Отказаха на Зеленски да говори пред Долната камара на Конгреса на САЩ

Отказаха на Зеленски да говори пред Долната камара на Конгреса на САЩ

Зеленски бе посрещнат в Капитолия от лидера на малцинството в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Хаким Джефрис Снимка: АП

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин Маккарти е отхвърлил искането на украинския президент Владимир Зеленски да се обърне към законодателите от Долната камара на Конгреса на САЩ, предаде NBC News, цитиран от "Труд". 

Изданието отбелязва, че решението на Маккарти е заради разцепление в редиците на републиканците, значителна част от които са за намаляване на подкрепата за Украйна. 

Зеленски ще се види с президента Джо Байдън в Белия дом и ще разговаря с американските военни лидери в Пентагона.

После ще се срещне с лидерите на ръководената от републиканците Камара на представителите и членовете на комисията по национална сигурност в долната камара на Конгреса преди да участва в закрита сесия на пълния състав на Сената на САЩ.

Основната цел на украинския президент е Америка да продължи да финансират украинската армия. 

Междувременно Полша обяви, че спира доставките на оръжие за Украйна. Премиерът Матеуш Моравецки заяви, че страната ще се съсредоточи върху собственото си въоръжаване. 

Информацията идва няколко часа след като Варшава извика украинския посланик в Полша, за да протестира срещу думи на Зеленски пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. По думите му е притеснително как приятели на Украйна в Европа имитират солидарност, "като превръщат зърното в трилър". 

Напрежението между Киев и Варшава ескалира заради полската забрана за внос на украинска селскостопанска продукция.

 

 

Коментари

  • Не се надявайте

    22 Sep 2023 0:37ч.

    Оръжейната и финансовата помощ за Украйна от САЩ и Полша няма да спре. Три дни след деня на изборите никой в Полша няма да помни скандала с украинското зърно. Но никой във Варшава и в цялата страна няма да забрави ежедневните призиви на руските националисти за атаки с ядрено оръжие по Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 0:51ч.

    Т.е. напълно нормална предизборна ала бала в стил наш Киро. Що пък да не ги излъжат избирателите? Нормална демократична процедура. Интересното е друго- получава се че полските избиратели са антиукраински настроени и трябва да ги забаламосат за да могат след изборите Качински и сие пак да помагат на Украйна. Или не е така? Тайна велика ест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надяват се горките на чудо вече

    22 Sep 2023 1:00ч.

    А всъщност както казваше др. Ромни това са най- добре инвестираните 5 % от бюджета на Пентагона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дуда отрече, че Полша спира оръжието за Украйна!

    22 Sep 2023 5:09ч.

    "Думите (на Матеуш Моравецки) бяха изтълкувани по възможно най-неправилния начин ... Според мен министър-председателят имаше предвид, че няма да прехвърлим на Украйна новите оръжия, които в момента придобиваме за модернизиране на полскато армия", обясни Дуда пред телевизия Те Фау Ен 24. "Ние не прехвърляме повече никакви оръжия на Украйна, защото ние самите се въоръжаваме с по-модерни оръжия", заяви Моравецки пред полската частна телевизия "Полсат" относно военната и хуманитарната подкрепа на Полша за Украйна въпреки конфликта за украинското зърно. Моравецки също така поясни, че военният хъб, разположен в град Жешов, в югоизточната част на страната, през който преминава западна техника за Украйна, функционира нормално! ----------> https://dnes.dir.bg/svyat/duda-otreche-che-polsha-spira-orazhieto-za-kiev-premierat-bil-pogreshno-razbran

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    22 Sep 2023 0:43ч.

    Помотросили и бросили, как викат в Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кинули?

    22 Sep 2023 0:50ч.

    Ей ви го пророчеството https://www.youtube.com/watch?v=o5NH2yKhl1M

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре тия

    22 Sep 2023 0:59ч.

    с укрофлагчетата да ни преведат горната песня. А, мишоци? Шпрехате ли на мова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едничката радост на путлеристите тези дни беше да се наслаждават как се карат Полша и Украйна, но вече им свърши хубавото време:)

    22 Sep 2023 1:08ч.

    Полша и Украйна се разбраха за компромисно решение по спора за износа на украинското зърно. Следващите преговори ще се проведат в близките дни, отбелязва украинското ведомство. По-специално Полша ще проучи украинския експортен план и ще представи своите предложения към него ( https://minagro.gov.ua/news/mikola-solskij-proviv-rozmovu-z-robertom-telusom ). А путлеристите толкова се радваха от напрежението между Полша и Украйна, че започнаха да дават Полша като пример за подражание в противопоставянето на вноса на украинска земеделска продукция в България. Сега, след добрата новина, да започнат да визмат хапчетата си за кръвно:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 1:12ч.

    Т.е. Украйна клекна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решението е взаимноизгодно за всички страни

    22 Sep 2023 1:34ч.

    Както се очакваше, Полша ще продължи да спира продажбата на зърно в самата страна, но ще способства за транзита му. Словакия също се съгласи да свали забраната при условие за създаване на система за лицензиране. А Украйна от своя страна е готова да отзове иска си в СТО , съобщава Министерството на селското стопанство на Словакия. И остана само Унгария, като най-вярната рашистка подлога да си сърба кашата:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Литовският президент: Украйна и Полша трябва да решат бързо спора заради общата цел

    22 Sep 2023 1:53ч.

    Явно литвийският президент е посредникът в разрешаването на временното неразбирателство. Президентът на Литва Науседа Гитанас е провел срещи поотделно с президентите на Украйна и Полша в Ню Йорк, за да обсъдят опростяване на процедурите за транспортиране на украинско зърно през Полша и за увеличаване на транзита през Литва, като по този начин се намали натоварването. Литовският държавен глава Гитанас Науседа коментира ситуацията така: „Разногласията между Украйна и Полша трябва да бъдат разрешени възможно най-бързо поради общата, най-важна цел – защитата на Европа срещу агресивната експанзионистична политика на Русия.(...) Трябва да се намерят решения, защото по-нататъшното задълбочаване на кризата би било безотговорно“, пише литовското издание LRT. Науседа подчерта, че не става въпрос за сигурността на отделни страни, а за целия регион и дори за континента. Той добави, че разногласията само помагат на руската пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 2:37ч.

    И къде е новината? Транзита никой никога не го е спирал. Спира се вноса в Полша, Унгария, Словакия и засега до края на септември в Румъния. Става въпрос транзита да не остава на вътрешния пазар. А при нас става въпрос че отвориха вътрешния пазар. Ако можеш да разбереш за какво става въпрос все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мършата

    22 Sep 2023 2:47ч.

    и тук е активиран. Вече му треперят пръстите къде да пише :P

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    22 Sep 2023 10:46ч.

    Ами страх го е човекът, kато знае какви ги е говорил. Да не мислиш, че нашите не ги е страх?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 1:11ч.

    Не е по темата, но има нещо общо - "Украйна може да ни удави с евтина продукция. Това ще е национална катастрофа Минчо Афузов: Българската държава е пасивен наблюдател на убиването на родното производство" - https://epicenter.bg/article/Mincha-Afuzov--Nyakoy-da-e-motiviran-da-vzema-takiva-antinatsionalni-resheniya-v-darzhavata/327046/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    22 Sep 2023 1:22ч.

    Ще пропусна да чета как страна във война ще ни удави в евтина продукция. Явно бизнесът ни не става, трябва да назначим друг( обзалагам се че за милионер ще се явят повече кандидати, отколкото на обява за общак на минимална)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 1:33ч.

    Жалко. Не е лошо интервюто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    22 Sep 2023 1:38ч.

    Самата идея че най-корумпираната страна във война ни е конкурент вече обезсмисля всякакво четене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    22 Sep 2023 1:36ч.

    ...но във вторият случай все пак има шанс кандидата да си разбира от работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърт Анонимър

    22 Sep 2023 1:58ч.

    американски са украинските зрънца та и ГМО са, Орбан го каза в прав текст, нашите плужаци мълчат, заповед изпълняват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шалом

    22 Sep 2023 3:24ч.

    Господарите вече нямат вужда от него. Милиардите му скоро ще останат сираци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    22 Sep 2023 14:37ч.

    След като ООН и Конгреса на САЩ го отсвириха, Сопола Зеленски цъфна в Канада! Ще се плюнчи пред федералният им парламент и ще събира украинските емигранти 4 до 6 поколение там за да проси пари и от тях, също ще търси млади канадски-украинци които да умират за него. Слава на Наркомана, жалко за държавата която унищожи и народа който изби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    22 Sep 2023 21:11ч.

    Това не е никаква новина! Всичко си е по старому! Просто идването на Зеленски съвпадна с разглеждането в съда на далаверите на Байдън - младши. Не искаха демократите да наливат масло в огъня. И срещи имаше, и обещания имаше! Украинското шоу продължава, споко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никита

    23 Sep 2023 1:27ч.

    Магаренко е в траур заради украинската "маймуна, която си играе с граната". Иска да е като нея. Не приели любимеца му както трябва в кравария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи