Парламентът ще изслуша шефовете на службите за сигурност за записа на Радостин Василев

Парламентът ще изслуша шефовете на службите за сигурност за записа на Радостин Василев

На извънредно заседание от 13 часа по искане от ПГ на "Възраждане" парламентът ще изслуша председателя на Държавна агенция "Национална сигурност", директора на Служба „Военно разузнаване“, председателя на Държавна агенция "Разузнаване". Изслушването е във връзка с изнесените твърдения от народен представител от парламентарната група „Продължаваме промяната – Демократична България“, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави, съобщава БТА.

След изнесения миналата седмица запис от депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България“ Радостин Василев, от ПГ на "Възраждане“ заявиха, че подават сигнал и до главния прокурор да бъдат разследвани лицата, споменати от Василев, да се установи автентичността на записа и на тези лица да бъдат повдигнати обвинения. Според Костадин Костадинов в записа има данни за извършено престъпление срещу републиката по глава първа от Наказателния кодекс. 

Днес ще се проведе и парламентарният контрол, до който миналия петък Народното събрание не стигна, поради удължаване на законодателната част на заседанието с гласуване на второ четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс. Предвижда се на въпроси на депутати да отговарят вицепремиерът Иван Демерджиев, както и министрите Росица Велкова-Желева, Найден Тодоров, Иван Шишков, Сашо Пенов, Никола Стоянов, Росица Карамфилова-Благова и Весела Лечева.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Според ренегата Румен Мустафа Радев, службите са сериозно реформирани и правят максимум усилия в рамките на бюджета и ресурсите, с които разполагат.

    30 Май 2023 12:55ч.

    Триморският синергитик се самопохвали, че миналата година ръководството на ДАНС отиде в САЩ по тяхна покана и получи наградата "Джордж Тенет", която се дава само веднъж в годината, само на една служба от целия свят. Наградата на ДАНС е дадена за "изключителни заслуги и принос към националната сигурност на САЩ, за образцовото взаимодействие в борба с тероризма и укрепване на демокрацията и нейната защита от зловредни влияния". Някой знае ли името на шефа на ДАНС - за бъдещия НАРОДЕН съд питам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глава Първа

    30 Май 2023 15:02ч.

    Всеки може да си афишира емоцията, всеки може включително да се излага. Дигиталният свят е голям! Да не се заобикалят основните въпроси! България суверенна държава ли е? Или пък не е? България има ли национални интереси? Или пък не? Националният интерес на България има ли специфики, отлики, различия от националните интереси ДОРИ НА "ПРИЯТЕЛСКИ" държави? Кой защитава националния интерес на България? Как така чужди посолства участват в процеса от номиниране до назначаване на началници в нашите специални служби? Днес Богомил Бонев находчиво изрича: "Това означава да питаме чуждите служби кои са им шпионите в нашите служби, та да ги назначим за шефове. Идиоти в пълен обем." България има ли специализирани органи които защитават чувствителната информация? В България има ли закони за работа с класифицирана информация и там предвижда ли се някакво участие на чужди посолства? Направих си труда да прегледам нормативната база: https://legislation.apis.bg/doc/1607/0 ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация Държавна комисия по сигурността на информациятаhttps://www.damtn.government.bg/wp-content/uploads/2019/06/zakon-za-klasifitsiranata-informacia.pdf Допълнително да се познава - Номиниране, условия, назначаване, мандатност на началници на специални служби. Никъде не е спомената думата посолство, нато. В документите има предвидени механизми за участие в международно сътрудничество, особено за такова на базата на межд. договори, по които Бг е страна, НО В КАЧЕСТВОТО И НА СУВЕРЕННА СТРНАНА! Всичко дуги е по Глава Първа на Наказателния Кодекс - Престъпления срещу Републиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за какво толкова ще ги изслушват? Всеки, който веднъж е допуснат до видеоконферентна сесия (независимо с коя платформа) има пълен достъп до аудиото и видеото и спокойно може да го запише с друг софтуер, без някой да разбере нищо

    30 Май 2023 15:07ч.

    https://obsproject.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Май 2023 15:45ч.

    Парламентът..... Хостеси, рападжии....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи