Първан Симеонов: Политиците развиват болезнен нарцисизъм, държавата блокира

Първан Симеонов: Политиците развиват болезнен нарцисизъм, държавата блокира

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"БСП се е превърнала в личен проект, ГЕРБ е преторианската гвардия на Борисов. Всички са станали доста обидчиви. Не виждам как България ще върви напред... Има прекалено много патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира", коментира Първан Симеонов пред БНР. Според него политическата криза може да се превърне в криза на демокрацията. 

"Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер с идеята да покаже ГЕРБ с човешко лице. За да излязат от изолацията. Още преди 4-5 месеца казах, че това ще бъде играта - не толкова да се състави правителство, колкото да не изглеждаме виновни, ако все пак се отиде на избори", каза пред БНР Първан Симеонов от "Галъп Интернешънъл". 

Той прогнозира, че Кирил Петков и Асен Василев, "които са комбинативни и подценени", ще направят подобен ход. "Това е един мач, в който топката се разменя между двете полета на тенис игрището. ГЕРБ направиха непредизвикана грешка - прословутата хартиена коалиция, в която се хванаха на акъла на БСП и ДПС, а и повярваха в собствената си пропаганда. Така се наредиха на грешната страна на историята". 

В предаването "12+3" социологът посочи сериозен проблем - личностите в политиката развиват болезнен нарцисизъм: "БСП се е превърнала в личен проект, ГЕРБ е преторианската гвардия на Борисов. Всички са станали доста обидчиви. Не виждам как България ще върви напред... Има прекалено много патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира". 

По думите му, президентът е в ситуация - "както се харесваше на всички, има опасност да остане равно отдалечен от всички": "Той влиза в ролята на диспечер в политическия процес и като режисьор на пулт може да дава повече сила на лагера "Промяна" и на лагера "Статукво", в зависимост от ситуацията. В момента президентът носи и отговорността на властта". 

Според социолога политическата криза може да се превърне в криза на демокрацията. 

Интервюто с Първан Симеонов можете да чуете в звуковия файл

Източник: БНР

 

 

 

 

 

Коментари

 • САЩ васала, кога стана БГдържава

  06 Дек 2022 14:20ч.

  Отвъдокеанските ни господари ни грабят, както и султана не го е правил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първан Симеонов: Политиците развиват болезнен нарцисизъм, държавата блокира

  06 Дек 2022 14:21ч.

  За разлика от Първанов, който е европеец и развива интимно окосмяване по лицето?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • paradigma

  06 Дек 2022 14:28ч.

  Че кога я разблокираха, та отново да....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Santana

  06 Дек 2022 15:40ч.

  Нека блокира до край, да последва тотален разпад и чак тогава ще изгрее слънцето над тази изстрадала земя. Казано е от пророците отдавна и се вижда, че това ще бъде сценария на българското избавление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петата българска държава умира пред очите ни от остър психиатричен евроатлантизъм

  06 Дек 2022 15:59ч.

  И това е добра новина. Защото тази държава я подготвят да ни довърши като народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Седможилищник

  06 Дек 2022 17:05ч.

  Инсталиране на интелектуални джуджета като Rumen Mustafa Radev и останалата туземна колониална администрация на най-високите властови позиции е заслуга на чичо Сам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи