Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19

Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19 отпадат. Тези документи няма да са в сила от утре – 04.07.2023 г. по заповед на министъра на здравеопазването.

Възможно остава само издаването на сертификати за ваксинация. Те са единствените документи, които ще бъдат генерирани на сайта на Националната здравноинформационна система - his.bg.

При необходимост от предоставяне на документ за лабораторно изследване или преболедуване на COVID-19, лечебните заведения ще могат да издават медицински документ с такава информация, който да се използва за конкретното искане.

Междувременно на сайта на Министерството на здравеопазването, както и на Портала за обществена консултация, е публикуван Проект на Закон за изменение на Закона за здравето. С промените се предлага отпадане на изискването за налагане на задължителна изолация на лица болни от и заразоносители на COVID-19, както и на задължителната карантина на близки контактни лица.

Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • Споко, продадените на черно сертификати от Информационно обслужване са безсрочни

    03 Юли 2023 23:58ч.

    Важат и за бубонна чума, едра шарка, ебола, червен вятър, коклюш и заплес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли наивници

    04 Юли 2023 5:54ч.

    още които вярват че мРНК инжекциите са ваксини. След като нито предпазват от заразяване нито спряха разпростарнението. Т.е. оказа се че Русия спря след като започнаха военните действия - като по чудо немедецинско всичко спря?! Да не би да руснаците да спряха работата на биолабораториите в Украйна....Така и едва ли ще разберем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    04 Юли 2023 11:10ч.

    ЦКБ първа въвежда калкулатора на Mastercard за въглерод '' Mastercard® и Централна Кооперативна Банка АД представят на българския банков пазар и нашите клиенти ново дигитално решение, което ще им помогне да измерват и управляват своя въглероден отпечатък. Калкулаторът за въглерод на Mastercard мониторира различните стоки и услуги, закупени от клиентите с дебитни и кредитни карти. '' От: Стандарт - 03 юли, 2023 Копирано от standartnews.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази психопатия няма шанс извън протестантските страни

    04 Юли 2023 12:33ч.

    Няма мине това извън отровените от калвинизъм народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи