Отведоха Божков за разпит

Отведоха Божков за разпит

Снимка: БТА

Васил Божков е бил придружен от полицията за разпит като свидетел, обясни адвокатът му Георги Гатев пред медии, след акция на МВР в имоти на бизнесмена.

Адвокат  Гатев посочи, че действията на полицията не касаят Алексей Петров и че претърсванията били свързани с досъдебно производство в Столичната дирекция на вътрешните работи, което се води от миналата година, във връзка с фирми и тяхната дейност.

Адвокатът обясни, че клиентът му е бил свързан преди с някои от фирмите, но те са прехвърлени на друго лице. Той допусна, че от Божков, като свидетел, вероятно ще бъде поискана информация за тези фирми.

Днес по-рано, МВР започна действия по неотложност в имоти на бизнесмена днес, като на един от адресите, където се извършват претърсвания и изземвания, Божков изтърпява мярка „домашен арест". След приключване на действията, материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата, уточниха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Пред медиите Васил Божков заяви, че не е имал взаимоотношения с Алексей Петров и няма нищо общо с него. Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект, който скоро щял да бъде регистриран. Той коментира, че действията срещу него са, "за да бъде спрян този проект и да се плашат хората, които ме подкрепят".

От пресцентъра на МВР заявиха, че се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР. И уточниха, че  в тези действия се включват претърсванията в имоти на Васил Божков.

 

Коментари

  • Димитър Пеев

    19 Яну 2024 12:22ч.

    Държавата срещу бизнеса и народа СИ. N-та ежедневна серия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Включена е вероятно дежурната нео-либерална мантра:

    19 Яну 2024 12:56ч.

    Обстоятелствата се промениха, господине, и гаранциите, които Ви бяхме дали вече не вàжат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи