Папа Франциск призова да се забрани сурогатното майчинство в целия свят

Папа Франциск призова да се забрани сурогатното майчинство в целия свят

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Папа Франциск призова днес практиката на сурогатното майчинство да бъде прекратена навсякъде по света, информира италианската новинарска агенция АНСА.

„Пътят към постигане на мир изисква уважение към живота, към всеки човешки живот, като се започне с този на нероденото дете в майчината утроба, което не може да бъде третирано като стока", каза папата на среща в Ню Йорк с представителите на дипломатическия корпус, акредитирани към Светия престол.

„Аз смятам практиката на сурогатното майчинство, която е унизителна както за достойнството на майката, така и за това на детето, за отвратителна. Тя се основава на материалната необходимост на майката, с която цел се използва ситуацията. Докато детето е винаги дар и никога не може да бъде предмет на договор. По тази причина се надявам, че международната общност ще вземе решение да забрани тази практика по цял свят. Във всеки момент от съществуването му човешкият живот трябва да бъде съхраняван и защитаван, докато в момента, особено в западното общество, забелязвам с огорчение, че непрекъснато се разпространява културата на смъртта, която засяга деца, възрастни и болни хора под фалшивия претекст за съчувствие", добави Франциск.

В Италия сурогатното майчинство е гореща тема. Партията на министър-председателката Джорджа Мелони „Италиански братя" внесе законопроект за третиране на „сурогатното майчинство", до което прибягват много италианци с хомосексуална ориентация, като „престъпление, което се преследва по нормите на международното право". По този начин подобни действия ще бъдат наказуеми и извън пределите на страната, но само по отношение на италиански граждани, предаде БТА. 

Правителството, като се позова на решение на Касационния съд, висшата съдебна инстанция на Италия, също така издаде разпореждане на общините за спиране регистрацията на деца от еднополови двойки с издадени в чужбина актове за раждане, които досега се третираха по процедура, касаеща сурогатно майчинство или асистирана репродукция, които в момента са достъпни в Италия единствено по отношение на хетеросексуалните двойки и подлежаха на регистрация в гражданските регистри на страната.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • ?????

    08 Яну 2024 19:44ч.

    Сурогатното майчинство си е чиста покупко-продажба. Даже е странно че сегашният папа се е обявил срещу него. Имам предвид предишните му одобрения на педерастките бракове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Яну 2024 20:24ч.

    Поредния евреин внедрен в Църквата ...................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    08 Яну 2024 22:47ч.

    Ако хората не могат да имат деца, но имат пари, защо да не се възползват? Господ дава възможност по един или друг начин. А и парите отиват за жените, които раждат. Не са за пици и кристали на Кокорчо или за вили и басейни... Парите са за създаването на нов живот, за нов човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • TOSI TUMMA

    09 Яну 2024 11:23ч.

    По скоро сатанист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Папа Франциск призова да се забрани сурогатното майчинство в целия свят

    08 Яну 2024 20:08ч.

    От Ватикана на кратко: Педерасти - да, сурагатно майчинство, а вероятно скоро и естествено такова - не! Бъдете здрави и евроатлантици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че педерастията е готиното бъдеще на света плюс страхотен и бърз социален и кариерен асансьор.

    08 Яну 2024 20:30ч.

    Освен това е куул и еко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Папа Франциск призова да се забрани сурогатното майчинство в целия свят

    09 Яну 2024 9:29ч.

    От кога аржентинският йезуит може да забранява в целия Свят?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фъко

    08 Яну 2024 20:43ч.

    Изобщо майчинството да бъде забранено по целия свят, казва йезуитът. Защото майчинството в каквато и да е форма застрашава трона на Ватикана. А скоро настъпва китайската нова година и папата е силно притеснен от номера на китайката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майчинство и татковство

    08 Яну 2024 21:06ч.

    Призоваваме да се забрани папата в целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОСТОВА

    08 Яну 2024 21:31ч.

    Евала, Франци! Машала! Кой си ти, бе? Да не си порасъл от тичинка!? И тебе майка те е раждала! Богът, комуто УЖ служиш- и Него обикновена жена го е родила! Ей. Това мъжете като станат на една определена възраст и нямат кой знае колко акъл, като им доскучае- почват да се разпореждат с живота на жените! Значи така. Можем да благославяме еднополови двойки. Можем да призоваваме към "търпимост" за ВСИЧКИ "уязвими групи". Но жените! Ах, жените! Трябва да ги наказваме и да ги тормозим където сварим и както можем. Първо- инвитрото било дяволска работа. После- сурогатното майчинство било сделка. Всички много знаят. Специалист до специалист, мила моя майно льо. И, разбира се, жените никой не ги пита. Периодично някой ги плюе. Защо имаме деца. Защо нямаме деца. Защо работим. Защо не работим. Няма спасение, когато на един мъж му е мек, тънък и къс! Избива си го всякак. Ти колко деца си отгледал бе, Франци? Кога си се поинтересувал през какво преминава една жена, за да бъде майка? Дори ако няма здравословни проблеми? Дори ако забременее без проблем? Или обратно- има сериозни причини да не бъде майка? Баба ми едно време викаше: "Един мъж, кога и да го претрепеш- все си закъсняла". Права е, види се. За сведение на другаря папа. И на всички лицемери. Всичко в този свят според религиозните лица става по Божия воля, нали така. Значи ако Бог е позволил да съществува метод сурогатно майчинство- кой е тоя папа, че да го забранява!? Кой си ти и от позицията на какъв забраняваш на една жена шанса да е майка!? Идиоти, сър. А нещо за хилядата джамии в Рим няма ли да кажеш, Франци? Или това е неудобна тема, а. За протокола- вярваща съм. Православна, разбира се. И Слава Богу. И имам деца. Повече от три. И знам какво ми е струвало да стана майка. Никой няма право да забрани това на нито една жена! Мъже! Късопишковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    08 Яну 2024 22:43ч.

    Все повече хора от западна Европа и Америка се обръщат към православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сандра Бълок

    08 Яну 2024 21:51ч.

    С какво сурогатното майчинство е повече против Бог от еднополовите бракове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    08 Яну 2024 22:40ч.

    Папата "призовава" от позицията на... Бог?! Един издухан дядка, водещ институция от бръснати содомити, иска да се меси в личния живот на хората. Той няма власт и право. Да си призовава монахините и който там му вéрва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи