Орбан: Унгария няма да участва в мисията на НАТО в Украйна. Новото ръководство на ЕС ще е коалиция за война и миграция

Орбан: Унгария няма да участва в мисията на НАТО в Украйна. Новото ръководство на ЕС ще е коалиция за война и миграция

Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин заради мигрантите

НАТО ще има мисия в Украйна. Унгария изключи възможността да участва в нея. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан.

„Постигната е минималната цел. Европейският влак върви към война… Мога да дръпна аварийната спирачка, влакът ще спре и унгарците ще могат да слязат“, каза Орбан в интервю за радио „Кошут“.

Според него „ако звездите се подредят благоприятно, ще бъде възможно да се убеди диригентът и тогава никой няма да продължи“.

„Достигнахме минималната цел, съгласих се с генералния секретар на НАТО, че Унгария ще слезе от влака. НАТО ще има военна мисия в Украйна, но Унгария няма да участва в нея с оръжие, пари или войници“, каза той.

Въпреки това „убеждаването на кондуктора не проработи, той е силен“ и сега „само бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, ако се върне в Белия дом след изборите през ноември, ще може да спре влака“, каза Орбан.

Унгарският премиер описа като "коалиция за война и миграция“ новосформиращото се ръководство на Европейския съюз при потенциален втори мандат на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи ДПА.

В днешното си интервю в предаването "Добро утро, Унгария“ по националното радио "Лайош Кошут“, записано в Берлин, Орбан заяви, че "все по-левичарската“ коалиция на консерватори, социалдемократи и либерали, които имат мнозинство в Европейския парламент, вече е постигнала съгласие по въпроса.

По време на неофициалната среща в понеделник на лидерите на ЕС в Брюксел не беше постигнато споразумение за попълването на водещите позиции в ЕС след състоялите се в началото на месеца избори за Европейски парламент.

"Това обаче беше свирен мач. В ЕС се появи провоенна, промигрантска и антиикономическа коалиция“, заяви Орбан. Според унгарския премиер "ролята на Велзевул“ в изграждането на въпросната коалиция играе лидерът на консервативната и най-голяма в ЕП Европейска народна партия Манфред Вебер. Според Орбан Вебер е "стар враг на Унгария“ в сравнение с който Урсула фон дер Лайен е "дъщеричка на свещеник“.

Според Орбан коалиция от „Веберианци“ ще изпълни „Плана Сорос“, според който роденият в Унгария милиардер Джордж Сорос се опитва да наводни Европа с мигранти, за да лиши европейските народи от тяхната християнска и национална идентичност. „Планът Сорос“ се смята за конспиративна теория, прокарвана от крайната десница в европейски и световен мащаб.

"В Европа се извършва обмен на население, белите, християни, съзнаващи традициите – да ги наречем европейци – стават все по-малко, а броят на внесените мигранти се увеличава“, продължи Орбан.

Орбан каза още, че „Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин". Той добави, че вследствие на миграцията Германия се е превърнала в "пъстър, мултикултурен свят", предаде АФП.

По-късно на 21 юни Орбан ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц.

"Стотици хиляди мигранти са получили гражданство по бързата процедура. Ако сравня тази Германия с Германия отпреди 10 години, тя дори не изглежда по същия начин. Тя вече не мирише по същия начин", каза унгарският лидер.

„Германия вече не е пример за ред и трудолюбие, както беше някога. Това е един пъстър, променен мултикултурен свят, в който мигрантите, които идват, вече не са гости в тази страна", подчерта той.

Миналата година в Германия са постъпили 334 000 молби за убежище - повече от всяка друга страна от ЕС. През 2023 г. молбите за убежище в целия 27-местен блок ще достигнат 7-годишен връх.

През последните 2 години Германия е приела близо един милион бежанци, много от които бягат от конфликти, преследване или бедност. 

Източници: obektivno.bg, "Труд", mediapool.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

 

 

 

Коментари

  • Майна

    21 Юни 2024 16:54ч.

    Айде, Радев! Да те видим ти какво ще направиш на конференцията! Орбан може, а ти не?!!! Що , бе, Радев?! Ти отиваш и то като главнокомандващ .... Айде да те видим след всичките ти приказки , че си пронароден! Нямам търпение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Юни 2024 18:33ч.

    Помоли се на Пеевски палячо и вземи прочети какво е държавното управление в България, че освен да плещиш глупости съм сигурен, че и гласуваш, щото сам си преценяш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Юни 2024 20:29ч.

    Каквото ще да става, ще е скоро- На война като на война !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУУ

    21 Юни 2024 20:42ч.

    А боко тиквата, свинчо или пупудъеба къде са, пудел ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Юни 2024 21:10ч.

    Да, имам право на мнение. Подкрепил и ще подкрепям единствената българска Партия- Възраждане. Един Орбан може , но Радев - не може?! Когато подписа ,че Крим е незаконно анексиран и всичко останало , което изискваха НАТО, Радев имаше служебно правителство. Това беше във Варшава - срещата на ,,Букурещката девятка,, Орбан не отиде и не подписа. Радев е отличник на Пентагона - с характеристика- ,,надежден Воин на бъдещето...,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморският пингвин

    22 Юни 2024 0:43ч.

    слуша САЩ, козирува на САЩ, действа "в синергия с дневния ред на САЩ." Нема лабаво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Юни 2024 16:59ч.

    22.02. 2023г. на срещата беше Радев! ,,Повечето от участниците в Б-9 предупреждаваха за руската агресия от години, но смятаха, че техните предупреждения не се приемат сериозно и се възприемат като прекалено обусловени от предишната история. Но сега гласовете на тези държави се чуват много по-силно - някои от тях припомнят, че са били прави от самото начало. Мнението на всичките девет страни обаче не съвпада напълно. Голямото изключение е Унгария - тя е съгласна да окаже помощ на Украйна, но възразява срещу доставката на оръжия. В Будапеща смятат, че това води до удължаване на войната - дори до нейната ескалация., Тогава Радев подписа, всичко, което изискваха НАТО! ВСИЧКО! Защо?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тримотският пингвин

    22 Юни 2024 0:41ч.

    е бил "в синергия с дневния ред на САЩ."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Юни 2024 17:05ч.

    На последната среща на НАТО - ,,БУКУРЕЩКАТА ДЕВЯТКА,, , Радев ги сучеше някакви , но той Присъства и не се стигна до споразумение само защото Орбан и Словакия не присъстваха ! ( те бяха представени от посланици) Защо, Президента, ти не постъпи като тях?! Защо ???? Ти за мен отдавна предаде народа ! Ходи сега и заявявак ,че БЪЛГАРИТЕ не искат да участват! Длъжен си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Майна е права за президента!

    21 Юни 2024 18:46ч.

    Когато ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев се появяваше публично, обществото започваше да се смее. Той работеше като човек, който развеселява обществения живот с появата си и с думите си. Обичах да го слушам, защото винаги очаквах да чуя нещо смешно, а той всеки път оправдаваше моите очаквания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    21 Юни 2024 21:12ч.

    Партията, която отразява моите виждания и позиция е Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Юни 2024 17:39ч.

    Животът е несправедлив! Докато ние юберменшите си пием биричката на прохлада и гледаме европейското в Украйна изтръгват хохолски човечец посред бял ден от ръцете на детето и жена му.Най-вероятно това човече ще е мъртво след около 30 дни! Толкова живеят тези нещастници. :) https://t.me/boris_rozhin/127540

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Юни 2024 18:08ч.

    Егати уродите! Маскирани шпиц-команди, свалят човека на земята буквално с душене. Само да допълня, че по същия начин т.н. "български елит" презира и мрази българите и точно от това подобно отношение идват опасенията за бъдеща подобна "мобилизация" в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    22 Юни 2024 0:04ч.

    Притеснявам се, че диванния канибал ЗИП, ще бъде баннат и оттук, като навремето от "Сега"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Юни 2024 8:20ч.

    Всеки с малко ум в главата се разкара овреме от партала в който се превърна "Сега".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На вниманието на майкопродавеците от колониалната администрация

    21 Юни 2024 18:08ч.

    Членове на бившето правителство на Словакия са заподозрени в държавна измяна за прехвърляне на самолети МиГ-29 в Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой да е виждал наш МиГ-29 или Су-25 напоследък?

    21 Юни 2024 21:28ч.

    Нещо май зачезнаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Юни 2024 20:58ч.

    „Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин" - Орбан както винаги стреля в десятката. Ама те половината от днешните немци нямат нищо общо с немците от Бундеса и от ГДР-ето. Преформатираха ги. Как го беше казал Бисмарк някога - "Битката при Садова я спечели пруският прогимназиален учител." А сега същите тези учители лапнали кукичката на Сорос работят против белия хетеросексуален "тиранин" и в Бундеса и в бившето ГДР. И успяват. Някакво ускорено превъртане на гибелта на Римската империя. Няма страшно. Новите варвари са вече по местата си. Само че този път те май ще сменят и религията на завоюваната от тях територия, а не като преди 1500 години. Маджарите навремето са спряли османските набези от изток, но този път им играят курвачката и араби и афганистанци ги дебнат от Запад. И немци, французи, англичани и подобните им ги поддържат. Дано маджарите пак успеят. Дано не стане като с Бан Янука и София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имам въпрос

    21 Юни 2024 21:00ч.

    Защо управляващите (който и да дойде на власт) толкова много мразят народа си, че не се интересуват изобщо от неговото мнение? И защо пък тоя народ избира все такива идиоти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе какво избиране ви гони?

    21 Юни 2024 21:34ч.

    Няма избиране. Назначават ги. От Американскоот посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе то...

    21 Юни 2024 21:49ч.

    Каква християнизация в Европа, отдавна е написано, че Бог е мъртъв. Човек има нужда от Бог само когато е в голяма нужда, останалото е във филмите. Ще става, каквото има да става, спасението е за тези, които искат да биват спасявани. На този фон, ислямът изглежда просто по-силният, а Природата животът е за по-силния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Юни 2024 23:17ч.

    Интересно в кое руско село ще завърши живота си тоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Юни 2024 23:55ч.

    Най-вероятно там където нужниците им са в двора. Щото там други няма!? Що не се гръмнеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошето Марков

    22 Юни 2024 0:57ч.

    Унгарците ще слязат от влака, а нас са ни сложили на релсите пред него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    22 Юни 2024 9:07ч.

    Вие сте родени върху релсите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войници -ГЕРБ

    22 Юни 2024 6:45ч.

    Стягайте се да се биете за Тиквата и Шиши. Пък те ще избягат в Дубай да си харчат милионите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма страшно.

    22 Юни 2024 7:46ч.

    Я вижте Испания какво хубаво наследство има от мавританския период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    22 Юни 2024 10:14ч.

    Трябва да се гледа основата на безобразията: Джордж Сорос е роден в Унгария, но е ЕВРЕИН. Сорос наследява родения в Чехословакия Ян Лодвик Хох (по-известен като Робърт Максуел), също ЕВРЕИН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Максуел

    22 Юни 2024 10:25ч.

    беше в добро здраве, като се спомина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Ваньо

    22 Юни 2024 15:22ч.

    Днес,22 юни, е една от най важните дати в историята на Европа! Фашистка Германия вероломно напада Съветския Съюз! Нито дума по нито една от мутрофашистките медии в Булгаристан! Какво и от кого го криете господа и госпожи дупедавци? Кого обслужване?-възраждащият се фашизъм и нацизъм в Европа и в България! Но фашизъм в Европа значи война,в чиито пламъци ще бъдете изпържени и вие, ибрикчии мръсни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи