Орбан: Време е Европа да прати Сорос у дома в Америка

Орбан: Време е Европа да прати Сорос у дома в Америка
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз е запазил единството си и е победил, а американският милиардер Джордж Сорос е загубил и е време европейците „най-накрая да го пратят у дома му в Америка“, предава електронното издание About Hungary.

 

„Сорос лее крокодилски сълзи и макар че това няма да върне парите, които спекулантът е откраднал от милиони хора, семейства и фирми, това дава някакво скромно удовлетворение“, заяви Орбан в отговор на скорошно становище на американския финансист, публикувано на уебсайта за коментари Project Syndicate. „Най-корумпираният човек и мрежа в света“ има основателни причини да бъде разочарован, защото Европа не се е предала и „грандиозният план на Сорос“ е спрян от Европейския съвет, добави министър-председателят на Унгария.

Сега в центъра на вниманието са бюджетните ресурси, фондът за възстановяване и кой има достъп до какво и как, каза той. Орбан заяви, че това, което всъщност е било заложено на срещата на върха на ЕС тази седмица в Брюксел, е кой ще управлява Европа в бъдеще. „Ще се управлява ли Европа от правителствата, избрани от гражданите на държавите-членки и техния съвет, или Сорос ще успее да изгради нова структура на властта?“ – отбеляза премиерът. Решението на Европейския съвет тази седмица беше открито противопоставяне на „опита на Сорос да поеме властта“, категоричен е Орбан.

 

Източник: "Труд"

Коментари

  • Шори

    15 Дек 2020 9:53ч.

    е овладял достатъчно правителства в Европа, да не говорим за международни институции като Европейския съд за правата на човека в Страсбург и Европейската комисия, за да продължи да управлява Европа. Орбан извади късмет с подкрепата на поляците, но дали две лястовички правят пролет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Дек 2020 9:58ч.

    Не е само Полша. И Словения се присъедини. Има и други. По тази начин нема такъв филм да се изключи дадена държава от ЕС защо винаги ще има кой да наложи вето. Наистина Унгария и Полша засега смазват соросоидите......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Службар

    15 Дек 2020 10:24ч.

    Нещата са малко по-сложни, а Орбан се е изразил загадано и с недомлъвки. Но който е в течение знае за какво става дума. Накратко, съвсем в едри щрихи, Сорос наистина няма пълен контрол върху ЕС. Сред самите тъмни сили, които изплуваха на върха на управлението на Света от 2020 има известни противопоставяния, конкуренция. Сорос се стреми да играе самостоятелна игра, която в повечето случаи е в мейн стрийма на т.н. сатанисти и Фамилиите. В идеологически план той няма съществени различия с тях. Противоречията идват на втори план - финансовият. И там дядо Дьорд има едни лоши навици да краде безогледно, вкл. като прецаква други основни глобални фактори. Прецаква ги парично. Тези фактори физически се намират в Лондон. Лондон впрочем е ЩАБ квартирата от която се ръководи Новия Световен Ред, от там се подават командите към подизпълнителите на континента , а така също към Америка. Дядо Дьорд има големи черни точки в биографията си именно спрямо лондонските фактори, там той е персона нон-грата сред службите. Дядо Дьорд е в близки и топли отношения, играе с американски служби. Но не и с британските. Затова за да въздейства на Брюксел той е принуден да го прави през американците. И това работи(ше) добре, но не на 100 %. В момента се гради НСР но с изразен регионализъм. Хората (робите) ще бъдат в нещо като феоди с феодали , и за Европа такива са една от Фамилиите (започващ с "Р" и завършваща на "-шилд") а нейният моментен наместник в политиката е Еманюела Макрон (до 2022 , после ще го сменят) . Търсете неуспеха на Сорос по оста Макрон-Орбан. Видимо като че ли такава ос няма. Ако се вгледате в действията на политиците и (отсъствието на) критики от този към онзи и обратно, оста е очевидна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Re: Службар на 15.12.2020 в 10:24

    15 Дек 2020 10:47ч.

    Виждам, че следиш нещата, затова имам един въпрос. Какви според теб са позициите на Сорос в Давос? От години се създава впечатлението, че решенията за въвеждането на НСР се вземат на срещите на WEF. И както все по-отчетливо се вижда тази година, фактори от WEF дърпат конците на националните правителства (особено видно от изказванията на Трюдо и Борис Джонсън). Решението за поставянето на света в режим на пандемия е взето на една от предходните срещи на WEF. В тази връзка миналата година те си поставиха свой човек на върха на ЕК, респ. на ЕС, защото ЕК реално управлява съюза, а ЕП само узаконява решенията на ЕК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Службар

    15 Дек 2020 11:24ч.

    Решенията не се въвеждат на срещите в Давос. Те се СВЕЖДАТ на срещите в Давос до присъстващите. Там, както се шегуват, едни упълномощени отгоре милардери, обясняват на милионерите, как трябва да живеят бедните. Нали не мислите, че едно време на конгресите на БКП се вземаха решенията , а не в кабинети, кулоари и на дискретни вечери между големите фактори ? Всичко което е видимо за плебса, вкл. Давос, е вече предрешено другаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Re: Службар на 15.12.2020 в 11:24

    15 Дек 2020 11:33ч.

    Така е, прав си. Но взетите в по-тесен кръг решения не могат да разчитат на осъществяване, ако не бъдат подкрепени от силните лобита в Давос и техните интереси. А Сорос не е единственият милиардер там. Затова ми беше питанката, ако знаеш там кой е срещу него и кой с него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    15 Дек 2020 12:00ч.

    Както ВВ Пякин ги подрежда, най-отгоре са... н'екви дрогарета - структурата Глобален предиктор, а отдолу са две, три фракции които се ритат по пищялите. Изпълнителният интернационал си остават т.нар. Банкеро-Сатанисти. По специално обсъжданият тук, го свързват и с онуй "училище" в Лондрата. А то има влияние, на по-ниските нива. Знаковите соросоиди минават задължително през него, а после ги разпределят по съответните "международни" организации и институции. Това най-общо. Общите цели и интереси не изключват боричкания в отделните екипи, даже групирани и дори разделени из континентите. Крайните цели не са предмет за спорове, а само пътищата за реализирането им са. Докато димната завеса са приспивните песни с как имало "теории на конспирациите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    15 Дек 2020 12:08ч.

    Щом някой е в светлината на прожекторите, значи не е най-главната фигура. Това се отнася винаги, навсякъде и за всички - включително и за Сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятският лама

    15 Дек 2020 12:54ч.

    Така е, самият Първоучител е предупредил що за хора са ония, които винаги се кипрят по първите столове на синагогите... т.е. истинският, ако някога излезе пред светлината на прожекторите, значи завинаги е престанал да тъ(р)гува и е навлязъл в ерата на едно вечно забавление, което обаче няма нищо общо с човешки статус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Дек 2020 13:41ч.

    Капитан Кук, прао в десятката ! Другаде, другаде търсете . Eй тези намирате ли в списъците на Форбс а ? The Rothschilds, Morgans, Rockefellers, Warburgs, Kuhn Loebs, Lazards, Goldman Sachs and the Lehmans.... :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Дек 2020 13:51ч.

    Всеки крадец, след като се награби, бяга в САЩ. Както каза Ed Harris във филма Geostorm: "I'm turning the clock back to 1945, when America was a shiny city on a hill, not just a bank disguised as a country." Накратко: Когато Америка не бе БАНКА дегизирана като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Дек 2020 14:09ч.

    Типични пиявици. Османската империя приютява много евреи и най-много по време на Баязид Втори, който приема изгонените от Португалия и Испания. След което евреите изсмукват соковете на Османската империя и я довеждат до фалит. Всички евреи напускат Турция, след като вече е обедняла. Сорос учи в Лондонският икономически университет, специализира се и за благодарност е причината за Black Wednesday, когато британската хазна губи 3.3 милиарда паунда от които Сорос печели 1 милиард.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    15 Дек 2020 14:19ч.

    Харесва ми Орбан все повече - в самата му фамилия е вградено предназначението му - да бъде асенизатор (в името на хората) на най-нова Европа от помиите и фекалиите на богоизбраните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    15 Дек 2020 14:21ч.

    Сорос не се стреми само към пари, както се вижда, той инвестира огромни пари, в промиване на мозъци, т.е. той има кауза. Той е осъзнал това, което е много трудно да се набие в главите на повечето хора, че не всичко е пари, а светът си има духовно ДНК, променя се отвътре навън. Повечето от представите на децата по света са формирани от Сорос, като не той е измислил тези идеи (няма нищо ново под слънцето). Но всеки световен ред се крепи на идеи и доверие, а не на пари, доверието дава властовата пирамида от последователи и това прави да потекат и парите. Така, както в политиката се прокарват политиките, а после финансирането потича с благословията на цялото човечество, което е преди това убедено в смисъла на тези политики. (и който не е съгласен е атакуван отвсякъде) Т.е. човек плаща за това, в което вярва. Затова първо върви промиването на мозъци, а после ресурсите идват в същата посока. Е, за началния капитал, може и да имаме класическия пример как човек си продава душата на дявола, но за да действа един световен ред, той трябва в един момент законно да заработи в желаната посока, със съгласието на мнозинството. Затова на Сорос не може да се противодейства с някакъв хейт по него, а основно с осветляване на мръсотията, която е скрита в самите послания. Без хората да спрат да вярват на тезите му, те не могат да се отърват от това. А за това благородно дело, трябва да помогнат пак хора с кауза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сорос-сорос

    15 Дек 2020 14:33ч.

    Сигурни ли сте, че Сороса е жив? Това което излиза, като изказвания и интервюта от негово име, може да го публикува всеки. По кой канал са го излъчвали на живо в скоро време? Има ли актуални видеоклипове в мрежата, с които можем да се запознаем? Казват, че в момента много от тези, които управляват задкулисието били мъртъвци и скелети облечени в кожа, но имало специална назначена масонска гвардия, чиято задача е да поддържа измамата, че още са живи. Затова бързат и с ваксината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кауза

    15 Дек 2020 14:49ч.

    Сорос има кауза, и това е каузата на кабала. В този аспект той е близък на сатанистите без да е идентичен с тях. На Сорос могат да вярват единици, които са като него. Хилядите соросоиди, които работят за него, вярват само на парите които им дава. "Каузата Сорос" сред 99 % от обикновените хора е абсолютен пейоратив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към поста в 14.33:

    15 Дек 2020 14:56ч.

    Нищо чудно отдавна да е изритан в ада. И не само той. При толкова лъжи, измами и нагли манипулации всичко е възможно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАЗУМЪТ

    15 Дек 2020 15:35ч.

    цру е СОРОС, кой ще спонсорира, субсидира медиапул, и либерални стратегии в българия, навални, дясното и десните политики?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина Андролова

    15 Дек 2020 15:38ч.

    По бств защитаваха соро и соросоидите. Че който ги громи е анти евреин, антиционист, кза шалом българия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • idj

    15 Дек 2020 15:54ч.

    Сорос е дребна цацка, орбан ползва името му като нарицателно както навремето другаря социалист адолф е говорил събирателно за евреите. Други по големи интереси има предвид орбан, не дребен милиардер с ограничено влияние като сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    15 Дек 2020 16:21ч.

    на 15.12.2020 в 14:49 Каузата на Отворено общество е да експериментира с обществото, посредством така наречените социални науки. Сорос и учителят му Попър считат, че обществото се движи от принципи, които според тях са ирационални и недоказани, които причинявали бедите в света. Така те си позволяват да подложат на унищожителна критика и дори изличаване всички принципи, нравствени норми, учения, които човечеството е следвало през всички хиляди ходини от съществуването си. Така те поставят своята човешка логика дори над онова изначално знание и правила, които идват отгоре, особено негативни са към религията, традицията, патриархалния ред, семейните ценности. Този експеримент днес, да се учат децата и цялото човечество да не съблюдава никакви норми, освен временни интереси, нагони, се позовава на тяхната теория. Според тях нищо, което не може да се докаже по емпиричен път, нито пряката полза от него, не е ценно, тук попадат и рода, родината, лоялността, дори любовта. Затова не ми говори, че никой не харесвал Сорос, не е нужно да го харесваш, въпросът е, че хората харесват тези небивалици и се юрнаха да отричат всичките си традиционни норми на поведение, с което започват да заприличват на едни особено диви и хищни животни (да и вечно разгонени).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сорос и учителят му Попър считат,

    15 Дек 2020 17:11ч.

    Възгледите на попър се формират като антитеза и в отрицание на нацизма в германия, проблема е, че си и при него и при много други се предполага една гола вяра,че нещата може да стават само добри, празна вяра в доброто, допуска се едно игнориране на субстанциално долната страна на човешката природа, с др1ги думи наличието на субстанциалното зло у човека. Попер е болезнено вманиачен в добродетелността, подобен напрегнат типаж има в синовете на руските попове преди съветската революция, това е болестно състояние, вяра в абсолютното добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    15 Дек 2020 19:33ч.

    на 15.12.2020 в 17:11 Попър има проблем със самата дефиниция за добро, няма как такава дефиниция да е правилна, когато тя е откъсната от традицията и нравствените норми, които човечеството спазва, откакто свят светува. Както казах, за него зло са много неща, които са за мен и за други хора добро, основният проблем с тези неолиберали е, че искат сами да формулират доброто и злото. А като критерий поставят единствено пряката полза, а човек може да види пряка полза в това да е паразит, безродник, майкопродавец , развратник или предател. Да търсиш само пряката полза е да се превърнеш в животно, то също така вижда само паничката пред себе си или гушата на плячката, която да прегризе. Така че тези хора може да използват думи като добро и корекция на грешките, но виж какво коригират, те коригират свещени норми, които не разбират. Те не приемат, че доброто може да е изначално формулирано по начин, който дори надхвърля възможностите ни да го разбираме и да изследваме всички аспекти. Не случайно точно в общества, където тяхното соросоидно "добро" е на почит, има бум на психически заболявания... значи нещо са объркали. И емпиричните им данни не са уловили някои работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • между Сина и Сион

    15 Дек 2020 21:20ч.

    Попър и той от тоя странен сой - синовете на Сион: https://cont.ws/@KonstantinGlad/1862340

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    16 Дек 2020 8:33ч.

    Сорос изобщо не ме интересува. По-интересно ми е как Орбан, този борец против международния соросоизъм, зае пиедестала на Сталин и Хитлер в различни исторически периоди и различни прослойки по света и у нас. Правилно е отбелязъл един, че Сорос е име нарицателно. Което си е любим похват в баламосването на народите. Масите имат нужда от Водач и идеали. В противен случай ще се пръснат и изпозагубят. Иди ги търси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    16 Дек 2020 13:33ч.

    Капитан Кук на 15.12.2020 в 12:08 Това е вярно, но само в началния етап на битката. Докато злият ум се чувства слаб и знае, че може да бъде хванат и озаптен, той действа в тайно. Но никога няма да пропусне да се развихри, когато се почувства безнаказан, когато смята, че е отстранил най-силния си противник. Ние тук и в България имаме примери с такова разбулване на задкулисия, които години наред са се крили и отричали връзката си с партии, религии, НПО, публични фигури. Но на определен етап от борбата, не е възможно да не се разкриеш, тогава всички под строй излизат да бранят шефовете си и задкулисията си. Това, което остава скрито най-дълго е зловредната крайна цел на задкулисията. Има война на идеологии и там е тайната скрита, тайната и на благоуспяването и на погибелта. Понеже най-трудно хората проумяват какво всъщност ще стане, когато въведат в практика определени идеи, кои задкулисия ще дойдат на власт покрай идеите и какви други скрити цели ще реализират. Навремето, когато комунистите са говорили за равенство и братство, вероятно и християни са им пригласяли, никой не е говорил за концлагери, изтезания, смърт и терор. Нито за възродителни процеси на българи, за да станат македонци. Ето тук е уловката, че дяволът може да се дегизира като светъл ангел и да твърди, че ще носи прогрес и светлина. (антихрист не е видимо против Христос, той ПРИЛИЧА на Него дотолкова, че да заблуди човеците) Никое зло не тръгва с рогата напред и тук са важни пророците, само техният глас, гласът на истината, може да хвърли светлина. Само определен тип хора могат да предупреждават, най-често като "глас в пустиня", докато останалите се прехласват пред всякакви филантропи и учения за братство и прогрес. А борещите се с конспирации, най-често стават жертва на други конспиратори. Когато една сила в света се бори с друга, не винаги едната от тях е по-добра. У нас антикомунистите, някои от които се оказаха соросоиди и национални предатели, добро ли направиха или зло? Орбан, Сорос... не е задължително единия да е прав, като показва грешките на другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТихомирТомов

    16 Дек 2020 16:46ч.

    Еврейско Унгарска главоблъсканица. пропуснат е само предишния наместник Саркози - също евреин от Будапеща ..........................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    16 Дек 2020 16:47ч.

    Сорос сам по себе си е подставено лице. Все през някого трябва да се перат парите и да се лъже, че са дарения. До 2000 година фондаците на жените на президентите и премиерите бяха парадния вход на прането. След поредица скандали постановиха, че НПО ще е формата на влияние и пране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    19 Дек 2020 17:03ч.

    ...ЦРУ НА САЩ - ТОВА Е СОРОС... ...ТОЧКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи