Откриха тялото на изчезналата Алена Щерк

Откриха тялото на изчезналата Алена Щерк

Откриха тялото на изчезналата Алена Щерк, научи bTV от свои източници. Намерено е в нерагламентирано сметище край Радомир.

47-годишната жена IT специалист е в неизвестност от петък и беше обявена за издирване.

От дома ѝ в късния следобед в петък е задействан паник бутона. Екипът на СОТ обаче установява на място, че взлом няма.

Около 20 ч. на 27 май на тел. 112 близки на Алена Щерк съобщават, че тя е изчезнала. Основен заподозрян е мъжът, с който е живяла преди години в Рударци. Те са имали общ бизнес.

 

Бившият приятел на Алена Виктор Спига, който се издирваи по неофициална информация е успял да напусне България и вече е в Италия.

Снимка: Мариета Николаева, бТВ

Бившият приятел на откритата мъртва Алена Щерк Виктор Спига е напуснал страната в деня, след който е обявена за издирване, научи "24 часа". 

Двамата са имали бизнес с внос на вина в България. От няколко месеца са били разделени, а той я е преследвал. Мъжът е роден в Коста Рика, но има италиански паспорт. 

47-годишната Алена Щерк се издирва от петък, когато децата й и приятелите й се опитват да се свържат с нея, но безуспешно. 

Трупът на жената е намерен днес до пречиствателна станция в Батановци на пътя Перник-Радомир. По-рано днес полиция и жандармерия претърсваха района в широк периметър. В тази посока за последно е засечен телефонът на жертвата.  

Приятелите на Алена са я познали по дрехите, с които е била облечена. Предстои изготвянето на ДНК експертиза. Районът на зловещата находка е отцепен. По случая работят криминалисти от СДВР и Националната полиция. Следствени действия има и в жилището й в София, където е живеела през последните месеци. 

Във фейсбук приятелите й вече споделят тъжната новина. Един от тях е хореографът и танцьор Атанас Месечков. Освен с вино, Алена Щерк е преподавала и танци. Заради изчезването й е било отменено събитие, насрочено за днес. 

 

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    29 Май 2022 18:13ч.

    Барутна смес: вино, танци, ИТ, съпруг Спига от Коста Рика. И накрая труп в тъжното сметище в Батановци. Щерк, рядката фамилия на убитата, има и ръководителят на постоянно представителство на България в Женева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    30 Май 2022 1:50ч.

    Вероятно е Щеркова, от Щерка. Но нали прогресивните са хора на света, та "ова" е твърде Източно и Българско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    29 Май 2022 18:18ч.

    Лявата ноздра на следовото куче вадушва загадъчния мирис на биткойни, а дясната на снежнобял кокаин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новие "болгари"

    29 Май 2022 20:35ч.

    Накрая Виктор Спига да не излезе някой Вихторь Шпъйгаль от Винниця или Каменец-Подольский.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиро Ст. Кирофф, старши йорист с две виши

    29 Май 2022 22:02ч.

    Ако се съди по всичко написано в детайли може би става дума за сюжет от неизвестен роман на Агата Кристи, действието на който се развива в някаква тъмна балканска страна....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психо диавационен експерт и сертифицирган Сексуален антрополог

    30 Май 2022 8:24ч.

    По новите постулати за разликите при видовете полови различия, за щерк се счита мъжки род на думата щерка. Можете да кажете: Иимам две щерки и един щерк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления! Изключително точно наблюдение, улавящо динамиката в лингвистичните норми и парадигми! То носи оплодителната сила за благодатния чернозем на социалноезиковите конструкти.

    30 Май 2022 17:57ч.

    Безусловно посява в него семената на стотици дисертабилни тезиси. Апропо, стотици са вече наблюденията за навлизане на дублетна форма на щерк-щерка. Тя преобладава в славянския езиков ариел. Засечен е и нов дублетен конструкт син-синина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колеги от БАН докладват за зачестило навлизане на конотацията син-синина.

    30 Май 2022 18:00ч.

    Тя все по-често се наблюдава в ежедневния езикооборот. Например, не е рядкост да се чуе: "Имам син, а наскоро се сдобих и със синина", сиреч дъщеря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи