Орбан: Унгария няма да промени позицията си по политически въпроси, за да угоди на САЩ

Орбан: Унгария няма да промени позицията си по политически въпроси, за да угоди на САЩ

Унгарското правителство знае, че лидерите на САЩ и ЕС ще продължат да го атакуват, но не възнамерява да промени отличителната си позиция по важни политически и социални въпроси. Това заяви премиерът Виктор Орбан на среща, проведена в сряда в град Естергом с депутати от управляващата партия Фидес, съобщава вестник Magyar Nemzet.

По информация на вестника, Орбан е казал, че "Унгария е трън в очите" на западните страни, тъй като днес може да се смята за "най-свободната страна в Европа".

„Противниците на Унгария искат да използват кризата, предизвикана от войната, за да върнат страната ни към ерата на Дюрчани, когато съдбата на унгарците се решаваше в чужбина”, заяви Орбан.

„Тази година има огромни залози, защото империята на Сорос, подсилена от управляващите американски демократи, започва атака като Голиат срещу десните медии в повечето европейски страни и ентусиазираните национални партии, които често политизират без пари”, добави Орбан.

"На нашата граница има ограда и ние нямаме мигранти. Вместо това имаме семейна политика и джендър идеологията не се налага на учениците. Ние не доставяме оръжия за Украйна “, каза още Орбан.

Той предупреди, че лидерите на ЕС искат да лишат Унгария от икономически, културен и политически суверенитет, когато я принуждават да промени начина, по който доставя газ на населението на страната, да допуска десетки хиляди мигранти и също така „да плаща пари на Украйна и да ги приема без обсъждане в ЕС, въпреки че не отговаря на никакви изисквания за това“.

Коментари

 • Пиндостан се подготвя да се изнася от "Европа" и Близкия Изток

  21 Sep 2023 20:34ч.

  В страните, където номерата им минават поради инсталирани предатели във властта, както е с нашите евроатлантически смъртници в София, те подготвят почвата да оставят на Русия изгорена земя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станко Ъ.

  21 Sep 2023 20:37ч.

  Орбан, мъжагата с мъ*е, а не с шикалки като нашите бледи денчовци … Жалки андрешковци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не пипай Андрешко

  21 Sep 2023 21:06ч.

  Андрешко не е алчен за чуждото! Политиците ни днес са импотентни измекяри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  21 Sep 2023 21:35ч.

  сатанистите са световно зло и в момента унищожават руснаците (по-точно мъжкото население) в Украйна и в Русия, принуждавайки ги да се самоизбиват. и наскоро са дали партида прясно напечатани зелени хартийки на дрогираното еврейче да изгради нови гробища за още 1,5 милиона (!) гробове… а мръсниците от КОХОРТАТА на р. радев са щастливи, че изпращат оръжие за заличаване на славянския генофонд, заявявайки, че са US „верни съюзници“ - без изобщо да имат мозък да проумеят, че никоя страна от НАТО няма военна база на амер. земя и сме окупирани колонии...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  21 Sep 2023 23:15ч.

  В Унгария свободен е Орбан и приятелският му кръг. Превзета държава. Друга тема е фашизацията на САЩ и превръщането на бюрокрацията в аристокрация в ЕС. В тоя контекст Орбан е сепаратист(опортюнист) но не и алтернатива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лидия

  22 Sep 2023 0:04ч.

  Да ,ама да си унгарец звучи гордо, а да си българин е унизително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  22 Sep 2023 0:32ч.

  Лидия, да си българин е факт Както и да си мъж. Приемаш го. Не е въпрос ма гордост или срам. Макар че(отчитайки ника)да ви нарека българин или мъж може и да е срамно. Разбирате нюанса, не ли? Да си унгарец и туй да ти е единствена гордост е просто тъжна история. В края на краищата едва ли си имал избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  22 Sep 2023 3:37ч.

  Орбан е политик и мъж на място,откъдето и да го погледнеш.И унгарците са народ на място,щом са го разпознали и избрали да ги води и управлява държавата им в това тъй объркано и нелеко време. Да му мислим ние с безхаберниците,които сме си избрали. Прост народ-слаба държава-повтаряше навремето баба ми... Та кога,викате,ще ги стигнем унгарците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи