Още шестима се присъединиха към позицията на 49-те членове на Националния съвет на БСП срещу Корнелия Нинова

Още шестима се присъединиха към позицията на 49-те членове на Националния съвет на БСП срещу Корнелия Нинова

Следвайте "Гласове" в Телеграм
 
Кметовете на Троян и на Пещера - Донка Михайлова и Йордан Младенов също подкрепиха позицията "Да спасим БСП и социалистическата идея!"
 
Още шестима членове на Националния съвет на БСП се присъединиха към позицията на 49-те "Да спасим БСП и социалистическата идея!". Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на Троян и Йордан Младенов - на Пещера. Освен тях днес позицията подкрепиха още Светла Бъчварова от Търговище и Росен Миланов, Диана Ласонина и Добрин Данев от Русе. Така броят на членовете на Националния съвет, които подкрепят позицията вече е 55.
 
"Трябва да кажем: НЕ на политиката, която компрометира социалистическата идея и унищожава авторитета на Партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова! Само с ново ръководство на БСП и с активните усилия на общинските организации ще изпълним отговорната политическа цел – запазване на социалистическата идея и единение на лявото политическо пространство в България! Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно събрание, които са последният шанс за БСП да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на управляващата "сглобка"! Време е за спасяване на БСП!", заявяват 55-те членове на Националния съвет на БСП в позицията си.

 

 

Коментари

  • Отвратен

    22 Март 2024 19:02ч.

    Време е "бунтарите" да се осъзнаят и да престанат с клоунадата, режисирана от станиШеф, добревци и компания! Светът гори, България е обезглавена - без правителство, без патриарх, медии пишат, че се чака касиране на изборите за столичен кмет, а тези се загледали в себичните си интереси. За никаква социалистическа идея не става въпрос, а за егоцентризъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    22 Март 2024 19:04ч.

    Да си излъчат лидер, да излязат с програма, с която да убедят социалистите, че ще направят нещо различно и да се явят на избори. Конгресът е този, който избира председател, а не сбирки за сеир на медии и опозиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    22 Март 2024 19:16ч.

    Има промяна в устава на БСП и избор на лидер става по възможно най-демократичния начин- пряко гласуване от всички членове на партията, а не от групички по интереси създадени на Конгреса. ТОВА Е НЕЩОТО КОЕТО НЕ ДАВА МИРА НА СТАРИТЕ МАЙМУНИ ЗАРАДИ КОИТО БСП ИМА ИМЕ НА ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО И ПАРТИЯ НА МИЛИОНЕРИТЕ. ТОВА НЕ Е ВЯРНО, НО ДОКАТО ДОБРЕВЦИ, СТАНИШЕВЦИ, ГЕРГОВЦИ И Т.Н. ИМАТ ВЛИЯНИЕ ЩЕ Е ТРУДНО РЯЗКО ДА СЕ ПОКАЧИ РЕЙТИНГА НА БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Март 2024 19:41ч.

    Абе то е така, но има едно малко но - кво стана с двата мандата? Просто питам. Иначе и едните и другите са за бой. БСП-то не случи на ръководство. Корнелия даваше надежди, но колаборацията ѝ с Кикитата надмина и предишните погроми. За Станишев и американските бази няма и смисъл да говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посетител

    22 Март 2024 20:02ч.

    Двата мандата ще ги видим. Предстои конгрес, там ще се реши. Нещо друго, от всички политически сили при избори, единствено кандидатите от БСП се явяват само от ЕДИН избирателен район! Председателят - от два. Всички останали се кандидатират от по два района. В това отношение БСП са уникални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактите са си факти.

    22 Март 2024 20:38ч.

    Първият мандат не е първи по това летоброене, щото е почнал преди него. Сиреч от приемането на устава насам Нинова има мандат и половина, и има право да се кандидатира за още един - няма два пълни. Лекетата това много добре го знаят, както и знаят колко ще изкарат на преки избори. Затова лаят по медиите, а не отиват да се кандидатират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • корекция

    22 Март 2024 20:39ч.

    първият ѝ мандат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станко

    22 Март 2024 21:11ч.

    Нинова трябва да остане, за да доубие окончателно тази смешна партия. Никакви нови лидери, никакви нови/стари идеи не могат да я спасят. В случаят разпадът може да доведе до нещо градивно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    22 Март 2024 21:13ч.

    Нито на нинова вярвам, нито на вас - капиталисти-социалисти. Особено пък кмета на пещера, на алкохола и мафията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С казаното за ДОБРЕВЦИ, СТАНИШЕВЦИ, ГЕРГОВЦИ И Т.Н.

    22 Март 2024 23:25ч.

    съм напълно съгласен. А пък НИНОВА е в девствено бяло- за нея всичко е просто бизнес и далавери, както по занимание по-рано, така и като "лидер" на партия сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво делят, незнам

    23 Март 2024 8:27ч.

    Но ако Станишев има пръст, лоша работа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи