Отстранени от БСП социалисти, начело с Петър Витанов, се срещнаха с водещи европейски политици в Брюксел

Отстранени от БСП социалисти, начело с Петър Витанов, се срещнаха с водещи европейски политици в Брюксел

Отстранени и напуснали БСП социалисти са в Брюксел, където провеждат поредица от срещи с водещи европейски политици от семейството на Социалистите и демократите в Европейския парламент. Те са в белгийската столица по покана на ръководителя на българската делегация Петър Витанов.

Българската делегация проведе разговор с Габи Бишов, заместник-председател на Групата на социалистите и демократите. По време на срещата си с нея Петър Витанов, Стефан Кръстев, Мартин Жаблянков, Костадин Дурчов, Ралица Андреева, Петко Димитров, Атанас Атанасов, Ленко Петканин, Петя Михалевска, Анна Пиринска, Светлана Шаренкова споделиха своите виждания за бъдещето на българската левица.

Вие сте част от нашето семейство, коментира германската евродепутатка. Европейските социалисти искат да видят българската левица обединена. Споровете трябва да ви правят по-силни, а не разединени и слаби.

Демократичните ценности са важни за социалистите. Беззаконието не може да е част нито от управлението на държавата, нито в това на отделните партии. Върховенството на закона, справедливостта и солидарността са най-важните ценности за левите хора в България, казаха гостите от България.

„Демокрацията не ни е отнела нищо“, категорични бяха българските социалисти. Двете страни констатираха, че демокрацията не трябва да се приема като даденост, а борбата за нея е ежедневна.

Бишов сподели и пътя, който е извървяла Германската социалдемократическа партия, за да се превърне във водеща сила в страната, ангажирайки млади и прогресивни хора.

Българската делегация се срещна и с Джакомо Филибек, главен изпълнителен секретар на ПЕС, който потвърди, че БСП не трябва да е само член на голямото европейско семейство, а и партньор. На разговора присъства и бившият председател на ПЕС Сергей Станишев. ПЕС работи за утвърждаване на прогресивните леви идеи и се противопоставя на антиевропейските настроения, които са присъщи на популистите и крайните елементи.

Във втория ден от визитата в Брюксел българската делегация ще се срещне с още знакови европейски политици.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Отстранени от БСП социалисти, начело с Петър Витанов, се срещнаха с водещи европейски политици в Брюксел

  30 Март 2023 7:09ч.

  къде са им паничките за просия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александрова

  30 Март 2023 8:54ч.

  По-точно те не са отстранени, а сами се самоотстраниха. ПАРИ, ВЛАСТ и пак ПАРИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мамунчо

  30 Март 2023 8:56ч.

  Отзад както винаги!Лълугера и той там начело!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мамунчо

  30 Март 2023 8:57ч.

  Паничките имах предвид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обединение

  30 Март 2023 7:18ч.

  "Европейските социалисти искат да видят българската левица обединена" и да се съгласи най-после с приемане на Истанбулската конвенция, най-голямото желание на Станишев. Интересно, кого си мислят, че представляват евроталибанът Витанов и Сергей Станишев, за да се съгласят, че "ПЕС работи за утвърждаване на прогресивните леви идеи и се противопоставя на антиевропейските настроения, които са присъщи на популистите и крайните елементи" ПЕС аплодира клоуна Зеленски от купето във влака и подкрепя доставката на все повече оръжия за Украйна и всички, които се обявяват против, за ПЕС са с антиевропейски настроения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а в съседната стая (статия, виртуалния real estate)

  30 Март 2023 17:23ч.

  гледам Борисов е готов да се съюзи с политическия проект на мадам кхера, стига да сменят про100то с по-избран от Бога... Сега само Нед Прайс ще дочакаме да легитимира брака... или лично Антъни Б... https://glasove.com/novini/ned-prays-sasht-nasarchavat-dialoga-za-formirane-na-pravitelstvo-v-balgariya... Явно големи шахматни мозъци са се заели с наш'та скромна държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историк

  30 Март 2023 7:22ч.

  Водещи "джендърмеристи" не могат да дават акъл на българите с леви убеждения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  30 Март 2023 9:02ч.

  италианският писател и публицист Иг. Силоне (през 1945 г.): Ако фашизмът се появи в Европа отново, той няма да каже: „Аз съм фашист”. Не, той ще каже: „Аз съм демократ“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да преведем

  30 Март 2023 9:38ч.

  Понеже под опаковката "демокрация" се разбира "глобален капитализъм" и българските т.нар. "социалисти" в ЕП, както и ПЕС като цяло го подкрепят в цялата му изродщина и извратения (содомизъм, зелени сделки, тирания и т.н.) - копи/пейст от задокеанските "демократи", доказано с всяко едно от гласуванията им под строй в европейския парламент, та сега са се събрали да се надъхат по случая, и евентуално да търсят нова работа на Витанов и останалите български европлазмодии след изборите за ЕП есента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  30 Март 2023 10:07ч.

  Какво още искат!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Една българка

  30 Март 2023 10:41ч.

  Оплакали се на другарката си от лошите си другарчета. Е няма такива влечуги. Ако имате за какво да се борите, борете се вътре в партията. Ама няма кого да убедите в правотата си и затова – вой до небесата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен Михайлов

  30 Март 2023 13:29ч.

  КОНКРЕТНО НА ТЕЗИ ДЕМОКРАЦИЯТА ИМ Е В ПОВЕЧЕ . ДАЛА ИМ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО БИХА ИЗКАРАЛИ БЕЗ НЕЯ . В ТОВА СА БЕЗСПОРНО ПРАВИ ! ВЪПРОСА Е КАКВО ДА ПРАВЯТ ОСТАНАЛИТЕ , ВЕЧЕ 6 500 000 , БЪЛГАРИ КОИТО НЕ СА НА ХРАНИЛКАТА В БРЮКСЕЛ ? КОЙ НАШ ИНТЕРЕС ЗАЩИТИХА , КОЛКО ОТ ОТКРАДНАТОТО ОТ ГЕРБ ПОКАЗАХА НА КОЛЕГИТЕ СИ ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Музикант

  30 Март 2023 13:31ч.

  Направили си екскурзия до Брюксел, че скоро няма да видят пак евродепутатстване.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредната

  30 Март 2023 14:19ч.

  група ренегати!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо ми липсва в тая

  30 Март 2023 14:22ч.

  екскурзианти…… ах да,не виждам “другарите”ни Дъбоф,Станишеф и други видни конформисти в стил Лилов и&!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • P.S.-недолюбвам Нинова и групата около нея

  30 Март 2023 14:25ч.

  но тая група около Витанов ми идва доста в повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон Сираков

  30 Март 2023 18:56ч.

  И рече Зороастър на гората: "Не ми се оплаквай от брадвата - ти си ѝ дала дръжката; дръжката на брадвата е от дърво..." Напомни ли Корнелия Нинова, че Станишев е евр..ин и педе..аст? Не, подписа кандидатурата му за Европейския парламент. Сега "ах"... Циркове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи