Отказът на Макрон да заклейми "геноцид" в Украйна наранил Зеленски

Отказът на Макрон да заклейми "геноцид" в Украйна наранил Зеленски

Френският президент Еманюел Макрон обясни в сряда, че не е "сигурен, че ескалацията на думите ще послужи на каузата", докато американският държавен глава Джо Байдън обвини Владимир Путин в извършване на "геноцид" в Украйна.

Отказът на Еманюел Макрон в сряда, 13 април, да заклейми "геноцид" в Украйна от руската армия е "много нараняващ", оплака се украинският му колега Володимир Зеленски, пише "Фигаро".

„Ако са истина, подобни думи са много нараняващи за нас“, каза Володимир Зеленски на съвместна пресконференция с полския, литовския, естонския и латвийския държавни глави, които вчера посетиха Киев. „Ще направя всичко възможно да обсъдя този въпрос с г-н Макрон днес. Ако не, то утре, когато намери време“, добави Зеленски.

По-рано в сряда Еманюел Макрон реши да не използва термина "геноцид", който използва американският му колега Джо Байдън, за да обвини руския президент Владимир Путин за действията му в Украйна.

„Бих казал, че Русия едностранно започна брутална война, че сега е установено, че военни престъпления са извършени от руската армия и че сега трябва да се намерят отговорните за тях“, заяви Еманюел Макрон. „Това, което се случва, е лудост, невероятно брутално (...), но в същото време гледам фактите и искам да положа максимални усилия за спирането на тази война и възстановяването на мира, така че не съм сигурен, че ескалацията на думите служи на каузата", добави френският президент.

Говорителят на украинската дипломация Олег Николенко реагира бързо и заяви пред информационната агенция Интерфакс-Украйна, че позицията на Еманюел Макрон е "разочароваща".

 

 

 

 

 

Коментари

  • Не се халосвай

    14 Апр 2022 17:04ч.

    Айде халосия де. Нали Макрон е пред избори. Зеленски какво иска, да гледа как Льопенката се прегръща с Путин ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Апр 2022 17:08ч.

    А не се ли усеща Зеленски, че с изхвърлянията си може да е причината за това поведение на Германия и Франция? Не се ли усеща, че ако продължава да се държи като сърдито разглезено дете, скоро ще бъде отбит от всички? Не се ли усеща, че става малко нахален, леко казано? Не стига, че му помагат и още нищо не са му поискали, но и това му се вижда малко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    14 Апр 2022 21:22ч.

    Тоя пич е актьор и си знае работата. Накара света да го смята за рицар и герой, а Путин за звяр, какъвто си е впрочем. Украинската пропаганда направо разгроми путинската. Навсякъде по света путинофилите сте стотици пъти по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hexagon

    14 Апр 2022 17:35ч.

    Франция винаги се бори за свои хора, попаднали в плен или заложници. Винаги ! Ако трябва - и пари плаща, и всичко прави тихо и дискретно. В момента под Азовстал има и френски военни ! Нима Зеленски си въобразява че Макрон ще увеличи риска за тях с непремерено говорене ? ? И то преди балотажа ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Апр 2022 18:05ч.

    ГЕНОЦИДЪТ се обидил, ама за СВОЯ ГЕНОЦИД- НЕ , защото той е демократичен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    14 Апр 2022 20:26ч.

    Две-три дози колумбийско лекарство ще го нормализират и пак ще тръгне от парламент на парламент да досажда на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия от самото начало каза,

    14 Апр 2022 22:02ч.

    че няма да води информационна война. Просто защото нямат средства за нея. Украйна пък - разчита изключително на това. Съветникът на Z. Олесий (Алексий) Арестович, и той много избран човек, е И прочут влогер, който ПРЕПОДАВА уроци по "Манипулиране на общественото мнение" https://www.bitchute.com/video/vXsKZ4ygRruc/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извинения, ТОВА е точния линк

    14 Апр 2022 22:11ч.

    https://www.bitchute.com/video/8pv9kU3kHhqT/ 1. Изплашваме сериозно, 2. После им показваме изходът от ситуацията (присъединяване към нато 3. Подчертаваме принадлежност - "ние сме украинци, умеем да се бием, нас ни уважават по целия свят"... И насърчаване да се бияТ до последния украинец / руснак...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    15 Апр 2022 7:38ч.

    Колко чувствителна и ранима душа бил Зеленски... Липман и Бернайс щяха да се гордеят с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    15 Апр 2022 7:41ч.

    Позицията на Зеленски е проста: знам, че мразите Русия, аз съм кучият си, който може да реализира тази омраза, сега плащате за гяволъка си. Но когато слугата стане много нахален...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи