Осем убити и най-малко 13 ранени при масова стрелба в Сърбия

Осем убити и най-малко 13 ранени при масова стрелба в Сърбия

Сръбската полиция е блокирала улиците около основното училище в Белград, където се разигра трагедията преди два дни. Снимка: АП

Осем души бяха убити и най-малко 13 души бяха ранени ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде Франс прес, като се позова на съобщения на местни медии. Сръбската полиция издирва извършителя, издигнати са пътни блокади. Стрелецът е открил огън по хора в 3 различни села, пояснява Франс прес.

8 души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък при стрелба близо до сръбския град Младеновац, на около 60 километра южно от столицата Белград, съобщиха държавните медии, информира БНТ.

Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца. Според информациите заподозреният, на 21 години, се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започна да стреля.

Предполага се, че младежът е син на военен. Засега мотивите не са известни, но според медиите в Сърбия стрелбата била предшествана от спречкване, а жертвите са застреляни докато са седели на пейка в двор на училище.

Извършителят е местен жител, за когото споделят, че бил малко странен, но никой не му обръщал внимание. Предполага се, че се укрива в съседното село Шепшин, където е роден.

Стрелецът се издирва от полицията, в региона е обявен план "Вихър". Служители на разузнаването смятат, че той е избягал в Шепшин. Според източници на "Вечерне новости" заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите.

Припомняме, че в сряда 13-годишен ученик застреля 8 свои връстници и охранител в начално училище в Белград, нападение, което шокира балканската страна. През април 2013 г. селянин в същата община Младеновац застреля 13 роднини и съседи.

От днес, 5 май, Сърбия е в тридневен национален траур.

Източници: БТА, БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Мержелее се в тази история ...

    05 Май 2023 8:20ч.

    Дългият Атлантически пръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сто

    05 Май 2023 8:30ч.

    На путинофилите все някой друг им е виновен, я някой американец им срал в гащите, я някой европеец. Тъжна работа са любителите на джуджето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2023 8:51ч.

    Това е както когато ти тролиш с различни никове, ама с едни и същи опорни точки... за да не се разбере от кой център ти плащат, трябва да си промениш почеркът, пък ти нямаш толкуф мозък и така, от километър те разпознават, че и кравешкото от километри се размирисва. Толкова ви е капацитетът ?Първо в Австралия започнаха фалшивите стрелби, отнеха им правото на оръжие и вече никой не "откача", започнаха да прилагат същия метод и в САЩ, но УВИ, само настървиха републиканците още повече, а първата поправка си е стабилна, но методът за създаване на вътрешни проблеми за Европа е добър, пробваха с Русия и тя им секна достъпа, като не може с Русия и Сърбия е Русия, току виж успеят да я вкарат в натото при макетата ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    05 Май 2023 9:54ч.

    Хайде Хайде ,вие пък пуделите на англосаксонските терористи ,сте направо трагични и умствено изостанали и деградирали индивиди .Ама за това е виновен англосаксонският мутирал свят -на джендъри ,содомити ,зоофилистици и третополовио отрепки .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    05 Май 2023 10:00ч.

    Нищо ново под слънцето ,щото от два месеца насам във терористичната държава САЩ се стрелят по улиците все едно е гражданска война .Разни психопати избиха над 50 сет невини граждани .И това не е изключение а всекидневие . Аз лично се радвам когато миризливите кравари се избиват едни други и то със десетки жертви наведнъж .Така по бързо ще изчезнат от този свят като държава .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2023 10:24ч.

    Именно, че там се организират умишлени стрелби и масови убийства, за да им бъде отнето правото на оръжие и самозащита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо се мъти в братска нам Сърбия

    05 Май 2023 8:30ч.

    но да видим!Вучич се опитва да сяда на два стола ала Лукашенко но накрая ще се изтърси на земята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2023 8:57ч.

    Накрая и той ще се гушне при батко си Влади, подобно на Лукашенко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    05 Май 2023 9:25ч.

    Феновете на руский мир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    05 Май 2023 9:38ч.

    Това е много страшно, вчера някъде ми се мярна, че около 700 000 сърби имат оръжие и ако така я карат всеки ден.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бащите на тероризма се осветиха

    05 Май 2023 9:58ч.

    Следващите жертви ще са от тамошните американско и израелско посолства. Божието око не дреме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Май 2023 10:50ч.

    Еми Вучич, ако затвори споменатите посолства барабар с британското - много ядове ще си спести...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    05 Май 2023 10:06ч.

    Няма какво толкоз заразените с евро-атлантическите "ценности" да се възпаляват. От десетилетия в мекката на "демокрацията" се стрелят и разстрелват в училищата и къде ли още не. Сега "случайно" или да, това се пренася и навсякъде другаде. ... Деградацията на вярата за светост на Живота вече е пуснала корени, подпомагана с всякакви анти-естествени извращения и най-вече чрез влиянието над населенията чрез завладяната информационна и развлекателна индустрия от западните сатанисти и най-вече - тарторът им, задокеанският раков тумор с метастазите му по сите земни кълбета. Тогава има ли основание да се чудим, още повече след като пред очите ни се разиграват чудовищни тенденции, безумни действия от вече изпуснатите, продажни политици и дори скорошен ядрен Армагедон, обявяван все едно е закуска на приятели всред природата...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хмм..м, повод за размисъл

    05 Май 2023 11:30ч.

    в два дни масови стрелби. ОПределено това са психично разстроени индивиди. Човек се пита защо са така? Родени ли са така - може би. Преди години имах колега сърбин който емигрира в САЩ, Сан Диего и се сетих как описа средата в Сърбия - например младежта масово избира да слуша нещо средно между фолк и нашата чалга, мрази буквално т.нар. Запад (не че нямат основание).... но това за музикалните предпочитания ме впечатли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи