Орбан: Унгария прави преоценка на ролята си в НАТО, тъй като не желае да участва във военна мисия в Украйна

Орбан: Унгария прави преоценка на ролята си в НАТО, тъй като не желае да участва във военна мисия в Украйна

Унгарското правителство прави преоценка на ролята на страната в НАТО, тъй като не желае да участва във военна мисия на Алианса в Украйна. Това съобщи унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радиостанция Кошут. По думите му, в Брюксел тече военно планиране, „работни групи работят върху това как НАТО да участва в тази война“.

Той потвърди, че Унгария не възнамерява да участва в действия на НАТО, които могат пряко да въвлекат страните от блока в конфликта в Украйна и да доведат до пряк сблъсък с Русия. Според него в Брюксел тече военно планиране, „работни групи работят върху това как НАТО да участва в тази война“.

„Унгария се противопоставя на това. В правителството се работи доста, за да се определи как можем да останем член на НАТО, без да участваме във войната", каза Орбан. Той добави, че Брюксел е наясно с това и дори е измислил термина „неучастник“ за Унгария.

Премиерът призна, че подобна ситуация изглежда странна, тъй като с всички резерви Унгария възнамерява да остане член на Северноатлантическия алианс. „В историята на НАТО не е имало много ситуации, в които държава членка толкова открито да се придържа към особена позиция, както прави Унгария сега. Ето защо нейната роля във военния алианс трябва да бъде преразгледана. Нашите юристи и военните работят над това в момента. Този въпрос трябва да бъде решен от унгарската дипломация", заяви Орбан.

В същото време той отново заяви, че Унгария не възнамерява да участва в евентуални действия на НАТО в Украйна. Тя няма да предоставя финанси за това, няма да изпраща оръжия там и дори няма да предоставя територията си за съхранение на оръжия, предназначени за украинската армия. Виктор Орбан обясни, че тази позиция е продиктувана от убеждението, че конфликтът в Украйна не може да бъде решен по военен път, че в него не може да има победител и че той може да бъде уреден само чрез мирни преговори.

Освен това Орбан припомни, че НАТО е отбранителен съюз, който сега никой не е нападнал. Конфликтът в Украйна засяга само тази страна и Русия, каза унгарският премиер. Затова, според него, говоренето за „руската заплаха“ трябва да се разглежда като „маневри на Запада и Европа за подготовка за влизане във война“. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Путин

    24 Май 2024 10:44ч.

    Браво, Орбане! Дай тон за песен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    24 Май 2024 11:37ч.

    Италианците също заявиха, че няма да изпратят нито един войник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе

    24 Май 2024 11:41ч.

    Абе, те и поляците и французите, ама има отдавна редовни (а не наемни) войници там и не просто обучават. Разгледай руските видеа и ще видиш например убити във френски униформи. Но пращат по малко, за да няма голямо народно недоволство, че някои не се върнали, а уж били само в командировка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Членство, но не да се използва за агресия

    24 Май 2024 14:01ч.

    И ограничение на базите малко по-малко. Да се създадат условия за това, нашата армия как да я възстановим с тая мафия у нас, щото щя я пратят посока знаете каква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    24 Май 2024 22:19ч.

    "Италианците също заявиха..." - възможно е да имат по-добра историческа памет от некои други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Божеее

    24 Май 2024 10:48ч.

    Наше рравителство дали някога ще драсне до такива висоти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    24 Май 2024 11:18ч.

    Това, нашенското, не е правителство, а е туземна компрадорска администрация, лично инсталирана от самата Галя от Посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криуце иуи Къука

    24 Май 2024 11:23ч.

    ного фъркати станафте тука ама де прашка де

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Май 2024 11:32ч.

    Ама против това да станем колония на Матушката ти нямаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Май 2024 12:25ч.

    Както аз,например,нямам нищо против да крада никове и да искам да имам небинарна третополова връзка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    24 Май 2024 10:55ч.

    Ужасен и груб човек! Няма капка демократичност и евроатлантизъм в него! Аз съм изплашена и тревожна до дъното на синята си нежна душа! 😭😭❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така работи един отговорен пред народа си държавен водач - обяснява на народа, дава цялата информация от "задкулисието"

    24 Май 2024 11:08ч.

    Защото народът е сила, каквато няма, нито една държавна власт сама за себе си! Браво на г-н Орбан, че информира народа си точно КАКВО ИСКАТ ОТ УНГАРИЯ и от УНГАРЦИТЕ нашите брадъри съюзници, живеещи си преспокойно на 10 000 км от Украйна в далечните презатлантически САааааЩ. Единомислието между народ и власт, (властта възложена от народа), съхранява държавите и народите на държавите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дава цялата информация на народа

    24 Май 2024 16:08ч.

    И у нас имаме хора, които дават цялата информация. Например за сегашната изява по радиото на Виктор Орбан, наш прекрасен журналист е публикувал следния ПЪЛНОЦЕНЕН материал: https://obektivno.bg/orban-v-bryuksel-teche-podgotovka-za-vkarvane-na-evropa-vav-vojna/ Така че информирайте се, и най-важното - гласувайте за партия която се обявява ПРОТИВ войната! Самият Орбан залага на предстоящите избори за ЕП и еврочиновници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с топки

    24 Май 2024 11:15ч.

    оказа се този Орбан. НАТО пък кога са били заплашвани или заплашени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан

    24 Май 2024 11:43ч.

    Разбираме се добре с Израел, ако не си забелязал. Гласуваме заедно с тях в унисон. Гласувах да не спират с борбата с женския и детския Хамас. Случайно ли мога да се опъна на НАТО или може би имам приятели на правилните места?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наште меки Марии няма да гъкнат.

    24 Май 2024 11:15ч.

    Не знам какви ще са последствията. Във всеки случай лоши за "политиците".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надвиснала нова заплаха! 27 май - 1 юни СЗО иска подписите на всичките държави на Планетата за тотално подчинение - пандемия - ограничения - ваксинации - ваксабилети за допуск в собственото ни битие!

    24 Май 2024 11:20ч.

    СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ПАНДЕМИЯТА, за територията на Европейския съюз, трябва да се отложи за след избирането на новия Европарламент на 9 юни!! ... А господата ТЕ - искат да го пуснат за подпис по-рано. „Споразумение за пандемията“, трябва да бъде прието на 77-ма сесия на Световната здравна асамблея, която ще се проведе от 27 май до 1 юни в ЖЕНЕВА! Официално известно като Договор за „Превенция, готовност и реагиране на пандемия“. ... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЗО иска подписи за ново издание на Международните здравни правила

    24 Май 2024 11:23ч.

    Два документа ще бъдат представени на настоящата Световна здравна асамблея за одобрение. Първото от тях е гореспоменатото „Споразумение за пандемията“. ... Второто е - НОВО издание на Международните здравни правила (понастоящем ММСП 2005), които според СЗО „са един от основните международни правни инструменти в областта на международното здравеопазване, въз основа на Конституцията на СЗО“. / основни спонсори на СЗО са фондациите на Б.Гейтс и Дж.Сорос ... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държавите да прехвърлят своя суверенитет на СЗО, т.е. на глобалистките структура зад СЗО

    24 Май 2024 11:26ч.

    „Пандемичното споразумение“, чието разработване беше официално инициирано от Европейския съюз! - малко след причинената от човека пандемия от коронавирус, предвижда задълженията на всички държави, които са го подписали, да прехвърлят своя суверенитет на ръководството на СЗО, т.е. на глобалистките структури зад СЗО. . Съгласно това споразумение ръководството на СЗО, т.е. служители, назначени зад кулисите от световния глобалистки елит, получава правото по свое усмотрение да обявява пандемии и да налага ограничителни мерки по света." ... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Май 2024 11:30ч.

    Ако не дай си боже Унгария се окаже с граница с азиатската кочина тоя ще го обесят начаса самите унгарци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя пък кой го пита

    24 Май 2024 11:33ч.

    Чупката бе, крадец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Май 2024 12:28ч.

    Оставете ме да си заработя центчетата, как се събира за джендър операция, а ? Унгарците харесват Орбан, мен пък ме харесват само разгонени афгански бежанци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държавите подписали "ПС" ще се задължат да го ратифицират законодателно!

    24 Май 2024 11:32ч.

    В същото време държавите, които са подписали „Пандемичното споразумение“, ще бъдат задължени да го ратифицират чрез своите законодателни органи и следователно да признаят властта на бюрокрацията на СЗО над себе си. Ако ръководството на СЗО обяви „пандемия“ (дори ако лекарите в други страни не са съгласни с характеристиките на санитарната ситуация, определени от СЗО), националните държави ще бъдат задължени да се подчиняват на заповедта на СЗО. Де факто ще възникне ситуация, при която глобалистките структури зад СЗО ще получат НЕОГРАНИЧЕНА ВЛАСТ НАД СВЕТА, а самата СЗО ще се превърне в своеобразен наднационален орган на управление. ... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички рубладжии

    24 Май 2024 11:46ч.

    Са антиваксъри и обратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Май 2024 12:30ч.

    Оххх, обърках се и аз като Нов Кмет, забравих да си напиша авторството. Та исках да кажа, че всички евроатлантици са ибрици и обратното...или друго беше....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Член 18 от "ПС" принуждава всички държави към строга цензура!

    24 Май 2024 11:35ч.

    В този контекст трябва да се отбележи, че СЗО, заедно с глобалистите от Световния икономически форум (WEF) в Давос, полага много усилия за борба с „фалшивата информация“ за същността на „Споразумението за пандемията“. За тази цел вече са създадени и финансирани специални структури, чиято задача е да „изобличават” и БЛОКИРАТ НЕЗАВИСИМИ ИЗТОЧНИЦИ на информация, които противоречат на мейнстрийма на СЗО. Член 18 от Споразумението за пандемията принуждава всички държави, които го подписват, да гарантират, че „противодействат и се борят с разпространението на невярна информация или дезинформация“. Например, статията, която сега е пред очите на читателя, не би могла да бъде публикувана, ако към момента на написването й Русия щеше да стане член на „Споразумението за пандемията“. Нужно ли е да обясняваме, че говорим за най-тежката цензура срещу всяка информация, алтернативна на мейнстрийма на СЗО."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    24 Май 2024 11:37ч.

    Орбан ще е новият лидер в Европа, както Тръмп вече сигнализира. Колкото повече се отдалечава от тази политика, толкова повече ще затъва БГ кочината. Без значение какво се харесва на хомопаветниците и подобния планктон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Договорът на България с НАТО за 20 години изтече

    24 Май 2024 11:39ч.

    И ако не се поднови изрично с подписи, този договор може да се скъса и България прекратява членството си в НАТО! ... Обачеее, шефът на НАТО иде в София между 25 и 27 май, тези дни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парламентарна асамблея на НАТО, ще се проведе 25 до 27 май в София

    24 Май 2024 11:43ч.

    Домакин ще е Народното събрание на РБългария! 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации ще участват в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25 до 27 май 2024 г. в София. ...... Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна и приоритетите на предстоящата през ЮЛИ среща на върха на НАТО във Вашингтон."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След 76 години - ковчегът на Фердинанд поема към България

    24 Май 2024 11:47ч.

    На 27 май, ковчегът с тленните останки на цар Фердинанд поема към България късно в понеделник. Това съобщават от католическата църква "Св. Августин" в германския град Кобург, в чиято крипта е положено тялото на монарха след смъртта му през 1948 г., непосредствено до саркофазите на майка му и баща му, пише в.Марица. ... След смъртта му Фердинанд е поставен в т. нар. "пътуващ ковчег", защото предсмъртното му желание е било да бъде погребан в България, управлявана от него в продължение на 31 години първо като княз, а след това като цар. ......... Владетелят, който е обвиняван за националните катастрофи след Междусъюзническата война и Първата световна война, живее в изгнание в Кобург почти 30 години след абдикацията си през 1918 г. Връщането на тленните му останки в България става по волята на неговия внук Симеон Сакскобургготски." ..... Защо ни е всичкият този невиждан тормоз и стрес над главите ни български?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като бие шута

    24 Май 2024 11:47ч.

    На ваш Путьо като Ердоган ще го намразите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти си шута и тебе ще бие

    24 Май 2024 11:49ч.

    Изчезни, плужек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като бие шута

    24 Май 2024 12:35ч.

    Пеевски в неграмотния ми тролски задник, ще трябва да ходя на трудовата борса, дано поне пазач на тоалетните да се цаня някъде.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой мрънка

    24 Май 2024 12:00ч.

    против погребението на Фердинанд в България? Вероятно пръсналите костите на Цар БорисIII.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Май 2024 12:14ч.

    За този Борис III ли става въпрос който забрани на баща си Фердинанд да стъпва в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е и?

    24 Май 2024 21:18ч.

    Няма ги и двамата отдавна. На Луната ли? Опитвам се да разбера как се чувства Симеон Кобургготски. Не казвам Царя, щото комунетата реагират остро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Май 2024 12:14ч.

    2021г Русия с официално обръщение към САЩ и НАТО заяви, че без договор за сигурност сама ще си постигне сигурността. Стигна се до СВО. Путин ясно и точно заяви, пряко участие на НАТО в Украйна = война с ядрено оръжие. Но някои напират и затова Русия и Беларус провеждат учения с тактическо ядрено оръжие. Как ще се развият нещата: НАТО влиза в Украйна, Русия използва тактическо ядрено оръжие, НАТО също използва такова оръжие, Русия използва стратегическо ядрено оръжие и заличава много държави. Въпрос е дали САЩ ще са неутрални. Обикновено така правят и се намесват след като всичко е решено. ПСВ, САЩ се включват след 2 години и 8 месеца, 1 година и 7 месеца преди краят й. ВСВ, САЩ дебаркират в Европа 4 години и 9 месеца след започване на войната, 1 година и 3 месеца преди краят й. Да му мислят европейците, дали искат да живеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Май 2024 13:21ч.

    Бъди сигурен че заради Рига, Варшава, Букурещ, Варна та дори Лондон и Париж американците няма да жертват Ню Йорк, Вашингтон, Лос Анжелос и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Май 2024 14:52ч.

    А Варна за шо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    24 Май 2024 21:08ч.

    Във Варна е координационния център на Нато. Първа цел при война. После ще паднат двата моста на Дунав, Козлодуй.....За една седмица България капитулира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че Варна

    24 Май 2024 21:10ч.

    е пъпът на света, бе. Наивен въпрос. За София не възразявам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи