Партията на Макрон загуби абсолютното си мнозинство в парламента

Партията на Макрон загуби абсолютното си мнозинство в парламента

Френското Министерство на вътрешните работи публикува окончателните резултати от парламентарните избори в страната. Победен на изборите, президентът на републиката Еманюел Макрон се оказва без абсолютно парламентарно мнозинство. Радикалната левица влиза в Националното събрание като втора парламентарна сила. Партията на Льо Пен за първи път има достатъчно депутати (89), за да сформира самостоятелна парламентарна група. "Еманюел Макрон е поставен на изпитание в една неуправляема Франция", "изправен е пред минно поле", пише "Фигаро".

Партията на Еманюел Макрон, "Заедно!", получава 245 места след преброяването на гласовете, подадени на втория тур на парламентарните избори във Франция в неделя и губи абсолютното си мнозинство. Националният сбор на Марин льо Пен получава 89 места, а лявата коалиция на Жан-Люк Меланшон - 131 места, което е истински пробив в Националното събрание, в ущърб на президентското мнозинство, съобщават френските медии. 

Президентското мнозинство "Заедно! "ще има 245 депутати в Националното събрание.

Новият екологичен и социален народен съюз на Меланшон получава 131 места.

Националният сбор на Льо Пен получава 89 депутатски места.

Дясната партия "Републиканците" ще има 61 депутати.

Регионалистите получават 10 депутати.

От партията на Ерик Земур не бе избран нито един депутат.

Процентът на въздържалите се на втория тур е 53,77% спрямо първия (52,49%), сочат данни на френското вътрешно министерство. Избирателната активност е 46,23% при 42,64% през 2017 г. и 55,4% през 2012 г.

 

Коментари

  • Хексагон

    20 Юни 2022 9:15ч.

    Трагични резултати, доколкото може да се има доверие на честността на резултатие. Макрон запазва най-голяма група депутати, а в ляво се появява огромна ПАТЕРИЦА на глобалиста в лицето на ТРОЦКИСТА МЕЛАНШОН. Меланшон е ново проклятие за Франция, той е по-опасен и от Макрон защото зад него са милиони тарамбуки, паразити, хайлязи и мързели. Искат "комунизъм" - да взимат пари без да работят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанът преди сватбата: Там кат' идем ще видим!

    20 Юни 2022 9:57ч.

    А гаранцията Макрон се оказа куц и проскубан петел. Гаранция-Франция = гарантирана измама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    20 Юни 2022 9:18ч.

    Меланшон е заплаха за социалния ред във Франция. Той подстрекава бунтове, той провокира насилието в Гваделупа и Мартиника с безумните си обещания към местните. Неговите речи са екзалтации в стил Троцки 1917-1918 , зад които няма нищо рационално. А "еколозите" , залепени за Меланшон, са истински кошмар. Техните идеи са просто апокалиптични...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партията на Макрон загуби абсолютното си мнозинство в парламента

    20 Юни 2022 9:20ч.

    Важното за нас е, че партията на Макрон с всички средства се напъва събере мнозинство в българското НС просто во главе с Кики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    20 Юни 2022 9:21ч.

    Сега е в още по-силна позиция да ни даде една "гаранция-Франция".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    20 Юни 2022 9:22ч.

    Реалните резултати от парламентарните избори са 1-Бетониране на глобалиста Макрон чрез псевдолява опозиция. 2-Траен колапс на десницата, проядена от вътре още от 2017. 3-Стагнация на националистите след изхабената Льо Пен. 4-Липса на истинската опозиция в Асамбле Насиональ... План 2030 върви по план !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "3-Стагнация на националистите след изхабената Льо Пен."

    20 Юни 2022 9:27ч.

    Стагнация с увеличен брой депутати?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    20 Юни 2022 9:55ч.

    Льо Пен увеличи депутати се с 81, вярно. Но остават в изолация. За сметка на това системата на гласуване с 12,5 % бариера за всеки кандидат, оряза Земур до - 0 депутати ! Увеличението за Меланшон е огромно + 114 депутата ! Цялата тази маса - Меланшон + комунисти + екоталибани, са твърда опора на Макрон, осъзната или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    20 Юни 2022 9:58ч.

    Да не говорим че и десно-центристите отдавна не са това, което се очаква от тях. След показната политическа екзекуция на Франсуа Фийон, дясното е полумъртво. А тези които се показват там, говорят същите неща като Макрон. Затова и президентската им кандидатка Пекрес /глобалист-ковидист/ се провали тотално на президентските избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Keff More

    20 Юни 2022 14:50ч.

    В икономиката, по-големия растеж е винаги по-важен и показва по-добро управление и състояние от пазарния дял или оценка на една компания или държава. Същото е и в политиката. Льо Пен и на президентските и на парламентарните избори е най-големия победител, както и партията й. Не винаги видимо по-голямото е по-добро или по-силно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "От партията на Ерик Земур не бе избран нито един депутат."

    20 Юни 2022 9:29ч.

    Фундаментът на Западната Демокрация е: Не е важно кой и как гласува, а е важно кой и как брои гласовете! Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шансовете на Лондон да разглоби ЕС се увеличават

    20 Юни 2022 10:05ч.

    Което може да ни даде шанс да оцелеем, евентуално. Макар, че не е задължително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    20 Юни 2022 11:11ч.

    Единственото което се разбира от тези резултати, е че може и по лошо от Макрон- а той е дъното! Толкова силно промити и индоктринирани левичарски мозъци, вещаят скорошното унищожение на западният свят! Дори да нямаше война и финансово икономическа криза, тези леваци и джендъри пак биха съсипали запада, само с тъпотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    20 Юни 2022 11:29ч.

    поздравления спрете воината в украина спрете оръжието и парите преговори и мир направете финансов одит на украина къде скриха оръжието и парите свалете санкциите над русия и върнете имуществото на русия и руските граждани искаме си живота преди воината на сащ с русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи