Отговор на посолство на Украйна на статията на БТА „Десетки хиляди украинци в наборна възраст бягат от страната си, за да не отидат на фронта“

Отговор на посолство на Украйна на статията на БТА „Десетки хиляди украинци в наборна възраст бягат от страната си, за да не отидат на фронта“

Украинската посланичка

Ползвайки предоставеното от БТА право на отговор Посолството на Украйна  иска да подчертае, че в условия на хибридната война на русия срещу Европейския Съюз и колективния Запад, информационните и психологически атаки остават важен инструмент на престъпния руски режим и държавата терорист.

Фокусът на руската пропаганда на сегашния етап, когато руската армия навлиза във фазата на позиционна война, е върху дискредитирането на Украйна, подкопаването на имиджа и бойния дух на украинците, които защитават държавата си. Целта й е поддържането на песимистични и деструктивни нагласи не само в Украйна, но и по света.

Отделните статистически факти, описани в статията, по никакъв начин не корелират с титаничните усилия на украинския народ, който вече 640 дни защитава страната си от руската окупация и унищожение. Украинските граждани, жени и мъже, отбраняват  и освобождават  суверенната територия на Украйна, в рамките на признатите от международните  партньори граници към 1991 г.

За възстановяването на националния суверенитет и териториалната цялост, което е определено в Конституцията на Украйна, се борят не само военни, но и студенти, лекари, адвокати, спортисти и актьори. Сред защитниците са над 60 000 жени, които служат в редовете на Въоръжените сили на Украйна. След 24 февруари 2022 г. повече от 2,5 милиона украински граждани се върнаха в Украйна. 

Военното ръководство планира всички операции, поддържа хора и нападателен потенциал. Силите за отбрана на Украйна действат премерено и максимално ефективно, унищожават вражеска бойна техника, логистика и личен състав на противника. 

През последните месеци с помощта на международни партньори Украйна спечели редица важни победи: възстанови „зърнения коридор“, причини поражения на руския флот, започна да освобождава левия бряг на Днипро и постигна напредък по въпросите на европейската и евроатлантическа интеграция. На последната среща на Рамщайн 20 страни от НАТО се обединиха в нова коалиция за наземна противовъздушна отбрана за Украйна, водена от Германия и Франция.

В отговор на това кремъл продължава да създава дезинформацията, фалшификатите, терора и изнудването.

кремъл подготвя нова зимна кампания на терор срещу целия украински народ – пореден опит за унищожаване на инфраструктурата на Украйна през зимния период. През последните няколко дни русия извърши няколко мащабни ракетни атаки и масирани атаки с ударни дронове, сплашвайки предимно мирни жени и деца в градове и села, разрушавайки апартаменти, къщи, училища и детски градини, опитвайки се да им отнеме вода, светлина и топлина.

След като загуби вече над 300 000 души личен състав, руският престъпен режим не спира да се опитва да излъчва фалшивите си наративи, че Украйна има „вина“ за това, че русия я е нападнала.

Пълното игнориране на причинно-следствената връзка, подмяната на понятия и факти няма да помогнат на режима в кремъл да се представи за „миротворец“ след направените престъпления и кръвопролития в Украйна. Всички престъпления на руската федерация срещу украинския народ се документират и възстановяването на справедливостта е съвместна задача на международната антипутинска коалиция. Както и съвместната задача на демократичните страни по света е да се спре агресорът и терорист и да се гарантира спазването на международния правен ред за връщане на мира, което е основната задача на Формулата за мир на президента на Украйна.

Ползвайки се от случая Посолството на Украйна иска да искаже големи благодарности на Република България и българския народ за всестранна подкрепа на Украинска държава и украинския народ в продиводействие срещу въоръжнна агресия, в политическо, финансово, отбранително и хуманитарн измерение.

(Текстът е публикуван без редакторска намеса. Русия и Кремъл са написани с малки букви в текста на украинското посолство  - бел. "Гласове")

Източник: БТА

Свързана статия: Десетки хиляди украинци в наборна възраст бягат от страната си, за да не отидат на фронта

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • без имена

    27 Ное 2023 13:41ч.

    Тази от писане на отговори няма време да си смени пеньоара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    27 Ное 2023 16:32ч.

    И аз винаги пиша русия с малка буква.Браво на сайта, че дава думата на украинското посолство , което честните хора в България уважават и почитат, защото честните хора винаги са на страната на жертвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатаната Байдън

    27 Ное 2023 16:42ч.

    И аз винаги пиша окрайна с малка буква.Браво на сайта, че дава думата на украинското посолство , за да видим какви к.рви слагат окрите за посланици, и за да могат мислещите хора да видят как правят пропаганда западните нацисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жертва на укро-нацисткия и юдео-фашистки режим на Киев

    27 Ное 2023 16:42ч.

    са гражданите на измислената и изкуствена държава "Украина", които от февруари 2014 г. са в ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, в резултат от юдео-фашисткия и укро-нацистки преврат в Киев, реализиран с помощта на САЩ и на такива уж приятелски на украинците държави като ФР Германия и Франция. През 1991 г. УССР имаше население от 52,4 милиона души, а в резултат на гражданската война и на предхождащата я уж "независимост" и уж "демокрация", днес населението на Р. Усрайна е от порядъка на 20 милиона нещастници за пушечно месо на киевската хунта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    27 Ное 2023 16:47ч.

    Защо ли не й вярвам ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 16:47ч. Възможно е да си слушал съветите на Арестович

    28 Ное 2023 10:37ч.

    (още преди да го освободят като съветник на Zеленски), когато съветваше Z. че "тяхната 'игра' е да продължават да лъжат, да казват всеки ден на украинците - браво, вие сте много смели, и нищо, че цялата държава може да бъде изравнена със земята, нищо, те ще платят геройски тази цена за членството си в НАТО!!!" Арестович беше същисал западните анализатори с безумието си и с тези съвети как да се манипулират мозъците на украинците...(https://www.bitchute.com/video/KapfUI4i392c/ ) А ето и още от Арестович за цената на членството в НАТО: (https://www.bitchute.com/video/Pdk5aOfVcDie/ )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    27 Ное 2023 13:44ч.

    Украинският телевизионен канал "1+1" излъчи писмено съобщение на МО на Украина в което се заявява :" МО на Украина съобщава ,че по време на пълномащабната война са загинали и пропаднали без вест 1 126 625 военнослужещи на ВСУ". Текста е пуснат по време на предаване съобщаващо ситуацията на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    27 Ное 2023 15:12ч.

    Мъчно ми е за тези млади хора , както и за тези от руска страна. Славянски , братски народи бяха изправени един срещу друг от престъпния , терористичен американски режим. Нека този грях лежи и върху украинския им "президент" и върху нашите продажници превърнали страната ни в склад за смърт с подарените оръжия за тази война. И нека всеки спре да използва името на българския народ за парцал ,с който иска да си избърше кървавите ръце !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    27 Ное 2023 20:14ч.

    И на мен ми е мъчно за загиналите, но тези народи никога ,ама никога не са били братски.И това се отнася преди всичко за украинците - те никога не са обичали руснаците. Не знам дали е комплекс от по - големия брат или шовинизъм, но още Н.В.Гогол говори за това . Аз лично не приемам войната, но според мен друг вариант нямаше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Ное 2023 3:02ч.

    тези народи никога ,ама никога не са били братски.И това се отнася преди всичко за украинците - те никога не са обичали руснаците. Жорка, ама иначе пък как са обичали поляци, евреи, румънци, унгарци и българи - хабер си нямаш. Такава любов е била, че чак германците през 2-та световна са се чудили и маели. Пък ако не вярваш питай ромето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престъпен е киевският режим от 2014 г.

    27 Ное 2023 13:50ч.

    дошъл на власт в резултат на кървавия държавен преврат в Киев, извършен от укронацистите бандеровци, начело с юдаистите фашисти от сорта на Яценюк и "Десен сектор". Престъпен беше режимът на поРОШЕНко, престъпен и е юдео-фашисткия и укронацистки режим на измамника от хазарски баща и руска майка - Зеленски, който обеща да спази Минските споразумения и да възстанови правата на руснаците в Украйна, но излъга и с враждебните си действия срещу Русия и срещу народите в Украйна провокира намесата на Руската федерация в ПОДПАЛЕНАТА ОТ ФАШИСТИТЕ И НАЦИСТИТЕ В КИЕВ, през февруари 2014 г., ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Ное 2023 17:38ч.

    това им е работата на юдеите . Да финансират революции, преврати и войни, в които гинат християни и мюсюлмани, а и будисти по време на ядрения холокост в Хирошима и Нагазаки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    27 Ное 2023 13:53ч.

    Докато тая кифла съчинява небивалици, руснаците взеха най- укрепения район на Авдеевка - Коксохимическия завод, и ж.п. подхода вкл. станция Ясиновитая-2. ВСУ се оттегля към покрайнините на града, а в самия град е изтеглена тежката техника, както и щаба на ВСУ ,командващ отбраната. От Север към града ,позиция по позиция също настъпват руски части. Неизвестен е все още плана- котел или щурм на града. Според някои източници ВСУ разполага още с около 15-20 хиляди войници в града, но опасността от котел е доста реална. Самия град е с дължина около 10 км. по протежение на ж-п-Линия и две промишлени зони. Едната е под контрола на РФ, а другата е Стъкларския завод, на Север. Падне ли тази зона , ВСУ са обречени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Ное 2023 13:54ч.

    Стига с тази и нейните "мъдрости". Тя е само посланик и нищо повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    27 Ное 2023 13:54ч.

    Тази и нашият академик са си лика-прилика. БТА цитира BBC, но Русия е виновна за статистиката :) Кака Лена дали вече не се е произнесла, че в BBC са четирихилядници ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    27 Ное 2023 13:56ч.

    А бе тая, защо на всяка снимка е с отворена уста ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GEORGI

    27 Ное 2023 13:56ч.

    БЛАГОДАРИ НА ШАЙКАТА УПРАВЛЯВАЩИ,БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ ГО МЕШИ,НИЕ ПАТКИ НЕ ПАСЕМ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОГЕЙТАЦИТЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво толкова....

    27 Ное 2023 13:57ч.

    госпожата чела ли е в западни вкл американски и британски издания много по хард твърдения за военната безизходица за ВСУ и явното нежелание на болшинството украйнци да бъдат пращани на фронта! Въпроса доколко това е истина ,а не дали трябва да се публикува или не,,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    27 Ное 2023 15:48ч.

    как ще чете, да не си мислите, че знае някакви езици освен...лиз-близ. Затова е и с отворена уста на всяка снимка, няма време да я затвори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    27 Ное 2023 13:58ч.

    ...много неостра е каката с жовто-блакитното халатче... много...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    27 Ное 2023 14:05ч.

    абе, тая откачена ли е, че дрънка такива глупости, или не може да си намери нощен партньор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    27 Ное 2023 14:10ч.

    Дали някой ще ѝ прочете текста? Просто ни омръзнаха с тяхната липса на реализъм и самооценка, с тяхното вечно недоволство към другите, които се осмеляват да мислят по начин различен от техния!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте! Опитах, до второто изречение.

    27 Ное 2023 14:26ч.

    Само плява, зърно няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеев бей ще й покаже 2 и 200

    27 Ное 2023 14:13ч.

    Той е всуе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Ное 2023 14:18ч.

    Баси, колко са жалки тия укри!... Направо да те е гнус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    27 Ное 2023 14:21ч.

    А защо изобщо я отразявате тая...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отделните статистически факти, описани в статията,

    27 Ное 2023 14:26ч.

    много добре описват както мислят мнозинството от украинците за престъпния ви режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Ное 2023 14:28ч.

    Излезе поредно видео с една камара трупове на украински войници. https://t.me/boris_rozhin/104789

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нне на нас,

    27 Ное 2023 14:35ч.

    булка, благодарностите ти си ги отнеси само към продажното ни правителство, не забърквай българския народ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    27 Ное 2023 14:49ч.

    "Фокусът на руската пропаганда на сегашния етап, когато руската армия навлиза във фазата на позиционна война..." --------- --------- --------- Още първото изречение е пълна лъжа. Руската армия ЗАВЪРШВА етапа на позиционната война. Дачков, съгласен съм, че отразяването на тези глупости е унижение за тази медия и читателите. Да не говорим, че първата най-подробна статия в българската преса, описваща "Прозорецът на Овертон" е именно в този сайт през далечната 2016 г - ето това е попадение, а не тъпизмите на тази ограничена жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма украински народ

    27 Ное 2023 14:54ч.

    Това е болката и мъката на такива като г-жа посланичката на измислената и изкуствена държава "Украина", създадена от империите на Германия и на Австроунгария, и от юдео-болшевишката РСФСР на Ленин, с мирния Брест-Литовски договор от 03.03.1918 г., с който новосъздадената Р. Украйна става фактически протекторат на Австроунгария и на Германия - източник на храна и ресурси за техните армии, за победоносно завършване на Първата световна война. От друга страна, новосъздадената от юдео-болшевиките на Ленин РСФСР също има полза от сделката с вражеските империи - Австроунгария и Германия, които са били в състояние да унищожат новата съветска власт. >>>> След поражението на империите на Германия и на Австроунгария в ПСВ и заграбването на новосъздадената държава Р. Украйна от панска Полша, РСФСР води едновременно гражданска и отечествена война с Полша и освобождава Украйна от Полша, като Р. Украйна се преобразува в Украинска съветска социалистическа република (УССР) - неразделна част от създадения на 30.12. 1922 г. Съюз на съветските социалистически републики (СССР). Първият министър-председател на УССР е българският масон Кръстю Раковски. >>>> По онова време на мода е било да се съкращават всякакви наименования, например "Колхоз"(колективное хозяйство). Обажда се една сутрин Ленин на Раковски и му казва "ДУРАК!" Кръстю Раковски се обидил и попитал: почему так товарищ Ленин? А Ленин му отговорил: Ето поздрав - Доброе утро Раковски! >>>> Няма украински народ, защото има около 50 народи и части от народи на територията на измислената и изкуствена държава "Украина" = окраина на Русия и на Полша. До 1918 г. "Украина" е била неразделна част от Русия, защото самата Русия започва своето съществувание от Новгородска и Киевска Рус (862-882 г.). През 1240 г. Киев е превзет и сринат със земята от монголо-татарите, част от които са и българите от подчинената на монголите Волжка България. Мъжете на Киев са избити до крак, а много от жените са заплодени от монголо-татарите. Самият град Киев е създаден от прабългарите на Велика България - от отцепилия се (кий) брат на хан Кубрат. На територията на измислената и изкуствена държава "Украина", съставена от МалоРусия, НовоРусия, Запорожие (запорожките казаци с прабългарско потекло) и присъединените западни територии, в резултат на победоносната за СССР Отечествена война срещу нацистка Германия и фашистка Европа, има единствено украинска нация. Нацията като продукт на капиталистическия/ социалистическия възпроизводствен процес е сбор от всички субекти на територията на дадена държава, които участват в капиталистическия/социалистическия икономически живот, включително и чужденците. Народът се създава в продължение на векове и хилядолетия и се характеризира с общ произход, кръвно родство, един език, една култура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Ное 2023 14:56ч.

    защо украинците доидоха на почивка в българия а не се върнат да се бият за родината си защо укр пенсионери не получават пенсиите си в българия да си посрещат почивката тука

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарно

    27 Ное 2023 14:57ч.

    Елементарни фейсбуски денски номерца - "р"усия и "У"крайна, "к"ремъл и "К"иев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    27 Ное 2023 14:57ч.

    "След 24 февруари 2022 г. повече от 2,5 милиона украински граждани се върнаха..." Обаче над 6,3 милиона не са. https://data.unhcr.org/en/situations/ukraine "Военното ръководство планира всички операции..." Не вярно: "Залужный не предоставил план войны-2024 и должен уйти ..." https://strana.news/news/451432-valerij-zaluzhnyj-dolzhen-ujti-v-otstavku-marjana-bezuhlaja.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е беше време, когато бяха главните

    27 Ное 2023 15:00ч.

    героини и актриси в "Плей бой" баровете. Сега са начело в посолствата. Древни и вечни да бъдат, са обречени в Европа. Скоро и в Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    27 Ное 2023 15:01ч.

    Украинската порноиндустрия страда, докато тази труженичка не работи по специалността си, а играе ролята на "посланичка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 004

    27 Ное 2023 15:05ч.

    Тази статия от укристанското посолство да си я ползват за тоалетна хартия. Вече всеки българин знае истината и никой не се връзва на подобни лъжи. Единствените, които разпространяват дезинформация, са укрите. Не сте никакви герои, борещи се за свободата на народа си. Чисто и просто сте едни лакей на чужди държави, които избиха собственото си население и унищожиха държавата си за кефа на господарите си. Същите, дето назначават плейметки и плейбойки за посланици - само защото слушкат и изпълняват. А наркоманите ги правят президенти или премиери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Усвет

    27 Ное 2023 15:15ч.

    Абеее и на мен да ми кажат по телИвизУра, че доста над милион сънародници са пратени в кланница , не ще бягам а Усвет ще прифанем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    27 Ное 2023 15:45ч.

    Пак е с кимоното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    27 Ное 2023 15:49ч.

    И тази, и отговорът и, и цялата им държава, начело със Зеленски са пълна нелепост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    27 Ное 2023 16:15ч.

    Брей, Брей. Тази Кобилкина какъв го дири в България. Май предназнчението и е специално. Гледам и Бойчето се снима с нея. да няма снимки от соалнята скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    27 Ное 2023 16:27ч.

    Колкото има македонски народ, толкова има и украински такъв. Първото беше измислица на империалистите около Първата световна, второто е съвременна измислица на ционистката дълбока държава, желаеща да раздели и унищожи руския свят. Възмездието се носи обаче със страшна сила! Западът ще се наложи да отговаря за провокираното братоубийство и оттук нататък нищо няма да го спаси от денацификация и децифровизация. Говоря за целокупния Запад, не просто за някаква си глупава покрайнина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • караПрас с Джандбаз

    27 Ное 2023 16:35ч.

    Бандеровската лелка записва ли за секс-масажистки сеанси?! На какви цени и къде са записва?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • како,

    27 Ное 2023 16:39ч.

    Докато сте доброволни лакеи на Запада, не само ние не сме с вас и ви мразим, но и собственият ви украински народ повече не може да ви търпи и бяга от концлагера, в който сте го вкарали. Животът на източните славяни не принадлежи никому другиму, освен на Бога. А вие не служите на Бога, а на мамона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стана ясно кой е “Кимчо” дето пише идиотски коментари във форума

    27 Ное 2023 16:58ч.

    “Той” е тази на снимката. Затова няма нито един негов коментар под тази публикация. Тя е казала всичко, което иска да каже. Вече е усмърдяла сайта и повече не е нужно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че малко ли

    27 Ное 2023 17:02ч.

    и от нашите женоря докопаха/бяха насадени за посланици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно е да осъмнем с нов национален празник

    27 Ное 2023 17:45ч.

    други преди първи петли да си прочетат молитвата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    27 Ное 2023 18:24ч.

    Завиждате и, защото е красива и умна, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Ное 2023 3:11ч.

    Ще и завиждаме ден до пладне. Скоро ще и се наложи ударен труд за да си плати вересиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    27 Ное 2023 19:08ч.

    със сигурност има и дезертьори, и избегнали военната повинност, и всякакви...но накрая остава, че 640 дни украинският Давид се бори с рашистския Голиат, който се облизваше след 3 дни да проведе парад в Киев. А в тази газета лигльовците, които преди година се окайваха от фалшивата новина как в ЕС температурата трябвало да е 19 градуса Целзий вместо стандартните 20 градуса могат да се отдадат на мерака да оплюят всеки, който не е съгласен с рашистката окупация и пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Ное 2023 19:33ч.

    Явно е, че хал-хабер си нямаш от тази война:))))) Какви Давидовци, какви Голиати....Никой не иска да превзема Киев. И никой почти не воюва в момента. Просто им писна и на едните, и на другите. Само натягат пропагандата и шефовете в ГЩ. Знаеш ли колко милиона украински дезертьори има от началото? И то все богати, които се откупиха и избягаха в Европа? Зеленски се опита да застави Полша и Германия да му ги върнат, ама йок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лисицата пред "киселото" грозде, което не могла да достигне

    28 Ное 2023 1:53ч.

    "Никой не иска да превзема Киев", а онези руски командоси, които ги избиха при опита да влезат в Киев и завземат президентството, просто искаха да видят някоя забележителност, както Петров и Чепига в Солзбъри:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Ное 2023 3:13ч.

    "Знаеш ли колко милиона украински дезертьори има от началото? И то все богати, които се откупиха и избягаха в Европа?" Това не е проблем на България, проблем е че цяла Европа, в частност България ги хрантути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Ное 2023 19:38ч.

    Дорогая Олесинка :)))) ето сказка из 1001 ночи. И вьй ето знаете очень хорошо :)))) "През последните месеци с помощта на международни партньори Украйна спечели редица важни победи: възстанови „зърнения коридор“, причини поражения на руския флот, започна да освобождава левия бряг на Днипро и постигна напредък по въпросите на европейската и евроатлантическа интеграция. На последната среща на Рамщайн 20 страни от НАТО се обединиха в нова коалиция за наземна противовъздушна отбрана за Украйна, водена от Германия и Франция." Какъв ляв бряг на Днепър бе моме. Влязоха в село Кринки дето е една улица и сега си пият заедно с русначетата там. Ма е важно как ще издекламираш снесеното яйце, правда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Ное 2023 2:57ч.

    Моме, загубите на престъпния руски режим би трябвало да те касаят много по-малко от многократно по-големите загуби на откровено нацисткия укрорежим. И докато в украйна дискриминират българи, нашите идиоти оказват всестранна помощ на укронацизма. Иначе сексоложката трябваше да е на друго място по предназначение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    28 Ное 2023 4:26ч.

    до 404-само Гундяев има право да размахва пръст на българското президентство, нали? Да си чувал, че когато някой е обвинен в СМИ, има право на отговор? Едно време беше по-лесно за дебилите, казват си клишетата от наръчниците на партийния пропагандист, и всички трябва да замълчат и да се съгласяват.Затова ви е толкова трудно сега:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    28 Ное 2023 5:39ч.

    Тук в квартала виждам десетки млади, здрави украинци със скъпи коли, които очевидно не горят от желание да свършат в мобилните екарисажи на Донбас. И е много интересно, че всичките говорят руски, мовата хич не я кльопат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за кудош от време на време

    28 Ное 2023 8:14ч.

    Пускам укропропаганда по тубата. Вчера попаднах на дълго и протяжно говорене едновременно от някакъв командир под Авдеевка, някакъв пишман "анализатор" и ... Арестович ! Едновременно , сменяха си думата. Естествено най-много говореше Арестович, той е като машина. Тия хора, укрите, чавка им е изпила мозъка ! Те живеят в някакъв свой, паралелен свят, говорят такива уникални глупости - да се смееш ли , да ревеш ли ! https://www.youtube.com/watch?v=jH9queO2Hd0&t=462s Който има време и носи на глупости, да го гледа цялото. Аз издържах до към средата... Основни поанти. Украйна е центърът на света. Украйна спасява Цивилизацията и Слънчевата система. В Украйна се решава съдбата на Вселената и всички очи са приковани върху Украйна. Авдеевка върви да падне, но това всъщност ще е голяма победа на Украйна защото е избила няколко милиона "орки" /разбирай руснаци/ под Авдеевка. Дайте ни още оръжие /американците/, за да стигнем поне до Урал ! Русия се разпада. Украйна печели войната на изтощение... Друг смешен момент, водещият води на чист руски. Арестович също си говори на родния език, руския. Обаче полевият командир - това рошавато младо пишлеме с блеснал поглед, говори на МОВА !! И става така че разговарят на различни езици, едните говорят руски, другия на мова. Кой каквото е възприемал като дете. Най-младият е тотално промит, в мозъка му няма нищо, няма и нормален език освен този измислен полско-руски миш маш... Няма решение с това поколение. Ще трябва да се прекара през екарисажа на Авдеевка, Работино, Клещеевка. И когато Договорнякът раздели остатъците на 404, или Путин трябва да вземе максимално територия /??/, или всеки по своя път !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оправете си правописните грешки!

    28 Ное 2023 8:59ч.

    И неграмотни на всичкото отгоре! Пише се иЗкаже, не иСкаже - за това идеологическо оправдание няма, толкова го можете! Срамота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Phoe

    28 Ное 2023 11:14ч.

    Добре е, че "Гласове" публикува материала без редакция и че уточнява - "Русия и Кремъл са написани с малки букви в текста на украинското посолство". Разбира се, разни анонимни потребители като "дяволът се казва путин" могат да си позволят подобна неща, тъй като в крайна сметка са никои, но няма как това да си го позволи който и да било политик посланник или официален представител на държава. Само това е достатъчно, за да се разбере какво е нивото на украинската посланичка и на всички служители в посолството им. А колкото до написанато в отговора - това си е направо обида за българите. Не сме все пак толкова чак тъпи и глупави. Всеки, който има поне малко ум в главата си и който иска да знае, може да намери информация и да прецени каква реално е ситуацията в Украйна. Има достатъчно клипчета с бягащи от войната украински мъже. Освен това, достатъчно е да се огледаме наоколо, в България има не малко "бежанци" в наборна възраст. И защо ги наричаме "бежанци", а не "дезертьори"? Въпросът е риторичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи