Орбан поздрави Путин за преизбирането му: Готови сме да засилим сътрудничеството между нашите страни

Орбан поздрави Путин за преизбирането му: Готови сме да засилим сътрудничеството между нашите страни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е изпратил послание до Владимир Путин, в което го поздравява за преизбирането му за президент и изразява готовност за съвместна работа, съобщи говорителят на унгарския политик Берталан Хаваси, цитиран от агенция MTI.

"Готови сме да засилим сътрудничеството между нашите страни в области, които не са ограничени от международното право. Сътрудничеството между Унгария и Русия се основава на взаимно уважение, което прави възможно обсъждането на важни въпроси дори в настоящата много трудна геополитическа ситуация", казва унгарският премиер.

Орбан отправи своето послание след обявяването на официалните резултати от президентските избори в Русия. Както подчертава ръководителят на правителството, Будапеща е убедена, че "поддържането на диалога е основно условие за скорошно установяване на мир".

Президентските избори в Русия се проведоха на 15-17 март. Владимир Путин спечели с 87,28 % от гласовете. Новоизбраният президент беше поздравен от лидерите на много държави, включително от китайския президент Си Дзинпин, индийския министър-председател Нарендра Моди, саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман Ал Сауд и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Източник: Риа Новости, Известия

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    21 Март 2024 19:03ч.

    Според наш кимчо, станаха двама. Истинският Ким и Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моди, Си...

    21 Март 2024 19:43ч.

    Викаш, те не са интересни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Март 2024 19:51ч.

    Доста е закъснял. Ким и Асад го поздравиха още когато се кандидатира .........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    21 Март 2024 19:25ч.

    Все свестни политически лидери са го поздравили, единствено брък селско-нашингтонската шайка джендърни негодници се цупят като тийнейджъри и не признават очевидното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    21 Март 2024 19:35ч.

    Орбан има топки, браво. Такива бяха унгарците и по време на соца - непослушни. Питам се, ние какви сме. Като ги гледам ППДБ, каква латино-турска сапунка ни спретнаха - истинска бананова република. А сме били навремето 27ми в света по стандарт на живот. Пак бяхме послушни, но живеехме много по-добре от сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега зле ли живееш бе, копейка

    21 Март 2024 19:47ч.

    кореком до корекома, демокрация и отворени граници, а не да ти стрелят в гърба на кльона и да те хапят кучетата вълча порода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • явно си много дърто или просто кретен от лудницата, щом си спомняш за кльоновете с немските овчарки

    21 Март 2024 20:15ч.

    Ти ако си крадец и грантаджия, хората не са. И им липсват някои придобивки от соц-а, които днешната дебилна система не може да им осигури. Например образование и здравеопазване на високо качествено ниво. Не говорим за индустрия (отдавна затрита) и селско стопанство (без перспективи на местно производство) - днес мааш пластмасови домати, 30-годишно замразено свинско от майната си и всякакви гмо зеленчуци, обилно напоени с нитрати, и бъкани с пестициди. Да не говорим за насекомоядството, на което ще те приучават сам да се учиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    21 Март 2024 21:07ч.

    така е. къде ти по онова време престъпност като в латинска америка, дрога като във фалирал американски мегаполис, медицинско обслужване, за което си плащаш и пак нищо не получаваш, образование като западна европа през тъмните векове... къде ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куартърче непоръбено

    22 Март 2024 8:10ч.

    Само контрабандистите и нарушителите на Държавната граница ги стреляха на кльона и ги хапеха по гъзо кучетата "Вълча порода", от които явно още ти държи влага

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енчо Я.

    21 Март 2024 19:51ч.

    Ех, че маджарин с мъдури. Денков, ти с твоте шикалки ни посрамяш пред света. Една мъжка дума кажи, а не да се криеш като мишок. Боко, а ти няма ли поне на ум да поздравиш новоизбрания президент на Русия. Поне Костадинов ни отсрами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    21 Март 2024 20:26ч.

    Всъщност, редно е президентът Радев да поздрави Путин, но не вярвам да има толкова смелост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Март 2024 23:25ч.

    Историята ни учи, че хората са склонни да следват силните лидери. Добри или лоши за времето си. Всички ще помним Хелмут Кол, но Меркел и Урсула ще бъдат забравени. Всички ще помним Дьо Гол, но няма да си спомняме за Макрон. Днешните европейски "политици" са пластмасови човечета, дребни душички, които се крият зад маската на заучени безсмислени фрази, като евроатлатнически ценности, западна демокрация и прочее, но в същото време се държат като някакви феодали. В това число са и нашите безлични безгръбначни послушковци, случайно попаднали на масата на власта. Никой няма си спомня за Денков, за Плевнелиев, за Кирчо и Асенчо....даже един Бойко е по-колоритен от всички тези. Смешен за едни, тъп за други, но за трети той е като бащица (за съжаление). Не случайно Боко се радваше на народна любов толкова много години. Народопсихология. Не се учудвайте, че унгарците си искат Орбан, белорусите - Лукашенко, а руснаците - Путин. По същата причина иракчаните си искаха Саддам, а либийците - Кадафи. Американците - Линкълн и Кенеди. Дори един Тръмп със целия му театър е по-предпочитан от народа си и въпреки всички опити на дълбоката държава може би направи прецедент в американската история, като бъде избран за втори път. Стадото си търси пастир. Така е било винаги и всичките либерални глупости, появяващи се от дъжд на вятър само го доказват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи