Първан Симеонов: Това, което се случи вчера, е позор! Печелят Борисов и Костадинов

Първан Симеонов: Това, което се случи вчера, е позор! Печелят Борисов и Костадинов

Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори, коментира той

Какво се случва в държавата? Кой печели от войната между „Продължаваме промяната” и ИТН? Може ли да има втори кабинет в рамките на това народно събрание. Отговор на всички тези въпроси търсеха в студиото на Нова тв политолозите Първан Симеонов, Христо Панчугов и проф. Евгений Дайнов.

"Това, което наблюдаваме вчера, е позор, агония. Никой не печели, освен Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите”, коментира Първан Симеонов.

И заяви: „Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна спирала. Това правителство може да търси широк консенсус и с опозицията".

По думите му "Възраждане" и партията на Стефан Янев бележат електорален растеж. Първан Симеонов видя и нова роля на ГЕРБ. "Или избори веднага или търсене на подкрепа от ГЕРБ за важните приоритети - сред тях актуализацията и Плана за възстановяване", посочи той.

Политологът Христо Панчугов пък счита, че има опити да се намери позитивният герой. "Ако всичко това е продукт на битката с мафията, усещането е на изоставяне. Защо ИТН не бяха изгонени от коалицията? Защо 6 месеца управляващите са търпели, какво се счупи сега? Изведнъж започнаха да излизат доказателства, когато Трифонов изведе министрите си. Има една култура на изнудване от БСП и ИТН. Получаваме много "не знам". Нямаше едно ясно твърдение, къде са резултатите от разследванията на Рашков? Може би са потискали целенасочено скандалите, за да крепят управлението или са безумно наивни", коментира той. И уточни, че един от сценариите е "Възраждане" да покачи своята подкрепа, а ГЕРБ има шанс да първа е политическа сила.

От своя страна политологът проф. Евгений Дайнов сподели, че това, което видяхме вчера е поредната сцена, от една драма, която върви в България. "ПП залагат само на едно нещо - че в гласоподавателите вече има достатъчно модерни хора, които могат да надделеят въпреки балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно", подчерта той.

Журналистът Арман Бабикян призова политическите лица да почетат книги и да помълчат. "В такъв ужасяващ момент е важно да разширяваш територии. Това е талантът, не да разцепиш.

Пресконференциите на ИТН бяха подаръци за рождените дни Митрофанова и Борисов. Кошмар, отвратително е. ПП и ИТН могат да работят заедно и са го доказали, а в момента се колят като луди", смята той. И допълва, че от правителствената криза облагодетелстван ще бъде и Иван Гешев.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • вече има достатъчно модерни хора = надява се да е събрана достатъчна критична маса от евродебилизирани сополанковци

    14 Юни 2022 19:06ч.

    Фон Миндя да не се надява на ЧАК такова израждане на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каквото и правителство

    14 Юни 2022 20:25ч.

    Да сложат от Козяк все ще е гадно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политолозите и проститутките

    14 Юни 2022 23:24ч.

    трябва да имат един и същи код в Националната класификация на професиите и длъжностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи