Партията на Вучич печели убедителна победа и на балотажа в Сърбия

Партията на Вучич печели убедителна победа и на балотажа в Сърбия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коалицията "Сърбия не трябва да спира" на президента Александър Вучич спечели убедителна победа на балотажа, както на градско, така и на републиканско ниво, предава БГНЕС.

Самият Вучич обяви това в обръщение от предизборния щаб в Белград. Според него, избирателната активност е била около 43% на национално ниво и 41,64% в Белград. Сръбският президент добави, че в цяла Сърбия подкрепата за листата на коалицията е нараснала с 10 до 30 процента в сравнение с предишните избори. В девет секции, избирателната активност е била по-висока или същата като на предишния тур.

По предварителни данни, листата на коалицията е спечелила 69,5% от гласовете, Социалистическата партия - 5,83%, Съюза на войводинските унгарци - 6,46%, и "Сърбия срещу насилието" - 12%. Вучич изрази предположение, че при добра избирателна активност на повторните избори на 2 януари, коалицията му може да получи 130 мандата в парламента. Планирано е повторение на изборите в 30 избирателни секции.

В Белград, "Сърбия не трябва да спира" спечели 64,49% от гласовете, според окончателните резултати. На второ място е опозиционната коалиция "Сърбия срещу насилието" с 17,7%, следвана от "Ние сме гласът на народа" с 7,5% и Милош Йованович и социалистите с около 3%.

Председателят на Републиканската избирателна комисия Владан Димитриевич заяви, че гласуването в столичните избирателни секции е протекло при пълен ред. Междувременно, Републиканската избирателна комисия отхвърли възраженията на коалицията "Сърбия срещу насилието" за решенията на избирателните комисии в 12 града. Беше съобщено, че гласуването за депутати ще бъде повторено в още осем избирателни секции в пет общини на 2 януари.

Източник: news.bg

 

 

Коментари

 • Да живеят двата братски народа - Сръбския и Българския!

  31 Дек 2023 19:22ч.

  Браво, пич, браво г-н Александър Вучич! Нашият ПРАВОСЛАВЕН БОГ ИИСУС ХРИСТОС ДА НИ ДАВА СИЛИ И СМЕЛОСТ ДА СЕ СПРАВИМ С ЛЪЖАТА! ЗДРАВЕ, ВЯРА И НАДЕЖДА, ХУБАВО ПЛОДОРОДИЕ ДА ИМА ВЪВ ВСИЧКО! ......... Мъчат Българския и Сръбския народ най-безмилостно, ееееех Балкански полуостров роден наш скъпоценен! В пряк смисъл! ..... Страдалчески южно славянски народи, Балканите никога няма да бъдат родни за нахалната чуждоземска паплач! Да живеят Сръбският и Българският народи, напук на на разните нахални скобари домъкнали се на хиляди километри! Свобода за Балканите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хората виждат и все повече разбират измамата на недобрите намерения

  31 Дек 2023 19:25ч.

  Коментар в ютуб към участниците в "протестите на опозицията" за касиране на изборите: .......... "Прибери се вкъщи, иди нещо да работиш, .. защо си позволяваш правото да унищожаваш държавата, защо мразиш Сърбия и сръбския народ, как ще погледнеш в очите хората, които те гледат и знаят, че ти е платено да унищожаваш Сърбия!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • блаво на Александър Вучич за мъжеството да отстоява интересите на страната и народа си

  31 Дек 2023 19:33ч.

  С изключителни симпатии към борбения сръбски народ! Новогодишен поздрав с песните на един сръбско-черногорски ангел: https://www.youtube.com/watch?v=50t-8B0v9CI // https://www.youtube.com/watch?v=DdsDBmUnLtE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  31 Дек 2023 19:41ч.

  "Сърбия срещу насилието" - вял опит на прозападни НПО-та да играят театри, гладни стачки и прочее. За щастие сърбите не са майкопродавци като нашата жълтопаветна пасмина, която иска да избяга от миризмата на цървулите ли и си мисли, че е родена в Париж или Ню Йорк! Западът в случая тук пипаше предпазливо-заради Косово. Трябва само едно щракване с пръсти на Вучич и сръбските войски, обградили Косово го сгазват со се всички чужди контингенти (вклч. и нашия) там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  31 Дек 2023 19:51ч.

  Посольствата не харесват това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще летим и ще плуваме ,горди сме

  31 Дек 2023 20:01ч.

  А Мунчо кво казва ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Asen MIHAY

  31 Дек 2023 20:32ч.

  РОЗОВОТО НЕ Е НА МОДА В СЪРБИЯ . ДОРИ И ДА Е НЕЩО КАТО РЕВОЛЮЦИЯ .... СЛЕД МИНСК И В БЕЛГРАД РУБЛАТА СЕ ОКАЗА ПО КОТИРАНА ОТ ЦЕНТОВЕТЕ .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  31 Дек 2023 21:02ч.

  Браво на сърбите, не са позволили майкопродавците да завземат власта, така както е у нас! У нас всякакви боклуци заради власт и пари са се продали на зли сили! Не допускайте това, ще съсипят държавата ви, гледайте у нас какво става, жална ни майка! Управлява ни едно чуждо посолство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аре, соросоидите,

  31 Дек 2023 21:35ч.

  събирайте легените. И се благодарете на географското положение на Кочината. Щото връзката със Сърбия, ще ни спаси Кочината. Няма такъв друг гнусен добитък, като новата "евроатлантическа интелигенция" . Сбирщайн от некадърни и непригодни за нищо боклуци. Природонаселението ще трябва да ви изстрада и накрая, точно то - инертното овче стадо ще ви линчува, а не "путиноидите". Взаимно ще си се заслужите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от 2013 година

  31 Дек 2023 21:41ч.

  Сърбия е асоцииран член на ОДКС (Организация на Договора за колективна сигурност). Ако скапания запад опита да стъкми поредния майдан, както в Беларус в 2020 г., или както в Казахстан в 2022 година, то законното правителство на Вучич би помолило ОДКС за професионална военна подкрепа в защита на суверенитета и териториалната цялост на страната и тикване в затворите на хиляди соросоидни предатели. В сравнение с България, Сърбия е на верен път и вече е с 50 години пред нас в развитието си. Бг пропада назад и надолу и разликата със Сърбия ще става все по-голяма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашите жалки евроатлантици

  31 Дек 2023 21:46ч.

  не са достойни да му връзват обувките на президента Вучич.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ахаа

  31 Дек 2023 21:49ч.

  Да ама ние сме на първо място в света по напредък в правосъдната система. ЧНГ 24

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  31 Дек 2023 23:51ч.

  Обходила съм същинска Шумадийска Сърбия - е, няма толкова добре уредена държава на Балканите, без да е член на ЕС. Дори разпръснатите къщи в планинските села са измазани със съвременни мазилки и бои, стопанските постройки са с нови ламаринени покриви (модерна кафява ламарина), пътищата са поддържани. Няма нищо изоставено да се руши. Браво на сърбите! Цигания има само в мюсюлманския Нови пазар, който иска членство в ЕС, заради работа на младите, и в българските Западни покрайнини. Покрайнините са типична българска цигания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кръстосвал Сърбия

  01 Яну 2024 9:29ч.

  Вярно е. Сърбия не е богата страна. Но където и да идеш виждаш една порядъчност, една спретнатост, подреденост и системно полаган труд. Къщите измазанки , чистички, дори където са на тухла - нямат вид на запуснати. Нивичките обработвани, дворчетата поддържани, улиците чисти. Няма я тази разруха и безнадеждно опустошение, което цари на 90 % от нашата територия, територия на ...страна членка на ЕС ! Без да ги идеализираме, но сърбите са две идеи по-читави в главите от нас. Поддържат си страната, пазят си държавата. Убеден съм че сороските "протести" ще угаснат безславно, като Гайдо във Венецуела...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дерзайте,

  01 Яну 2024 0:35ч.

  Господин Вучич!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахахах

  01 Яну 2024 1:59ч.

  А какво стана бе, нали целият сръбски народ бил въстанал срещу диктатора Вучич ? Мамка ви соросоидна !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  01 Яну 2024 13:45ч.

  Браво на сърбите! Показаха на света, че цветните революции са вече минало. Дано се осъзнаят европейските народи - нато е хартиено плашило, а "демокрацията" по вашингтонски - измама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи