Папата, заедно с англикански и презвитериански лидери, осъди законите срещу гейовете

Папата, заедно с англикански и презвитериански лидери, осъди законите срещу гейовете

„Ако той (папа Франциск) дойде тук и ни каже, че еднополовите бракове, хомосексуализмът, са законни, ние ще кажем "не", заяви преди визитата на папата Майкъл Макуей Лует, министър на информацията на Южен Судан, съобщава БТА.

Папа Франциск беше подкрепен от церемониалния глава на Англиканската общност и от предстоятеля на църковния съвет на Шотландската църква, които призоваха гейовете да бъдат приети в техните църкви, докато Светият отец отново осъди като несправедливи законите, които криминализират хомосексуалността, предаде Асошиейтед прес.

Тримата християнски лидери говориха за правата на ЛГБТК общността на безпрецедентна съвместна пресконференция на борда на самолета вчера, докато се завръщаха у дома от Южен Судан. там те участваха в тридневно икуменическо поклонничество, за да се опитат да дадат тласък на мирния процес в младата страна.

Тримата клирици бяха попитани за неотдавнашните коментари на Франциск пред АП, когато той заяви, че законите, които криминализират гейовете, са "несправедливи" и че "да си хомосексуален не е престъпление".

Южен Судан е една от 67-те държави, в които хомосексуалността е криминализирана, като в 11 от тези страни се предвижда смъртно наказание. Застъпниците на правата на ЛГБТК казват, че дори там, където такива закони не се прилагат, те допринасят за атмосфера на тормоз, дискриминация и насилие, посочва АП.

По време на пресконференцията Франциск не повтори изрично, че „да бъдеш хомосексуален не е престъпление“, може би за да не разгневи домакините си от Южен Судан, които първоначално се противопоставиха на коментарите му пред АП.

„Ако той (папа Франциск) дойде тук и ни каже, че еднополовите бракове, хомосексуализмът, са законни, ние ще кажем "не", заяви преди визитата на папата Майкъл Макуей Лует, министър на информацията на Южен Судан.

Вчера Франциск се позова на коментарите си от 24 януари пред АП и повтори, че подобни закони са "несправедливи". Той повтори и предишни свои коментари, че родителите никога не трябва да изхвърлят от домовете си децата гейове.

"Да осъждаш някого по този начин е грях", каза той. "Криминализирането на хората с хомосексуални наклонности е несправедливост".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • А да се подтикват хората към такова поведение, чрез филми, реклами , парични потоци, облагодетелстване във властта

    06 Фев 2023 15:27ч.

    Това не е грях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако папата не е съгласен

    06 Фев 2023 15:32ч.

    с Господа бога по този въпрос, да си припомни за Содом и Гомора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    06 Фев 2023 15:42ч.

    Папата скоро свикваВисшия съвет на хабилитираните кардинали. Те трябва да отговорят на многобройни въпрси, отправен към него и питащи настоятелно справедливо ли е сред учениците на Христос да няма нито една жена и нито еди гей. Хилди туитвания и тик-тоци са отпратени към Светия отец с молба да отговори на тези въпроси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аааа

    06 Фев 2023 15:46ч.

    гейизмът трябва да се лекува, а не да се пропагандира! гейизмът е болест, разврат е и е извращение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Фев 2023 16:06ч.

    И папата се бори за нобелова награда за отвъждане на човечеството, сигурно щото е завъден безполово в някоя ненужна световна епруветка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Да осъждаш някого по този начин е грях"

    06 Фев 2023 16:12ч.

    Демек Франциско вика на самия Господ, че е греховен, задето наказа ония содомити?! Боже, що си не прибереш вересиите, поне икуменическите такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    06 Фев 2023 16:25ч.

    ЦРУ-шкият понтифик от перфиден еретик се смъква към явен антихрист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека си е законно онова...

    06 Фев 2023 16:29ч.

    Но защо да е повод за гордост? И защо да се пропагандира и да се насърчават децата да опитват, като напълно естествена опция? Не, не е естествена, не е нормална, не е продуктивна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    06 Фев 2023 16:43ч.

    Англиканското учреждение в Англия(същото в Африка обаче има други виждания за хомосексуализма) е всичко друго, но не и християнска църква. Това отдавна е ЛГБТ сдружение с комерсиална цел. Иначе преиначават думите на Папата. Никога не може да подкрепи хомосексуализма в църквата. Може да е казал, че е несправедливо гражданските закони да преследват такива индивиди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    06 Фев 2023 16:56ч.

    този от снимката е един от главните сатанисти в действие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    06 Фев 2023 17:11ч.

    Щом и папата е тръгнал срещу СЪЗИДАНИЕТО и Св. писание, какво остава за останалите явни и скрити сатанисти? Явно предстои едно гигантско преформатиране на Запада - пък каквото остане от него. Този така или иначе вече не се чувства християнски - избягва да споменава даже истинските имена на главните Християнски празници. Открито се прекланя пред Сатаната, извършва престъпление, след престъпления срещу вярата, срещу жизнените интереси на населението в християнска Европа. Нарушават се масивно 10-те Божи заповеди . То те и 100 да бяха, греховете на управниците ги покриват пак далеч над. И даже преизпълняват с още по-големи бройки! Дали думичката "Анатема!" вече не се помни и още по-малко, се произнася?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    06 Фев 2023 17:22ч.

    "Папата, заедно с англикански и презвитериански лидери..." - търкулнало се гърнето и си намерило похлупака. сега остава и педофилията да одобрят, с последна стъпка реабилитирането на всички свещеници, хванати в "по-така" прелюбодеяния. гадост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    06 Фев 2023 18:13ч.

    Този папа явно чете Евангелието както дявола-наобратно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    06 Фев 2023 18:36ч.

    Папата кога ще осъди и законите срещу педофилията? Като е тръгнал за защитава извратеняците, да продължи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЕОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ НИКОЙ В ИСПАНИЯ И ИТАЛИЯ И ФРАНЦИЯ НЕ СЕ ЧУВСТВА НЕУДОДНО ОТ ТЕЗИ ПОЗИЦИИ НА ПАПАТА

    06 Фев 2023 19:27ч.

    Напротив, по-голямата част от тези общества отхвърлят априори идеята за греха. Няма такова нещо според съвременните западняци. Това е език на омразата, според тях. Грехът не съществува като концепция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последния папа, хубаво го вижте

    06 Фев 2023 21:10ч.

    Ясно е защо няма да има повече такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиква

    06 Фев 2023 22:14ч.

    ТАЯ папа одобрява и педофилията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиква

    06 Фев 2023 22:17ч.

    Сатанистите си имат и папа, който намира кусури на Господа и го приканва да се засрами от безбожната разправа с беззащитните жертви в Содом и Гомор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    06 Фев 2023 23:31ч.

    Няма значение отношението на бог към проблема, защото няма бог. Въпреки всички стремежи, никой не е могъл да произведе и един неопровержим факт, който да подкрепи съществуването бог. Затова религиозните хора наричат отношението си към бог „вяра“, а не „знание“. Вярата е увереност без доказателства. Вяра означава да превърнеш липсата на мисъл в добродетел. Каквото и да каже папата е негово мнение, което няма отношение към реалностите на света, в който живеем. Страхът от Бога не е началото на мъдростта. Страхът от Бога е краят на мъдростта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    07 Фев 2023 5:57ч.

    Искрено ме разсмяха разсъжденията ти за липсата на Бог. Опитай се да ги кажеш на хора в самолет падащ към земята ! Там няма да те чуят, защото всички до един ще са заети ДА СЕ МОЛЯТ ! Никога не е късно. И за теб също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    07 Фев 2023 1:11ч.

    След краха на Римската империя в Западна Европа настъпва хаос,липса на всякаква държавност и правов ред, мизерия, простотия, беззаконие и така векове наред, но също и редица сексуални извращения защото не е имало норми за това кое е редно и кое е грях. За разлика от източната Римска империя, наречена по късно Византия олицетворение на държавност, правов ред - процъвтяваща икономика, култура, образование изкуство, осветена от светлината на християнството. В Западна европа именно християнството водено от светата римокатолическа църква начело с Папата / с много недостатъци и грехове като всяко човешко дело / съгражда западноевропейската цивилизация , като работи първо върху духа и след това върху материята. В този смисъл Европейската цивилизация и Християнската цивилизация са едно и също нещо. Европейските ценности са християнски ценности и обратното. Когато ЕС се отказа от всичко това и ги замени с някакви греховни евроатлантически ценности това вече не е Европа , а дърво без корен. В тази връзка християнството винаги е разглеждало хомосексуализма и други сексуални отклонения, дори и похотта като грях и отклонение от божествената същност на мъжа и жената като божии създания. Също като пиянството, наркоманиите и други отклонения от нормалността и праведния божи път към спасение на душите. Но ако някой е съгрешил ние като християни трябва да му простим и да му помогнем да се върне в правия, божия път. Мисля , че това е правилното християнско отношение. Ако превръщаме греха в норма това също е грях. В тази връзка мисля че този папа е позор за римокатолическата църква и за всичко, което тя е направила за западноевропейската цивилизация. Ако сексуалните оклонения не са грях то кое е грях. Или грях вече няма и всичко е позволено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    07 Фев 2023 12:52ч.

    явно и папата е на другия бряг...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи