Отрязаха с флекс най-високата фигура на Паметника на Съветската армия

Отрязаха с флекс най-високата фигура на Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Отрязаха с флекс най-високата фигура на Паметника на съветската армия. Демонтирането на паметника бе обявено рано сутринта във вторник от областния управител на София Вяра Тодева.

Около 18 ч. започна рязането с флекс на най-високата фигура на монумента, на която е изобразен съветски войник, размахващ над главата си автомат "Шпагин". Около 18.30 часа ръката с автомата беше свалена с крана.

От рано тази сутрин започна демонтажът на фигурите на Паметника на Съветската армия. На място вече има кран, с който фигурите ще бъдат премахнати на етапи, защото са опасни за минаващите.

"От 70 години този паметник никога не е реставриран. Ние възложихме това обследване и резултатите показаха, че в резултат на времето са се получили сериозни пукнатини във фигурите", каза Вяра Тодева, областен управител на София.

Експертното становище е изготвено от скулптора Марин Марков.

"Има сериозни пукнатини, които на места са до 4-5 см. Когато е монтиран е бил налят бетон в краката на фигурите. С годините там е проникнала влага и ледът е разрушил метала", коментира Марин Марков, скулптор.

Заместник областният управител на София Георги Чичков обясни, че първо ще бъде издигнато скелето, което опасва паметника, за да има досег на работниците до най-високите фигури. Ще се премахват поетапно парчета с големина до 4 тона.

"Ще трябва да се вдигнат 2-3 нива в зависимост от оперативната височина за работата, за да може да има досег на работници до съответните фигури", обясни Георги Чичков, заместник областен управител на София-град.

Вяра Тодева обясни, че първо ще бъдат демонтирани фигурите, които се намират най-високо. Но не каза къде точно ще се съхраняват.

"Ами, на този етап те ще бъдат преместени в държавен имот. Те ще бъдат строго охранявани", заяви Вяра Тодева.

След обществена поръчка, фигурите ще бъдат реставрирани. Очаква се след това фигурите да бъдат пренесени в Музея на социалистическото изкуство, ако пространството там позволява това.

След като се разпространи новината много хора започнаха да се събират около паметника.

"Зад гърба на гражданите, страхливо и незаконно, властта на сглобката, централна и столичната такава започват действие по бутането на паметника на Съветската армия. Следим изявите на областната управа. Това, което беше публично обявено пред столичани беше, че предстои провеждането на обществена поръчка, с която да бъде избран изпълнител на уж ремонтните работи- демонтиране на склуптурите", каза Мая Манолова от “Левицата”.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че не одобрява тези действия.

"От теб чувам, има си кмет, има си областен управител. Когато бутнахме мавзолея, други паметници... хората трябва да имат възможност и лошото да го виждат. Сега не си спомнят младите хора за мракобесната държавна сигурност. Какво значи да си ген. лейтенант Терзиев, шеф на военно контраразузнаване. Хората, младите не знаят и викат той какво си говори. Затова като има такъв паметник може да отидеш и да кажеш ето този и тази армия вкараха България в Белене, Скравена, избиха цялата аристокрация и най-напредничавата част от българското общество", подчерта Бойко Борисов.

ПП-ДБ излязоха с декларация от парламентарната трибуна.

"Възраждане" се заканиха, че ще предпремат всички мерки, включително и на ръба на закона, за да запазят Паметника на Съветската армия на мястото, на което е. Ще сезират и прокуратурата, защото имат съмнения, че длъжностните не са спазили закона и вършат всичко скрито за широката общественост.

"Това, което става, е, че възстановяваме фашизма в България, защото за една група хора този паметник символизира някаква черна страница от историята на България, само че в край сметка той символизира победата над фашизма, това е концепцията на самия паметник", каза Деян Николов - общински съветник "Възраждане".

Всеки паметник е частица от историята на България и трябва да се пази, настояват от БСП. Корнелия Нинова призова демонтажът да спре, защото тази тема само разделя обществото.

"Разрушавайки паметници, рушите историята на България. Ние сме за това всички паметници да се запазят, да се изучава историята такава, каквато е била", смята Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България".

БСП и "Възраждане" обявиха, че ще внесат предложение за провеждане на референдум, на който хората да решат каква да е съдбата на Паметника на Съветската армия. По-късно представители на БСП се срещнаха с премиера по тяхно настояване, поискали са да спре демонтажа. Според тях Денков не е бил наясно с темата. Поел е ангажимент да говори с областния управител на София.

Реакция дойде и от Москва. Говорителката на руското външно министрество Мария Захарова заяви, че приемат демонтирането на паметника като враждебна стъпка от страна на България, която влошава двустранните отношения.

"Разглеждаме разрушаването на паметника на нашето общо минало като поредната враждебна стъпка на официална София, която утежнява и без това патовата ситуация в двустранните отношения. България за пореден път избира грешната страна на историята", подчерта Мария Захарова - говорител на руското външно министерство.

Захарова отбелязва, че българската страна е пренебрегнала настойчивите предложения на Москва за консултации относно съдбата на паметника.

Източници: БНТ, Дневник

 

 

 

Коментари

  • Ритуално, а!

    12 Дек 2023 19:22ч.

    Боже Господи, те не знаят какво правят! Да се бориш с паметници, да рушиш, вместо да строиш! ......... радвайте се софиянаци на костенурките на Петте кюшета! ................. В една гореща Флорида по улиците елхи и кошници с подаръци, а костенурките по улиците се движат, но там зимна окраса с костенурки няма. А у нас костенурки няма, заради които да спират колите, но затова пък ще ги пазим! ............. Боклуци абсолютни! Но както казва един познат, на всяка гайка се намира болта! Боклуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Дек 2023 20:41ч.

    След реставрацията ръката ще държи " Шмайзер " !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големи герои, няма що

    12 Дек 2023 20:49ч.

    Воюват с паметниците, друго не могат. Бъки гътна мавзолея, и какво, къде е той самият? Два метра под земята. Сбогом Денкоф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.ИВАНОВА

    12 Дек 2023 20:58ч.

    ЕВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    12 Дек 2023 21:49ч.

    Ръцете да им изсъхнат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    12 Дек 2023 23:48ч.

    Псевдодемократичните времена и псевдодемократичните човечета отритнаха и забравиха за Георги Константинов, организирал взривяването на Паметника на Сталин в Борисовата градина в София през 1953г. и излежал над 10 години по затворите. Днешните лигавници цапаха с години паметници, толкова им стигнаха силите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • VavadaBettingMogul

    13 Дек 2023 4:44ч.

    Игровая Площадка Вавада предоставляет широкий спектр азартные развлечения, где каждый геймер может наслаждаться множеством игр. <a url="https://seriesonline.site/">seriesonline.site</a> игорное заведение создано с учетом высоких стандартов безопасности и качественного сервиса. <a href=https://seriesonline.site/>вавада</a> поражает своим разнообразием игр: от удивительных игровых автоматов до традиционных настольных развлечений. Здесь каждый любитель азарта найдет что-то по своему вкусу. Щедрые подарки и акции Vavada придают игре дополнительный азарт, делая опыт игры еще более захватывающим. Одним из ключевых преимуществ Азартного Заведения Вавада является обеспечение безопасности игроков. Сертифицированные платежные методы, безопасность данных и справедливая игра – залог спокойного и честного времяпрепровождения в Vavada casino.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тц, тц, тц!

    13 Дек 2023 8:52ч.

    Героят с флекса има ли си име?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    12 Дек 2023 19:22ч.

    с премахването на "Паметникът", управляващите издигнаха паметник на своята безгранична глупост и продажност. срам ме е, че съм българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо Трайков от алчност какво няма да направи

    12 Дек 2023 19:23ч.

    И цялата пасмина продажна!По 200 години ли ще живеят тия ненормалници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е ,началото на края

    12 Дек 2023 20:39ч.

    С този исторически акт започва началото на края на Българската държава. Това е началото на разрушаването на българската държавност, началото на края на третата българска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    12 Дек 2023 23:34ч.

    Нямат никаква креативност, можеха да създадат компютърна игра, която да завършва със симулация на премахване на МОЧА, да облъчат младите, а сега като го махнат какво ще мразят всеки ден. Невежи и разглезени посерковци с дебилни антиидеали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четвъртата българска държава

    13 Дек 2023 9:06ч.

    няма да избере софея за столица, със сигурност. Там ще бъде лагер за евроатлантици със строг режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Враждебният акт срещу Русия е дело на бивши членове на БКП техни деца и внуци !

    13 Дек 2023 9:30ч.

    българските нацисти които днес помагат на Бандеровските престъпници ,които веят украинското знаме и крещят нацисткия поздрав Слава Украине, съвсем скоро ще платят висока цена за своята престъпна дейност. Днес разрушават паметника на армията освободила народите на Европа от нацистката чума, подиграват се с народа който даде над 20 милиона жертви избити от престъпния германки райх. Бългаия ще плати тежка цена за античовешката си криминална дейност срещу държавата бореща се срещу нацизма и фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навярно сте ги виждали на плажа на морето

    12 Дек 2023 19:22ч.

    Някои деца с търпение и усърдие строят пясъчни замъци. Но … идва някакво дете, стъпква и с ритници разваля всичко. Ако го попитате защо го прави и какво постига с това, не може да ви отговори. Просто е роден серсем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои хора не могат да бъдат щастливи, никога, при никакви обстоятелства

    12 Дек 2023 19:26ч.

    Затова, когато видят, че у някой има идеали, цели, те бързат да ги разрушат, за да направят и другия нещастен като себе си. Нещастници с власт са нашите политици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОЧА в Сибир!

    12 Дек 2023 19:24ч.

    Забележителен момент!След 69 години, в които един ЧУЖД войник с оръжие се извисяваше над БЪЛГАРСКАТА столица, символизирайки една зловеща окупация, разрушила държавността ни и превърнала ни в съветски придатък с около 30 хиляди жертви, столицата ни се отърсва от злото.Ще се диша по-леко от тая вечер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @МОЧА в Сибир! 12 Дек 2023 19:24ч.

    12 Дек 2023 19:26ч.

    Проблемът не е в Паметник, а в главите ви. Като приключите с него, окончателно ще се заемете с приключването на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    12 Дек 2023 19:27ч.

    Тъп си като ГЪЗ! този паметник символизира победата над фашизма мекере недоклатено фашистко копиленце

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този чужд войник може да е украинец

    12 Дек 2023 19:27ч.

    А това за “ 30 хиляди жертви” е абсолютна идиотщина. Ти имаш ли поне един познат от тези 30 хиляди?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    12 Дек 2023 19:29ч.

    А ти сигурен ли си какво изобщо сте победили? Май са лошо сте били излъгани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците мечтаят за този Сибир

    12 Дек 2023 19:30ч.

    Но Сибир е руски. Никога няма да ги настигнем по обем на строителство там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Дек 2023 19:40ч.

    Подишайте докато можете, че е време да влизате два метра под земята, а там въздух няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега разбирате ли ?

    12 Дек 2023 20:08ч.

    Колко мек е бил Народния съд ! Колко непоследователни са били ОФ и Народната Власт. Само 2900 урода са убили... В една Франция например БЕЗ СЪД са ликвидирали над 30 000 колаборациониста на фашистите ! Затова сега те са ФРАНЦИЯ. А Булгаристан е в клозетната яма , лошата семка е останала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОЧА в Сибир! [email protected]

    12 Дек 2023 21:01ч.

    Горните коментари, пълни със заплахи и обиди, са типични за поддръжниците на МОЧА.Създания, които изпитват садистична наслада да охулват народа си и да се кланят на един чужд народ.Жертвите след Девети септември са около 30 000 по данни на историческата наука, която отдавна доказа, че фашизъм в България не е имало до 1944, а започна именно от тази година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Символизира

    12 Дек 2023 21:31ч.

    Престъпната ви комунистическа власт, щото с тия 2000 шумкаря при 100 000 армия щяхте да сте изгнили 100 пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Дек 2023 21:01ч.

    12 Дек 2023 21:48ч.

    Не плачи, американските гета са много гостоприемни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    12 Дек 2023 22:07ч.

    Заврял си си главата в гъза и се надяваш, че ще дишаш по-леко. Няма как да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иронията в цялата тази история е, че...

    13 Дек 2023 7:14ч.

    ...се унищожава паметника на най-добрите приятели на поне две генерации на сем. Терзиеви, не ли?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • данъкоплатец

    13 Дек 2023 9:56ч.

    Ако не е била съветската армия, сега нямаше да пишеш на български език, а може би на гръцки, сръбски или турски...Хубаво е да се ограмотиш преди да изказваш недомислиците си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо

    13 Дек 2023 12:40ч.

    Изпълнените смъртни присъди на Народният съд са около 1000.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    12 Дек 2023 19:24ч.

    Има някакво решение, което най-вероятно не е много изрядно законово за демонтаж. Обаче рязането очевидно не е демонтаж. Тази глупост е формален повод и за начинаещ адвокат да спре нещата дотам докъдето са. Очаквам сега това скеле да стои години така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо

    13 Дек 2023 12:45ч.

    Целта им е по-скоро да поругаят паметника, което направиха! Разрушаването трябва да се спре, най-малкото защото са излишни разходи, но петното вече го има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    12 Дек 2023 19:25ч.

    Тази гавра поръчана от Хатянина от Козяк е един голям скок към Окрайнизирането на родината ни.. това което ни чака след това е само тишина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя ейзуит дето дойде от Хаити, а преди това е учил в посредствени училища с нисък рейтинг

    12 Дек 2023 19:33ч.

    Не може да понася нашата бяла държава! А слугите му, нашенци, те са свити от страх, въпреки властта в ръцете си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aбе, тия

    12 Дек 2023 19:27ч.

    да не са взимали уроци от талибаните за унищожаване на паметници? Ония барем го правеха с апломб - взривяваха ги, а тукашната евроизмет - тихо, подмолно, на прибежки и припълзявания. Опасен бил, пукнатини имало... Как ги видяха, с дрон ли снимаха? Знаеха ли, че е "опасен", когато гласуваха да го махат? Жалки и страхливи, нещастни търсачи на оправдания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • омаскареното достойнство на българите

    12 Дек 2023 19:29ч.

    Хегемонът ФАЩ с прочутото си амплоа - да разделя народа и да унизява историята и културата ни. Смърт на ФАЩ, да изгоним фашисткия им посРаник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Дек 2023 19:30ч.

    Ракетите дефектни, паметникът напукан, сякаш търсят оправдание само не ми е ясно пред кого, чукът или наковалнята?! Това ще излезе през носа на всеки един българин, вече няма как да се размине, просто защото е символичен акт който ще раздразни мечката! Този Шпагин се явява модификация Рубикон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОЧА в Сибир!

    12 Дек 2023 21:07ч.

    Този Шпагин, оръжие за убийства, размахван от чужд окупатор над Българската столица, беше нещо толкова чудовищно, че само чудовища го харесваха.Е, свърши се.На мястото на тоя Шпагин за Коледа ще има павилиони за дюнер и столицата ни ще е изчистена от злото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    13 Дек 2023 9:26ч.

    Има живи чудовища в Канада и даже им ръкопляскаха наскоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мародери

    12 Дек 2023 19:34ч.

    За подобни подвизи има само едно наказание. Божието - е башка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сган долна

    12 Дек 2023 19:34ч.

    Такова дъно отдавна не бяхме стигали. Явно си го заслужаваме, щом няма кой да излезе и да ги озапти…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чий е крана?

    12 Дек 2023 19:35ч.

    На базата на каква заповед човекът тръгнал да реже, го е направил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    12 Дек 2023 19:44ч.

    Сега всеки начинаещ адвокат може да стопира всичко, защото решението е за ДЕМОНТАЖ, а рязането очевидно не е демонтаж. И съдът да задължи малоумниците взели решение за рязането да възстановят и консервират паметника какъвто е и да се изчакат обжалванията, които може да траят с години при нашата съдебна система. А ситуацията, външна и вътрешна, след няколко месеца може да е съвсем друга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • живеем в условията на американска окупационна диктатура - затова и изборите са фарс

    12 Дек 2023 19:54ч.

    Фашизмът не признава закони и право. Мачка всичко наред чрез валяка на войната. Ще ни вкарат във война тия малоумници, а козяшките им ятаци, вместо да са на фронта, ще се покрият първи, мамито им страхливо гнусно да еВа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    12 Дек 2023 20:19ч.

    Щото комунизмът, чиито символ е този грозен паметник, признава закони и право. Колко паметници премахнаха комунягите след 1944г?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж ти

    12 Дек 2023 20:27ч.

    Галя, я раздуй колко и какви паметници са премахнали комунягите след 1944г?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    12 Дек 2023 21:10ч.

    Къде разхвърляхте кокалите на Цар Борис, а комундел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 21:20ч.

    Две лезбийки са авторки на част от скулптурите-поне за тях милост нямате ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти кажи,

    12 Дек 2023 21:20ч.

    нали знаеш. А той паметник ли е бил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 21:25ч.

    Галя, питайте следните комундели: Васко Терзиев; Соломон Паси; Христо Иванов; Росен Плевнелиев; Елена Поптодорова; Ивайло Мирчев; и Галя от Посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    12 Дек 2023 21:41ч.

    Да, паметник над гроба, заедно с кокалите. Това е само началото. Разрушени са над 1200 паметника в цял страна в унисон с новата идеология. Над 30 хил. души са убити без съд и присъда за да може този с шмайзера да се извиси над София и да покаже на инакомислещите, кой е новия чорбаджия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Дек 2023 21:41ч.

    12 Дек 2023 21:51ч.

    Казаха ти да не плачеш. Или ако ревеш, реви тихо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 21:53ч.

    Защо "анти"комунистите не се борите с комунделите, като тия. които ви описах по-горе, а с паметници, точно, както комунистите след 09.09.1944 г.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    12 Дек 2023 21:58ч.

    Голям рев за паметника от всички комуняги във форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къв шмайзер, ве!

    12 Дек 2023 22:00ч.

    Хахаха......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 22:07ч.

    Голям кеф за всички"анти"комуняги", че се разрушава един паметник, а комунделите, и чрез техните потомци, са овладели цялата иконмическа власт в страната и голяма част от политическата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя, тия числа от 21.41

    12 Дек 2023 22:11ч.

    звездите ли ти ги говорят или се дължат на прекалено прогресивно образование?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    12 Дек 2023 22:26ч.

    Убитите в периода 09.09.1944 - 10.11.1989 са между 222000 и 223000! Данните са на международния червен кръст. Само за периода 09.09.1944-31.12.1944 са избити без съд и присъда над 40 000 българи! Не съм русофоб - това би означавало да не съм съпричастен с огромните жертви по време на комунизма, дадени от руския народ! Не съм и русофил - това би означавало да съм съпричастен с червените палачи! Нормален вярвашщ в Бога човек съм, разсъждаващ трезво и ясно. Ако сме Виена, където червената армия е дала огромно количество жертви, превземайки я - нормално е да има този паметник на Карлплац. Ако сме Берлин - същото, ако сме Прага или Варшава да! Но от какво са ни освобождавали тук и срещу кого са се сражавали???!!! Та чак и огромен паметник! Това си беше (над 50 годишен съм) пълна окупация! Сега ще гракнат срещу мен платените или заблудени тролове, но нейсе... Истината е една и всеки исторически грамотен я знае. Тук проблема е кой е по-креслив! Но странното е, че внуците на БКП/ДС събарят паментника и това е пълната ирония на съдбата! Пак повтарям - не съм русофоб или американофил - нормален човек съм! Но нека обществото има дъвка за следващия месец - през това време днуците на БКП/ДС ще нагушат още по-яко, а вие си виакйте,карайте се, сбийте се.... ама те ще отпрашат с 200 към островите, когато дойде момента на истината... та така дугарки и другари, дами и господа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаш да кажеш

    12 Дек 2023 23:32ч.

    На неспособните като теб на мисловен процес. Инакомислието ти се свежда единствено до омраза.Внимавай да не гушнеш букета от злоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Дек 2023 20:19ч. Колко паметници премахнаха комунягите след 1944г?

    13 Дек 2023 7:19ч.

    Тоест беззаконието на комунистите оправдава беззаконието по принцип?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малиии... 12 Дек 2023 22:26ч.

    13 Дек 2023 8:31ч.

    Звездите тук много силно говорят, направо крещят. Галя беше по-скромна - към 30 хиляди, тук станаха 230... Обадете се, като станат 3 милиона! п.с. нещо да кажете за избитите 'без съд и присъда' в периода 1925-1944, или това е черна дупка във вашите знания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    13 Дек 2023 8:48ч.

    Малиии… И не се разкаяха за греховете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    13 Дек 2023 8:52ч.

    Тази сган ще се задоволи да я няма ръката със шмайзера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • данъкоплатец

    13 Дек 2023 10:15ч.

    Направи справка колко са измрелите от 1989 - 2020 г., вследствие "хубавия живот" след т. нар. "комунизъм"? Защото идеята на "братския" англо-саксонски елит е да ни ликвидират като народ. Пуснаха идеологемата комунизъм и взаимно се намразваме. Хранят ни с отрови, насилват ни да поставяме върху плодородни земи фотоволтаици, унищожиха ни икономиката ни, лишават ни от памет и ни налагат тяхната естетика, философия, морал и т. н. Затова и такава злоба ще бълваш...по добре се ограмоти и тогава изказвай публично мнението си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Над 30 хил. души са убити без съд и присъда

    13 Дек 2023 15:59ч.

    Днес от уроди като вас се вижда, малко е било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТИ СИГУРНО СИ ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    13 Дек 2023 18:26ч.

    тъпанарко, царя ти борис е фашист, приятел с хитлер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    12 Дек 2023 19:38ч.

    Таман го махнаха и след половин година като влязат танковете трябва да го вдигаме пак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви танкове ще дойдат,

    12 Дек 2023 20:08ч.

    Бе миризлив зелен чорап. Видя се, че сте един файтон отрепки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ти ли си на руски наркотици

    12 Дек 2023 20:34ч.

    долнопробни като всичко останало тяхно, и духове няма да дойдат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    13 Дек 2023 9:31ч.

    Смешници, ДС отново ги управлява, а те се правят, че не виждат. Даже макака от Банкя се хвалеше, че още не си е изхвърлил партийната книжка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тези действия имат за цел

    12 Дек 2023 19:39ч.

    да създадат ново напрежение и конфронтация в обществото ни, за да може в "мътната вода" страхливците Тагарев и Мирчевци да продължат тихомълком да измъкват нови и нови оръжия (с уж отпаднала необходимост) и боеприпаси от арсеналите на БА за Украйна. А ако се пролее и кръв - ще постигнат и по-стари цели на социалното инженерство... Побеснелият Ллойд и хаитянинът яко притискат сглобкаджиите, защото те самите (ЩАС) планират да се измъкнат от проекта (Украйна) и се чудят кого да зажеглят да им дърпа каруцата. Отделно - онези 900 000 000 лв. (почти цял милиард грантове!!!), които Държавният Департамент, US4BG и посолствоТО отпуснаха за нашите (чужди) медии, явно вече дават плодове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тирани, всуе се морите

    12 Дек 2023 19:40ч.

    Изминало време, но няма забрава за руските воини - горди деди, за тяхната храброст и доблест и слава, за техните внуци с искрящи звезди. И няма по-силно, по-свидно богатство, и няма по-верен, по-бащински щит, от българо-руско славянското братство, изляно от огън и кръв, и гранит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    12 Дек 2023 19:40ч.

    Сега да сложат един розов надървен еднорог и да се свършва с тая малоумна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Представете си

    12 Дек 2023 19:46ч.

    Колко много хора са загинали в тази война. Колко много българи! Идват шушкарчетата, дето окардоха комунизма, сега ще окажат и демокрацията. Все едни и същи, простовати хора, нахалници и насилници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В предаване на БНР проф. Минеков каза, че казаното от Марин Марков е глупости

    12 Дек 2023 19:50ч.

    Той е реставрирал паметника на Цар Освободител с ненужно рязане - некомпетентно и скъпо. Сигурно той ще "реставрира" и Паметника на Съветската армия като го унищожи и вземе и пари за това. На Съветската армия трябва да благодарим за това, че Сърбия и Гърция не взеха наша територия след Втората световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    12 Дек 2023 19:52ч.

    ...невероятно малоумие... режат го като за скрап... малко ръка с автомата... след това главата на войника... после - горната половина на детето... нещастници непоръбени... демонтажът не може да е рязане на парчета от метала, както ти дойде... трайчо не е ли наоколо да гледа с тъповат възторг, заобиколен от ивайлото, асенгенов и някой друг либерален имбесил...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    12 Дек 2023 19:57ч.

    Това са исторически кадри! Най-накрая казваме баста на руската духовна окупация! Лошото е, че в България са нацвъкани още много паметници на руските изнасилвачи на деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Дек 2023 20:04ч.

    Умри бе, боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умри ти бе

    12 Дек 2023 20:07ч.

    Руско фаше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Дек 2023 20:08ч.

    Шизофреник прост, последно, комунист ли съм или фашист, ще ти ебам майката проста?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С подчовеци се разговаря

    12 Дек 2023 20:09ч.

    с опрян Люгер в тила, пред предварително изкопан от тях ров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Дек 2023 20:10ч.

    Внимавай какво си пожелаваш, защото аз няма да ти опирам пистолет, а с двете си ръце ще те смажа като менгеме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти не си Иван

    12 Дек 2023 20:21ч.

    Ти си Хасан, резак и боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    12 Дек 2023 20:21ч.

    ...а, ето го и ubermensch-а изскочи на сцената по гащи с лек кафяв нюанс откъм опакото... но затова пък с люгер... и нещо копае ли копае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    12 Дек 2023 20:54ч.

    Ванюшка, ти вЕрно си пълен глупак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сваленият от вандалите автомат победи фашизма

    12 Дек 2023 20:02ч.

    Русия даде 27 000 000 жертви за победата над фашизма. Те са герои, на които дължим признателност и уважение. Не е опасен паметникът, опасни са неофашизмът и вандализмът. Нищо лошо нямаше в мавзолея, той беше уникална сграда, в която можеше да се поддържат определена влажност и температура на въздуха и беше идеална за хранилище на картините на Националната художествена галерия. Заради вандалското разрушение сме най-бедни в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    12 Дек 2023 20:08ч.

    Всичко от вашето сбъркано време ще потъне в забвение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Дек 2023 20:12ч.

    Ти ли ще говориш за сбъркано време бе, болен травестит педерас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти ще потътеш само на 2 метра

    12 Дек 2023 20:23ч.

    След поредния бустер. Олигофрен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    12 Дек 2023 20:27ч.

    ...замполитът по европейските въпроси обобщава на едро...ръси мозък... горкичкият той... не знае, че времето не е ничие... а какво ще потъне в забвение не решавате вие, другарю комисар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • режещите с флекса да знаят

    12 Дек 2023 20:04ч.

    Ще умрат в големи мъки. Ръцете им ще развият саркоми, ще ги ампутират и пак няма да ги спасят. Прокълнати са ! Голям грях са извършили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бронзовите грозотии

    12 Дек 2023 20:21ч.

    първо отиват на дробилка, после за претопяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    13 Дек 2023 9:34ч.

    А, агентите на ДС в парламента кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    12 Дек 2023 20:07ч.

    Не знам друго, Ма по нощите, посред зима да пратиш хора на скеле да рутят-трябва да си болен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Могат да се проследят

    12 Дек 2023 20:16ч.

    Хората, които режат, номерата на крана, колите им. Могат да се спре електричеството им. Те действат незаконно, и срещу тях би следвало да се действа незаконно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин в странство

    12 Дек 2023 20:18ч.

    Близкото бъдеще ви е нарисувано. В САЩ ще дойдат на власт консерватори, Тръмп ще заЭбе Европа и ще се концентрира на Китай. НАТО ще си замине. Русия ще вземе половината Украйна, другата ще бъде някаква креатура на ЕС и зависима от Полша, Словакия, Унгария... Американските мекерета в София ще останат сираци, и тогава ще дойде ЕРДОГАН ! До 2-3 години половината Булгаристан ще бъде присъединен към Туркие. Под безразличието на САЩ , безпомощността на Европа и злорадството на Русия. Свършени сте. Който има възможност - да емигрира, а който няма- да се обрязва !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    12 Дек 2023 20:30ч.

    Ха ами при Ердоган дори ще е по-добре. Еврогейщината и либерастията ще приключат. Всичко е по-добре от еврогейския режим и сатанинските елити. Всичко, дори турско! 500 години сме оцелели в Османската империя, в еврогейския съюз с тази демографска посока няма да изкараме и 50.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    12 Дек 2023 21:18ч.

    Може би много по-добър вариант от сегашната мъка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    13 Дек 2023 9:36ч.

    Не се притеснявай има много като теб и не можем да ги изчистим от България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Враждебният акт срещу Русия е дело на бивши членове на БКП тахни деца и внуци !

    12 Дек 2023 20:21ч.

    Еех мили европалестинци , Нима наистина вярвате ,че ще получите индулгенция за срамните си дела и тези на вашите родители. Артистът от Банкя, канадския лъжец, Феноменът чудо, и още един файтон мракобесни другарчета днес пишат обвинителния акт на историята срещу самите себе си. Благодарение на този на когото днес отрязаха ръката днес те са това което са и което ще бъдат утре. Историята има свои закони и тя ще отдава всекиму според заслугите. Реставрацията на българския фашизъм винаги намира своите изпълнители най верни бивши членове на БКП - синове и внуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как завърши Бакърджиев ?

    12 Дек 2023 20:30ч.

    Психопатът който се измъчи докато взриви Мавзолея ? Умря в големи мъки от рак на стомаха. Пукна млад, на 66 години...Нека авторита на днешната мерзост да не се заблуждават , Жената с Косата вече тръгва за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От тези либералфашистки хюмнета нищо не може да се очаква освен

    12 Дек 2023 20:23ч.

    розови еднорози, нарязани паметници, медузи по Рождество като увертюра, после дивашка фашистка диктатура - както тайно нощем режат скулптури, така тайно нощем ще прибират и новите "безследно изчезнали". В 20-те сме, сто години по-късно. Единствената разлика е, че "Народът [НЕ] въстана със чук във ръката".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Действията им показват от коя страна са

    12 Дек 2023 20:33ч.

    Кой действа по тъмно? Делата на сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    12 Дек 2023 20:35ч.

    Хаиде на хаирлия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лека нощ кретени

    12 Дек 2023 20:36ч.

    Народе, стъпкват душата ти, а ти мълчиш. Днеска е паметник, утре си ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е народен паметник, бе

    12 Дек 2023 21:29ч.

    Рубладжийски, а си е ваш на комунетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Дек 2023 21:29ч.

    12 Дек 2023 21:53ч.

    Комунетата са демократи днес. Тук комунисти в слисъла, дето пробутваш няма. Има хора със съвест и разбиращи събитията. Паметникът е история, достойна исория!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чухте ли академика

    12 Дек 2023 20:41ч.

    Какво тихо, мазно и гейско гласче изкара днес по новините. Този човек Бог го е белязал да си стои в кабинета при колбите, той се помисли за лъв. Колко е примамливо предложението от Щатите, на което не можа да устоиш, предложение за лековерници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    12 Дек 2023 20:48ч.

    ПП-ДБ и сглобката са новите вандали - рушащи и тъпчещи изкуството, както старите през 5 век в Рим. На мястото на този истински паметник може да сложат инсталацийка като онази бутафория "Светлината в не знам какво си", защото те са същата бутафория и като управление и като всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Дек 2023 20:48ч.

    По-горе прочетох, че това са исторически кадри. Да, исторически са. Един от най-позорните дни в живота ми. В един ден са събрани подлост, злоба и отмъстителност. Има ли по-голяма низост от тази - да воюваш с паметници. Може би има - да се радваш на победата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подозирам

    12 Дек 2023 20:53ч.

    Че гениалните амбулантни търговци от хар-вард, ще нарежат монумента и ще го продадат за гилзи. Т.е. с даренията и труда на българите, материала да стане оръжие за убиване. Тези са алчни и жадни за власт и пари измамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гей банда

    12 Дек 2023 20:58ч.

    Всичко се връзва. Арките и слогъна Светлината в нас, всъщност означава обратното - Тъмнината в нас. Затова режат и демонтират на тъмно. И коледната светеща окраска е противоположното на паметника на Съветската армия. Пластмаса срещу метал. Фалшива или грешна любов срещу саможертва. Демократична .т.е. Демонична България. Спаси София, т.е Унищожи София. Всичко им е на обратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    12 Дек 2023 20:58ч.

    Скрити зад фасадата на демокрацията и антикомунизма, българските фашаги разкриха истинската си същност, като отрязаха ръката с автомата, който ги разгроми на бойното поле преди 70 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hchcucuchc

    12 Дек 2023 21:07ч.

    Този скулптор като какъв прави експертиза за безопасност на паметника?!! Това се прави от строителен инженер след предварително обследване! Жалка работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Дек 2023 21:10ч.

    Дебело подчертавам, че освен кмета Васко Ухото, всички други управляващи територията, са потомци на комунисти и АБПФК-ци, израснали са в такива семейства, тоест в момента получават генетична и кармична клетва от своите предци, нищо че са умрели а децата са им зомбирани материалисти, кръвта и гените им крещят на умряло и този генетичен писък ще се усети и в техните дечица, просто нищо няма да им се получи повече в живота, отрязаха символично ръката която ги е произвела, и като побеснели маймуни с трион отрязаха клонът на който стоят, никакви колестници не могат да ги спасят от това проклятие, защото е от техните бащи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти!

    12 Дек 2023 21:11ч.

    Тези малиумници, новите фашисти довлечени от Тримореца радеф, удариха в земята хитлеристите! Дано им срежат и на тях ръцете! С флекс!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    12 Дек 2023 21:15ч.

    Като гледам колко фашисти са се изходили тука, разбирам, че дедовците ми, брата на дедо ми, майка ми и татко ми яко са се издънили, включително и с мене, а прасетата в Белене, явно са били вечно недохранени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Дек 2023 21:17ч.

    Фашистите ги търси в семейството си, по жълтия калдъръм, в Украйна, в Зап. Европа. И да не забравим Канда - Трюдо ще се обиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    12 Дек 2023 21:32ч.

    Всички до един са комунисти, поне по партийна принадлежност-аз за това съм успешен бизнесмен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    12 Дек 2023 22:16ч.

    Аз прасе да яде мръвки не съм виждала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    12 Дек 2023 22:53ч.

    Всеядни са като човека и много други видове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

    12 Дек 2023 21:16ч.

    Реставрация през нощта? С флекс? Уникални идиоти! Но проклятието на унищожителите на паметници ще ги настигне, където и да се скрият мишките и молците отвратителни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.ИВАНОВА

    12 Дек 2023 21:23ч.

    ВСИЧКО РУСКО ПРЕЧИ НА ДЕМОНИТЕ ;АЕЦ КОЗЛОДУЙ ; ЯДРЕНИТЕ РЕАКТОРИ ;НЕФТОХИМ ;ХРАМ ПАМЕТНИК АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ;РУСКАТА ЦЪРКВА;РУСКОТО ОРЪЖИЕ;ВОЕННА ТЕХНИКА,РАКЕТИТЕ;БЕТЕЕРИТЕ;ТАНКОВЕТЕ;ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ В БЪЛГАРИЯ;ТЕЦОВЕТЕ;ВЕЦОВЕТЕ;ПАВЕЦ ЧАИРА;БАН;МЕТРОТО;ПАМЕТНИЦИТЕ И РАКЕТНИТЕ УСТАНОВКИ,КОИТО ПАЗЯТ АЕЦ И СОФИЯ....ОСТАНА ДА ЗАЛИЧАТ И МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА !!!! ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА ХИЩНО,ГРАБЛИВО ЕВРОГЕЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОПУСТОШАВА ЗЕМЯТА НА ПРЕДЦИТЕ НИ ?! НИКОЙ ГЕНЕРАЛ НЕ СИ РАЗОРЪЖАВА АРМИЯТА И НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ СИ ПОДАРЯВА ОРЪЖИЕТО !!! СТИГА ПОДАРЪЦИ НА УСРАЙНА !!! ЗАДРУЖНИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА ДА ЗАЩИТИМ ЗЕМЯТА ОТ ОПУСТОШЕНИЕ И ДЕЦАТА СИ ОТ НЕПОСИЛНИ ДЪЛГОВЕ И ГЛАД !!!! ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ДА ИЗКАРА АРМИЯТА И ДА МОБИЛИЗИРА ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ СРЕЩУ БЕЗЧИНСТВАТА НА СГЛОБКАТА !!! БОГ С НАС !!! АМИН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леко, да не ти се

    12 Дек 2023 21:28ч.

    Измести памперса и да омиришеш всичко наоколо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леко,

    12 Дек 2023 21:36ч.

    Ти го освини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали ви видяхме днес

    12 Дек 2023 22:14ч.

    10 пенсии в защита на безценния ви паметник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти и до пенсия не ще

    12 Дек 2023 23:13ч.

    доживееш. С дрога и производство на сапун, не се стига далече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да видя

    12 Дек 2023 21:25ч.

    кой е тоя, дето ще посегне да нареже българската майка с българското дете от паметника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другари,

    12 Дек 2023 21:26ч.

    Завъртете се покрай МОЧА, блъснете се в някое пано като др. Свиленски и извадете медицинско като за активен борец. Митрофанова ще ви го осребри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    13 Дек 2023 9:41ч.

    Ти си добре завършен идиот. Паметника ли е проблема на България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти!

    12 Дек 2023 21:28ч.

    Анонимни, случайни, жалки, дребни, нищожни, безмозъчни, зависими, продажни, човечета! Способни само да разрушават! И да създават единствено глупости! Злобни пуделчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочо

    12 Дек 2023 21:34ч.

    Всъщносност българското племе с негласуването си и избора на жалките национални предатери от Сглобката да го управляват, подписа смъртната си присъда и тази на държавата си ! От престъпници, мафиоти, шарлатани, безродници, марионетки и предатели няма какво друго да се очаква! Демонтирането на паметника на армията победила фашизма и нацизма е позор за тази държава и този народ и символизира единствено едно - демонтирането на държавата България и унищожаването на населението и което за 34 години остана на половина! Това са последните издихания на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Кривина

    12 Дек 2023 21:38ч.

    Ако е опасен защо не го ремонтират.Изрода боко не бил съгласен с демонтирането.Нали с шопаро гласуваха за това .Тоя изрод боко е виновен за всичко,тоя докато е жив няма да има България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обзалага се

    12 Дек 2023 21:40ч.

    Че паметникът се реже по искане на Еленски, с финансиране от Лорери, и изпълнение от Хасани. Демократичната общност пие шампанско и развява транспаранти с фалшиви слоугъни пияни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Дек 2023 21:57ч.

    Да благодарим на Румен Радев за всичко, което се случва днес в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Дек 2023 5:25ч.

    наистина, той ни ги натресе всичките, спечели втори мандат с "Крим е руски", а ни натресе най-големите реваншисти русофоби, щели сме да преживеем шарлатанията, която всъщност дължим на него, срещу решението на Конституционния съд се обяви, за да защити любимеца си петков, и трябва най-после да каже кой му го предложи за министър, алексей петров ли, който бил приятел на бащата на петков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички демомтажисти

    12 Дек 2023 21:58ч.

    пожелавам съдбата на бакърджията.... Гаврата с мъртвите ще ги призове при тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опс грешка

    12 Дек 2023 22:01ч.

    Демонтажисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    12 Дек 2023 23:14ч.

    Комсомолският секретар Евгений Бакърджиев, който срина мавзолея с удоволствие, ритна качето на 66 години след тежък Ковид-19 и две тежки операции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ковид мровид цовид...

    12 Дек 2023 23:45ч.

    Няма такова нещо. Бакърджиев умря от РАК НА СТОМАХА. Прокоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    12 Дек 2023 22:09ч.

    Изроди и безбожници. Абсолютна диващина и варварщина. Плюите им в сурите, като ги видите, защото те друго не заслужават. Плюйте тая долна шайка от варвари и невежи диваци. Плюй ги народе, де що ги свариш и не се кланяй повече на диваците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хер Флик

    12 Дек 2023 22:12ч.

    Може би е време да режем главата на рейгън в южния парк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кофа

    12 Дек 2023 22:21ч.

    говна стигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз предлагам на МОЧА

    12 Дек 2023 22:18ч.

    да издигнат паметник на героите фърлили бомби над София. Европейски коректно ще бъде. Ивчо Минжув оргазъм ще получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    12 Дек 2023 22:41ч.

    Говори се, че ще ще се строи мол на мястото на паметника. Зад надъханите умнокрасиви лумпени стоят студенокръвни сглобкаджии, които прокарват икономическите си интереси - няма емоции, има сметки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро искат да отрежат

    12 Дек 2023 23:07ч.

    опашката си. Тая де ги свързва с комунизЪма на бащите им. Маткапи ги думат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    12 Дек 2023 22:34ч.

    Искат да го нарежат по начин по който после да не може да се събере. Абсолютни малоумници ! Къде си бе, Пеевски ? Глас или смелост не ти достига ? Или и то като зайчето във вица - кой ше се бие с нас двамата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    12 Дек 2023 22:54ч.

    Пазете кадрите с лицата им, ще има линч за продажните пумияри и стерилния хаитянин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Дек 2023 22:58ч.

    Хехе чакам момента когато без ъглошлайф ще им отрежа лицата ! Въпрос на време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • профашистка сглобка

    12 Дек 2023 23:00ч.

    Профашистката сглобка наряза с флекс антифашистки паметник на армията, разгромила фашистката сган през 1945 г. Благодарение на тази Съветска армия, ние като победена страна - съюзник на Хитлер запазваме териториалната си цялост. Очакваме другият лидер от профашистката сглобка и бъдещ лидер на протурската партия Пеевски също да потвърди, че рязането с флекс на антифашистки паметник е евроатлантическа ценност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    12 Дек 2023 23:02ч.

    Скоро май ще дочакаме и бутането на паметника на Шипка? Щото той комунистически, таковата. Та затова отричаме 3 март. И затова говедото Стамболов е молел Султана да ни приеме обратно в Османската империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 23:11ч.

    На Хр. Иванов баба му от коя армия е генерал-майор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ще дойдещ на нашия

    12 Дек 2023 23:32ч.

    не ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментарът бе за

    12 Дек 2023 23:36ч.

    друг пост.... Що бе гласовити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те тия с баби с погони

    12 Дек 2023 23:39ч.

    най ги страх от миналото им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 23:50ч.

    Pas problème, Monsieur!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pas de problème

    13 Дек 2023 9:57ч.

    Не става с гугъл преводачката, цървул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    12 Дек 2023 23:17ч.

    Изтриха ми коментара, защото написах, че всичко започнало от президента- синергист, които е насадил на власт Кокорчовците, които нямат системно образование са учили в школите на ЦРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 23:43ч.

    Нито критикувам, нито защитавам президента Радев. Твърде малко информация за цялостното му поведение имам. Фактите, такива, каквито ги знам са: Иво Инджев; Соломон Паси (гледам да не е първи, този българин, кръстен в Православието с две, както си мислим, оригинално звучащи арамейски имена, за да не давам повод за обвинения в предразсъдъци, и недай Боже омраза към дъщерите и синовете Иссакови/внучките и вбуците Авраамови, Laydies are first always; Росен Плевнелиев и Евгений Дайнов не са вкарани във властта от Президента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантически башибозук

    12 Дек 2023 23:18ч.

    Това е най-точното определение за тези, които вършат това гнусно дело с флекса в тъмнината на вечерта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GCйе

    12 Дек 2023 23:26ч.

    Щом тия джендъри и меки китки ви се разпореждат, смятайте що за стока сте всички възрожденци и какви ли не там други....Бийте се в гърдите че сте горди българи.....Някакъв си Васко маслото ще сваля паметник на победилите фашизма. Ходете блъскайте по залите и се дуйте колко велики българи сте били

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БъгъИИ

    12 Дек 2023 23:27ч.

    соц-каналъ "Y-сегодьня" уповести, че ПАметникъ за Чарвенъта Армиа е пустрадъл при конфликт, ми, след като безуспешну съ опитъл, бате, дъ примине зъгражданиата, саму и саму дъ съ ръкувъ, бе, ма, с депутатъ от БКП, бе, койту - ми тъй, с присъствие на примоциа - симвулизиръл уш пубедата над фъшизмъ, бате, ма, кват си е и пиар-кунцепциата на самиа паметник, нали. мчи, в резултат на това, мунументъ стигнъл до саприкусновенйе сас зъграждениата на Облъснатъ управъ. мчи, след като саоражениата и кунцепциата били откарани в болница, там по неизбежнос устъновили, ми, колку, бате, теа са вече невастъновими, бе. дубратъ нувина - секое общиство съ убединявъ околу темъ за общу бъдище, вместу за ръзличну минълу, бате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо Сталин цилува газат на Райхсмаршал Хермен Геринг и му сутиньорстваши с девочки в Липецк

    12 Дек 2023 23:28ч.

    да мой да ибе убоо Гермен Геринг , да ни гуворим за Гудирянката който им иба мамката на Бялисток, където им натреси кур дълбок. Но пирсуналну мени най-ма кефи Гинирал Буси, който им уши на рашанити ДЪРВИНИ КУЖУСИ на Зеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееловскити възвииииииииииииииииииииииииишения!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 0:04ч.

    Арминиус Гьоринг в крайна сметка се е срещнал със Създателя, след самоубийство, за да не се мъчи на въжето, и даже едно "Аве Шикългрубер!" не е предсмъртно изрекъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенионерски лакардии,

    12 Дек 2023 23:29ч.

    Никой не се интересува от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твоето бъдеще не ще достигне

    12 Дек 2023 23:42ч.

    моето. С ибрикчийство никой не е прокопсал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Революция

    12 Дек 2023 23:29ч.

    Мръсните фашисти само това могат - да убиват, да разрушават, да носят мъките и мизерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ъвтумада , ми първу КУРА МЕ требаше да удрежът с ФЛЕКСЪТ!

    12 Дек 2023 23:32ч.

    ХЕЙ ДРУГАРЮ, ТИ КАКВО РИШИЛ СИ С ФЛЕКСЪТ!!!! ПОмна тва стихутвурение кат учиници го бехми пруминили - Хей другарю, ти какво решил си да чукаш! Щи изчукам Курнелия Люксимбург и Ваня Цеткин, дет и тече цетката между кръката от ПОДКРЕПЕНСКА ЕБЪНТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пропаднали софиянци ,

    12 Дек 2023 23:34ч.

    който посегне на майката с детето, да му изсъхне шундето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на жена му

    12 Дек 2023 23:47ч.

    да и зарастне......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Дек 2023 23:54ч.

    рубладжийска мъка е налегнала рашибозука-отрязаха ръката с шпагина...закъде без тази ръка с шпагина, как сега ще заплашват с "народен" съд и с Белене??? А аз съм за народен съд 2, и всичкото рашибозук не в Белене, не...аз съм за нещо по-лошо: всичкото рашибозук с еднопосочен билет в матушката им, да се насладят в пълнота на това, което пропагандират, и без право да се върнат в "еврогейската" Европа:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 0:17ч.

    Голям кеф е налегнал "анти" комунистите! Комундетата, владеещи България, се подмазват на новия Голям Брат, дали предварително по неколко апартаментчета на разни реститутки, а реститутките умират от радост, че един паметник се събаря, а те реститутките, и не само те, разбира се, ще останат слугини на комундетата и то за няколко съборени паметника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Дек 2023 23:56ч.

    Дядо ми губи брат си във ВСВ. "Иван Димитров Кадиев 1923.-1945 , на 22 години, от гвардейска дружина-Хасково загина геройски при изпълнение на отечествения си дълг на 6 май край река Драва." Това пише на некролога от преди 78 години/. Днес банда побеснели фашисти се изгавриха с паметта на хиляди хора оставили костите си на бойното поле, за да ни има нас, за да я има България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шелер

    13 Дек 2023 0:27ч.

    И софиянци позволиха на тази банда побеснели фашисти и сатанисти да се изгаврят с паметта на жертвалите се, по този извратен начин, и в навечерието на най-светлия празник -Рождеството на жертвания. Бесът е заразна болест, госпожо. Но бесните кучата винаги свършват по един и същ начин. За щастие този начин е легализиран в любимата им джендърска европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    13 Дек 2023 1:00ч.

    Шелер, от вашите уста в Божиите уши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    13 Дек 2023 0:15ч.

    Искам да се откажа от българското гражданство! Срамувам се държавата си! Къде се подава заявление?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 0:22ч.

    И аз не бях пред Паметника, и не се срамувам от гражданството си. Държавата е такава, каквато я направим ние, нейните граждани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако имаш друго гражданство - не се занимавай

    13 Дек 2023 0:26ч.

    Ще си загубиш времето с булгаристански идиотщини. Просто от години се представяме само със западните си паспорти, лични карти, всякакви документи. В САЩ - без виза, само с таксата за esta. Никакъв срам да обясняваш какво е Булгаристан и да търсиш в историята там някъде, последните имена които будят асоциации - Стоичков, Силви Вартан... и горе долу това е. Оставете ги да гълтат водата - население от дебили. Дори не се сещат да учат езика, който ще им трябва скоро. Турският.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и понеже

    13 Дек 2023 0:29ч.

    Държавата ви е такава, каквато сте я направили вие- нейните граждани, трябва ужасно да се срамувате от това, в което сте обърнали държавата си. Ако ли не се срамувате, значи сте безсрамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 0:57ч.

    Чужди граждани, с произход от България, могат да ми обясняват, каквото си пожелаят, а аз ще ги изслушам, както си желая. С'я, бугарите со чужди пасоши, толко ли не можахте да се уредите, я бизнесдама, како веке сум рекъл "дамите са секогиш први", я бизнесменче като почетниот американец во Мериленда-Киро Свински, а мора лайна да ринете у Америчко, за да не дувате за по-малко, сравнителните степени и много други неща на съвременната северномакедонска граматика са ми неизвестни, както логиката на голям брой БГ емигрета, во татарска Буграри(нема да я барам) а!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 1:13ч.

    И на мен ми отне време, да осъзная, че на турски, названието на моята страна, България, е уважително, а не презрително наименование на страната на най-дисциплинираните (много исках да ви го спестя) миячи на кенефи, примерно в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безсрамен червей

    13 Дек 2023 8:04ч.

    който се гърчи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Дек 2023 0:49ч.

    до "и понеже 13 Дек 2023 0:29ч."-и те като теб са на запад, и оттам хвалят изтока и плюят запада...нормално за тарикатите:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 1:00ч.

    Не моем те не подкрепим, брате! Това, господине, е в този особен случай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Atana Bozduganov

    13 Дек 2023 1:07ч.

    Не воюйте с русскими. Наших бронзовых солдат Сколько б вы ни рушили, Мы вернём должок назад. Не воюйте с русскими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Дек 2023 1:24ч.

    Помогнавме во вашето создавање, се радуваме на вас, наши деца! Е и ние сме получили много неща в замяна,и добри и лоши, от Вас деца наши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    13 Дек 2023 2:47ч.

    ...ТОВА ПОРУГАВАНЕ И РАЗРУШАВАНЕ НА ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ КОЯТО ОСВОБОДИ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ И ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ ХИТЛЕРОФАШИСТКАТА СГАН..., Е ЕДНА ГОЛЯМА КРАЧКА КЪМ НАЛАГАНЕТО НА ФАШИЗМА НА САЩ В БЪЛГАРИЯ КЪМ ФАШИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПО УКРАИНСКИ ОБРАЗЕЦ И ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОВОКИРАНЕ И ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО КЪМ ФАШИСТКИ ТЕРОР И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Дек 2023 5:28ч.

    САЩ никога няма да одобрят свалянето на антифашистки паметник, особено в България, обявила им война като съюзник на хитлер, това дори борисов го разбра, свалянето на паметника не е никаква индулгенция и няма да бъде

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    13 Дек 2023 4:35ч.

    Разделяй и владей. До паметника на съветската армия опряхме. Хаос,беззаконие и противопоставяне хората един на друг.Докато се играе по тази свирка,все ще сме роби,а тарикатите ще ни се надсмиват и тормозят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешев

    13 Дек 2023 4:46ч.

    Мръсници долни. Гадни душици, освен да рушите нищо друго не можете. Срам и позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ДИВАЦИ И ВАРВАРИ

    13 Дек 2023 6:00ч.

    в България са само фашистите. Но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и диваци?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    13 Дек 2023 6:43ч.

    Нищо ново... Както някога дедите им са рязали партизански глави и са получавали по 50 000 лв....така сега те режат ръце от главния антифашистки паметник и получават...долари....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ಥ⁠_⁠ಥ

    13 Дек 2023 6:44ч.

    В свят на материалисти и консуматори това е велик "подвиг", но има един друг свят, за който майка ми казваше: "Мъртвите наказват по-добре от жиеите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Торни бръмбари такива.

    13 Дек 2023 7:30ч.

    От бронза, дето го режете, букви да ви излеят, а гранита, дето го трошите, на могилите ви да стърчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    13 Дек 2023 7:58ч.

    Който воюва с Историята, бива заличен от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера беше СРАМЕН ДЕН

    13 Дек 2023 8:13ч.

    Не само за двукраките обитаващи софийско поле. Вчера беше велик срам и за двама т.н. "политици" - Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Питанката ми е към малцината с разума си на територията - разбрахте ли че сте НАПЪЛНО САМИ ? Никой няма да ви "спаси", докато ядете салата, пиете ракия, драскате по форумите и се мантросвате колко "сте добре лично вие" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тра

    13 Дек 2023 8:18ч.

    Да, с болгарка в България започват да унищожават един паметник, който е защитен от двустранен договор. Отново законът се гази с големите американски ботуши обути на едни мънички еничарски крачета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    13 Дек 2023 8:26ч.

    Аз пък мислех, че са почнали първо от члена му - като истински либерасти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искали са първо от него, ама не са го намерили. Щото е все още в Россия.

    13 Дек 2023 8:42ч.

    Обаче се е засилил насам и няма спиране. Прескочи ли Дунава, не те него, а той тях ще почне. И няма спиране, както вече посочих.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    13 Дек 2023 8:55ч.

    Със скоросттта, с която се движат рашетата в Украйна ще прескочат Днепър след петилетка, а Дунава след второто пришествие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Второто пришествие

    13 Дек 2023 9:01ч.

    Косев, побързай с мешката и пексиметя, че приближавам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косев,

    13 Дек 2023 9:15ч.

    1941 Третият Райх беше "хилядолетен". Три години по-късно баба ти и дядо ти бяха "национализирани"... Не дърпай Дявола за опашката. Нямаш си представа как бързо се обръщат нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    13 Дек 2023 10:04ч.

    Третият Райх за 4-5 месеца стигна от Полша до Москва. Рашетата за две години мъка още са на 15-ина километра от Донецк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо

    13 Дек 2023 12:38ч.

    Докато трае СВО Украйна няма да влезе в НАТО, което е политически успех за Русия. Защо тогава да бързат и да дават излишни жертви, след като времето работи за тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Третият Райх за 4-5 месеца стигна от Полша до Москва

    13 Дек 2023 15:43ч.

    Верно е. Ама я гледаха само през бинокъл. А 4 години по-късно бурятите и таджиките опъваха руси германки на задна, насред Райха. По една рота на нощ... Panta rei , Косев, ама си твърде тъп да го осмислиш. Днес си арогантен реститут, утре може да си некролог. Описано е от Булгаков в "Майстор и Маргарита" , чети Косев ! Това е писател на московската буржоазия, така са го номинирали навремето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Дек 2023 8:47ч.

    Вече писах по адрес на варварите.Емигрирайте и се спасявайте от тая насрана колония.Слава на Русия.Долу колонията.И Слава на България (от преди 1989).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мара Подробната

    13 Дек 2023 9:10ч.

    Бързат, бързат, по тъмно слугите на посолствоТО да извършат гнусното си дело... Позорен ден, който ще ни докара лоша карма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арманд Флекс, брат и братовчед на Арманд Хамър

    13 Дек 2023 9:33ч.

    Резнахте лентата на много лошава карма за себе си и челядта си занапред. Бог да ви е на помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    13 Дек 2023 9:37ч.

    Болгары, очень жаль, что вас не вырезали турки! Зря русский солдат проливал кровушку за ваш никчемный народишко! Иуды.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    13 Дек 2023 9:38ч.

    Територия, в която само се руши! Запомнете РУШИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ! Областната на София, която е от Дупнишко, със "симпатии" към различни партии, в зависимост от изгодата, днес дава интервюта, в които ни убеждава, че така трябва. Защо така не правят във Виена, в Берлин? Отговор на този въпрос не очаквайте от рушители, обладани от омраза и лична изгода!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог не

    13 Дек 2023 9:38ч.

    Аллах може и да помогне, скоро... Учете турски !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    13 Дек 2023 9:46ч.

    Да ти поръчам "родопски калмари", че си се много ослюнчил!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не ми поръчвай булгаристанецо

    13 Дек 2023 9:52ч.

    Аз похапвам такоси на Канкун. Ти си поръчай хапчета за срам - колко срамно е да обитаваш Булгаристан ! Страната на неблагодарните дебили ! Ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Дек 2023 9:41ч.

    Вчера всички хора, които срещах по София, бяха с наведени глави, безсилни и отчаяни, не искаха дори да говорят. Къде са онези отпреди 25 години със сините ленти на главите, а подире им хиляди от тези днес безмълвни хора. Онези искам да видя, със сините ленти на празните кратуни! Да режеш паметници – изроди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фъркато,

    13 Дек 2023 9:47ч.

    ти самата не беше ли тъмносиня костолачка и по-сетнешна боковистка? Че и към корнелината партия намигаше след Бокича? От клонче на клонче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хората с наведените глави

    13 Дек 2023 9:55ч.

    А защо вчера не се събрахме 100 хиляди на протест ? Защото сме плужеци. Затова ! ... Türkçe öğren

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    13 Дек 2023 10:05ч.

    И къде са сега футболните агитки, които уж се борят все за справедливост, но май срещу заплащане. И как в цяла София не се намериха пет хиляди човека, които да защитят този паметник. Всички ли са фашисти в столицата!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички не са фашисти. Но абсолютно всички са конформисти.

    13 Дек 2023 10:18ч.

    Всички до един. В цялата страна и чужбина. Поединично спасяване. Пак е по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чужбина. Поединично спасяване. Пак е по-добре.

    13 Дек 2023 15:49ч.

    Разбира се че е по-добре. Няма да си даваме живота и силите да спасяваме дебили ? Неблагодарни булгаристански отрепки ! Нека умиргат. Нека дойдат руснаците и да ги изтрепат с ракети, или турците - да ги опъват както предците им. Абсолютна гнус лази на тази територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    13 Дек 2023 10:33ч.

    От както се въведе демокрация, която сега се трансформира във фашизъм, нищо съществено не се строи, но усилено се руши! Така и с този Паметник! Което е хубаво и полезно, трябва да се разруши! И това се прави по команда от чужди, зли сили! Предателите извършващи това не бива да се забравят, това са ПП, ГЕРБ и ДПС ! Дано получат заслужено наказание, тук и в Отвъдното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи