Откриха седем тела, заровени в гора край София, задържан е погребален агент

Откриха седем тела, заровени в гора край София, задържан е погребален агент

По информация на NOVA заподозреният е признал за 50 незаконни погребения

Откриха седем трупа, заровени в гориста местност край София. Става въпрос за село Клисура в район Банкя. МВР потвърди, че се работи по мащабна схема за нерегламентирани погребения. По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. 

От МВР потвърдиха, че по случая има задържан - 51-годишен погребален агент. По първоначални данни той извършвал погребенията, вместо да кремира телата. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок до 72 часа. По информация на NOVA задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.

Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя. 

Текат следствени действия, образувано е и досъдебно производство. 


Източник: NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

  • Rattrack

    25 Май 2022 11:24ч.

    При този скъп ток какво може да очакваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    25 Май 2022 11:58ч.

    Интересно! И в смърта си човек не намира спокойствие - капитализъм!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus Хората трябва да се погребват, не да се горят!

    25 Май 2022 16:30ч.

    Какъв е смисъла да се гордеем с древната си държава и култура, ако вместо да научим по-некултурните, ние се учим от тях! Погребването има духовен смисъл, но дори човек да не го разбира, поне нека се довери на предците си по този въпрос. Не може всичко да е мода и все да се възприема по-лесното и безотговорно поведение. Време е малко достойнство и чест да запазим пред нахлуващото невежество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи