Орбан: Повече пари за Украйна - не

Орбан: Повече пари за Украйна - не

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Унгария отхвърля плановете на Европейската комисия за отпускане на повече средства за Украйна и не е готова да предостави още пари за финансиране на увеличените разходи на Европейския съюз за обслужване на дълга, заяви днес пред държавно радио министър-председателят Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който говори в кулоарите на срещата на върха на ЕС в Брюксел, определи като "нелепо" искането от страна на ЕК Унгария да предостави повече финансови средства, въпреки че Будапеща - както и Полша, все още не са получили средствата по Плана за възстановяване заради спор за върховенството на закона.

Европейския съюз ще предостави на Украйна помощ в размер на 50 милиарда евро в периода 2024-2027 г., заяви миналата седмица председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен. Това решение дойде след преразглеждането на общия бюджет на ЕС за 2021-2027 г., който бе изчерпан от пандемията от КОВИД-19, войната в Украйна и енергийната криза. Високата инфлация и повишаването на лихвените проценти също удвоиха разходите по обслужването на дълга.

"Едно нещо е ясно, ние унгарците няма да дадем повече пари на Украйна, докато не кажат къде са отишли предишните средства на стойност около 70 милиарда евро", заяви Орбан. "Намираме за крайно нелепо и абсурдно, че трябва да внасяме повече пари за финансиране на разходите по обслужване на дълга по заем, от който все още не сме получили средствата, които ни принадлежат", добави той.

Унгария и Полша са единствените две страни от ЕС, които все още не са получили средствата по Плана за възстановяване, които ЕК блокира заради обвиненията, че националистическите правителства в двете страни нарушават на демокрацията и върховенството на закона, отбелязва Ройтерс.

Унгарският премиер подчерта, че няма почти никакъв шанс страните от ЕС да одобрят финансовите планове и това би довело до началото на "дълга борба" по приемането им.

Вчера лидерите на страните от Европейския съюз обявиха, че ще работят за гарантирането на дългосрочната сигурност на Украйна. В срещата на европейските лидери посредством видеоконферентна връзка се включи и украинският президент Володимир Зеленски. Той призова лидерите на страните от ЕС да започнат работа по нов пакет от санкции срещу Русия. 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Умен Радев

    30 Юни 2023 15:09ч.

    Вижте какво става във Франция, страшно е! По българските медии обаче, няма да го видите! Цензурата е страшна! Горят автомобили по цели улици, магазини, полицейски участъци. Заради убития алжирец Франция гори, в Белгия - Брюксел също. Такава цензура никога не е имало. Фашизмът настъпва.........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къф фашизъм бе аратлик

    30 Юни 2023 16:20ч.

    Бесни арабухи горят коли и плячкосват магазини. И това вече се е случвало в Сен Дени преди десетина години. Полицията въвежда ред - бие и арестува. Ти какво искаш ? Какво предлагаш да прави властта ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къф фашизъм бе....

    30 Юни 2023 16:30ч.

    и дебилщината също настъпва ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    30 Юни 2023 16:59ч.

    Добре дошли в Еврабия!!! Времето в което колонизираните започват да наказват колонизаторите дойде. Уелкъм! Вече ще има черни графове и виконти, белите френски идиоти ще бъдат малтретирани и унижавани. Англия поведе хорото. Премиери, кметове, а скоро дукове, милорди, а защо не и крале. Хак да им е!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весии

    30 Юни 2023 17:13ч.

    Франция е официално мюсюлманска държава. К'во ги мислиш? Да го духат! Тарамбуките ще ги запалят, онодят и ще си направят джамахирия. Макрон ще е булка №1 на резаците. Чудесно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе кой ги пусна тези

    30 Юни 2023 23:50ч.

    Бесни арабухи във франция . А русия ли ги пусна или лявата либерална китка макарон . Ами дъртата прантия меркелица какво говореше за тях .Европедалският съюз да ги пуска защото били евтина работна ръка и да оправяли генофонда на европедалите . Май че си ги забравил тези излказвания на европедалските политици . Деменцията те е налазила напълно . а онзи ден пък шведските педеруги палиха корана и то във момента на техният празник на мюсюлманите . Само че да си чул да протестрат бандитите и разбойниците от ДПС . Мълчат си гадовете щото лудият татко байдън щще им дърпа ушите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То да е само франция

    30 Юни 2023 23:55ч.

    Здраве му кажи . Цялата европедалска европа е мюсюлманска вече и то не от сега . Навремето футболният отбор на Левски игра за някакъв турнир със белгиският антверп и какво се оказа че от 11 -те футболисти на Антверп ,са вратарят им беше бял .И на всичкото отгоре ни набиха насред София със три на един .Това между другото .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затова пък получаваме 10-ки версии за опита за преврат в Русия

    01 Юли 2023 12:54ч.

    и гореща информация за Пригожин/Суровикин/Шойгу на всеки кръгъл час...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    30 Юни 2023 15:13ч.

    Да,така е,прав сте.Трябва да се стягаме за Диктатурата която настъпва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А няма ли

    30 Юни 2023 15:55ч.

    да е по-добре, по-лесно и по-достойно да не я допуснем? Или поне да опитаме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    30 Юни 2023 16:46ч.

    С Dictator Perpetuum Киро, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ "Трябва да се стягаме за Диктатурата която настъпва."

    01 Юли 2023 13:43ч.

    A тя, диктатурата, най-неочаквано настъпва през ... банките! В UK са замразили ВСИЧКИ сметки на Nigel Farage, лидерът на UKIP който доведе BrExit-a до успешен край. Няма право да си открива нова сметка в никоя британска банка... Явно по целия свят "жълтопаветният планктон" и "селяндурите" са от двете страни на барикадата, издигната от глобалистите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    30 Юни 2023 15:18ч.

    Орбане, как мога да кандидатствам за унгарско гражданство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако социологическите проучвания за електоралната подкрепа на сегашните управляващи не са фалшификат, …

    30 Юни 2023 15:36ч.

    то всяко друго гражданство е по-достойно от българското.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    30 Юни 2023 15:40ч.

    Ха-ха, точно и аз това си помислих. Преди време в един мой пост тук писах че подозирам че имам унгарски или маджарски корени и аз съм унгарка. Думите и действията на унгарския политик са идентични на моите разбирания как един патриот и политик трябва да работи за страната си! Все пак сигутрно има някаква връзка между маджарите и Аспаруховите българи. Някой знае ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    30 Юни 2023 16:47ч.

    Били са заедно в Хунския съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милго

    30 Юни 2023 17:15ч.

    Жениш се за унгарка или имаш адресна регистрация в държавата 5 години. Вече проверих и работя по въпроса. Основният проблем е езика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искам да кажа

    30 Юни 2023 18:00ч.

    че социологическите проучвания за електоралната подкрепа на сегашните управляващи са пълен фалшификат.Защо иначе всяка вечер БТВ-то и Нова, ни набиват някакви таблички и диаграмки.Ми явно това е някакъв начин да се действа психологически на масовата публика. Психолозите ще кажат. То и без това вечерните новини по горните две ТВ-а са все едни тъпи опрки повтаряни до втръсване.И как иначе да е като отразяват верната линия на посолството.Е аз затова си чета само "дезиинформация" където има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Баба

    30 Юни 2023 18:09ч.

    Цитат от http://svetovnizagadki.com/%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%82/ "Династията Дуло се свързва и със средновековна Унгария. Смята се, че първите ѝ владетели, хановете Алмош и Арпад, са били потомци на славната династия. Унгарците също така се смятат за едни от най-близките наследници на великия Атила. Самото име Атила и сега е разпространено в Унгария. Династията управлявала и Волжка България, разпростирала се през 14 век на голяма част от Източна Европа. Страната на волжикте българи е унищожена чак през 1584 година от руския цар Иван Грозни, който след това започва да се титулува като цар на българи и руси. Не на последно място, в една от най-популярните теории за създаването на Хърватия се казва, че страната е основана от сина на Кубрат – Баян. След унищожаването на Стара България той се преместил с народа си в земите на Аварския хаганат."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А стига сега

    01 Юли 2023 0:01ч.

    Атила бил Бъгарин ,Българин ама друг път .Атила е Хун ,а ние сме персиици .Това че сме били във съюз със хуните зима няма десетина години ,не ни прави Хуни .Впрочем ние Българите не сме си научили урока от хилядолетия насам ,че когато влизаме във съюзи тогава настъпвяат черни за държавата ни .примери и във сегашно време колкото щеш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ние по-добре да се фокусираме върху НАШАТА си държава и съдба.

    01 Юли 2023 13:51ч.

    Този нихилизъм и леко (благородно-)завистливо отношение към всичко по-зелено "отвъд оградата" ни доведе до тук. Децата ни хукнаха по гурбет по света с наше позволение! Ако ги бяхме възпитали по-добре нашите градчета и селца нямаше да пустеят. Също и меракът да оставяме куцо и сакато "да ни вкарва в пътя", с такова благоговение, че чак ми се повдига... Имаме си НАШ път и мисия. Трябва само да ги ОТКРИЕМ, първо всеки за себе си, да повярваме в собствените си сили и капацитет И да ги следваме. Преди да са ни изкупили другите етноси, което вече тече, но сякаш никой не забелязва този процес...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    30 Юни 2023 15:20ч.

    Орбан - просто мародер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Свестните у нас считат за луди, глупецът, вредом всеки почита…"

    30 Юни 2023 15:39ч.

    Колко е актуален Ботев. Класик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце???????

    30 Юни 2023 15:42ч.

    Не си ти, когато си проз! Или си си ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    30 Юни 2023 16:51ч.

    Работодателите ти, Сашко/Гошко Сороски, са големи не "прости" мародери и мизантропи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    30 Юни 2023 15:35ч.

    Ами България по какви причини не е получила средставата по Плана за възстановяване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАЩОТО НЕ ИМ ДРЕМЕ за България.

    01 Юли 2023 14:01ч.

    Докато не не ни докарат до 4 000 000 население няма да престанат да ни унищожават. А след тази граница положението наистина би било необратимо. Реално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е мъртъв. Просто тялото още не е грохнало на земята

    30 Юни 2023 15:38ч.

    Майната му. Няма да плачем за стомаха на глобализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошото е, че и българите сме в тоя прогнил, ненаситен стомах

    30 Юни 2023 15:42ч.

    Дали ще доживеем поредно освобождение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Налбант Ф.

    30 Юни 2023 16:21ч.

    Няма да има кой да ни освобождава, защото знае, че можем веднага след това да му забием ножа в гърба. Опитни сме, та освободителите знаят с кого си имат работа. Затова стойте си в калта и джавкайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към Налбант Ф.

    30 Юни 2023 17:12ч.

    Ако трябва да бъдем съвсем точни, последния път освободителите ни предадаха, в лицето на М. Горбачов и сие. Т.е. първо ни освободиха, после ни забиха нож в гърба. Американците не направиха ли нещо подобно с Афганистан и много други страни и етноси? Аман от големи "братя"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато

    30 Юни 2023 20:29ч.

    все още има трезвомислещи хора,има надежда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 30 Юни 2023 14:12ч.

    30 Юни 2023 21:07ч.

    Реално погледнато, те предадоха (т.е. оставиха ни сами да се оправяме) не само нас, но и цяла източна Европа, включая и темата на статията Унгария. И къде е Унгария, къде сме ние. Само дето, като ни предадоха, ни оставиха индустрия, земеделие, скотовъдство, собствени енергийни източници, образование, здравеопазване и т.н... А сега, с новите "големи братя"? Че не можем да защитаваме собствените си интереси, е ясно, ясно е и че не можем дори да ги формулираме, и ако не се научим в спешен порядък, свършено е с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Юни 2023 15:54ч.

    До Malart 30 Юни 2023 12:18 ч. Като се ожениш за унгарка/унгарец! Доста гаджета, но толкова труден език! Пък и толкова си обичам родината! Поздрави на моите приятели унгарци, прекрасни - и мъжете, и жените, и децата! Поне вие запазихте достойнството на Източния блок!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И сърбите се противопоставят на коварството на ЕС-ЕС

    30 Юни 2023 16:01ч.

    (Да видим до кога.) В какво се състои коварството ли? Например: "Ще ви приемем за приятели, ако се обявите за и действате като смъртни врагове на Русия, без оглед на вашите интереси - икономически и културно-исторически."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърбите обмислят членство в БРИКС...

    01 Юли 2023 13:59ч.

    да видим дали няма да си заслужат пак някой бомбен дъжд... Унгария, а дори и Макарончо си направи устата за членство там напоследък... Туркия доста отдавна се оглежда и тя в онази посока. САМО НАШИТЕ ЗОМБИРАНИ жълтопаветници ще си счупят краката и ръцете да тикат България към Еврозоната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 16:03ч.

    Орбан обича много НАТО, той е против Путин и Русия, казва, че Русия е агрисорът, освен това е неолиберал и крайно десен - като Путин - важен е келипирът за плутократите. Доста държавен дълг е натрупал - над 76% от БВП, ТИПИЧНО ЗА НЕОЛИБЕРАЛИТЕ - С НИСКИТЕ ДАНЪЦИ ЗА БИЗНЕСЪТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неолиберал? - глупости

    30 Юни 2023 16:05ч.

    Крайно десен значи анти-неолиберал, консерватор. Затова ли Орбан изгони соросоидите от Унгария?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан обича Унгария и политиката му е подчинена на това

    30 Юни 2023 16:10ч.

    Неолибералите са глобалисти, безродови и безнравствени същества, с една дума - педерасти. А нашите управлчващи са надупените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 16:16ч.

    https://www.theglobaleconomy.com/Hungary/fiscal_balance_percent_GDP/ НЕОЛИБЕРАЛИ ОТ ГЕРБ искат данъци като Унгария, и те с бюджетен дефицит. 14% от държавният им бюджет е от данъци върху дофодите, в България 19%, Австралия 64%, Израел 35%. Ирландия 47%. Русия 3% от държавният бюджет е от данъци върху доходите, но 40% е държавна икономика.. ддс, акциз, концесии, глоби, такси, заеми, са другите постъпления за бюджетът, освен горе изброените проценти..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    30 Юни 2023 17:05ч.

    Мчи нашата икономика колко е държавна, бре Знайко? По бюджет 38%, по реални разходи на държавата 42-44%!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психо Лечител

    30 Юни 2023 17:19ч.

    Ако не беше такъв закръглен идиот щеше да знаеш, че крайно десен и либерал са противоположни. Не може да си едното и другото. А, Путин е всичко друго, но не и крайно десен или въобще десен. Излязал си от задника на баща си и посоките на света са ти объркани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 14:05ч.

    01 Юли 2023 14:05ч.

    Мила Бабке, аз наблюдавам изкъсо как върви унищожаването на БДЖ.... за да бъде приватизирана или отдадена на чужд, НАДЕЖДЕН концесионер (срещу съответната комисионна). Престъпникът Росен Желязков, убиецът на Летище София, и неговата задруга - надалече от властта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той Орбан и друго пита

    30 Юни 2023 16:11ч.

    #КОЙ и защо докара ЕС до фалит? И понеже е наопаки на глобалистките марионетки, до края на годината Германия и Франция са си дали срок да "реформират" ЕС, като премахнат правото на вето на държавите в европейския съвет, решенията да се взимат с квалифицирано мнозинство. И понеже това го няма в никой от учредителните документи, ето пряк път към излизане от тая токсична организация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добър повод, наистина, за излизане при промяна на фундаментални правила

    30 Юни 2023 16:18ч.

    НАТО и ЕС-ЕС се обявяват за организации с отворени врати, но излизането е още по-мъчително от влизането. Създадени са много зависимости, евро-корупцията е чудовищна. Борбата е само срещу корупцията, която не служи на пъклените интереси на ЕС-ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 16:25ч.

    Глобалисти и антиглобалисти е мозъчна дъвка за простите хора, но те са 99, 99%.. Неолиберализъм е кефът на богатите, глобалният капитал и плутократите, ниски данъци и малка държава, поръчки от държавата за бизнесът - коренът на мафията и корупцията - новият колониализъм. Неолиберализъм е дума измислена от президентът на Бразилия сега, казва я 1989г., и от чикагските момчета на Пиночет, понеже те правят НЕОКОНСЕРВАТИЗЪМ - НЕОКОНИ, но консерватизмът е лоша дума - като фашизмът, за местните индианци. Та чикагските момчета започват да се наричат неолиберали, добра дума и за бившият соц. Консерватизмът е фарисеиският квас, фашизмът го замества, а фашизмът се наследява от неолиберализмът. И трите нименования са за елитарност, че бедните са лош материал, лоша генетика, евгеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако "Глобалисти и антиглобалисти е мозъчна дъвка за простите хора", …

    30 Юни 2023 17:06ч.

    защо толкова я дъвчиш? Нали се причисляваш към умните 0,01%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 17:30ч.

    Къде съм казал глобалисти??? ..... всичко което мислите е програмирано от тях. Аз съм за християнски комунизъм и социализъм, Орбан е доказан фашист. .. И змийски ви пробутват, че мега десният Сорос - бил ляв?? кое го доказва?? Социализъм от богатите е просто фашизъм. Само безмозъчните вярват, че Папата е отличен християнин и е за Рая. Така и с Орбан. Никой седесар не го критикува, напротив. И той подкрепя Украйна срещу Русия, само не ще да дава пари, и да ощетява бюджетът им който е във фалит. .............. Преписано като цитат на Троцки: Трябва безпощадно да се избиват руските националисти! Необходимо беспощадно убивать русских националистов! (Христос и Левски, мразят национализмът. Национализмът предизвиква национализъм и фашистки идеали. За цялото зло и конформизмът е виновно образованието. Национализмът е последното убежище на глупакът и мръсникът, престъпникът и предателят, кръвопиецът. СССР бе съборен от плъховете във властта от КПСС и КГБ, стъпили на опорната точка на патриотизмът и национализмът, което ги спаси и въздигна отново, с развити фашистки мисли.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    30 Юни 2023 21:31ч.

    До писалия на 30 Юни 2023 14:30ч. - няма такова нещо като християнски комунизъм и социализъм. Защо в едно семейство хората могат да живеят в комуна и децата, макар да са най-слаби, получават най-голяма грижа и оцеляват, всичко това става поради родителите. В Царството на Христос си има такива „родителски“ фигури, имаме Отеца на всички, имаме цяла една семейна братска йерархия, навремето редът е успял само по причина, че апостолите са се разпореждали в този дом. Този ред не може да се имитира, в християнството той е реално снизхождащ от Божеството, не е просто тип система и никой друг не е достоен или способен да замести Отеца. Хора, които обсебват живота на всички, казвайки, хайде и ние така да правим, всъщност са антихристи, защото техните фамилии и приближени стават „бащите и майките“ на всички нас, т.е. ние ставаме тотално подчинени на човеци, а те са от корумпирани по-корумпирани и властта ги води до такова вътрешно разложение, че виждаме как някой ще затъмняват слънцето, други ще бърникат из ДНК-то ни, ще сменят полове или ще създават икономика на тотална зависимост на индивида от държавата, заедно с оценки, които държавата да ни пише. Точно тази имитация на Царството на Христос е Антихристът и световната му система. Така че не ми говорете за християнски комунизъм, ако глава не е самия Христос пряко. Но мнозина от християните дори не вярват, че днес „все още“ има пророчески дух дори, за да има такова водителство, това не става с цитиране на писанията. А който не събира с Него, разпилява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 23:50ч.

    Първите християни с Павел и Петър се отказват от собственост и спестявания. Птиците и животните Господ ги храни, иска и хората да не плащат за нищо. Християните са равни на Христос, и в бъдещият Ерусалим и изобщо. Той казва на учениците, че вече не е рави, а равен на тях - брат и приятел. Господ казва на евреите, че ще бъдат слуги и роби в дясната държава - царството. .......... Блудният син отива от социализъм към капитализъм - индивидуализъм, взима си делът от общото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    01 Юли 2023 0:35ч.

    Парите и търговията не са измислени от Господ. Социализмът е семейство, да се грижим един за друг. Дясното се самоопределя за егоизъм и индивидуализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    01 Юли 2023 11:55ч.

    Направо ме смаза от усилие да ти чета тия пълни членове навсякъде. Загубих се - кое е подлог, кое - допълнение, кой върши действието и кой го търпи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъра бъра бъра

    30 Юни 2023 16:28ч.

    Чешите си езиците. А по-практично е да се приготвяте за налагане на еврото. Голям смях ще падне, когато “гъзарите” с 3000 лв . заплати получат фишовете с 1500 €, при цени с 30-50% по-високи от Европейските…?Тогава ще си припомняте поговорката “ Както и да се въртиш - g.zа ти все е отзад”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достер

    30 Юни 2023 17:28ч.

    Даже ще е още по-лошо. Едно е да си гъзар с 5000лв заплата и бирата да е 4лв в заведение. Един ден същия гъзар отива да пие бира и тя струва €3.50. От гъзар става цървул. Има едни парвенюта по Софето, които обичат да хапват 50гр сладолед по 10лв. Те ще са още по-чудновата гледка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 18:48ч.

    3-ПЪТИ по ниска инфлация на Гърция, сега, 2021г., а когато приемат Гърция в еврозоната България има над 5 пъти по-висока инфлация. . https://www.theglobaleconomy.com/rankings/Inflation

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 19:05ч.

    България вече е с евро. Имхме инфлация когато направихме левът да е чужда валута, 1997г. Когато беше не чужда през 1995г., една бира струваше 10 лева при минимална заплата 2500 лева, 15 щатски цента - 0,15 долара за една висококачествена бира гурме - класика. След като въвеждаме чуждата валута и инфлацията е по 20% и повече няколко години, въпреки - че няма вече вълутна инфлация. Но всяка държава, чрез собствена котировка на валутата, цените закъсняват от международно ниво. Свободният пазар е световни цени, пазарната икономика е световни цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе ти знаеш ли че си много прост

    01 Юли 2023 0:29ч.

    И сега да те свтна малкпо въпроса .Тези 2500лева бяха инфлационни ,те серавняват на сегашните 250 лева .Бирата била десет лева ,сегашни един лев . Доларът бил 3000 лева сегашни три лева . Айде ходи ги разправяй тези глупости на глупаците като теб . Между другото се готви массрава на европедалите ,дето им свършиха парите за бюджет 204 -2027 година и хазната им е празна вече . Това доведе до пращането на 50 милиарда евро на украйна . И сег европедалите искат още 70 милиарда евро да пратят на украйна . И сег бързат ли бързат да ни приемат във еврозоната , за да ни гепят тези 20 милиарда лева като резерв заради валутният борд . Така че вие мазохистите дето не искахте да гласувате против бандитите и разбойниците от ГЕРБ ,ДПС ПП , ДБ и вие ще ги платите от собствният си джоб тези пари .Какво си мислите вие ,че ще се отървете и вие сте във кюпа като нас .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орби е по-глупав и от Горби

    30 Юни 2023 16:32ч.

    Резултатът от многогодишното му управление: За първи път в историята средната заплата в Унгария е по-ниска от тази в Румъния. Извод: Който се е хванал на хорото на руснаците, не е прокопсал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    30 Юни 2023 16:57ч.

    Ние като се хванахме 3 (три) пъти на хорото с немците, гледам прокопсахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Финансист

    30 Юни 2023 17:37ч.

    Към Юни 2023, средната заплата в Румъния е $880, а в Унгария $1425. Поздрави на майка ти! PS Модераторче, ще те шибам в простия цензур!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Финансист

    30 Юни 2023 21:07ч.

    Бихте ли посочили източника на данните, защото Евростат казва друго. Още от 2021 средната заплата в Румъния е по-висока от унгарската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти си много тъп розов либерал содмит

    01 Юли 2023 0:35ч.

    . Първо Румънците вече цял месец протестират ,заради висококите цени на стоките и замразените заплати .Имам приятели който работят със Румънци във България и хората пищят като на умряло срещу беднотията която ги е обхванала .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо изобщо да говорим за румънците?

    01 Юли 2023 14:25ч.

    При тях явно се намират и патриоти, поне защото с решение на тяхното НС забраниха дори разговори за приемане на еврото до 2029 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малкия Путин

    30 Юни 2023 16:51ч.

    Е същия плашипутарник като Путин. Само вдига врява и накрая гласува както му наредят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малък Путинчо

    30 Юни 2023 17:39ч.

    Малко ти е путинчето между краката, мадамите те избягват и затова си така заядлив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    30 Юни 2023 17:06ч.

    Му-ха-ха, Орбан бил диктатор, а пък ний - баш-демократите, сме цъфнали и вързали!? При приемането ни в ЕС нашите доходи, средна заплата и т.н. бяха по-високи от румънските. После с активната подкрепа на Козяк, "партньорите" от ЕС и обслужващите ги соросоиди, на власт дойде бандата на Мутрьо и потънахме на дъното, откъдето няма измъкване. Не са ни виновни нито руснаците, нито евроатлантиците, че допуснахме да ни управляват крадци и некадърници! Слугите са за това - да отнасят дървото, предназначено за господарите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    30 Юни 2023 17:18ч.

    Румънците ни изпревариха още при Симо Сакскобурготски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    30 Юни 2023 17:14ч.

    Орбан показа вече няколко пъти среден пръст на фашистка Европа. Браво! Мъж и държавник от класа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уж и в България има истински мъже и жени, …

    30 Юни 2023 17:23ч.

    а избират Кирчо и Кокорчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздрави за Орбан и

    30 Юни 2023 17:18ч.

    Георги Марков(човека родил се във фон и пелини),подкрепящ тази икона на консерватизма!Поздрави и за Унгария подкрепяща Орбан но не и либерално-хомосексуално-СОРОСоидната прислойка на тази държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юни 2023 17:34ч.

    Всичко което мислите е програмирано от тях. Аз съм за християнски комунизъм и социализъм, Орбан е доказан фашист. .. И змийски ви пробутват, че мега десният Сорос - бил ляв?? кое го доказва?? Социализъм от богатите е просто фашизъм. Само безмозъчните вярват, че Папата е отличен християнин и е за Рая. Така и с Орбан. Никой седесар не го критикува, напротив. И той подкрепя Украйна срещу Русия, само не ще да дава пари, и да ощетява бюджетът им който е във фалит. .............. Преписано като цитат на Троцки: Трябва безпощадно да се избиват руските националисти! Необходимо беспощадно убивать русских националистов! (Христос и Левски, мразят национализмът. Национализмът предизвиква национализъм и фашистки идеали. За цялото зло и конформизмът е виновно образованието. Национализмът е последното убежище на глупакът и мръсникът, престъпникът и предателят, кръвопиецът. СССР бе съборен от плъховете във властта от КПСС и КГБ, стъпили на опорната точка на патриотизмът и национализмът, което ги спаси и въздигна отново, с развити фашистки мисли.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тока

    30 Юни 2023 17:35ч.

    Ако Бай Тошо беше жив щеше да строи с бясни темпове нови трудови лагери. Що педераси имало в България не е истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачкоф и Майка му

    30 Юни 2023 17:41ч.

    Цензурата на този сайт прави Фейсбук най-демократичното място на света. Не те ли е поне малко срам бе, Дачкоффф?! Да те еба в дъртия костовист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Иванов

    30 Юни 2023 19:37ч.

    Поне един трезвомислещ, евала на Орбан, затвор за нашите предатели Българоубийци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ви казвам г-н Дачков,

    30 Юни 2023 20:41ч.

    Време е коментарите да бъдат спрени. Много простаци се навъртяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Пак ви казвам г-н Дачков, 30 Юни 2023 17:41ч.

    30 Юни 2023 21:47ч.

    Верно ли? Вие един от тях ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    30 Юни 2023 21:25ч.

    България пак е във новините по света !! Оказа се че българче от Ловеч е надраскало колизеума ! Момчето е израстнало със ""шоуто на Слави" и не съзнава какъв простак е ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    30 Юни 2023 23:27ч.

    Защо не англичанче/британче от Бристол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде изчезнаха 70-те милиарда евро?! Унгария повече няма да дава пари на Украйна

    01 Юли 2023 0:37ч.

    Къде изчезнаха 70-те милиарда евро?! Унгарският премиер Орбан се противопостави на плана на Европейската комисия да отпусне още 50 милиарда на Украйна, съобщава Ройтерс. Едно нещо е ясно: ние, унгарците... няма да дадем повече пари на Украйна, докато не кажат къде са отишли ​​около 70 милиарда евро“, каза унгарският премиер Виктор Орбан след срещата на върха на ЕС по сигурността. Той добави, че е против намерението на Европейската комисия да отпусне допълнителни 50 милиарда евро на Украйна. Источник: https://rusvesna.su/news/1688135035

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    01 Юли 2023 0:51ч.

    При тая инфлация в Унгария, и аз бих казал така: The annual inflation rate in Hungary slowed to 21.5% in May 2023 from 24% in the previous month

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Юли 2023 10:27ч.

    Нали това е планът на Сащ, ЕС да фалира преди Украйна ! И къде потънаха милиардите помощи? Зеленски нямал с какво да плаща на армията вече, ще воюват само на гладно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи