Овчаров за "Магнитски": Целта е да не купим руско ядрено гориво. Срам ме е от реакциите на нашите институции

Овчаров за "Магнитски": Целта е да не купим руско ядрено гориво. Срам ме е от реакциите на нашите институции

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Целта е една и тя е проста - Русия трябва да бъде изтикана от енергийните доставки не само за България, а за целия ЕС". Това заяви пред bTV Румен Овчаров, за когото в петък стана ясно, че е сред санкционираните от САЩ и Великобритания. Заедно с него в черния списък попадат още бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов, бившият депутат от БСП Иван Генов и бившият финансов министър Владислав Горанов. 

През 2016 г. САЩ ми отказаха виза. Исках да отида на круиз и кандидатствах за виза, който тръгва от Флорида. Обадиха ми се след ден, и то на стационарен телефон - една жена с развален български. Тя ми каза, че е консулът на САЩ и се извинява, но няма да ми дадат виза. Защо, ходил съм десетки пъти в САЩ, последния - на държавно посещение, попитах аз.

"Ами защото тук с вас има едни проблем около АЕЦ "Белене", отговорила му дипломатката.

И след седмица получих призовка от прокуратурата, а след още една ме привлякоха по разследването на Белене в спецсъда. Някога при комунизма така се е докладвало на Москва.

Това разказа Румен Овчаров вчера, гадаейки как се стигнало до включването му в санкциите по "Магнитски".

Вие сте един от източниците на приказките по мой адрес за офшорни сметки - така Овчаров се обърна към водещата от Би Ти Ви Мария Цънцарова в неделя сутринта, коментирайки откъде може да идват твърденията за корупционни договори и 5 млн. в офшорни сметки.

Във вашето студио лицето Кирил Николаев Добрев говореше за фирми в офшорни зони, заподозря Овчаров какъв тип сигнали са стигнали до Вашингтон.

Но това са изявления на държавния секретар на САЩ, опонира Цънцарова. Казвам какво може да стои в дъното, защото няма такива истории, отвърна Овчаров.

Но докато случаите с Горанов и Малинов са епизоди с продължения, то случаят с мен, Иван Генов са и Сашо Николов е насочен към бъдещето - нас ни предупреждават. Не ни плашат с неща от миналото, а за предстоящи, казва Овчаров. 

Лицето Кирил Добрев неслучайно ги е приказвал тогава, и сега той не е случаен човек, а чрез своя бизнеспартньор Еленко Божков, който е зам.-министър, на практика управлява атомната енергетика на България, продължи той. Напомни, че служебният енергиен министър обявил как ще се прави търг за ядреното гориво, но вместо това се подписало директно с "Устингхаус".

Има ли нота от американското и английското посолство до министър-председателя на България от началото на ноември, в която абсолютно ултимативно се настоява България веднага да подпише договорите с "Уестингхаус". Разследвайте това, призова Овчаров.

И тогава ще разберете защо Блинкин си позволя да говори по този начин, заяви политикът и бивш министър на икономиката и енергетиката. Несериозни неща - говорили си двама в сауната, говорил Кирил Добрев тук, завърши той.

Потресен съм, че стожер на демокрацията като САЩ си формира така позициите, а от реакцията на нашите институции ме е срам, заяви още Овчаров. Борислав Сарафов излъга вчера за делата ми - всички присъди, за които той говори, са отменени, а спецсъдът му и спецпрокуратурата бяха бухалка. Делото почна със сигнал, внесен от Делян Добрев и Валентин Николов от ГЕРБ, припомни Овчаров.

Категоричен е, че крайната цел сега е изтикването на Русия от енергийния пазар. Първо спряха договора за газ, докато Германия и Гърция си получават руския газ, сега трябва да се приключи и с руското ядрено гориво. Аз съм говорител по тази тема, затова удрят мен. Не съм представител на руските интереси, а защитник на българските, отсече Овчаров. А иначе през 1996 г. руският посланик беше ходил при Жан Виденов да обяснява, че съм американски агент, защото тогава "Уестингхаус" влезе в АЕЦ "Козлодуй" и затова не може да съм министър, добави той.

Но американското ядрено гориво е с 30% по-скъпо от руското и няма гаранции за неговата безопасност в "Козлодуй", увери той.

Румен Овчаров е категоричен, че няма офшорни сметки. Нямам фирми, нямам 5 млн.. Ако имам, с тях ще отида да съдя институцията, която пише тези глупости. Нищо не работя, пенсионер съм, разказа още той. Иначе през 2016 г., когато му отказват американската виза имал пари за круиз, защото още работел. Тогава бе в борда на "Лукойл".

 

Коментари

  • рукола Z

    12 Фев 2023 10:03ч.

    Не става така, ако искате отново да се върнете на политическата сцена - трябва цялата истина! Нинова да спре да говори за зелена политика, базов доход и пр. глобалистични глупости, защото заради тях се смачква енергетиката на България в момента и действат на хората като червена лампа! Вацев вече си го каза, че Румен Радев е слуга на сорос /Поглед инфо/ и вие спокойно може да го смачкате, иначе той вас ще смачка! /както се и опита/ Нинова или започва национална политика или отива на бунището!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 10:09ч.

    Забележете как евроатлантическата група беше задействана в един глас да плюе Радеф, преди това проработи в негова полза, но този път не успя - слаб е и сега е момента да се смачка... Радеф е предателя! Покажете го на хората - говорете, вие поне имате достъп до казионните медии, кажете им как ще се върне режимът на ток, те още го помнят ... светло 1 час, 5 часа студ и тъмница - гробище! На война, като на война! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русоробите влязохте в приказката

    12 Фев 2023 10:34ч.

    за лъжливото овчарче. През февруари м.г. излъгахте, че до началото на март руснаците ще влязат в Киев. През май 22 г. излъгахте, че днес София ще умира от студ, а в цяла България ще има 200 хил. безработни заради отказа да плащаме газа в рубли. Днес вече е късно да ни лъжете, че АЕЦ-ът ще спре, ако не купуваме руско ядрено гориво. Вече никой нормален не ви вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 10:43ч.

    Целта е АЕЦ ът да спре и не ти трябва да си русороб за да го знаеш... целта е цялата енергетика на България да спре, целта е цялата енергетика на ЕС да спре и ако продължават робите като теб да служат на чужди интереси - тя наистина ще спре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако това е истинската цел на САЩ,

    12 Фев 2023 10:57ч.

    защо Путин толкова активно им помага, като нападна руснаците в Украйна и започна да плаши Европа със стратегическо ядрено оръжие, въпреки че до 24.02.2023 г. от Европа беше видял само потоци евро и долари като цена за изкопаеми горива и като инвестиции. Няма нормален европейски политик, който да не е съгласен да плати на САЩ с 5-6% от БВП на държавата си в замяна на защита от подивелите руски управници, които му казват в прав текст, че ще унищожат страната му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 11:05ч.

    Путин не им помага, а се налага - след великата реформа, след въвеждане на цифровата валута, светът ще бъде разделен на зони на влияние, където валутите на отделните зони ще се прилагат. България има ли цифров аналог на лева? - Няма! Значи тя няма да има собствена държава, а ще се причесли към някаква обща маса, това ще значи край на България! Вижте кои държави имат цифров аналог на валутите си и ще разберете за какво иде реч! ... Русия работи в твоя полза в момента, кът така че стой и гледай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 11:06ч.

    *причисли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За 12 Фев 2023 10:57ч

    12 Фев 2023 11:08ч.

    Или си глупак, или си голям глупак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Путин се опитва да се налага,

    12 Фев 2023 11:16ч.

    защо се чудим, че САЩ ни казват: “Или с него, или със Запада, воден от нас. Средно положение няма!” 3/4 от гласуващите българи са на позицията: “Харесваме руснаците, но искаме да живеем като западняците.” Познай с кого ще продължи държавата - с Путин или със Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 11:18ч.

    Ако бяха сигурни, че хората са с тях, нямаше да се страхуват от провеждане на референдуми... ? айде нема нужда, аз не познавам нито един, който да продължава БЕЗПЛАТНО да харесва прословутият запад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз не познавам такива,

    12 Фев 2023 11:24ч.

    които да харесват Запада безплатно. Дават луди пари децата им да учат там и си продават целия активен живот на западните работодатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Курти

    12 Фев 2023 11:25ч.

    Пълни глупости! Политиката на ЕС се управлява от краварника, информационните потоци (пропагандата) също. Европа има интерес от руските ресурси заради ниските цени, което прави европейските компании конкурентни. При сегашната ситуация европейската икономика отива на кино, за сметка на "господарската", която също е пътник. Тези дебелогъзи бюрократи определящи се за елит, които управляват ЕС, са едни придворни шутове на САЩ. Те съсипаха Европа, превърнаха я в американска клоака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 11:27ч.

    На този етап изнасяме само деца от тъмна соя, кът така че - добре дошло! Продължавай да си тролиш сам, обърнах ти достатъчно внимание... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Вълчо,

    12 Фев 2023 11:37ч.

    сърди се на руснаците. Направиха такъв зулум, че вече е напълно невъзможно да правим бизнес с тях, колкото и изгоден да беше. Моли се режимът в Русия да падне по-бързо, за да възстановим по-скоро икономическите си отношения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    12 Фев 2023 11:41ч.

    Не само в горивото е проблема, но и в ремонтите и резервните части за реакторите. Няма кой да ги ремонтира освен Росатом и няма откъде да дойдат части за тях. Нашият АЕЦ е обречен - американците ще го спрат напълно в срок от една, най-много 2 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 11:58ч.

    "като нападна руснаците в Украйна и започна да плаши Европа със стратегическо ядрено оръжие" - пийте си хапчетата, бре! и внимавайте, не обърквайте листчетата с опорките. хептен за резил станахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ние гледаме Централната съветска телевизия

    12 Фев 2023 12:09ч.

    Мултиките с карта на Европа и ракетки, падащи в Лондон, Брюксел, Париж, Берлин и Варшава, не бяха халюцинации. Още тогава ви писах, че Русия ще плати за глупостта си. Сега ми се смейте на резила и гледайте как България къса окончателно с руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 12 Фев 2023 11:16ч

    12 Фев 2023 12:11ч.

    И как живеят западняците, бе умник! Кои западняци "живеят". Какво знаеш от реалността там? И тия, които живеят "добра", на каква база живеят така? Защо не се възхищаваш на родните мури, че живеят добре? Нашите крадци и мошеници не ни харесват, но западните крадци и мошеници са готини, а! .............. Кой краде петрола на Сирия? Кой контролира с векове цяла Африка, защо точно французите започнаха с унищожаването на нашата АЕЦ? Дали защото не им бяхме конкуренти? .... Искал нашенеца да живее като западняка! Кой ще те пусне тем в котилото на крадците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лош бил Запада, идвал му краят,

    12 Фев 2023 12:16ч.

    ама как пък един от вас не отиде да живее в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - 12 Фев 2023 12:16ч.

    12 Фев 2023 12:22ч.

    На Инджев прислугата едно си знае, едно си бае. Технически не може цял свят да съществува като така наречения запад. Западът има нужда от донори и бившият соц стана такъв. Едно две поколения от образования изток дадоха глътка въздух на запада и Америка, но Америка окончателно ще довърши Европа. А за русия, и там местните либерали свършиха много мръсна работа и продължават, като у нас, подлоги на всяка крачка, за една екскурзийка до Париж! Егати скуката в Париж, две крачки вляво, още две надясно и оттатък гетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Русоробите влязохте в приказката

    12 Фев 2023 13:06ч.

    размисли на 10 годишен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    12 Фев 2023 13:17ч.

    LOL Чакай няколко години и виж дали искаш да живееш като западняците. Малоумници. Тя свръхновата е избухнала отдавна, но те си мислят, че е сега, защото сега я виждат. Прости, необразовани, неспособни да мислят бройлери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво знаеш от реалността там?

    12 Фев 2023 13:20ч.

    Тъй като е тотално дезориентиран по отношение на реалността, той вярва, че западняците, които живеят добре, не са крадци. LOL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Фев 2023 13:45ч.

    Лош бил Запада, идвал му краят, 12 Фев 2023 12:16ч. Аз ще отида . До края на тази година планирам преместване в Русия.Сигурна съм, че и други , ще ме последват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русоробите влязохте в приказката 12 Фев 2023 10:34ч.

    12 Фев 2023 14:06ч.

    А ти за нормален ли се имаш краварски ибрикчийо? Че нещо не ти личи по клозетните словоизлияния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    12 Фев 2023 16:00ч.

    Там ще ни приемат ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    12 Фев 2023 18:03ч.

    Те са кат Нинова и Р. Овч. И цялата кагебистка шайка в Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    12 Фев 2023 18:36ч.

    Хората навсякъде са едни и същи. Хубаво е човек да види света, да види архитектурата, музеите, галериите, кръчмите, ама чак пък да се прекланя на Запада! Англичаните, особено в големите градове, са абсолютни мърлячи - хвърлят боклуците си където им падне. В Холандия, дето ходят толкова много български студенти, в кафенето зад министерските сгради в Хага ти сервират кафето, разлято в чинийката. В Амстердам, в сладкарниците по каналите ти дават един лист палачинка, пльоскат ти кутийки със сладка и шишета от маркети, да си я сгъваш. Паветата на централния площад в Люксембург са по-зле и от тези в българско село (миналата година тъкмо ги сменяха). В Брюксел, като им видиш крайните квартали, все едно си попаднал в арабски бантустан. Колкото по на изток в Европа идваш, толкова по-чисто е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    12 Фев 2023 19:21ч.

    Ами като са прости да дават.Аз пък се оправям с руския и май скоро ще ми свърши работа,а вие на английски ще се говорите с конете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георгиевич

    12 Фев 2023 22:24ч.

    Аз живея от 20г в Русия прекрасно е има Жени и ресторанти а на запад само работа и скьпотия това са фактите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова е вече на бунището.

    12 Фев 2023 10:18ч.

    Никаква национална политика не може да провежда, твърде късно е за нея....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 10:44ч.

    Почти, пак получава пореден шанс от съдбата, но е много страхлива тая голяма бяла патица ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " тая голяма бяла патица ?"

    12 Фев 2023 12:58ч.

    е много полезна. Тя показва истинското лице на българските социалисти. При избори истината е много важна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • референдум

    12 Фев 2023 14:36ч.

    Не съм привърженик на Нинова, но референдумът за или против джендаризма в българските училища е много добра идея, която не се харесва на Станишев с неговата ПЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за борисов ли говориш ?

    13 Фев 2023 9:26ч.

    или за кокорчовците ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    12 Фев 2023 10:28ч.

    Що не вземе да скъсаш американските дипломи на щерките си пред Козяк 16 в знак на протест ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Фев 2023 10:30ч.

    Ще скъса,марули.Пращат си децата там, а реват каква била САЩ. Тъй ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще поживеем,

    12 Фев 2023 10:33ч.

    ще видим, не се знае, какво ще стане по нататък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sasko

    12 Фев 2023 10:46ч.

    В едно съм убеден, че Овчаров е прав - в тома, че искат да изместят Русия напълно като енергиен доставчик и там да се намърда с много по-скъпи цени САЩ. 90-те години, спомнете си, ни промиха мозъка, че не бива да продаваме наше оръжие на арабските страни щото са терористи. Отказахме се и на този пазар веднага се намести САЩ и Запада. Честито, както се вика. Така ли е бе, соросоиди и русофоби жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Фев 2023 11:14ч.

    Това е самата истина! Аз много добре си спомням едно интервю с шеф на наш военен завод по телевизията, който каза, че като дошли американците на посещение в завода, веднага изкупили всички готови системи "Стрела" (Това са противовъздушни системи с инфрачервено насочване на ракетата, които са на въоръжение в пехотата и служат за борба с нисколетящи самолети-много приличат на РПГ ) и боеприпасите за тях и забранили повече да се произвеждат тези системи, защото били терористично оръжие! Така, че американците ни съсипаха военната промишленост, но необходимостта да захранват техните проксита с оръжие в Близкия исток и сега в Украйна доведе до възраждане на производството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова много я съсипаха,

    12 Фев 2023 11:21ч.

    че 30 г. по-късно храни 300 хил. български семейства. Плоските червени лъжи от 90-те отдавна не хващат дикиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    12 Фев 2023 12:18ч.

    Така съсипаха оръжейната ни индустрия, че никога в историята не сме продавали толкова оръжие и в последните 10 години основни клиенти са именно американците, които купуват здраво за Ирак, Афганистан и тн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    12 Фев 2023 19:39ч.

    И ти глупако какво виждаш от тия големи печалби?Това което изкараме като пари,американците ни карат да купуваме самолети на хартия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забрави да отбележиш, че военната индустрия е собственост на ФАЩ

    13 Фев 2023 10:34ч.

    Хората там вземат и заплати, но в държавната хазна дали влиза нещо? Само глупави тролове... Като свърши войната няма да има военна индустрия...сега още им трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нашите управници

    12 Фев 2023 11:06ч.

    стоят в позиция партер и с разтворени бузи пред евроатлантическите партнери, с изплезен език и готови да лижат където трябва във всеки момент. По-добре официално американския посланник да се назначи за генерал-губернатор на бантустана, вместо да плащаме на някакви крадливи мижитурки да ни управляват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    12 Фев 2023 11:13ч.

    Проблемът с ядреното гориво е от ключово значение и в това отношение Овчаров е съвършено прав. Плюс това е ядрен енергетик за разлика от многото други "експерти" по темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчаров за "Магнитски": Целта е да не купим руско ядрено гориво.

    12 Фев 2023 11:23ч.

    Ако наистина е така, САЩ действат в полза на националните интереси на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То нация не остана

    12 Фев 2023 12:17ч.

    Какви национални интереси. Играеш си с думите, правиш се на умен/ умна, а като се погледнеш в огледалото, не можеш да се гледаш. Духът ти по-умен е от тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Духът ти по-умен е от тебе."

    12 Фев 2023 12:49ч.

    За този "мислител" личните заблуди се възприемат като национални интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 15:06ч.

    "САЩ действат в полза на националните интереси на България" - а да ги посочиш поименно "интересите" на територията, в състояние ли си? или в опорките нищо не пше по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България не е " ТЕРИТОРИЯ "

    12 Фев 2023 15:40ч.

    България е суверенна страна ! Вие да не сте русский ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпотата и простотията са гарант за бъдещето

    12 Фев 2023 18:43ч.

    Ако знаеш само колко си умен ?! И не си само ти си така. Много сте Но аз съм за,точно такива ,умници трябва да се издирват и те да управляват и да взимат решения за тая територия. Щото са наясно какъв е българския интерес. Сега първата работа е да затворите Нефтохим, ще стане,втората е затваряне на въглищните централи и това ще стане, третата е да затворите АЕЦа а отработеното гориво тука на главите ви да си остане а руснаците да не го взимат. И това ще стане. Всичко ще стане полека лека . А и газопровода Балкански поток и него да разрушите щото и той е срещу България. И всички да се включите у Магнитски да е справедливо. И така всичко ще стане за да може съвсем да се срине кочината. Необратимо да се разруши и навеки за да е защитен българския интерес най добре. Така трябва и ще стане,рано или късно, но ще стане,важното е такива и подобни умници да управляват останалото все още тук население и да дават идеи колкото могат , коя от коя по дива и откачено безумна. Да не забравите да забраните кирилицата, това е много важно, и православната църква също и нея закривате щото е в услуга на Путин. А който говори руски ,веднага в затвора и за това да не забравите. И Зеленски три пъти у седмицата да ви говори по телевизията за демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за спецове по бълг нац. интересс

    12 Фев 2023 19:12ч.

    В едно провинциално градче на България магазините за хранителни стоки са три - частни. познай колко ще останат съвсем скоро - и това ще е българския нац. интерес- правилно. Закриха, клон на банка, само един банкомат остана. Болница закриха, сега останаха само два магазина , ама като гледам тока едва едва го плащат, и т.н. и скоро и те са наред. Скоро, скоро, умници мамини с нац. интерес . да видим кой ще кърпи дупките по пътищата и от къде хляб и яйчица ще си купите ? Да не говорим за подръжка на водопровод,тоя лукс не е за всеки. А за междуградски автобусчета и училище да една две години и после на картинка. Само как САЩ действат в полза на България ех,че весело.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    12 Фев 2023 19:44ч.

    Ти пък да не си американец от вашингтонско гето.С руснаците имаме много по-общо от която и да западна страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    13 Фев 2023 5:47ч.

    Ето това са бездомниците, живеещи по улицата в Калифорния: https://www.youtube.com/watch?v=IzLC48jZPrc Ето това е метрото в Ню Йорк: https://www.youtube.com/watch?v=hHp_qSZmvoI Сигурно гледате видеато със завист и си казвате "ех, иска ни се и ние да живехме тайа добре като американците". Не се тревожете, работим усилено по въпроса и българите да достигнат американския стандарт! Щом се грижим така добре за нашите собствени граждани, защо се съмнявате, че няма да се погрижим и за вашите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    12 Фев 2023 11:36ч.

    Овчаров си позволява да изрича нещата в прав текст, без да се се съобразява с американските интереси в ядрената енергетика на България, които не съвпадат с нашите национални интереси и това е проблемът. Позволи си да каже, че американците със сила налагат американското ядрено гориво чрез своите проамерикански колониални протежета в България и е налице ответен удар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Black Sea Sheriff

    12 Фев 2023 11:47ч.

    Банана Рипъблик ъф Бългейрия. Ха-ха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    12 Фев 2023 12:12ч.

    Не че не е прав , но и той е същият крадец . Не сме забравили за Вальо Топлото и Р.Овч .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Фев 2023 18:09ч.

    Защо мислиш, че не е бил наклеветен? Та аз вече нищо не вярвам на казаното по "националните" медии освен прогнозата за времето! Всички са пълни със соросоидна паплач от редовите журналисти до ръководствата им! Някои направо официално са собственост на ЦРУ, като Нова ТВ. Вече не може да се чуе алтернативно мнение по тях. Там се канят само едни и същи псевдо експерти, които пеят едни и същи заучени опорки и ако се наложи да изкарват с труд прехраната си, най-вероятно ще ровят в кофите за смет! Затова мислете с главите си, а не се доверявайте на казаното от телевизионният екран или радиото! Самия факт, че така бързо забраниха руските телевизии не Ви ли говори достатъчно красноречиво за какво става дума! Всичката тази пропаганда има за цел да Ви подготви да приемете безропотнообедняването си и последващото изпращане на пушечно месо на фронта срещу Русия (и всичко това да го приемете, като патриотичен дълг)! И моля Ви не се надявайте, че Мравояда, Гнома, Съсела и другите грантояди от ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БВ, ще ги видите на фронта! Не Вие сте предвидени да умрете за техните интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давор Ячков

    12 Фев 2023 12:16ч.

    На този таксите на американските и английските училища на щерките му са около 50 пъти колкото официалните му заплати общо. Иначе корупция няма и живее човечецът от пенсийката :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гадател,

    12 Фев 2023 13:02ч.

    Това откъде го разбра? Не, че защитавам Овчаров, но някои от писателите тук сте пълни свешковци. Нито сте учили, нитофимаге понятие, какво е на запад. Издържах се , както в България, така и на запад. Родителите ми бяха лекар и учител. Нямаше как да ме издържат. У нас карах след лекциите такси, а там работех в ресторант. Работил съм и по строежи през уикендите, по стадиони и концерти и времената бяха много по-тежки от сега. 2005 и 2006 се радвахме на световното. Имахме право на 90 дни работа. Пак добре, че не вметнахте, че са проституирали, но то понеже Овчаров ви е в устата. Пълни лаици сте Стоите и от дивана опознаване света и живота в него. Другата ви опорка: Дали съм мил чинии? Мил съм и не се срамувам. Най-добрият начин да учиш и се издържаш. Ресторантите отварят в 17 часа. И храна съм разнасял и съм сервирал, и барман съм бил. Така че, от нищо не ме е срам. А и вие няма как да се срамувате от коментарите си. Невежеството и простотията ви не ви позволява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без да се обиждаш,

    12 Фев 2023 14:30ч.

    но страшно ти личи, че си наблягал на миенето на чинии за сметка на четенето и ученето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давор Ячков

    12 Фев 2023 15:02ч.

    Ами то заради крадци като Овчаров и Боко лекар и учител не могат да платят образованието на децата си и на практика Р Овч те е пратил да миеш чинии. Докато той говори по студиата в американски дизайнерски пуловер за 1000 долара и щерките са му учили в училища, където само таксата на година е 120 бона:))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    12 Фев 2023 12:33ч.

    Целта на санкциите е прозачна, да не купуваме руско ядрено гориво, а от САЩ, което ще повреди реакторите. И не само това, подръжката без Росатом е невъзможна! Сатаните целят заради комерчески и политически интереси да бъдем на тъмно и студено! Да останем без ядрени реактори. Това е корупция от САЩ и слугите им у нас! Това е против нашите национални интереси! Проклети да са навеки и Сатаните и слугите им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Фев 2023 12:40ч.

    Айде сега трубадурите да си отговорят на въпроса: Каква е разликата между действията на американците и тези на мутрите-"застрахователи" от 90-те години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И като добавим, че милицията,

    12 Фев 2023 14:21ч.

    която трябва да ни пази от мутрите, е заета да избива украинци и да изнасилва украинки, отникъде взорът надежда не види.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    12 Фев 2023 13:02ч.

    Нямам време да чета всичко, но това, което прехвърлих отгоре-отгоре, ми дава основание да бъда сигурна, че повечето българи нямат никаква представа от западния манталитет, който формира и техния начин на живот. Ние сме по-свестните, макар и от доста време у нас да е бъркотия и редът и правилата да са съсипани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    12 Фев 2023 13:30ч.

    А аз не мога да разбера защо повечето българи смятат, че ония на Запад не са корумпирани, не са крадци, лъжци и не изнудват. На какво се дължи тази неимоверна тъпота у българина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    12 Фев 2023 13:45ч.

    Да, ние гледаме западните хора през нашето разбиране за човещина и това ни прави жертви. Но все повече българи го разбират и тогава ще има тояга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    12 Фев 2023 13:40ч.

    Трябва да сме благодарни на САЩ, че не взриви (все още) АЕЦ Козлодуй както Северен поток, а само ни цака по всевъзможни начини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами то както върви,

    12 Фев 2023 14:08ч.

    нищо чудно наистина да го взриви с новото гориво...Нататък сме се запътили като слепци, без да слушаме предупрежденията на умните хора, които ни го казват с риск за себе си. После да не плачем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • план

    12 Фев 2023 17:09ч.

    взривяваш аец и за награда получаваш шистов газ в добруджа. добра сделка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • статистически погледнато

    12 Фев 2023 14:25ч.

    България в момента е енергийно независима, макар и на висока цена, поради някой дялове енергия, който участват в микса. Дори изнася енергия. Нашата енергитика е трън в очите на изедниците. Овчаров е прав. Целта на колонизаторите е ЕС да изпитва недостиг на енергия, а ако я добива ли внася (втечнен газ напр.) да бъде на цената на която колонизаторите определят. Евроатлантиците съм им подчинени, но не и българското население. Те българинът никога няма да успеят да пречупят, колкото и евроатлантически правителства да си назначат. Генетичната памет не могат да унищожат. Молете се следващото НС да не събере евроатлантическо мнозинство, защото борисов още от сега се е заканил, че продължава с вредните политики. Мнозинство от Възраждане + БСП не означава политика обвързана с Русия, а политика отговаряща на националните интереси, с всички и никой. Нинова обърна вече палачинката и даде вчера заявка да подкрепи Рефердума за запазване на Лева. А Радев бие отбой за износ на оръжия, защото Конституционния Съд най-вероятно ще определи решението на НС за износ на оръжия за противоконституционно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой разбрал- разбрал! запасявайте се със свещи и ямурлуци! Ток от контакта ще тече още максимум2 години, след това ще има от фотосолари-когато не ти трябва

    12 Фев 2023 15:11ч.

    А за ВЕРВАЩИТЕ в американските реактори АР1000 - да проверят от кога ги ктроят в САЩ и кога ще ги пуснат ТАМ!!! В Китай се не броят - произведени са в Южна корея, и самите китайци си ги донаправиха 5 години закъснение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    12 Фев 2023 15:25ч.

    бил в борда на Лукойл, Лукойл не плащал никакви данъци в БГ, но Р.Овч.ру бил честен човек, нямал офшорка, нямал милиони в банка ( а какво имал в чекмеджетата той си знае)...беше енергиен министър, имаше договор с РФ за покупка на газ и трансфер на газ през БГ до 2012г, но в 2006 от "брацката" го накараха да анулира съществуващия договор и той подписа нов договор, който беше по-неизгоден за БГ...интересно защо такива негодяи не са в кауша, вместо да дават интервюта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    12 Фев 2023 15:28ч.

    ...от "брацката" РФ го накараха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    12 Фев 2023 15:38ч.

    Нямал 5млн. Я дайте снимка на къщичката му. И какъв фактор е той какъв ще е произхода на ядреното ни гориво. Това може да стане през политическа партия, а той през протежето му я унищожиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    12 Фев 2023 15:41ч.

    Румен Овчаров бе превърнат в спаринг партньор то Бойко Б , разбойника (т.н.по малко зло) който като министър председател даде каквото поискаха и дори това което не искаха една плеяда американски посланици. А през същото това време крадеше първо пари, после бизнеси, абе Бай Ганьо. Сега след като има някаква гласност Румен Овчаров казва на всички, че ако не си пазим родината от разбойници като Б.Б скоро няма да има такава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навързва се логиката на краварите

    12 Фев 2023 16:11ч.

    предизвикаха Путин да унищожи енергийните мощности на Украйна искат да затрият нашата енергетика чрез замяна на Руските работещи реактори с неработещите уестинхаус.Виж Япония и други държави на които ги наложиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Фев 2023 16:35ч.

    Намеренията да ни оставят без енергетика са ясни, с такива инфернални "приятели и партньори" на кого са му нужни врагове?! Положението е трагично, а националните предатели дори не го съзнават, това са зомбита на бесният зелен атлантизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • национален герой

    12 Фев 2023 17:11ч.

    Адмирации за Овчаров, винаги го слушам с интерес, защото говори директно истините! Национален герой ще бъде този политически лидер, който се противопостави на американците относно намеренията им за ядрената ни централа и защити националния интерес. Още сега е ясно, че това няма да е Борисов, защото включването на Горанов в списъка е последно предупреждение към Борисов, че трябва да участва в т. нар. евроатлантическо правителство, т. е. предателско колониално правителство, посочено от колонизатора и което да служи предано на колонизатора. Надявам се, 1300 - годишният български народ да бъде достатъчно мъдър и изпрати т. нар. евроатлантици в небитието, където е мястото на националните предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям

    12 Фев 2023 22:00ч.

    малцина за като Овчаров да рискуват себе си за да кажат истината, а много са кибиците и платените плювачи. Трябва да стигнем унгарците, ако искаме да сме свободни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • конституционно дело № 3/2023 г.

    12 Фев 2023 23:24ч.

    Възраждане + БСП внесоха дело за "установяване на противоконституционност на Решение на 48-то НС за възлагане на Министерски съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност". Остава само съдиите да останат верни на клетвата си. https://www.constcourt.bg/bg/Blog/Display/1124?type=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    12 Фев 2023 23:51ч.

    Съдиите са служители на властта, тяхната справедливост е тази на властта,хич не се надявай на дядо Коледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    13 Фев 2023 2:12ч.

    Абе, ЗАЩО партията Възраждане е забранена за българските медии???? Мисля, че с тази евроатлантическа тъпотия, сериозно допринесоха българите да осъзнаят собствения итерес и да гласуват за Възраждане и БСП на Нинова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи