Османи: Преди шегата към Ковачевски Еди Рама беше много остър към България

Османи: Преди шегата към Ковачевски Еди Рама беше много остър към България

Критиката към албанския премиер Еди Рама е безсмислена и некоректна, защото преди да изрече шегата към премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, когото нарече „премиер на бъдеща Западна България”, той е бил много остър към българската делегация в Солун по въпроса със Северна Македония. Това смята министърът на външните работи на република Северна Македония Буяр Османи, цитиран от ТV21, съобщава кореспондентът на БТА в Скопие.

В интервю на албански за предаване на TV21 Османи разказа, че на дебата по време на срещата на върха на ПСЮИЕ в Солун Еди Рама е бил изключително критичен към България. „Разбира се, Албания също е жертва на това (несъгласието на България за старт на преговорите на Република Северна Македония с ЕС) , но ви казвам, че Рама беше открит в критиките си, всъщност той каза неща, които ние не можем да кажем, защото трябва да поддържаме процеса ( на преговорите) жив. Рама не е длъжен да подкрепя толкова силно нашите виждания и всички, които бяха там го видяха, така че смятам, че критиката към него е безсмислена и некоректна”, каза Османи и благодари на албанския премиер за „силната подкрепа”, която той е оказал на Република Северна Македония. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Михаил

    14 Юни 2022 11:04ч.

    Шегата е истина и затова е тази суматоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошко Прошков

    14 Юни 2022 11:29ч.

    А може ли да турим едно вето и на Албания, докато със Сърбия си решат проблема с Косово, щото Сърбия културно и етнически ни е по-близка, а отделно всеки нерешен проблем на Балканите е буре барут? Само питам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    14 Юни 2022 11:30ч.

    Ами шиптърите трябва да се подкрепят един друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еди

    14 Юни 2022 12:27ч.

    Естествено ,че ще е ядосан.Албанската мафия инкасира пропуснати ползи за всяка минута извън Съюза.Да не говорим,че половината македония е пак Албания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи