Орбан: Унгария и Полша никога няма да приемат промените в Пакта за миграцията

Орбан: Унгария и Полша никога няма да приемат промените в Пакта за миграцията

"Ние бяхме, така да се каже, правно изнасилени. И ако сте правно изнасилен, т.е. принуден да приемете нещо, което не харесвате, как искате да има компромис и споразумение? Това е невъзможно", коментира Орбан. Снимка: ТАСС, архив

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му и Полша никога няма да се съгласят с промените в пакта за миграцията и убежището, които бяха приети от постоянните представители на ЕС в сряда. 

На влизане на неформалната среща на европейските лидери в Гранада той заяви, че първоначалното решение миграцията да се регулира едностранно е било премахнато

"Ние бяхме, така да се каже, правно изнасилени. И ако сте правно изнасилен, т.е. принуден да приемете нещо, което не харесвате, как искате да има компромис и споразумение? Това е невъзможно", коментира Орбан.

Решенията в областта на миграцията се приемат с квалифицирано мнозинство. По повод евентуалното присъединяване на Украйна към ЕС.

"Никога не сме се разширявали със страна, която е във война. Не знаем къде са ѝ ефективните граници, колко хора живеят в нея. Така че е трудно и има много въпроси. Трябва да разискваме това стратегически", каза още унгарският премиер.

Разширяването на ЕС е сред темите, които лидерите ще обсъждат на днешното си заседание. 

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Виктор

    06 Окт 2023 12:42ч.

    Обезлюдена България обаче ще ги приеме и всеки който не е съгласен пак ще му викат блатно създание, орка, путинист и прочие! Надеждата българска се корени в това, че на никой тука няма да му хареса да остане и даже оказват пълна логистика на каналите за мигранти! Но когато се затворят границите, никой няма да избере да се върне в пустинята, в България може и да няма големи социални помощи(които са магнита за мигранти) но поне не е пустиня.... все още!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    06 Окт 2023 13:34ч.

    П.П Днес пак е запалена 1000 декара гора край Хасково(от МИГРАНТИ), докато българете се чудят как да си спрат тока екологично и след това да емигрират... Играта която се играе у нас е кой да дръпне шалтера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Окт 2023 12:55ч.

    ЕС в този му вид си отива, дори по-бързо от колкото се очакваше. Простата акушерка Фон ДЪрТ ЛайНен и импотентния градинар Борел се грижат... А, колкото до Орбан - голям пич, който все повече ме кефи! Жалко, че такива държавници у нас повече не се раждат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро гей

    06 Окт 2023 15:21ч.

    Както казва пияницата Евгений Дайнов - блатни създания са поляците и унгарците и словаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи