"Отворено общество" на Сорос ограничава финансирането на територията на ЕС

"Отворено общество" на Сорос ограничава финансирането на територията на ЕС

Джордж Сорос с наследника си във фондацията "Отворен ообщество" Александър Сорос 

Фондация "Отворено общество", основана от милиардера Джордж Сорос, възнамерява да се изтегли или да прекрати голяма част от работата си в рамките на ЕС, тъй като пренасочва вниманието си към други части на света, предаде Ройтерс, като се позова на вътрешна кореспонденция на организацията.

Това решение означава, че благотворителната мрежа ще се преориентира от работа, свързана с вътрешноевропейски въпроси. Тя ще се съсредоточи върху региона в контекста на по-широкообхватни световни проблеми, става ясно от електронно съобщение, изпратено на нейни служители.

"В крайна сметка новоодобрената стратегическа посока ще позволи изтеглянето и прекратяването на голяма част от нашата настояща работа в рамките на ЕС и нашето внимание и ресурси ще бъдат насочени към други части на света", пише в съобщението, цитирано от БТА.

През юни фондацията обяви, че 93-годишният финансист Сорос ще предаде контрола над организацията на своя син Алекс, а през юли бяха обявени планове да бъдат съкратени 40% от служителите ѝ по целия свят.

В съобщението не се дават подробности как фондацията ще преструктурира финансирането си, но говорител каза, че групата ще продължи да подкрепя организации на гражданското общество в Европа, включително свързаните с външните работи на ЕС, както и че ще продължи да подкрепя европейските ромски общности.

Джордж Сорос, унгарски евреин, емигрирал и забогатял в САЩ след края на Втората световна война, отдавна подкрепя групи, популяризиращи либерални и демократични ценности, както и отворените граници в Източна Европа.

Организацията, която управлява около 1,5 милиард долара годишно в световен мащаб, все пак ще продължи да финансира програми в Европа чрез национални фондации, включително в Украйна, Молдова, Киргизстан и Западните Балкани, заяви говорителят на фондация "Отворено общество".

Източник: dnes.dir.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • бензинджия

    15 Авг 2023 18:51ч.

    е, те сега стана страшно! ще има скъсани ризки и търкаляне по пода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    15 Авг 2023 19:07ч.

    уу, АМИ СЕГА ! Голям мор ще пада на тази територия ... Ко ша праим без босфор, 'невник и капитал... Или само те ша останат, и евронюз, бгонеаър ще бъдат свалени от еъра ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    16 Авг 2023 4:49ч.

    Сорос си тръгвал от Европа? В Китай ли ще го фокусират? ................... Правителствата ще ги помолят да останат, с още по тлъст чек всяка година. А за да не им спрат грантовете, на десните, ще трябва да положат усилия и 100% да обесят демокрацията като първият работодател на Сорос - Хитлер. Всичко на концесия и пълно изчегъртване на всичко руско. ......... Капитализмът създаде империите тип римска империя, в това число и османската империя, колониализмът, империализмът, робството. Геноцидите на много континенти. Фашизмът и нацизмът, икономическите кризи, е създадено от капитализмът, дясното - елитаризмът. Всички войни през последните 500 години. И мизерията и бедността, е създадена от тях. Който не неграмотен, а се кланя на този дявол и звяр, ще бъде взет от дяволите. Раят е социализъм и за този който мрази даровете на дяволът. Не бъдете глупави блудни синове. Господ казва на евреите, че дясното ще превърне жените им в робини, когато искат дясно управление - роялизъм. Цар на царете е дяволът - който искаше Иисус да му се поклони, като му показа всички царства. Бъдете ляво мислещи като Самарянинът, а не дясно мислещи заквасени от фарисейски квас - консерватизмът - дясното -елитаризмът - гордост-алчност-егоизъм. Стремежът към успех и богатство, е антихристиянство. Даване е истината, лъжата е вземане. Даването е вечно имане, искането е празнота. Каквото дадете, каквото посеете....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Отворено общество" на Сорос ограничава финансирането на територията на ЕС

    15 Авг 2023 18:54ч.

    Правилно! След извършеното предателство предателят е безполезен. Сега ще започне финансов канибализъм в редиците на алтернативно умните психо десни, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоид

    15 Авг 2023 19:00ч.

    Дядото май е умрял и го прикриват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неправителствена организация с ДЪРЖАВНО ФИНАНСИРАНЕ!

    15 Авг 2023 19:00ч.

    която спретна ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА в името на какво?! Както пишат масово във форумите - "днес соросоидите са по цялата властова стълбица и бюджета ще ги финансира директно". .......... Какво като се оттегля от финансиране в ЕС - соросоидите са на държавна хранилка. А и както писа сайта ни Гласове.ком ... наследникът му се самопредстави като "100 пъти по-лош"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс Сорос обещава да цензурира консерваторите и независимите журналисти онлайн "100 пъти по-агресивно"

    15 Авг 2023 19:02ч.

    Алекс Сорос обещава да цензурира консерваторите и независимите журналисти онлайн "100 пъти по-агресивно" от баща си Джордж Сорос. След новината, че крайнодесният милиардер Джордж Сорос е предал пълния контрол над империята си на стойност 25 млрд. долара на сина си, Алекс изложи деспотичната си визия за бъдещето на интернет в интервю за Wall Street Journal. "Аз съм много ПО-ПОЛИТИЧЕСКИ", каза Алекс Сорос, сравнявайки се с радикалния си баща. ............... https://glasove.com/intervyuta/aleks-soros-obeshtava-da-izkoreni-konservatorite-ot-internet-az-sam-100-pati-po-losh-ot-bashta-mi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Авг 2023 19:40ч.

    За съжаление сте прав. Наскоро министерството на правосъдието финансира някаква НПО за борба с домашното насилие :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно

    15 Авг 2023 19:54ч.

    Вместо "Грант даден - грант приет", ще има "Асенчо дал (нашите пари) - НПОшец приел". И хрантутейки се с нашите пари, тези хубавци и умници, хубавици и умнички ще ни цензурират, ще ни тикат еднополови бракове и ЛГБТИ+++ безценности, ще пренапишат историята ни, ще изтикат литературата ни от учебните програми, ще развратят децата ни, ще доликвидират енергетика, промишленост, селско стопанство, ще дадат на концесия води и полезни изкопаеми на чужденци срещу 0,002 % от печалбата, ще ни превърнат във фронтова държава за ликвидация... нататък го знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как се появи проблема с "домашното насилие" при НПО от 30 години в България?

    15 Авг 2023 21:05ч.

    И после измислиха и закон срещу домашното насилие, след като имаме достатъчно законодателство според юристите ни. И после измислиха и "мерки" с ДЪРЖАВНО ФИНАНСИРАНЕ на ГРАЖДАНСКИ организации. Лъжа и измама с цел грабеж, нарушителите на Христовите заповеди се самопредставят като антихристи. Долу лъжата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Авг 2023 19:04ч.

    Лошо, "тъпаци и капути", лошо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НПО-тата ще се избият помежду си

    15 Авг 2023 19:25ч.

    Кой по по най!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    15 Авг 2023 19:33ч.

    А дано, ама надали!Ако е истина, значи май Господ е българин и отново прави за нас това, което ние не можем сами!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Авг 2023 20:11ч.

    Вярно е, дедо патакса, ама сега някой друг ще трябва да дава парите, че иначе ще му клатят клоня ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Авг 2023 20:09ч.

    Видохте ли сега защо мин на правосъдието отпуска пари на непеошниците? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Авг 2023 20:11ч.

    Благоприличието изисква уважаемата редакция да спре с публикуването на снимката, придружаваща дописката. Вече многократно сме я виждали. Все пак сред читателите на сайта навярно има и пуритани, и не съвсем зрели младежи. Не е добре да виждат фотография, на която момък дискретно опъва старчок в пенсионна възраст. Макар и двамата да са видимо доволни от това което правят, макар и да няма никакви следи от домашно насилие, все пак е неестетично и неблагопристойно да я натрапвате. Поне сложете към снимката червена точка или надпис 18+. Инак момъкът от снимката доста прилича на младежа Петър Жотев, носител на златни медали от олимпиадите по биология - виж https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/dvanadesetoklasnikt-petr-zhotev-vtori-v-sveta-po-biologiya-trsi-finansova-podkrepa-za-obrazovanieto-si-524320.html. Старчето пък има характерно излъчване на пациент от елитен алпийски дом за възрастни, който е закусвал домашна юфка с поръска стърготини пармезан от Реджо Емилия и чаша санджовезе, марка Ле Перголе Торте, 540 лв. бутилката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей доц!

    15 Авг 2023 20:24ч.

    +++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    15 Авг 2023 20:43ч.

    Нищо чудно, че юрския фосил е (беше) голям привърженик на педофилията и инцеста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Снимката на младото

    15 Авг 2023 21:11ч.

    Соросче довежда до лудост де що има консерва и путинофил. От 10 години ожидат страстно дъртият да пукне и играта да свърши. И изведнъж секира - лудо младо, пък и тарикат. Няма да давам пари за НПО в ЕС, вика. Що, бе? Данъкоплатците да плащали. Ей, дъртака му с дъртак. Знае на кого да припише империята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    15 Авг 2023 20:17ч.

    Ми да, за какво им е да харчат пари. Те си почнаха, у нас, с мащабо съфинансиране от държавата, а сега са хароили толкова хаджипенчовци и кирякстефчовчета, че кервана си върви и без тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шалапатов: 27 млн.лв. от ПВУ и 43 млн.лв. по ОП човешки ресурси

    15 Авг 2023 21:15ч.

    по Плана за възстановяване и устойчивост са осигурени 27 милиона лева за развитие на социалната и солидарна икономика. По оперативната програма за развитие на човешките ресурси този сектор разполага с 43 милиона лева. Средствата ще бъдат инвестирани целево в социални предприятия и социални иновации. Хората от този сектор на икономиката ще могат да разчитат на шест центъра, изградени по модела на европейските дигитални хъбове – във Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград, Ловеч и Габрово. Те ще са важен партньор на поне 200 предприятия. Средствата по ПВУ ще бъдат разпределяни в няколко посоки. Част от тях ще бъдат за дигитализиране на предприятията, за да станат високоефективни. .................... И срещу насилието .............. Социалното ведомство предлага създаването на четири екипа с добре подготвени експерти, които да предоставят техническа помощ на областно и местно ниво на специалистите от здравната, образователната и социалната сфера, които се сблъскват със случаи на насилие, но реално не знаят как да подходят. Групите ще бъдат мобилни. .......... Без думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Авг 2023 21:48ч.

    зайо цицин, откъде ще цицаш закойкооо ?!? Каква мъка гони родните соросоиди - ще трява пак на държавната хранилка да се редят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жълтопаветен ЛГБТ фекалом - соросоид в тежък стрес

    15 Авг 2023 22:09ч.

    Олеле, малеле ! На кого ни оставя-я-я-яш ? Бащице-е-е-е-е-е ? Ти дядо Дьорд, ти баща, ти майка ! Аман-заман ! Не ни оставяй така ! Ще традава да си вадим хляба с труд, или да станем тролове на Пригожин , а-у-у-у-у-у !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъртият рептил може и да се е гънал

    15 Авг 2023 23:17ч.

    Напоследък само гротескната му издънка се промотира в пространството. И все за ограничения на плащания става дума. Да му мислят родните ни жълтопаветни некадърници. Те само от тези мъниста знаят да живеят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно смятат, че вече достатъчно

    16 Авг 2023 11:57ч.

    са сатанизирали/соросоидизирали/разложили европейските страни, затова преминават към други региони, където се пазят традициите и нормалният живот - да разрушат и тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските деца 7-14 годишни не искат да четат книги през лятото, защото УЧИТЕЛИТЕ им казали ДА НЕ ЧЕТАТ книги!

    16 Авг 2023 12:02ч.

    БЪЛГАРСКОТО УЧИТЕЛСТВО е получило указания ДА ЗАБРАНЯТ на БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА да ЧЕТАТ КНИГИ? Това не може да е истина! При 3 бона учителска заплата - учителите на кой бог служат: на Мамона (парите) или на Христос (духовното знанието) ? Този геноцид над духовното и физическо развитие на българската нация трябва да спре! Как не ви е срам бе, глупави алчни егоистични соросоиди СЪВЕСТ нямате ли, унищожавате бъдещето на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орлин Стефанов

    17 Авг 2023 5:12ч.

    Четенето на книги трябва да се поощрява. Дори, когато става дума за съмнителните схоластични “интерпретации” в така наречената “критика”. И специално да се предупреждава за възлови несъответствия между спонтанно внушаваните истини в художественото наследство с идеологическите изкривявания на смислите и образите! Но за това се иска дълбоко познаване на материята, което заговорнически не се допуска...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи