Основната интрига на тези избори е кой ще е втори, смятат социолози

Основната интрига на тези избори е кой ще е втори, смятат социолози

За мен основната интрига е кой ще е втори. Има три партии, които могат да са на второто място. Предвидимостта на тези избори ще бъде ниска, има вероятност и активността да не бъде много висока. Силно се надявам този път да няма цялата шумотевица около изборната технология преди изборите. Това заяви Първан Симеонов - социолог от “Галъп Интернешънъл” в предаването "Денят започва" на БНТ.

"Хората, които са политически ангажирани, и този път ще отидат до урните да гласуват. Една немалка част от хората смятат, че е важно да дадат гласа си", каза Боряна Димитрова - социолог от “Алфа Рисърч”. Според нея, избирателната активност ще бъде малко по-ниска от тази на предходните. "Към момента виждаме едно преразпределение в това електорално тяло, което гласува, но кампанията предстои и може да се покачи броя на избирателите. Големият въпрос остава как да бъдат привлечени неактивните политически избиратели", обясни още Боряна Димитрова.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Никаква интрига няма

    10 Май 2024 10:14ч.

    Всички са със статуквото. Да му мисли народецът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    10 Май 2024 11:20ч.

    ............. и кои ще припикават отвън !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до всяко едно цоци, което пак си изкарва хляба с лъжи

    10 Май 2024 10:15ч.

    Ах, мамините ни златни лаладжийчета. Пак наизлезли с камарите от дежурни предизборни опорки да ни будалкат, че това са избори, а не жалък американски цирк с делегиране на удобни корпоративни назначенци в политическия пейзаж на колонията. Да ви кажем ли за какво сте виновни или сами ще се сетите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически проститутки

    10 Май 2024 10:18ч.

    Ето откъде им идват парите: https://kritichno.bg/analizi/za-stotitsite-milioni/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически наглеци

    10 Май 2024 10:15ч.

    Как кой? При честни избори - Възраждане. При ала-бала с главунчо - Политическите Проститутки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма никаква значение кой ще е втори

    10 Май 2024 10:48ч.

    сглобка пак ще има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ.

    10 Май 2024 10:52ч.

    Социоложката на повикване "Екзакта" твърди, че ... Елена Йончева, Мая Манолова, Калина Андролова, Соня Колтуклиева и Веска Томова няма да гласуват за коалицията НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Galya from the Embassy

    10 Май 2024 10:58ч.

    "В подмандатната на Галя от ПосолствоТО територия вече коли и беси нов главатар - Шиши Пеевски, който дава нареждания и всички останали от сглобката, охотно ги изпълняват“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    10 Май 2024 10:58ч.

    Коцето ще полети на крилете на православната обич и славянска благодетел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

    10 Май 2024 10:59ч.

    „Когато се обърнеш в Народното събрание, като погледнеш ДПС виждаш „Магнитски“, като погледнеш ГЕРБ – виждаш ДПС, като погледнеш „Възраждане“ – виждаш ГЕРБ, като погледнеш ИТН – виждаш ДПС. И като застанеш на трибуната и погледнеш направо и надясно, те все са Делян Пеевски“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факторът «Петров и Боширов»

    10 Май 2024 11:02ч.

    Преде няколко седмици Боко Тиквата, Шиши и Кирчо§Кокорчо, наско Гнома и Мравояд Бойкиев отказаха да спрат рекламата на комара по трибуквените им кабеларки. Следствие на хазартните зависимости се разрастват и фирмите за бързи кредити. Лихварите от фирмите за бързи кредити продават длъжниците си на ДПС, ГЕРБ и ПП ДБ като гласувачи срещу опрощаване на дълговете. Хазартът заробва много българи и разбива десетки хиляди семейства и стотици хиляди съдби. Само в парламента на Галя от Посолството има депутатче с име Хазарта!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симитлиойската булка е без морален интегритет

    10 Май 2024 11:05ч.

    Машинно гласуване? Частна фирма реди изборите Частната фирма “Смартматик” управлява изборите в България за пореден път с машинното гласуване, а институциите у нас нямат пълен контрол върху процеса, защото компанията “Смартматик” е създател и де факто остава владетел на софтуера на машините, коментираха пред “Труд news” IT-специалисти, юристи и експерти по изборни анализи у нас. “Всяка машина може да бъде манипулирана от хора, защото най-слабото звено в една цялостна система е човекът. Винаги има възможност за пробив”, обясниха университетски преподаватели по информационни технологии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    10 Май 2024 11:12ч.

    никаква интрига няма отиваме на нови избори наесен след 9 юни пак ще има сглобка тука няма морал няма чест кои да се хване за кокала другото е битовизъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    10 Май 2024 11:16ч.

    Основната интрига е защо мнозинството българи не искат да гласуват за майкопродавци, неставащи за нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    10 Май 2024 11:54ч.

    Кой, кой ще оторече, че Първанчо е истински чаровник? Дори и отдалеч да зърнеш испанската му брадица с обръснати мустачки си казваш: "Ами това комай е Първан, на граф Глостър от Ески Заара унуката! Умно и трудолюбиво момче излезе Първан". Слънцето още се колебае дали въобще да изгрява, петлите още не са откукуригали, а той милият вече е тръгнал да събира лековити билки за социологическите си прогнозки. Рано ранил, с боси крачета гази росните билки и пророкува преди сакралния изгрев. В неговия наръчник на трансортодоксалния социолог е записан следния съвет: "Кога ще прогнозираш, да станеш много преди изгрев! Да умиееш очите си с мълчана вода! После да търсиш ливада с негазена от самодиви трева. Намерш ли я, гол ще се съблечеш. Търси в ливадето лековити тревки и билки. Помни: розмаринът е за спомен, теменугата - за вярност, копърът за ревнивост и таратор. Гази Първана ливадата, брои милият брадатко овчи и кози барабонки, данните записва, очи притваря като същински мъдрец, па промълвяваи, захапал в уста стърк мента: "Основната интрига е кой ще е втори. Има три партии, които могат да са на второто място. Останалите не могат дори да първи. Предвидимостта на тези избори ще бъде ниска, има вероятност и активността да не еректира". И нещо друго се готви за изрече Първанчо, но внезапно огладнява. Сяда той на мократа тревица, бърка в социологическата си козя торбичка, изважда сухо коматче хлебец, поръсва го със солчица, дъвче бавно и едва преглъща. Не издържа Първанчо и косматата му ръчицата пак в торбицата посяга. Този път вади от нея половин заек по цариградски фарширован със смилянски боб, трюфели и маслини от Тасос. Яде милият, отпива от павурчето бяло мискетче, обърсва в длан брадицата и се радва на мислите, що весело танцуват фокстрот в умната му главица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи