Отстраниха от длъжност шефа на „Вътрешна сигурност” в МВР

Отстраниха от длъжност шефа на „Вътрешна сигурност” в МВР

Директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Георги Георгиев е отстранен от длъжност, съобщи Нова телевизия. Срещу него е образувано дисциплинарно производство. Няма ясното дали то е свързано с вчерашната акцията в ГДБОП и ДАНС, при която беше арестуван служител на ГДБОП, по подозрения за шпионаж в полза на Русия.

Задържаният служител може да е получавал информация за всички запитвания, които идват от партньорски служби във връзка с разследвания на руски компании. Това заяви пред NOVA бившият заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев. Според него това е опасно и може да компрометира разследвания с партньорските на България служби.

"В някоя от европейските държави се води разследване за заобикаляне на санкциите от руски фирми. Те пускат запитване до всички държави членки: „Знаете ли нещо за еди-кой си – човек, фирма и т.н.?". Въпросът е, че когато получи такава информация, дори в България да няма нищо, този човек знае, че в Нидерландия се разследва фирмата Хикс, което за руснаците е ценна информация", заяви Филип Гунев.

Източник: Нова телевизия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ввв

    06 Фев 2024 14:02ч.

    Давай, до -10 "растеж" го докарайте и в американската тоалетна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Фев 2024 14:12ч.

    Задържаният служител може да е получавал информация за всички запитвания, които идват от партньорски служби във връзка с разследвания на руски компании??? Звучи като пак да плащат на обещетение за незаконен арест

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    06 Фев 2024 14:29ч.

    Както всички шпионски скандали досега, така и този е пълна измислица... Ние ловим десетки шпиони на Русия годишно и то винаги, когато нещо около съдебната ни система се разсмърди (както сега с Нотариуса) . Аберацио иктус, нищо повече, но за сметка на нечие здраве...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    06 Фев 2024 14:59ч.

    Филип е загрижен за делата на дедо шорош у назе и бди като орлица, да не излезе не каквото трябва пред очите на хората

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Фев 2024 15:34ч.

    Вчера грузинците хванаха шест взривни устройства на път за Русия. Дестинацията е като преди - Одеса, Румъния, България. На нашите служби това не им ли влиза в работата. Щото има два варианта - или знаят и не ги ловят, или не знаят и не ги ловят. Не зная кой е по-лошия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Фев 2024 16:09ч.

    ....Турция, Грузия към Воронеж. 14 кила с4. Което не е нещо кой знае кво-да кажем да гръмнеш 7-8 камиона, някоя къща, два влака, но трудно ще събориш и неголям мост. Прилича на провокация, че някой ни накисва, щото инак практическа полза(като взрив) да минаваш пет граници, при условие че взрив и в Русия ще намериш , не виждам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи