Папата отново призова за "реални преговори" между Русия и Украйна

Папата отново призова за "реални преговори" между Русия и Украйна

Папа Франциск днес отново призова за "реални преговори" между Русия и Украйна на фона на "все по-опасната ескалация" на конфликта, предаде Франс прес.

"В момент, когато яростта на унищожението и на смъртта бушува и избухват сблъсъци, подхранвайки една все по-опасна за всички ескалация, подновявам призива си към лидерите на (двете) страни: моля ви, не водете човечеството към унищожение!", каза предстоятелят на Римокатолическата църква от прозореца на Апостолическия дворец пред 25 000 вярващи, събрали се на площад "Свети Петър" по случай Петдесетница.

"Сто дни след началото на въоръжената агресия" срещу Украйна, папата призова за "реални преговори за прекратяване на огъня и решение", за да бъде "чут отчаяният вик на страдащите с уважение към човешкия живот".

Вчера, на среща с деца, 85-годишният Франциск довери, че иска да посети Украйна, като уточни, че чака "подходящ момент".

От началото на войната на 24 февруари папата отправи многобройни призиви за мир, без да спомене изрично Русия или нейния президент Владимир Путин, на фона на опитите на Римокатолическата църква да води диалог с Руската православна църква в деликатно поддържане на дипломатически баланс, отбелязва АФП.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

 • Папата се стреми да направи Ватикана

  05 Юни 2022 16:51ч.

  център на специфичен вариант на Новия световен ред - латинско-германски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Папата да призовава за мир Байдън !

  05 Юни 2022 17:01ч.

  Защото точно Белият Дом ескалира войната с оръжейния поток ! Но Папата чука на погрешна порта. Папата не се обръща към сатанистите в Давос, Лондон и Вашингтон, те са си ортаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  05 Юни 2022 17:20ч.

  Абе дядка, не можа ли най-сетне да разбереш, че примирие евентуално може да бъде постигнато само между Русия и Сащ, ама когато Русия реши, Украйна няма думата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи