП, напр. на мен ми дължи около 500 лв. заради завишените цени на дървата и на още колко други българи дължи. Чакайте да поведе България, може, но към пропастта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нейното слово

    30 Яну 2023 12:37ч.

    Срещу навлизането в България на Истанбулската конвенция, на джендър идеологията в училищата и противопоставянето на деца и родители се обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. В петък с парламентарната група на социалистите тя се противопостави на приемането на законопроект за защита от домашно насилие, внесен от Надежда Йорданова от "Демократична България". "5 години съм устояла, 5 години съм понесла всички удари, за които се сетите, 5 преврата в БСП съм преживяла заради това и няма шестия път да натисна бутона и да подкрепя решение, което ще съсипе най-ценното, което ни е останало като общество - семейството. Разкъсахте всички връзки на това общество, остана ни едно - семейството и децата, за тях ще се боря докрай", заяви лидерът на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно

    30 Яну 2023 14:08ч.

    Но синът й в САЩ да не вземе да се изметне и да обърне резбата, че тогава язък му за учението! Най-добре е Нинова да си го върне в България, че България няма да потъне и Русия ке я бъде, така каза баба Ванга. А когато я потат за Америка, баба Ванга каза, че не я вижда Америка. Не я вижда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахахаха, много смешно!

    30 Яну 2023 15:43ч.

    Човек не може да контролира децата си до края на живота си и "да ги връща" от където не трябва да ходят... Всички пенсионери които подсмърчат редовно на Терминал2 като изпращачи ще го потвърдят. Синът на Нинова няма нищо общо с нашето законодателство. Ти по-добре разгледай внимателно C.V.-тата на законотворците ни - на домашния ни елит, в който болшинството са с дипломи от най-прочутите университети - Сорбоната, Харвард, Виенския университет, напоследък дори от университета в Тел-Авив или са Фулбрайтови стипендианти... ТЕ коват законите ни, и под чужда диктовка определят живота у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Името "РОДИНА" на предизборен блок е много подходящо

    30 Яну 2023 12:43ч.

    защото не сазва коя е "родината" . Предизборният блок ще вклюмва " социалисти,леви патриоти (атакисти,миряните на С.Славчев и др.) и българските русофили."Възраждане" ". Те хем ще си живеят в "Русский Мир" хем ще бъдат в блок "РОДИНА".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти кого осъди?А, ааааа?

    30 Яну 2023 12:47ч.

    А ти кого осъди когато писаха, че БСП е в сделките с петрола на Садам Хюсеин, заобикалящи ембаргото и че сме изнесли някакви ротори за трактори за Ирак, които били с двойна употреба и ставали и за танкове? Подви опашка и изпрати нашите момчета на смърт в Ирак. Върнаха ги в ковчези, помниш ли? И се съгласи, под американски диктат да се опростят два милиарда долара дълг на Ирак към България. Ти ако не помниш, ние помним!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предателят Първанов

    30 Яну 2023 14:26ч.

    Само това да беше - нищо е! Не друг а Георги Седефчов вкара България в престъпната, терористична и агресивна международна организация в служба на световния свъх капитал - банков, корпоративен, фармацефтичен, информационен и трансхуманен IT... Не друг, а Георги Седефчов - съвременният Кириак Стефчов - разоръжи в най-голяма степен БА, като по заповед на Турция и нАТО наряза българските ракети "Луна", "Скъд", СС-23; хиляди танкове и БМП-та; модерните за времето си изтребител-бомбардировачи МиГ-23, а неговият вице-премиер генерал Марин демонстративно се фъчкаше, но не посмя да си подаде оставката в знак на протест. Въздухарят генерал Михов също се фъчкаше, но и той устиска за висока пенсия на поста Началник на отбраната, която вкупом унищожиха в полза на престъпното нАТО. Защо Георги Седефчов излъга симпатизантите на БСП и собствената си партия, че ще проведе референдум в редиците на БСП за влизане на България в нАТО? Защо не инициира референдуми за нАТО и за ЕС като президент? Защо не наложи вето на закона за ратификация на влизането на България в нАТО? - Защото изначално е бил предател - новият Кириак Стефчов. Осребри ли Седефчов предателството си към България? - Без никакво съмнение. Затова и го канят в антибългарските телевизии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по добре си замълчи

    30 Яну 2023 15:50ч.

    Мухльо, а ти защити ли честта си като те нагънаха за Ирак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    30 Яну 2023 13:36ч.

    първанко е същия боклук - та нали по негово време ни набутаха без референдум във фашисткото НАТО !...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    30 Яну 2023 16:49ч.

    За разграбването на България,заслуга има и този на снимката.Не го показвайте повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    30 Яну 2023 18:53ч.

    Чакам да се появи партия Българска България, че то не можеш да се разминеш от евроатлантици, украинофили, северномакедонофили, русофили, туркофили и други "приятелчета" на България, единици са българофилите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    30 Яну 2023 21:08ч.

    Нинова поне не ни отряза топките, а Първанов и Станишев това искат. Да вървят в Европа да стават джендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че Седефчоф е поредният гробокопач на

    31 Яну 2023 8:42ч.

    т.н. соц.партия е факт неуспорим,рамо до рамо с Луанов,Лилов,Д.Джуров и комсомолците Кирето Добрев,Дъбов и & !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи