Първан Симеонов: Избирателите на ГЕРБ 2:1 са гласували за Ваня Григорова. Избирателите на "Възраждане" - 90:10

Първан Симеонов: Избирателите на ГЕРБ 2:1 са гласували за Ваня Григорова. Избирателите на "Възраждане" - 90:10

Две към едно е съотношението на избирателите на ГЕРБ, които са гласували за Ваня Григорова. Избирателите на "Възраждане" 90:10 са дали вот в нейна полза. Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов, като уточни, че става дума за избирателите на двете партии, които са излезли да гласуват на втория тур на местните избори в София.

"ГЕРБ е стабилна партия на местната власт. За общински съветници в София стабилно води", подчерта той.

По думите му в страната хората на повечето места са гласували за промяна: "На някои места ГЕРБ намери свеж кандидат и излезе с него напред, и си бие. Както е в Пловдив".

С 90% сигурност може да се каже, че в Пловдив печели кандидатът на ГЕРБ - Костадин Димитров.

Голямата активност идва с големи нови играчи, изтъкна Първан Симеонов.

"Като разсъждаваме политологично, президентът Румен Радев тук-таме в страната ще има свои кметове. Но не в смисъл, че той ги е легитимирал или ги е излъчил. Доста по-мъдро и безшумно ще се получи така, че доста кметове на областните градове ще гледат с надежда не толкова към сглобката, колкото към президента Радев", коментира той. 

Интервюто на Явор Стаматов с Първан Симеонов можете да чуете от звуковия файл.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Отвратен

    05 Ное 2023 20:55ч.

    Така нар. демокрация е нелигитимна! Гласували 33%, в което се съмнавям, но той щял да бъде кмет! Боже, докъде я докарахме. В една Куба, ако 51% от имащите право на глас не гласуват, изборите са нелегитимни. В България 3% да гласуват, агресивната посредственост взема властта, окупира тв екраните и плещи ли плещи на ангро! Тази вечер е отвратително и нездравословно да се гледат телевизии. НАРОДЕ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Ное 2023 21:03ч.

    Силно спекулативно изказване. Доколкото схващам, тези съотношения са за интервюираните. Въпросът е, каква част от симпатизантите са си останали в къщи. Например възрожденците. Колко от гласувалите преди седмица, са гласували и днес. 100%, 50%, 20%? Колко? Това е важното, за да разберем степента на въздействието на Костадинов. Иначе е много подвеждащо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е то остава и тая 1/10 от Възраждане да са гласували за хюмнето.

    05 Ное 2023 21:13ч.

    Най-много да са пуснали глупавото "не подкрепям никого", което само вдига активността и легитимира мафиотите (доколкото 29% са по-легитимни от 28%).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    05 Ное 2023 21:24ч.

    Глупости! Повечето избиратели на Възраждане не гласуваха на балотажа. Да, има и такива, които го направиха, но не са мнозинство. Моето семейство гласувахме за Диан Николов, на втория тур не гласувахме. Няма как да гласуваме за ДС или за соросоидната Григорова, подкрепяща масовата ваксинация за кромида и ИК. София загуби, без значение кой ще стане кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Коцето

    05 Ное 2023 21:42ч.

    излезе голям БОКЛУК. Нали беше против сглобката? Ами той се оказа, че иска и той да е винтче от нея. Мръсник! на следващите избори дали ще влезе, а2

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Нинова, а Нинова

    05 Ное 2023 23:27ч.

    Тя каква е?Тя не игра ли за сглобката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи