Орбан: Поканата на Украйна в НАТО би довела до нова световна война. Украинците са агресивни и постоянно искат нещо

Орбан: Поканата на Украйна в НАТО би довела до нова световна война. Украинците са агресивни и постоянно искат нещо

Поканата за членство на Украйна в НАТО би довела до началото на нова световна война, така че лидерите на страните от алианса постъпиха правилно на срещата на върха във Вилнюс, като се въздържаха от подобна стъпка. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Кошут, съобщава ТАСС. Според него Украйна „отдавна е загубила своя суверенитет“ и ситуацията в страната се определя от западните държави, преди всичко от САЩ.

„Ако бяхме включили Украйна в НАТО, това би означавало незабавна световна война“, каза ръководителят на унгарското правителство. В същото време той изрази съжаление, че в западните държави все още преобладават войнствените настроения за продължаване на украинския конфликт.

„Жителите на Запада искат война“ в Украйна, каза Орбан и добави, че „украинците са агресивни“ и постоянно искат нещо за себе си. Той предположи, че конфликтът ще продължи дълго време и унгарското правителство трябва да е готово за това.

САЩ биха могли незабавно да разрешат конфликта в Украйна, но не искат да го направят, продължи Виктор Орбан.

Запитан за възможността за прекратяване на конфликта в Украйна, той каза: „Ако американците го искаха, утре сутринта щеше да има мир“. "Защо не искат това? Не получихме отговор на този въпрос на срещата на върха на НАТО", каза Орбан. Той добави, че "Украйна отдавна е загубила своя суверенитет", а ситуацията в страната се определя от западните страни, преди всичко от САЩ.

По-рано унгарското правителство многократно е заявявало, че уреждането на украинския конфликт изисква преговори не само между Украйна и Русия, но и между Русия и САЩ, които предоставят на Киев основната военна и финансова подкрепа.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • И България трябва да води

  14 Юли 2023 13:11ч.

  Политика като Унгария. Насочена към националните интереси, неутралитет и действия за постигане на мир. Слава Орбану !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 26 % инфлация и

  14 Юли 2023 13:29ч.

  13 % основен лихвен процент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  14 Юли 2023 14:32ч.

  1989 г. България - около 9 млн. население; Унгария - 9 млн. 2021 - съответно 6 млн. и 10.5 млн. Това казва всичко за управлението в двете страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кажи нещо и за населението на Турция

  14 Юли 2023 15:14ч.

  Колко е нараснало заради др. Ердоган. Или след като ви би шута е неудобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  14 Юли 2023 13:33ч.

  Заменете думата "украйна" с "българия" ... (нарочно не са с главни букви,защото и двете са колонии,протекторати ).Колонията българия от десетилетия е унищожанана с Активната роля на Българите.(чуждензите не са виновни за българската ппостотия).Всичко което се дефинира, определя от понятието "национална сигурност" е унищожено на 90 или дори на 100%.Затова тая колония скоро ще е поделена между съседните балкански Държави(с главна буква защото са Държави)."Скоро" в исторически план не значи утре...След месец или година,но е в обозримо бъдеще.Честита Ви "демокрация"!Наивници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "България ще бъде поделена"

  14 Юли 2023 14:18ч.

  Икономически от съседите. А един от съседите /най-мощният от югоизток/ - директно ще си анексира 1/3 от България - в източната част. Жълтопаветната гмеж ще бъде жестоко разочарована. Официален език няма да е Английски ниво А1 , която тя има. Официален език ще е турският. В авиацията има понятие "точка на невъзвратимост". По време на излитане , докато самолета ускорява - има една скорост и една точка на полосата до достигането на които има възможност излитането да се прекрати. Например при установяване на проблем в самолета. Случвало ми се , и то на Враждебна. Самолета бие аварийните спирачки , всички се хващат за седалките... после се чака 4 часа да изстинат спирачките и след технически оглед да се получи разрешение за ново излитане. Ако не се спре преди тази точка - излитането е неизбежно, подемната скорост е достигната, остатъчната дължина на пистата е под минималната , излита се и ... каквото стане ! Ако е имало сериозен проблем, става най-лошото. Ако има късмет се прави кръг , обратен заход и аварийно кацане... Та България за тези 33 години неизменно се ускоряваше по пистата на излитане към нищото , към бездната, и все си казвахме че още не сме достигнали "точката" , все още има време да бием спирачките и да се ...спасим ! Щото "самолетът" на българската държавност е раздрънкан, с откраднати части, без достатъчно гориво, с полу-умен пилот който пие ракия , група маймуни в пилотската кабина. С една дума всички гаранции за неминуема катастрофа ! Пътниците в кабината /бг популацията/ - можеше да крещи , да се бунтува, да опита да накара пилота да спре излитането. Вместо това пътниците доволно разплути в креслата поръчват "панини" и други мазнотии да гъчат още преди излитането, дълбоко убедени че тях не ги засяга , и най-важното е да гъчат ! Самолетът ускоряваше, ускоряваше, ускоряваше /ускоряван от дистанционно извън машината/ . Пияният пилот така и не наби спирачки, а маймуните полудяха от радост и задърпаха всички ръчки, лостове, в кабината ! Занатискаха всички копчета в дива възбуда. Летим ! Летим към водоема между Враждебна и околовръстното ! Самолетът не пуши, ами направо гори... Пътниците весело гъчат панини и се готвят да пърдят след това. Алелуя !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма държавност има европейска комисия

  14 Юли 2023 15:18ч.

  Освен българския народ,никой друг не го интересува България и бъдещето и. А то е поставено на карта и този път катастрофата ще бъде за дълги години. Безродници ,подлеци,предатели ,погазили клетва,без морал, с омраза към народа си, лъжци,мишки и криминалци.Ще успеят. България върви към катастрофа необратимо. Синергетици,триморци, евроатланти и всякакви безродници, киряк стефчовци ,соломаймунци и наследници на червена номенклатура смазват България и не им пука изобщо. Това са безродници. Но прегрупирането предстои и живота ще постави всичко и всеки на мястото си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  14 Юли 2023 14:28ч.

  Прав е Орбан, както обикновено с точни коментари, но все пак не мисля, че войната в УСрайна ще продължи още дълго, по простата причина, че Русия, след като обезоръжи самата украинска армия още през първите месеци на войната, сега успешно разоръжава и европейските страни-членки на НАТО, чрез утилизация на вече преобладаващото западно въоръжение на бойното поле. А след това, след претопяването на укровермахта, логично ще последва масирано настъпление на руските войски, които вече ще маршируват през украинските земи, които не са населени от руско езично население и няма да се налага да се съобразяват с хуманитарните норми и защита на мирното население... Добре е самите украинци добре да помислят по въпроса, защото вече е очевидно, на спящия Джо и компания, изобщо не им пука за украинския народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така, както войната спря вируса, така новият вирус ще спре войната

  14 Юли 2023 15:11ч.

  Така, както войната спря вируса, така новият вирус ще спре войната. Защо мисля така ще прочетете по-долу, а на тези, за които обяснението е твърде дълго - останете на първото изречение. Представете си боксов мач. Боксьорите са на ринга. Единият е твърде силен, но затова пък - залагащите предполагат, че няма “сулук” Те твърдо вярват, че ако по-слабият устиска два рунда - в третия силният ще се свлече. И не защото е получил добри удари, а по липса на въздух. И по всичко изглежда, че ще се случа точно това. Фаворитът ще рухне и то не по причини, че са му нанесени силни удари, а просто защото няма повече въздух. По тази причина няма да може да продължи бокса. Използвам това сравнение, за да онагледя онова, което се случва в Украйна. В началото имаше преговори, защото целият “Запад” искаше да въвлече Русия във войната, да я обезсили икономически, а после, когато тя остане без “въздух” да я срине и победи. Преговорите бяха нужни, за да може Путин да не търси мигновено военно решение нанасяйки силни удари, а да вярва, че ще се постигне мир, чрез преговори. Целта беше не военно, а ИКОНОМИЧЕСКО поражение на Русия. Оказа се обаче тъкмо обратното. Украйна, зад която икономически и военно застана целият “запад”, вече не издържа. И не само държавата Украйна. На път е икономически да се срине целият “Запад”. Ако се върнем на сравнението с боксовата среща - фаворитът боксьор е пред пълен колапс. Без да е бил изцяло набит - просто ще падне по липса на сили. Това Западът не може да позволи. Срещата е нужно да бъде прекъсната, но не с позорно “хвърляне на кърпата”, а по друга причина… Спрял ток в залата, смут някакъв, неуредица… нещо. Каквото и да е, но нещо е необходимо да стане, за да не си проличи, че боксьорът, а и целият му щаб са се явили неподготвени. И сами са в това положение, което са отреждали за противника. Една загуба на Украйна - то не е просто неуспешна война, а е крах на долара, защото Брикс са на път да пуснат своя валута - изцяло обезпечена със злато. И ако Путин казва: “Защо ми е свят, в който Русия я няма?!” то онези от сенките мислят в посока: “Защо ни е свят, в който ние не сме господари?!” Обаче те не са готови да платят с животите си, за да останат на върха. Своите няма да дадат, но нашите животи ще откраднат. Ето защо, в името на това да няма въпроси; Да не се налага да носят отговорност и да плащат висока цена - единственото което могат да сторят е да ни въведат диктатура. Новият вирус - този път ще е наистина страшен. Онова с Ковида беше “бета тестване”. Сега ще е “Про”. Онези от сенките няма да искат никога повече да ни върнат света. Те мислят, че той е техен. И го искат завинаги. На преживелите - базов доход и клетка. Христо Христов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нашата офанзива на север стана много по-успешна от контранастъплението на Киев – експерт

  14 Юли 2023 15:36ч.

  След края на срещата на върха на НАТО във Вилнюс войските на киевския режим рязко отслабиха настъпателните си действия. Това позволи на нашите войски да си възвърнат загубените преди това позиции в посоките Запорожие и Артемивск. Това съобщи в сутрешния си обзор на 14 юли блогърът и военен наблюдател Юрий Подоляка . В същото време той отбеляза, че руските войски продължават успешните настъпателни действия в северния участък на фронта. Най-интересните събития в този смисъл се случват на границата на Харковска и Луганска област. Нашите войски, продължавайки да атакуват противника в района на селищата Торское и Заречие, пробиха отбраната на противника на още едно място и достигнаха река Жребец малко на север, в района на селището Ямполовка,” Той обясни, че основният резултат от нашите пробиви е загубата на бойна устойчивост от страна на противника, която неговото командване се опитва да компенсира чрез спешно вкарване на резерви. В същото време същите тези резерви в този район явно не са достатъчни, за да удържат нашето настъпление, и затова тук се прехвърлят дори части от запорожското направление. Позицията на украинските войски на север се усложнява допълнително от руското настъпление в района на Куземовка. Там нашите части успяха да напреднат един километър, заемайки цялото село Новоселовское. В резултат на това се очерта перспективата нашите войски да навлязат в района на Стелмаховка и Берестово с по-нататъшен достъп до язовир Оскол. Така се оказва, че нашата настъпателна операция... се развива много по-успешно от т. нар. контранастъпление на Киев, което беше широко рекламирано от много месеци“, — заключил Подоляка. По-рано EADaili съобщи, че руски части, в резултат на успешни настъпателни действия в Купянск направление, са успели да овладеят участъка от магистрала Чугуев-Меловое в Сватовски район под контрол на огъня , което затруднява логистичното осигуряване на противника . Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/14/nashe-nastuplenie-na-severe-stalo-namnogo-uspeshnee-kontrnastupa-kieva-ekspert

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Героят на Русия Клупов заяви, че Москва готви мощно настъпление в Украйна

  14 Юли 2023 15:42ч.

  Поглед.инфо/ Провалът на обещаното украинско контранастъпление вече е ясен за всички. Киев прави само вяли опити да имитира настъпателна активност в редица райони и понася тежки загуби. Въпреки това редица експерти прогнозират, че в момента се развива опасна ситуация за нас в зоната на СВО: след като осъзнаха военния провал, въоръжените сили на Украйна ще започнат да изграждат собствени укрепителни линии като нашите и ще преминат в мъртва защита. Конфликтът ще стане продължителен, което ще бъде изключително изгодно за Запада. Възможността за подобно развитие на събитията в зоната на СВО анализира за Московский комсомолец ветеранът от военното разузнаване, Герой на Русия полковник Рустем Клупов. Още сега, както отбелязват военни анализатори, има предпоставки въоръжените сили на Украйна след неуспешно настъпление да преминат в отбрана. Те ще залегнат в окопите и ще започнат да удрят нашите руски градове с ракети с голям обсег, които Западът ще даде. С тези „капризни“ западни оръжия обаче те все още напредват, а ние с нашите надеждни продължаваме да се защитаваме. А в защита, както знаете, не можете да спечелите. Всяка защита е преди всичко създаване на благоприятни условия за преминаване в настъпление. По всички косвени признаци сега се очертава ситуация, при която нашите войски в редица сектори трябва да бъдат задържани, за да не преминат сами в настъпление, тъй като нашето общо, глобално настъпление, както разбирам, все още не е напълно готово. Украйна вкарва в бой последните си оперативно-стратегически резерви. Тя вече пропиля 10-ти армейски корпус. От 9-ти армейски корпус, поне три от шестте бригади, които тя вече е изпратила в битка. В някои посоки - Купянск, Соледар, близо до Авдеевка - има очертания на такива положителни моменти, където нашите войски вече „удрят с копита“ и се втурват напред. Но те все още са задържани. Някои експерти казват, че имаме достатъчно сили за защита, но те не са за настъпление. Просто няма достатъчно бройки. - Слушайте, всичко е пълнеж. Ние водим съвсем различна информационна политика от Украйна. Ако Киев насърчаваше действията си в „контраатака“, опитвайки се по този начин да демонстрира силата си на целия свят, тогава ние действаме по съвсем различен начин. Ние не демонстрираме нашите резерви. Но, ако си спомняте, на среща с военните командири президентът каза, че от януари 2023 г. Министерството на отбраната е набрало 156 000 военнослужещи по договор и доброволци. Къде мислите, че отидоха всички тези хора? - Ясно е, че всички се обучават. Само вчера показаха как министър Шойгу инспектира заводи, където се произвежда военна техника. Следва полигона, където се подготвят резерви. Направете си изводите. Трябва да си много късоглед човек, за да разпръснеш всички тези възможности, които имаме, без да ги събереш в един мощен юмрук. По-добре е да го скриете, без да го показвате, и да се приготвите за силен удар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разочарова всички“: американците хванаха Байдън в лъжа за Украйна

  14 Юли 2023 15:47ч.

  Потребители на Twitter от Съединените щати разкритикуваха своя президент след многобройните му изявления в подкрепа на Украйна. Така те реагираха на изявлението на Джо Байдън, публикувано на официалната му страница в социалната мрежа, в което се посочва, че страните от Г-7 ще продължат да подкрепят Украйна „колкото е необходимо“. Толкова, колкото са ви необходими, не е пътят към мира. Това е сигнал за продължаване на войната ”, пише Джери Грей. Украйна вече загуби, вие ни излъгахте и дадохте нашите пари на пропаднала държава... Това приключение свърши, вие се провалихте и по този начин разочаровате цялата ни страна. Ти си предател ”, възмути се Зрадок. „Украйна е безнадеждна. Това е Виетнам на Байдън. Той харчи милиарди от нашите данъчни долари за безсмислена прокси война с Русия, която не помага с нищо на Съединените щати. Особен срам е, че самите Съединени щати преживяват толкова много кризи заради Байдън“, изрази Пол Шипула колективното възмущение. Источник: https://rusvesna.su/news/1689311920

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лукашенко: Русия ще стигне до Приднестровието, ако Украйна не започне преговори

  14 Юли 2023 15:54ч.

  Президентът на Беларус Александър Лукашенко посъветва да седне на масата за преговори с Москва за ситуацията в Украйна, ако Западът не иска руската армия да достигне Приднестровието и Молдова по време на НМО. Той заяви това по време на неотдавнашна среща с пресата, съобщава Infotag. Отговаряйки на въпрос на френски журналист, той подчерта: „Ако не искате Русия да спечели, седнете на масата за преговори и преговаряйте!“ Според беларуския лидер е важно да не се пропуска моментът на преговорите, тъй като ситуацията на фронта се променя много бързо. Мощна Русия, което не е изненада за никого, е готова да преговаря с Украйна (по-точно със западните господари на неонацисткия режим в Киев. – EADaily ) . Но ако утре руснаците смажат тези (украински) сили и видят възможността за настъпление на юг в Приднестровието, какво ще стане тогава? Тогава Русия ще седне ли на масата за преговори? Малко вероятно. Ситуацията ще се промени и подходите ще бъдат други", каза Лукашенко. Припомняме, че през пролетта на 2022 г. командващият войските на Централния военен окръг на Руската федерация Рустам Минекаев говори за задачите на втория етап от специалната операция в Украйна - да се установи контрол над юга и „да се получи друг изход към Приднестровието“, „където има факти на потисничество на рускоезичното население“. Както съобщава EADai , руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че Западът смята Молдова за „новата Украйна“ и че президентът на страната Мая Санду „се втурва в НАТО“, работи за обединение с Румъния и е готова за тези цели "практически всичко". На този фон Кишинев, с помощта на западните партньори от НАТО, натрупва своя военен потенциал, а също така настоява за извеждането на руските миротворци от региона. В същото време руското външно министерство вече предупреди, че всяка заплаха срещу контингента на сините каски ще се разглежда като нападение срещу Руската федерация. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/14/lukashenko-rossiya-doydet-do-pridnestrovya-esli-ukraina-ne-nachnet-peregovory

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Николов

  14 Юли 2023 15:57ч.

  Едните много искат а другите много обичат да дават.Същото е и със евроатлантическия СОТ.Невероятни желание за “защита“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янков

  14 Юли 2023 15:59ч.

  Сигурно много българи като мен желаят, Виктор Орбан да вземе България на концесия в добрия смисъл на думата и да я управлява поне една година.При нас хаусът е пълен. Киро пере Боко,Боко доволен,че ще отърве кауша,разпаса колана и я удари по старому.Киро ще плаща сметката още на първите избори.Ако се задържи на трето място в класирането,ще хвърля калпака до небесата.Хората разбраха,че той се доказа като голям лъжец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз пък много искам

  14 Юли 2023 17:43ч.

  Северно Корейчето да си доведе ,за три години , прокурори и съдии и полиция .И съм сигурен че след това и помен няма да има от продажниците от ГЕРБ ,ДПС И ДБ И ПП . И най вече от либерали ,демократи ,глобалисти ,фашисти и нацисти и чужди НПО-та .Това момченце ще въведе такъв ред във България ,че англосаксонските терористи ,никога повече няма да се сетят да правят от България своя колония .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По добре

  14 Юли 2023 18:47ч.

  Тебе да изгоним в С. Корея. Кучетата на Ким били гладни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А такива уроди като теб

  14 Юли 2023 22:26ч.

  Кимчо ще ви беси по дърветата . Кучетата той ще ги доведе тук .Но да знаеш той има пшо добри методи да се разправя със такива отрепи като теб . Отглежда си и пирани и такива продажници като теб ги хвърля на пираните .Той много ви мрази вас либерално фашистките уроди и ви унищожава наред .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи