Паргов: Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента

Паргов: Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента

Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента с оглед съставяне на кабинет в това Народно събрание. Тя винаги е призовавала за диалог между институциите и за държавна стабилност, от която зависи нормалната работа на всички, така че да направят живота на всеки български гражданин по-добър и перспективен. Тази показност на неявяване на БСП при държавния глава е безпрецедентна, защото Румен Радев бе припознат като кандидатура на левицата. В първия му мандат директно излъчен, а за втория като противовес на кандидатурата на ГЕРБ. Това каза експредседателят на БСП - София Калоян Паргов пред Поглед ТВ.

По думите в отношенията между Корнелия Нинова и държавния глава се е счупило нещо, което е довело до ниските резултати за БСП от доста време насам. 

„За БСП се оказа, че е противопоказно да се дърли и показва мускули с президентската институция. Резултатите от 2021 г. са доказателство за това. Сега очевидно сме изправени пред нови избори и този конфликт избухва с пълна сила. Не ми се струва разумно между Продължаваме промяната и президента да се вреже остро БСП и да заема страна в конфликта“, категоричен беше Паргов.

Той коментира, че на провелия се пленум на левицата в неделя тема в дебатите е бил държавният глава и отношението му към политиката на кабинета. „Националното ръководство на левицата е разчело поведението му към БСП като проявена враждебност“, добави Паргов. Той каза още, че част от „апологетите“ на настоящото ръководство на БСП се държат агресивно към държавния глава, водени от идеята да задържат водаческото си място в листите на левицата за следващите избори. 

„Искам да кажа и на тях и на ръководството на столетницата, че за пореден път ще си счупят главата с тази идея, отколкото да извлекат дивидент от конфликт с президента“, заяви предишният председател на БСП – София.

На въпрос дали Нинова се страхува да стане ясно колко оръжие е изнесено за трети страни, които да го дадат на Украйна, Паргов отговори, че това е вече е очевидно. „Щетата е налична. БСП ще претърпи от това още по-голям спад на изборите“, категоричен бе Калоян Паргов и в заключение каза, че всяка партийна структура на БСП в страната не може да избяга на предстоящия вот от която и да е дамга, нанесена им от централното ръководство.

 

 

Коментари

 • Ади

  28 Юни 2022 13:13ч.

  Поне вече сте на изчезване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  28 Юни 2022 13:24ч.

  Не е възможно поради заетост на Нинова - в момента е заета да брои минохвъргачките, които заминават за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде да караме направо

  28 Юни 2022 13:45ч.

  Едни дръпни-конци показаха мускули на други дръпни-конци. Така както по цял свят, така и у нас задкулисието повече не може да се владее. Паника и предсмъртна агония. Обреченост на тотално затриване. Кой кой е? И кой ще остане вместо кого? Забравете за бсп, бкп, болшевиките, четирите годишни времена и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кур§§лия

  28 Юни 2022 13:49ч.

  Печели двойно - веднаж комисиони от оръжейните производители и търговци и втори път слугинаж и пълзене пред еврогейците и най вече ФАЩ.. Зер, синчето работи за татко Ротшилд. А червените бабички да събират стотинки за кофичка кисело мляко и пак да гласуват за БСП. Хайде Дачков, пак ме изтрй политкоректно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Детинщини

  28 Юни 2022 13:53ч.

  Дай си ми куклата, на ти си парцалките..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изчегъртайте Радев!

  28 Юни 2022 13:57ч.

  Ей тоя е от най-видните Радевски епруветки в БСП. Корнела дано прогледне и вземе твърд курс срещу Синергетика, който им затри партийката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Верно ли бе?

  28 Юни 2022 14:13ч.

  Радев им бил затрил партийката? Нинова и БСП сами се уср++а, ама друг им е виновен , естествено .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загрижен гражданин

  28 Юни 2022 16:27ч.

  Безумие е, но е факт. Лошото е, че БСП под ,, вещото ръководство" на Корнелия, припяват на ПП, а това не води до нищо добро. Е ще го разберат, но по трудния начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи